Официално! 13 кандидати ще се борят за кметския пост в Благоевград през октомври

25 септември 2019 09:56   19 коментара   33408 прочита


Официално излезе списък с одобрените кандидати за кмет на Благоевград, който ще се борят за кметския пост на 27 октомври. Досегашният кмет Атанас Камбитов, подкрепен от ПП ГЕРБ ще защитава поста, който досега успешно управляваше.

Както Struma.com писа, ясни бяха и кандидатите от ВМРО - Българско национално движение, които издигнаха кандидатурата на директора на „Топливо“ Иван Ризов, адвокатът Албина Анева - Томова, която излиза с подкрепата на „МИР“, треньорът по бойни изкуства Илия Илиев, подкрепен от ПП Свобода, независимият кандидат – бизнесменът Румен Томов, досегашният кмет на село Дъбрава, суперменът на "Америка за България" - Росен Георгиев, подкрепен от НФСБ. За кметския стол ще претендират и фалиралият бизнесмен Росен Христов, подкрепен от НДСВ, бившия училищен директор и бивш зам.-кмет на културата Валери Смиленов, международният шофьор Александър Стамболийски.

В изборите се включват очаквано настоящият общински съветник Андон Тодоров, подкрепен от пария на Зелените (Воля), както Калоян Ханджийски, издигнат от „Демократична България – Обединение“ (Да България, ДСБ, Зелено движение). РЗС излиза в Людмила Костадинова и Атанас Киряков, подкрепен от Движение Заедно за промяна.

Кандидатът за трети мандат и досегашен кмет на Благоевград Атанас Камбитов впуска в изборите с увереността и самочувствието на управник, направил много за областния център.

По време на годините си на управление в Благоевград има улици, има подновена ВиК мрежа на много места, има спортни зали, детски градини, детски площадки, социални центрове, модерни учебни заведения, спечелени и изпълнени проекти за милиони левове, които са с важна обществена значимост, решени проблеми, които с години бяха неглижирани.

Депо, Индустриална зона, най-модерната система за видеонаблюдение, върнати земи от Министерството на отбраната, след години „битки“ за казармите, пречиствателна станция, социални жилища, културни и образователни центрове, световни фестивали като Франкофоли, стотици санирани блокове, сгради за обществено ползване, паркове, площад…

Много е дълъг списъкът с направеното с усилия, добър екип и много последователна и упорита политика за подобряването на условията за живот. В момента, общината и нейното управление е апетитна хапка за всеки, тъй като "Всичко е направено", каза при посещението си в Благоевград премиерът Б. Борисов. Всеки нов кмет може да не работи минимум 2 години, допълва кметът Камбитов. Общината работи по най-добрия начин, заради положените основи за това.

Много кандидати, много мераклии за кметския стол, част от тях добре познати на благоевградчани, други непознати, които разчитат в рамките на предизборния месец да убедят избирателя в капацитета си да управляват Благоевград, да осигуряват инвестиции, работни места, пари от министерства и Европа, да отварят железни врати, зад които са благата за областния център.

Кампанията започва след 2 дни, когато всички кандидати ще се представят пред публиката в един очакван спектакъл, в които се надяваме да не се стига до комични, трагични и нелепи ситуации по пътя към спечелване гласовете на избирателите.

П. Иванов

19 коментара
25 Септември 2019 11:07 | старогражданин
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Официално! Мирча Кришан краставицата.


25 Септември 2019 11:26 | Иван
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Тоя нещастник Росен Христов да вземе да върне парите на жена ми за кредита дето беше взел на нейно име. 8години му плащаме лихвите на тоя мърляч. Щом има пари да кандидатства за кмет, да си оправи бакиите


25 Септември 2019 12:04 | 11111
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

Като гледам кандидатите само Албина е разпознаваема . Смиленов да си натиска парцалите, че е срамота пак да се натиска за власт, добре си беше като директор ..ама властта е сладко нещо- парички, мадами ..иначе кой ще му обърне внимание!!
За съжаление май пак Камбитов ще е победителя- града има нужда от промяна във властта, но няма да е този мандат!


25 Септември 2019 12:24 | вени
Оценка:
31
 (
45
 гласа)

Камбитов е нарушил закона, както обясниха сутринта по БТВ. Вече трябваше да си е отишъл, ако прокуратурата не го покриваше! Стига беззакония


25 Септември 2019 12:58 | митре
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

За съжаление Камбитов ще е пак кмет. Подготвил се е добре: пари за влияние, уговорки с други партии; "внедрени" хора в други листи (счетито Румяна....); натиск в Обшината ( стархуваха ли Ви?). ЖАЛКО, защото единствения вариант ада излезе истината за "експертното, прозрачно и икономически оправдано харчене на средства се отлага


25 Септември 2019 13:19 | bTV
Оценка:
22
 (
42
 гласа)

Камбитов отпада!
Избирайте друг!


25 Септември 2019 15:36 | Демокрация
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Късмет на всички кандидати. Хубаво е да се знае че има толкова много и различни таланти. Трябваше да има повече жени-кандидати, но предполагам, че повечето жени са "кметици" на семействата си и няма нужда да са кметици на града. Ще видим кой ще е на финала и кой ще бъде избран много скоро.


25 Септември 2019 16:05 | Тасев
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

На тепсия поднасят нов мандат!


25 Септември 2019 16:37 | ВМРО - 34
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

Успех на кандидатите на ВМРО : Иван Ризов в Благоевград, Атанас Стоянов в Сандански и Стоян Божинов в Петрич !
На останалите кандидати да напомним, че това не е война а предизборна кампания. Нека по-добрите победят! Бюлетината на ВМРО ще е с номер 34 в цялата страна. Време е за алтернатива !


25 Септември 2019 17:13 | До СТРУМА
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

ТО БИВА ЛИЗАНЕ И ПОДЛАГАНЕ, НО ВАШЕТО ВЕЧЕ Е САМОИЗНАСИЛВАНЕ!


25 Септември 2019 19:22 | Резил
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Опитват се да разпилеят вота за да добутат някой до балотаж


25 Септември 2019 19:53 | Занзибар
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Уважаеми Горноджумалии, подкрепете независим кандидат, а не партиен ! Разпознайте ги ! Аз ще гласувам в друго селище на областта, но от досегашните мутри, не желая да виждам нито едана, както и като кмет, така и като Об. съветник. Пренебрегнете временната изгода и бъдете хъшове, комити и кабадалии.


25 Септември 2019 19:57 | Тина
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Гледайте как BTV се осмелиха да покажат на тоя измамник Камбитов далаверите и схемите с неговата секретарка Румяна Шекерлийска и Кучката! Тоя Кучката има ли си някой на идея с какво се занимава, освен, че е на Камбитов Кучката, пародия явно поръчката е на високо ниво-От Горе е !!


25 Септември 2019 20:02 | Гражданин
Оценка:
-22
 (
30
 гласа)

Единствено и само Камбитов заслужава кметското място. Мое мнение!


25 Септември 2019 20:02 | Възмутен
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Вие сте много прости, такава услуга правите на Камбитов с тези сигнали, на всички е ясно, че е платено едно и също дъвчете. Спрете, защото така му правите услуга и няма бутане


25 Септември 2019 21:12 | ася
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Пълен провал е Камбитов. Откраднал е 4 декара на Баларбаши да си прави къща, до колегата от ГЕРБ Хаджигаев! Да не остане поназад, партиици крадливи!!!


25 Септември 2019 22:10 | Гражданин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Едва ли му е притрябвала къща на Баларбаши на кмета.


26 Септември 2019 00:05 | 126
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Кучката е прост и се занимава с висене на табака на благоевградския цар Киро- Методи. Освен това е изплискал чинията, ама то тая алчност за пари до там води!


26 Септември 2019 18:23 | Струма,
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Един прЕател от Бобошево пита дали може да се кандидатира за кмет на Благоевград? Има удобен рейс сутрин и вечер.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар