Оценителят на 180 общински обекта инж. А. Низамов е отговорен за серия от съмнителни сделки

30 март 2010 00:20   1 коментар   19264 прочита
М. Стойнев
М. Стойнев


М. Стойнев

Лидерът на “Атака” М. Стойнев уличи прокуратурата в бездействие

Строителният инженер Асен Низамов, основен оценител на сделките с имоти на община Дупница, да бъде проверен от прокуратурата за серия съмнителни продажби на недвижими имоти за последните 2 години, поиска вчера на пресконференция лидерът на “Атака” Методи Стойнев. Той даде за пример сделката по продажба на хижа “Стил”. Интересно е да се направи проверка, защото беше разтрогнат 10-годишен договор за наем, и то на втората му година. С анекс бе добавено, че ако договорът се прекрати предсрочно от общината, на наемателя се изплащат всички трайни подобрения по оценка на лицензиран оценител. Договорът се прекрати обаче по желание на наемателя, след което кметът Атанас Янев назначи за оценител именно Асен Низамов, който оцени подобренията на фрапиращата цифра 300 000 лева.

Непрекъснато алармираме за тази нередност и очаквахме от прокуратурата проверка. Шефът на Районна прокуратура - Дупница Величка Шопова или шефът на Окръжна прокуратура - Кюстендил Камен Пешев трябва да се самосезират, но това не става, въпреки че всяка сделка е под контрола на прокуратурата и бюлетина от продажбите и решенията на общинските съветници са на мониторинг. Искам да посоча, че Асен Низамов е оценил 1 квадрат дограма за 300 лева, при положение че най-високите цифри на модерните многокамерни дограми вървят между 130 и 140 лева. Има серия от подобни фрапиращи цифри, чрез които общината е тотално ощетена в полза на купувача.

От “Атака” разкриха още, че Асен Низамов е направил всички оценки на общински имоти, чиято цифра надхвърля 180. В началото си е партнирал с лицензирания оценител Петя Райнова, но след два-три имота тя е отпаднала. Явно е почувствала нещо опасно предполагам, коментира Методи Стойнев и добави, че Асен Низамов само в рамките на два-три месеца е поправил собствени цифри на обекти, като е стигал до занижаване от 40 процента. Питам се дали не се поставя в услуга на строителите на политическия модел в Дупница. Не може да се извиняват продажбите на занижени цифри само с икономическата криза, заключи М. Стойнев.

1 коментар
30 Март 2010 16:07 | besepar
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Този г-н Стойнев,ако беше инвестирал някъде,ако беше открил дори едно работно място и имаше отговорност да плати поне една работна заплата,ако беше забил поне един пирон в живота си,нямаше да тича като обезумял в медиите и прокуратурата,за да се занимава с клевети.Беше му крив кмета,бяха му криви общинските съветници,сега му е крива прокуратурата.Драги ми г-не,вместо да се чудиш на кой да направиш лошо,вземи свърши нещо позитивно.Със сигурност ще се почувстваш по-добре!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар