Огромни изненади: Това са премиерът и министрите в правителството, което Трифонов предлага

12 юли 2021 11:28   6 коментара   16394 прочита


Лидерът на ИТН даде кратки обяснения за всеки какви квалификации и автобиографии имат членовете на предлаганото от него правителство

Изненадващо Слави Трифонов обяви какъв кабинет ще направи. Той даде кратко обяснение какви квалификации и автобиографии имат членовете на предлаганото от него правителство, пише Блиц.

Любомир Дацов – министър на икономиката. Работил е в министерството на финансите. Бил е заместник министър на финансите в два кабинета от 2003 до 2009 година. Говори три езика



Наталия Митева – министър на образованието. Има магистратура по публични политики от университет в САЩ. Има 10-годишен опит в сферата на образованието. Говори 4 езика


Красимир Ненов – министър на енергетиката. Има магистърска степен от университета Корнел в САЩ. Бил е търговски мениджър и директор в големи автомобилни компании в България и Русия. Говори 4 езика. 


Министър на здравеопазването - Велислава Петрова. Учила е в университета в Бристол и в Кеймбридж. Говори три езика. 


Михаела Лашова – министър на регионалното развитие и благоустройството. Има диплома от университет в Илинойс, Чикаго. Говори 2 езика. 
 




Министър на транспорта информационните технологии и съобщенията – Христо Алексиев. Икономически експерт и консултант. Ръководил е огромни инфраструктурни проекти. Бил е е министър на транспорта в служебното правителство от 2017 г. Говори два езика. 

 


Ивайло Кожухаров – министър на туризма. Има над 17 години професионален опит в сферата на туризма. Генерален мениджър на е много хотели. Говори 4 езика. 



Пламен Абровски – министър на земеделието, храните и горите. Юрист, дългосрочно командирован като втори секретар в постоянното представителство на България в Брюксел. Говори 3 езика. 


Министър на отбраната – Теодора Генчовска. Точно така, жена. Тя е преминала през редица допълнителни квалификации в Италия, Германия и САЩ. Преминава през всички нива и достига до началник на отдел НАТО и ЕС. Говори два езика.  
 



Министър на труда – Лилия Иванова. Юрист е има квалификации по банкова право във Франция, специализация в административната реформа в Бирмингам. Говори 4 езика. 


Станислава Армутлиева – министър на културата. Има 30-годишен опит в мениджърството на музикални продукти. Тя е шеф на Профон и член на Мюзик Алтур. Говори 3 езика. 


Министър на правосъдието – Петър Илиев, юрист. Завършил е СУ. Специализирал е английско търговско право и право на ЕС във Великобритания. Преподавател е по конституционно право и доктор по право. Говори 4 езика. 


Радостин Василев – министър на младежта и спорта. Завършил е право. Осъществява процесуално представителство пред ФИФА и УЕФА при спорове и казуси при футбола. Говори 4 езика. 


Министър без портфейл по ромските въпрос – д-р Антония Валентинова. Тя е ромка, говори 4 езика. На 27 години. 


Вицепремиер и министър на външните работи – Ради Найденов. Дипломат, специализирал в чужбина. Посланик в конфедерация Швейцария в Берн, ръководител и на посолството в Берн. Бил е министър на външните работи от 2017. Говори 4 езика.  


Проф. Николай Радулов – вицепремиер и министър на вътрешните работи. Доктор по философия и национална сигурност с над 33 години опит. Преподавател по национална и международна сигурност. Говори 4 езика. 


Предложението ни за министър-председател на Република България е Николай Василев.  

Припомняме, че БЛИЦ писа още преди изборите, че именно той е фаворитът на лидера на Има такъв народ за министър-председател.


Завършил е магистратура по международна икономика и финанси, участва в обменна магистърска програма по държавна политика в Токио. Сертифициран финансов аналитик и член на българската CFA асоциация. 
 


Още за: трифонов   премиер   кабинет   Още от: Политика

Принтирай статия
6 коментара
12 Юли 2021 12:11 | ГЕРБ-Банско
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А нашия Сашо къде го оставихте?


12 Юли 2021 12:12 | ГЕРБ-Банско
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А нашия Сашо къде го оставихте?


12 Юли 2021 12:27 | 587
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

С Николай Василев правите грешка!


12 Юли 2021 15:29 | еиш
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Това правителство ще получи подкрепа от герб и дпс. С тях ще управлява...


12 Юли 2021 16:11 | Славчо
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Иска ти се. Герб (гроб) отива на бунището.


13 Юли 2021 07:49 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ - КАТО КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО СТАНЕ И ЗАПОЧНЕ ДА УПРАВЛЯВА?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар