ОИК Белица реши: Иван Богданов от ГЕРБ отива на балотаж с Радослав Ревански, спорът се решава в неделя

28 октомври 2015 18:12   8 коментара   18536 прочита


След продължило с часове заседание днес ОИК Белица взе решението, което очакваха политическите сили. Иван Богданов от ГЕРБ отива на балотаж срещу Р. Ревански от ДПС. Комисията призна заявлението на втория кандидат Муса Палев, който се отказа от битката за кметския пост и така даде възможност на ГЕРБ да се бори за кметското място, кандидатът на ГЕРБ бе трети в изборите.

Палев събра 24. 86 от гласовете на беличани, а само с 3 % след него бе Богданов. Решението на Палев буквално шокира гласувалите за него, той все още не е обяснил официално мотивите си за това решение, но в крайна сметка късмет извади Богданов. Балотажът между ДПС и ГЕРБ ще е в неделя. Изнервени от случилото се хората в Белица днес почти през целия ден очакваха с интерес решението на ОИК дали приема заявлението на Палев.

Междувременно и пред ОИК се завихри скандал, който завърши с бой, при който пострада лидерът на ГЕРБ Иван Стойчев. Интересна се очертава ситуацията в Белица, кой ще победи ДПС или ГЕРБ заедно с гласувалите за Муса Палев, който ще подкрепи Богданов на балотажа.

П. Петров

8 коментара
28 Октомври 2015 18:50 | християнин
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Нема да гласувам за Лазар Липев Чаминия /крадци на дървен материал/ пиянницата Лазар Калинин и други отвратяги от тая пасмина.


28 Октомври 2015 20:29 | до оик белица
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

„По закон, ако някой се откаже от балотажа, трябва да го направи в 24-часов срок след нашето решение. Тогава може третият, в случая Иван Богданов от ГЕРБ, който получи 21, 49% подкрепа, да се яви на втория тур. Видно е обаче, че има закъснение с час и 40 минути. С толкова е просрочен законният срок. В такъв случай на балотаж отива само Радослав Ревански", обясни председателят на ОИК – Белица Елиана Спасова. Копирано от standartnews. com

Решението, с което са допуснати до участие във втори тур двамата кадитати с най-много действителни гласове - Радослав Ревански и Муса Палев, е обявено на страницата на ОИК в 18, 21 часа на 27 октомври.

Защо председателката на оик белица променя часа на обявяването на решението??? Става ли въпрос за пълна манипулация на ОИК. Цик трябва да разгледа случая в Белица!


28 Октомври 2015 20:53 | друг хр.
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

ОИК са решили така защото са продажни маймуни. Цяла нощ разкатаваха, членовете на секционните комисии, като търсеха несъществуващи грешки в протоколите, само и само да обърнат резултата. Но не би! Разликата в резултатите не е очевидна, а очевадна. Не можаха. Сега да си връщат това, което са с прибрали и да престанат да се подиграват с хората. Герб тотално се осра.


28 Октомври 2015 22:41 | до христянин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

не мога да разбера какво против имаш Л. Липев и Чаминия, и защо не се огледаш какъв е контингента на "кметчето''- обчари, побойници, разбойници, наркомани и миризливи помяри. И нищо, че му лижат гъза, ако стане ''кметче''той ще си е добре, а те пак ще са на това дередже-никой и такива ще си останат-изпаднали резнаци.


28 Октомври 2015 23:05 | ха-ха
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Ама така, де.... Липевия, Чаминия, Ването Айдуко, Калининия и начело Стойчевия... Все почтени и честни ..Да се чуди човек, какво против може да се има.. Това да са управниците в общината, няма да стане..


29 Октомври 2015 07:50 | 789
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Кога бе се навъдиха толко помаци в Белица, на времето имаше 1, 2 семейства, а сега- цели квартали, мамо, мамо! Мюсолманите окупирали Европа, та те тука ни яхнаха, боже боже. Толкова нагли са станали, че почнаха и да ни тепат


29 Октомври 2015 10:18 | запознат
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

От къде тези от ГЕРБ сложиха това изчадие председателката там? Кой се подлъга, че от тази председателка става нещо? Ей, хора- Стойчев, Савеклиева опомнете се, бе хора! Всичките проблеми за изборите дойдоха от тази некадърница, дето за нищо не я бива. Тя е неграмотна, не знае какво да прави, гледа само в една точка, създава постоянно конфликти и сърди ужасно. Това е безсрамие!


29 Октомври 2015 12:33 | !!!
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

А бе белички християни не хулете помаците, те не са виновни!!! Те са използвани от мафиотската групировка ДПС-политическото лице на мафията съставена от християни и български турци станали олигарси-такива като Пеевски и Доган! Ако това не сте разбрали ебал съм ви и боклуците! Тия пари, които се раздадоха да не са от снаха ми Гюргя"или членския внос на ДПС електората??? Сега ако това дете стане кмет на Белица, ще видите кои фирми ще изпълняват общинските поръчки и европейски проекти! Стар мафиотски номер на Местан-отстранявам предателя Палев и ви давам новия и неопетнен човек Радослав! Нямаме нищо общо със стария, съжаляваме че сме го имали за наш, ето ви истинския депесар. И помаците захранени като шарани с храна за десет дена и по 50 лева, ще гласуват за тези стари тарикати нарекли се лидери на бедния и изпосталел електорат, наречен избирател!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар