Окончателно! Депутатите решиха за рокадите в кабинета Борисов 3

24 юли 2020 11:47   2 коментара   7392 прочита


Петте министерски смени вече са факт след гласуване в парламента

Рокадите в кабинета "Борисов" 3 вече са факт. Депутатите гласуваха в пленарна зала предложените от премиера промени.  Рокадите бяха приети с 116 гласа "За", 89 гласа "Против и 0 гласа "Въздържали се". Гласуваха 205 народни представителя. Преди гласуването вицепремиерът Томислав Дончев излезе на парламентарната трибуна и анонсира промените и оставките, които да бъдат гласувани от депутатите. Той бе посрещнат с викове „Оставка, оставка” от депутатите на БСП, които посрещна с усмивка. След края на словото му, депутатите от БСП викнаха:

"Още, още, още". Преди това депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова изчете декларация от парламентарната й група, с която осъди действията на президента Румен Радев, а социалистите в залата скандираха "Оставка" през цялото време.  БЛИЦ припомня, че с постовете си се разделят Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова.

Те ще бъдат заменени съответно от Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Христо Терзийски и Марияна Николова. На мястото на Ананиев в здравното ведомство идва досегашният директор на Александровска болница - проф. Костадин Ангелов. 

Очаква се решението на Владислав Горанов и Николина Ангелкова дали ще се върнат като народни представители или ще освободят местата си в парламента.

 

2 коментара
24 Юли 2020 12:56 | Стефанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

И какво излиза - реалната грандиозна промяна в Министерския съвет се състой само от двама нови - на МВР и на Здравеопазването. Мижи кьорчо да те лажем. Не само Борисов, но и останалите политически партии явно не разбират или не искат да разберат основното - хората искат да се смени системата на управление основана нао лъжепредставителната демокрация. Обещават - избираш - не изпълняват обещанието - протестираш. И тоя кръг се вътри като перпетум мобиле. Безкрай...


25 Юли 2020 15:45 | Йован Сиктерс
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какви рокади и бе тъпи български п.....? ОСТАВКА!
Мародер-лице което ограбва убити и прави обири по време на бедствия!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар