Общо събрание на единствената опозиционна партия в Дупница

17 май 2010 00:16   5 коментара   14819 прочита
М. Стойнев
М. Стойнев


М. Стойнев

“Атака” отказва партньорство на ГЕРБ за местните избори, докато хората на Б. Борисов не се разграничат от братя Галеви и дупнишкия модел на кмета Ат. Янев

Коалиция с ГЕРБ за местните избори през 2011 г. в Дупница е невъзможна, въпреки че на национално ниво Волен Сидеров и премиерът Бойко Борисов си партнират перфектно, обяви на общо събрание общинският председател на “Атака” Методи Стойнев, проведено в събота следобед в местния офис на партията. Атакистите изковаха стратегията за участие в предстоящите избори за кмет на Дупница и изработиха критериите за избор на общински съветници.

Не е необходимо да имаш дълъг политически стаж, за да си кандидат на “Атака”, за нас по-важното е личностите да бъдат с изразена гражданска позиция, знания, умения, бе позицията на събранието. В Дупница се изисква да имаш смелост и кураж да изказваш позицията си на висок глас, без да се страхуваш от консултантите, гравитиращи към сегашния кмет Атанас Янев, каза Методи Стойнев и уточни, че за съжаление коалиция с ГЕРБ засега е невъзможна, защото хората на Бойко Борисов не се разграничават от кмета Атанас Янев, от днешните управляващи и от консултантите, така че на този етап не може да се мисли за партньорство “Атака” - ГЕРБ в Дупница. Не вярваме, че местните ръководители на ГЕРБ ще излязат с ясна позиция и ще се разграничат от кмета Янев и братя Галеви.

За нас най-важното е хората, които подкрепят ГЕРБ, да не подкрепят дупнишкия политически модел. Твърде възможно е да си партнираме със Синята коалиция. Изключителен съюзник виждаме в лицето на Демократи за силна България, каза още Методи Стойнев. Той направи отчет за дейността на партията, като представи множеството парламентарни питания, които доведоха до конкретни решения в Дупница и пречупиха гръбнака на мафията в града. Последната новина, която беше представена на събранието, е заповед, с която директорът на дирекция “Национален строителен надзор” - Кюстендил Параскева Мицова забранява ползването на най-новото заведение “Баркод”, построено срещу кметския кабинет на площад “Свобода” и очертало се като последен команден пункт и “трон” на братя Галеви. То е собственост на Станислав Скендерски. Интересното в случая е, че обжалването на заповедта не спира изпълнението й. Разпореждането е “ВиК” и ЧЕЗ да спрат всички комуникации незабавно. До произнасянето на съда кафенето не трябва да работи.

Съветникът Милен Попов каза, че незаконността на постройката, която съгласно Закона за устройството на територията, не е въведена в експлоатация, е потвърдена от самия строителен министър Росен Плевнелиев след парламентарно питане на партия “Атака”.

Едно от решенията, които бе взето на събранието в присъствието на около 30 от общо над 60-те членове на “Атака”, бе създаването на младежка организация. Със задачата се зае банкерът Йордан Йорданов, син на бившия депутат от СДС Валентин Христов.


Още за: Атака   партньорство   отказ   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
17 Май 2010 08:26 | До г-н Стойнев
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Браво! И сам войнът е воин,а вие сте доста и ще ставате повече. Не може този народ да примира вечно от страх.А за държавата- ако иска ще намери начин да се справи с галевците.Ако не иска ,господ да и` е на помощ. Все пак ,вие сте мъже ,а не мърша.....Успех!


17 Май 2010 14:26 | vox populi
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Гаси! Дори не крие , а се хвали че е направил мръсно на баркоде !!!!!! Е какво очаква , някой да го похвали за низостта му? Не вижда ли че цяла Дупница и околията го псуват? тоя мисли ли изобщо?


17 Май 2010 20:55 | Judge
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

vox populi, според теб трябва ли да се спазват законите в държавата или не?Да не говорим колко е красиво и на мястто това л.... на площада.


18 Май 2010 11:09 | vox populi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какви закони пък ти измисли? Това си е въпрос на административно управление.без баркоде по-добре ли ще изглежда центъра?Не ставай смешен.Трябва да го съборят, да оградят остатъците и да сложат огромен надпис - "ето какво направиха атакаджиите и дангов!" Стана точно като във вицовете, подпалил си къщата, та да изгори и плевнята на съседа!Ще ни се смэ половин България




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар