Очаквано: Кметът на Сандански Андон Тотев се впуска в кметската надпревара

24 юни 2015 10:25   47 коментара   26261 прочита


Кметът на Сандански Андон Тотев излезе на светло и обяви, че ще се кандидатира за кмет на предстоящите избори. Тотев ще се яви като независим и както съобщихме миналата седмица в курортния град вече се събират подписи в негова подкрепа. Така мистерията кой ще излезе Тотев или племенникът му Мл. Тимчев се разплете и за пореден път Андон Тотев, показа хъс на битка.

Това ще бъде пореден 4-ти мандат за Андон Михайлов Тотев.

В личностната му характеристика пише :Образование: Висше, придобито във ВИНС “Димитър Благоев”, Варна, специалност “Стокознание”.

Трудовата си дейност започва като фактурист-счетоводител в “Търговия на едро” град Сандански. Няколко години по-късно става директор на предприятието.

От 1976 година е назначен за директор на “Търговия на дребно и обществено хранене”. По време на управлението му е построен ГУМ и пуснат в експлоатация.

В края на 70-те години е избран за заместник председател на Общински народен съвет – Сандански, като заема мястото до средата на 80-те години. От този момент до края на 90-те заема длъжността Генерален директор на “Интерхотел Сандански”, град Сандански.

Андон Тотев ще трябва да се изправи срещу претендента за поста от ПП ГЕРБ Кирил Котев и кандидата на РЗС, който вче още е неясен. Решението на Тотев изненада политическите му опоненти, които се надяваха заради преклонната му възраст, той да се откаже от надпреварата.

П. Попов

47 коментара
24 Юни 2015 10:57 | Петричлия
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Дали наистина е толкоз добре да си с професия- вечен кмет ?
Вероятно е нещо като да си несменяем партиен секретар на БКП по Татово време.
/Като питали Вуте по унуй се време кой е партийнио секретар на селото, он рекъл - еми сигур е Донето оти само он се мота по цел ден без работа па се е на маса.!


24 Юни 2015 11:02 | баба Митра
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

И тоа като Вельо Илиев (Азис) не се накраде .Проклинам ви и двамата до девето коляно крадци мръсни


24 Юни 2015 12:13 | градски
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Айде стига простотии какъв племенник му е ТИМЧЕВ


24 Юни 2015 13:11 | Истината
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Истината за тоталитарното и крадливо управление на левунското прасе, четете на фейсбук-страницата:
https://www. facebook. com/AnticorupciaSandanski


24 Юни 2015 13:24 | прости санданчани
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Прав се оказа един мой приятел, който преди време беше казал че левунското прасе ще напусне сградата на общината само когато попове го извадят от там. Четвърти пореден мандат ще означава прасето да е кмет и на 76 години, после ще се кандидатира и за пети мандат и ще е на 80 г., та да може да счупи всякакви рекорди за най-дъртия кмет. Тъжно е знам, ама като има толкова прост народ да гласува за този дърт, селски тарикат и крадец, така ще е. Така че, със сигурност Сандански ще спечели и рекорд за най-глупав електорат.


24 Юни 2015 13:44 | ОТВРАТ
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

ВМЕСТО ДА ТЪРКА НАРОВЕТЕ В ЗАТВОРНИЧЕСКА КИЛИЯ, ЛЕВУНСКОТО ПРАСЕ СЕ СТЯГА ЗА ОЩЕ ЧЕТИРИ ГОДИНКИ КМЕТУВАНЕ. ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ- ЕДНА ИМИТАЦИЯ НА"ДЪРЖАВА". ЩЕ СЕ ЕМИГРИРА СЪС СИГУРНОСТ.


24 Юни 2015 13:51 | Сашо бишкаро
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Честит нов четвърти мандат на бишето, тотевградчани!


24 Юни 2015 14:13 | знаещ
Оценка:
-2
 (
30
 гласа)

КАКВО МРЪНКАТЕ БЕ, НЕ Е ЛИ САНДАНСКИ ЕДИНСТВЕНИЯТ ГРАД ОСТАНАЛ НА САНДАНЧАНИ, А НЕ НА СОФИАНЦИ КАТО БАНСКО, НЕ Е ЛИ ЕДИНСТВЕНИЯТ ГРАД БЕЗ СИНЯ ЗОНА В РЕГИОНА, НЕ Е ЛИ ЕДИНСТВЕНИЯТ ГРАД С ОБЩИНСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ САМО МЕСТНИ, а НЕ КАТО БЛАГОЕВГРАД, И ВСИЧКО ТОВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙ, НА ТОТЕВ РАЗБИРА СЕ, ХАИДЕ, НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ИСКАТЕ


24 Юни 2015 14:51 | НЕЗНАЕЩ
Оценка:
-9
 (
33
 гласа)

ПО ВРЕМЕТО НА КОЙ КМЕТ Е НАПРАВЕНО ТОЛКОВА ЗА ГРАДА КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА ГОСПОДИН ТОТЕВ АЗ СЕ ГОРДЕЯ С ТОЗИ КМЕТ И ЧЕ СЪМ ОТ ГР. САНДАНСКИ


24 Юни 2015 15:41 | 123
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Ти наистина си комуняга. Така го защитаваш, както жена му и децата му не го защитават. А в същност ти изобщо вярваш ли си, като ги пишеш тези неща за ТОТЕВ и когато го възхваляваш? Явно много си се облажил от неговото ГОСПОДСТВО в Сандански.


24 Юни 2015 15:46 | към незнаещ
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

и какво е направено, ябълкова градина, сервиз, черешова градина, лозя взети в Хърсова, маниполирани избори за първия мандат от Дамянов за да не стане Муларов кмет,
изберете го пак, от курортен град в първата десетка за страната сега къде сме, щом хотелиер номер едно е Пасков, а щом се гордееш с тоя кмет след 15 години няма да се гордееш че си от Сандански, а що бъркаш и Благоевград, само Еленово е колкото селото Сандански и тия които са в общината освен там няма къде да ги вземат освен ако не се подмазват


24 Юни 2015 17:10 | Доктора
Оценка:
-5
 (
23
 гласа)

ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ, ГОСПОДИН ТОТЕВ !!! ВИЕ СТЕ ЕМБЛЕМАТА НА ГРАД САНДАНСКИ И ЕСТЕСТВЕНО, САНДАНЧАНИ СЕ ГОРДЕЯТ С ВАС И ИЗЛИЗАНЕТО ВИ НА КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА Е СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕНО .УСПЕХ, ГОСПОДИН ТОТЕВ !!! ЗЛОЖЕЛАТЕЛИТЕ И НАЙ ВЕЧЕ ОТ БАНДАТА ГРОБ, СПЕКУЛИРАТ С ВАШАТА ВЪЗРАСТ, НО ХОРАТА СЕ ДЕЛЯТ НА МОЖЕЩИ И НЕКАДЪРНИЦИ, А ОТ ГРОБ СА САМО -НЕОБРАЗОВАНИ, НЕКАДЪРНИ И НАЙ ВЕЧЕ КРАДЦИ И ПРОПАДНАЛИ ТИПОВЕ .ГОСПОДИН ТОТЕВ, УСПЕХ И БЪДЕТЕ ПРЕГРАДА ПРЕД ПАГУБНИТЕ, ВЪЛЧИ АПЕТИТИ НА БОКЛУЦИТЕ ОТ ПОЖАРНИКАРСКАТА БАНДА ГРОБ !!!


24 Юни 2015 17:21 | ДО към незнаещ
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Ти пък като си толко отворен що ти не си направил овощна градина и сервиз бе?
Само можете да мрънкате едно мързеливо поколение, кото няма ценностна система и гледа само другия. Никой няма да ти поднесе на тепсия нишо трябва здраво работа работа и пак работа затова сме на това положение щото всеки мрънка и никой не работи!


24 Юни 2015 18:12 | До до към незнещ
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Ценностната система на Дончо келнера не я споделям на крадец, доносник ирушветчия, този комунистически плазмодии щеше да бере маслини или щеше да ена оня святкато бившия му работодател Ламбрев ако него бяха назначи ли за кмет с маниполирани избори, а това да ли съм от мързеливо поколение не ти влиза в работата, тук говорим за крадеца, комуниста, рушветчията Дончо другарю, който съсипа цяла община


24 Юни 2015 18:36 | за Санданчанин
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Кмете, тая община я направи кат семейна фирма, цели семейства си назначил, това не е законно ....некой нема ли да ти поиска за тая работа отговорност ...областния оти спие ...


24 Юни 2015 18:43 | за кмета
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Кмете,
голяма част от Вашите служители работят за частни фирми в ущърб на интересите на община !!то това явно се толерира от ВАС на Вас ви трябват зависими хора/включително пиандета/и Вие е по принцип сте широко скроен човек крадете но и но хората около вас давате възможност да правят което и той прави !! всичко което не действа по този модел бива смачкано !! отстранено !!! висок управленчески морал - няма що !! но и този смачкан народ търпи, търпи..... но ще дойде време когато това търпение ще свърши и чашата на търпението прелее ...и тогава ще стане страшно.... дано съм лош порок!!


24 Юни 2015 18:54 | Санданчанка
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Вие нормални ли сте да гласувате за тоя див селянин, бе? Който гласува за него е най-безмозъчното същество на света. Окраде всичко и пак не му стига, баси наглеца.


25 Юни 2015 01:10 | Пенка
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

За всички левунски привърженици: ХОДЕТЕ И СЕ ГРЪМНЕТЕ ИДИОТИ!
От такива кретени, които гласуваха на три пъти за този урод сме на този хал.


25 Юни 2015 01:16 | до доктора
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

От психиатрията ли са те пуснали, ле глупак? Бегай да лапаш свинските тестеси на Доньо.


25 Юни 2015 07:25 | Тодор А.
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Ако главен прокурор беше Татарчев, крадците Доньо и Вельо ще търкаха наровете в панделата.


25 Юни 2015 08:17 | старогражданин
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Изчел съм доста от интервютата на Тотев. Нищо повече от един средностатистичен стопански ръководител от времето на соца. Оставен сам на себе си щеше да се нагуши като за последно и да фалира предприятието. Други управляват процесите в Сандански, пък и не само там. Чак до Ролман в Гоце Делчев. Тотев и Москов имат рамки, в които могат да шават, създавайки илюзията за собствен почерк. Толкова. Жалко за Герб. Включвайки се в тази игра губи политическа индентичност. Как се руши една прослойка, създавана много години с цел симбиоза между местна и държавна власт... в името на местния феодализъм. Европейско начинание? Глупости.


25 Юни 2015 08:46 | гражданка
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

За три мандата Тотев не успя да накара администрацията си да заработи в полза на гражданите, а ги подкрепя да работят за себе си. Не може в един отдел от няколко човека по цял ден да няма нито един и никой да не знае кога ще дойде някой от тях. Ние плащаме техните заплати, а те си работят в собствените фирми. Господин Тотев, всички граждани виждат първо отношението на служителите Ви къв тях. Това не поискахте да го промените за толкова години, може би защото така е удобно и на Вас.


25 Юни 2015 15:07 | от кольо - за реалисти
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Уважаеми съграждани,
най-подготвен да се справи на кметският пост е г-н Живко Иванов !
Икономист по професия, доказан професионалист в своята област, човек печелил много европроекти и можещ и знаещ как да вкара свежи европейски средства в община Сандански !
Живко Иванов е най-подходящ за кмет на община Сандански !
Всички си имате предпочитания към този или онзи кандидат но, защо никой не се замисли за бъдещото развитие на общината ?!
какви са другите кандидати ?!
1. Тотев ли ? - време е да се разделим със затъването на общината.... !
2. Котев ли? - много му е рано, не се е доказал в нищо, може би след 10г. практика в ръководене и развитие ....!
3. Янев ли ? :) :) - лъжите и маймунджелъците на този хитрец нямат край, ясен ни е като "бел ден" .....!
Без плюене съграждане, трябва ни градивност


25 Юни 2015 15:46 | gogog
Оценка:
-8
 (
18
 гласа)

Бате Дончо, мачкай! Ние сме с теб!
Я кажете, коя кандидатура за кмет е по-добра от тази на бате Дончо!!!


25 Юни 2015 16:01 | боби
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Дъртото левунско бише няма ли срам?
С целата си наглост и безочие се натрасва за пореден път на съгражданите си. Безкрупулен нахален нерез.
Аре бегай в кочината и не се меркай повече в Сандански боклук скапан.


25 Юни 2015 16:07 | Станислава Георгиева
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Сандански е единствения град с кмет-прасе. Уникално!!
Готови сме за рекордите на Гинес. Такъв прецедент никъде нема!!


25 Юни 2015 18:03 | Сдружение АЗИС
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако много мрънкате ще ви изпратим инж. Асиз - кмето бандит на Петрич вече 4 мандата. Един мандат е преди Дончо. Тогава да ви видим шо ке правите ??


25 Юни 2015 18:38 | Простаци
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

В Сандански са останали само хейтъри и простаци!!! Убеден съм в това.
Кажете ми бе кухи лейки празни който само знаете да злобеете до един, кажете една личност с толкова доказан стаж умения. Кажете един човек една личност който може да бъде по добър на поста от Тотев, но се аргументирайте. Айде да ве видя колко знаете... знаете само да плюете!!!


25 Юни 2015 19:17 | до простаци
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

ами и ти се аргументирай, това са празни приказки, за щом този е личност значи си прав в Сандански са останли кухи лейки празни и ти си един от тях !!


25 Юни 2015 19:53 | ???
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

По времето единствено на Андон Тотев в община Сандански се е крало най-много. Страхът от това, че ще му се разнищят нишките го кара да се кандидатира пак.


25 Юни 2015 20:49 | за гражданка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

права си.....


25 Юни 2015 22:27 | до всички граждани
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Живко Иванов ще бъде кмет на община Сандански, за да се спасим от мафията !
Всички други кандидати са от мафията !!!
Тотев-Котев-Янев = МАФИЯ
Живко Иванов е единствения борец против статуквото в община Сандански.


25 Юни 2015 22:34 | от кольо - за реалисти
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

открита е нова група във фейса, за Сандански
вижте тук - https://www.facebook.com/groups/704358513007514/


25 Юни 2015 23:11 | знаещ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Знае ли някой, защо Янето спря да плюе Б. Б. ?
Защото го записаха как вика и стене от кеф, свил се под един мъжага !
Тоа ли ке е кмет ? хихихиии


25 Юни 2015 23:34 | Аз
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Всички кметове преди Тотев само крадяха и не правеха нищо за града, градът беше много западнал, нямаше една улица без дупки, нямаше знаци, нито маркировка, паркът тънеше в боклук, нямаше осветление в града, нямаше нищо. Сегашният кмет, не знам дали е крал и той, но е видимо, че през времето на управлението му се направиха много хубави неща. Градът не е същия, в положителен план. Това, което се направи и на пазара, и площадките за спорт и детски игри, улиците, светофари, градинки, парка, главната, входния булевард, ремонти на детски градини и училища, интерната, не се е правило в града, откакто е дошла демокрацията. Преди това имаше Бабалеев, сега е Тотев и слава богу, че има такива хора, които мислят за града, а не само за себе си. Кой е този, който ще дойде и ще направи повече, нали имаха време преди Тотев, кой направи нещо за този град, питам КОЙ? Всички само за себе си! Ако ГЕРБ искат силен кандидат най-сетне, желателно е да подкрепят него, няма друг, всичко е мишки!


26 Юни 2015 01:29 | аз
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

эначи Драго Попоф е крал а ДОНЧО не е ама тоъ е хванат с рушвед още по времето на социализма ПИТАЙ ТЕ бЬБЬЛЕЕВ


26 Юни 2015 05:25 | Пепи каратиста
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Андон Тотев ще е четвърти мандат кмет само ако Йосиф Сталин възкръсне.
А бре левунска тикво, оди си карай старините на ябълковата ти градина и остави на млади хора да управляват тази община. Посираш се вече и с памперси, ама още драпаш за власт, пари и папкане. Не те ли е срам бе?


26 Юни 2015 09:39 | КАКА МАРА
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ЕГАТИ И ДОНОСНИКА СКАПАН! АГЕНТ КЕЛНЕР ДОЖИВОТЕН КМЕТ НА САНДАНСКИ! СКАПАНА СЪДБА ИМА ТОЗИ ГРАД, И ТОВА СИ Е!


26 Юни 2015 12:58 | Qnkov2
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Нека община Сандански се събуди. Нека осъзнае, че градът загива ако Тотев стане пак кмет. Града може да се развие и то много, така че НЕКА ВСИЧКИ ОСЪЗНАЯТ, че трябва млади хора да управляват, които освен кражбата имат друга мотивация. НЕКА ВСИЧКИ БУТНЕМ ТОТЕВ от стола. ЗА ЕДНО ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА НАЙ-ХУБАВИЯ ГРАД САНДАНСКИ.


26 Юни 2015 15:52 | Наталия Димитрова
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Андон Тотев е проклятието за града ни. Още един негов мандат и съвсем ще ни довърши.
А, баламурници в Сандански колко искаш - малоумници, които се радват, че им е асфалтирана улицата в 21-ви век и че има детска пързалка в парка, ще гласуват заради това отново за левунското изчадие. Колко им е акъла! Пълна трагедия!
Плаша се като виждам как за 12 години свинско управление, съгражданите ми са се превърнали в изглупяли зомбита, едни страхливи и покорни създания, които за трохица хлебец ходят всекидневно да се отблагодаряват на Тотев, целувайки задните му части. Какъв срам! А, всички млади и кадърни хора отдавна напуснаха това все по-изоставащо селище. защото тук властсват наглостта и простотията.
Ще е върхът на сладоледа ако сега този презастарял и насиращ се вече памперс продължи да кметува. Може би, тогава това ще е единсттвената туристическа атракция за този град. Може би пък и това да е целта, с това да се прославим.
Затъпяха хората тук тотално и това е изключително-тревожно!


26 Юни 2015 16:07 | за Наталия Димитрова
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

дай решение .....моето решение е .....

ЖИВКО ИВАНОВ Е НАЙ - ПОДХОДЯЩ ЗА КМЕТ


26 Юни 2015 16:59 | цццццц
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

СРАМ и ПОЗОР за тотевградчани да изтърпят толкова години управлението на този крадлив комунистически нерез. и на всичкото отгоре на три пъти да си го избират за кмет. СРАМ.


26 Юни 2015 17:13 | за цццццц
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

дай решение ....


27 Юни 2015 04:44 | Неам думи
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дончо келнера отново кмет. Е по-голем пениз от тоя нема да има. Ако чак до там са изглупели санданчани да го преизберат отново, верно ки се окажат че са най-олигофренясалото население.


27 Юни 2015 07:03 | за Неам думи
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

хората са притиснати да гласуват за ТОТЕВ, той създава зависимости - страшни и гадни - държавата с цялата си мощ е на негова страна, за нищо не го барат - хората гледат и са уплашени и затова гласуват за ТОТЕВ - Кирчо, Янето се негови измекяри ..мълчат кат пукали ...всичко е оплетено у мрежи .....продават се земеделски земи от общинския поземлен фонд напълно незаконно всички знаят но мълчат как пукали ...ГЕРБ - издига кандидатура явно колкото от ред да мине ....това момче глухонямо да бе при тия Тотеви золуми трябваше да чуе и проговори .....общината върви на финансов фалит ....разпродадени активи, които трябваше общината да менижира и да и носят средства ..всичко отиде у доньови приятели ...които ще гласуват за него и бранят до дупка .....


27 Юни 2015 22:37 | !!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

отев превърна администрацията в обслужващ персонал ! превърна децата ни в бежанци в чужди държави да си търсат леба ! самО мОшенници могат да виреят у тОз град


28 Юни 2015 07:43 | загорка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

асо стана отново кмет на сандански ше поискам петричко гражданство.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар