Общинските съветници в Кюстендил отново не приеха проекта за бюджет за 2012 година

18 октомври 2012 20:00   1 коментар   7378 прочита


Общинските съветници в Кюстендил отново не приеха проекта за бюджет за 2012 година, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил .

Съветниците не подкрепиха и предложената актуализация на бюджета за 2011 година, а точката докладна записка за изпълнението на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове на община Кюстендил към 31 декември 2011 година и състоянието на общинския дълг отпадна от дневния ред на сесията. Съветниците приеха структурата на общинската администрация, като гласуваха и средства за дофинансиране на Основно училище „Христо Ботев” в Кюстендил.

Беше приет и списък на селата и части от тях с преобладаващ равнинен или стръмен терен, съгласно изискване от Закона за устройство на територията. Преди разглеждането на точката за бюджета на общината за настоящата година, кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви пред съветниците, че ако не бъде приет бюджетът, общината ще бъде принудена да върне в държавния бюджет 770 000 лева, които са предназначени за благоустрояване на квартал „Герена”, за отоплително тяло на Обреден дом, за ремонт на Възрожденското училище и за закупуване на снегопочистваща техника.

Общински съветници от Кюстендил приеха докладната записка относно задоволяване нуждите на местното население за дърва за огрев, по предложение на кмета на Кюстендил. Жителите на пет села от общината ще получат дърва за огрев от общинските гори, а не от местното Държавно ловно стопанство . Съветниците приеха и цените за продажба на дървесина, добита от отсичането на потенциално опасни дървета. Беше одобрена и структурата на ново социално предприятие – обществена пералня. Съветниците гласуваха положително и за предложените промени в наредбата за обществения ред, касаещи работата на увеселителните и питейни заведения. Освен това беше избран и гласуван консултативен съвет към председателя на Общинския съвет.

източник: Агенция "Фокус"

1 коментар
19 Октомври 2012 12:31 | Община Благоевград- яяяя
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Боже, втора статия за неприет Проект-бюджет за 2012 г. на Община Кюстендил и предложения за актуализация на бюджета за 2011 г.
Та тази община все още ли не са си предали годишния отчет изпълнението бюджета за 2011 г., та тепърва ще го актуолизират?
Абе, аз ли съм се объркала, че сме вече м. октомври 2012 г., и се подготвят проекто-бюджети за 2013 г. или наистина сме в 2011 г. А пък то и министъра на финансите С. Дянков и всички минитерства говорят за разработване и представяне на проекто-бюджет 2013 г. и приемане на бюджет 2013 г.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар