Община Разлог с бюджет от 14 473 616 левa за 2015 година

18 февруари 2015 14:47   17 коментара   8523 прочита


14 473 616 левa е бюджетът на Община Разлог за 2015 година. По проекти на общината по различните оперативните програми и по Програмата за развитие на селските райони в капиталовия списък влизат 28 953 022 лева.

„За поредна година Община Разлог спазва финансова дисциплина и приема реалистичен бюджет за 2015г., изготвен на база реалното изпълнение на бюджет 2014г. На първо място Бюджет 2015 гарантира образованието - детските градини и училища, социалните дейности и здравеопазването – болницата, социални домове, пенсионерски клубове, защитени жилища, хората в неравностойно положение. Това е политика, която следваме и спазваме в работата си. ”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог.

7 186 675 лева са приходите от държавата за делегирани дейности, 7 286 341 лева са приходите за местни дейности, с което се формира общ бюджет от 14 473 616 лева.

Общината отделя за образование 5 155 703 лева, от които за детски градини 1 804 564 лева, за ремонт на училища 107 294 лева, за здравеопазване 366 608 лева, за социално осигуряване, подпомагане и грижи – 1 681 215 лева. За дейност спорт и спортни организации – 439 000 лева, за Исторически музей – Разлог, читалищата и празничния календар са одобрени 638 681 лева.

В капиталовия списък на Община Разлог за основни ремонти са заложени 31 995 439 лева. В дълготрайните материални активи попадат обектите, финансирани от програми на ЕС. По проекти финансирани от Оперативни програми и от Програмата за развитие на селските райони в капиталовия лист влизат 28 953 022 лева.

През тази година със собствени средства общината ще извърши ремонт на детско отделение, след като през изминалите години бяха инвестираните около 5 500 000 лева в модернизиране на болницата в Разлог по оперативните програми.

За рехабилитация и реконструкция на общински пътища, улици и паркинги за 2015г. са заделени - 10 925 626 лева. През 2015 година, отново с европейски средства ще бъдат завършени ремонтите на пътищата Разлог – Годлево, Разлог – Бетоловото, Разлог – Баня, Баня – Горно Драглище и рехабилитация на пътищата в Добърско и Елешница. Целта е да се създаде достъпна среда до всички населени места.

През 2015 година продължава изграждането на тротоари, за реконструкция на площадно и пешеходно пространство са гласувани 585 000 лева, за ремонт и поддръжка на улично осветление – 295 000 лева. За реконструкция и изграждане на паркове, изграждане на спортни и паркови съоръжения, спортни площадки и стадиони – 5 976 685 лева. През тази година ще завърши ремонта на стадиона в Разлог и изграждането на стадион в Годлево, финансирани по Програмата за развитие на селските райони.

Бюджет 2015 година бе приет на заседание на ОбС – Разлог, след като бе приет отчета за изпълнение на бюджета за предходната година.


Още за: бюджет   програми   развитие   Още от: Политика

Принтирай статия
17 коментара
18 Февруари 2015 15:51 | инж. Веселин Попйорданов
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

БРАВО НАБОРЕ!!!


18 Февруари 2015 15:57 | news
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Гласоподавателите да си направят хубава сметка за къде, за кого са предвидени и по какъв начин се очаква да се изхарчат тези пари... идва есен - време е за равносметка - дали безобразията ще продължават и всичко ще бъде старата песен на нов глас или ще има промяна и шанс за нещо различно, събудете се... иначе след това ще има само извинения и оправдания... и пак ще гледаме наглите мутри на тия, които се води, че мислят и милеят за бъдещето на този град, а всъщност оправят само и единствено своя, на протежетата, любовници и роднини живот... обикновеният човек да му мисли, как ще преживее и да им се моли за къшей хляб, докато те тънат в лукс и са на поредната командировка с парите на данъкоплатците. Изберете сами и не се поддавайте на натиск и заплахи - такива естествено ще има - колкото ви се подобри живота досега, толкова ще се подобри и при бъдещо управление с тези, пак ще има локуми за писти, зали и разни други празни обещания, само и само да се захапе кокала - и после следва ти кой


18 Февруари 2015 19:38 | просветен
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Всичките тези, които гледате по-горе на снимките, дано по-скоро ги видим зад решетките! Гласувания бюджет, дали е достатъчен да покрие кражбите и далаверите им? А, що се отнася до финансовата дисциплина на митничара Геро, тя важи само за обикновените данъкоплатци. Всички ние, трябва да затягаме колани, за да осигурим разкоша на тия тапунгери. Пътища, детски градини, дрън, дрън, големи приказки за балами! Да, ама не! Немайте им вера. Гласувайте наесен да се пръждосат от общината! А, за Копанаровата кучка, любовницата на татарски, думи немам.


18 Февруари 2015 19:54 | Добърско
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Не само празни обещания дава Кмето Герчев! 100% той изпълни обещанието си да превърне Бане в сметарник, ама и ние с двете Драглищи ще сме по-зле! Всеки ден, тези които работят извън нашите села и децата ни - ученици в Разлог, ще минаваме, покрай бунището, разминавайки се с боклуджийските коли, които ще се въдят като въшки, идващи и от други населени места в югозапада. Как ли потриват ръце сега тия мръсници, Гюров, Герчев, Татарски, Мария Копанарова! Чакат с нетърпение да започнат да крадат пари от боклуците, надявайки се, че никой както досега нема да им държи сметка, но този път парашуто нема да им се отвори. Хората вече не са слепи. Разбраха подлите им намерения.


19 Февруари 2015 08:45 | zapoznat
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

На общината не и пука за селата, ще продължавате да тънете в мизерия .Пак гласувайте за тях.


19 Февруари 2015 09:57 | Горно Драглище
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Общината гласува погребването на всичките села. Нека стане сметището в Бане, че видим туризъм и развитие на кукуво лето! Пак гласувайте за Геро и Гюро! Не се притеснявайте, покорна рая, наесен, ако пак гласувате за тия, предлагаме в управата да влезе и ЧАДЪРЕ. Той е доказан бандит и картинката от престъпници ще бъде пълна. Също и леля Ви Дешка, близка приятелка на Геро и Гюро. Заедно с Чадъре и целата банда може да "направат нов път" за Драглище и Добърско, който да не минава през бунището в Бане, че иначе на тетка Ви Дешка, че й пропадне бизнесо, а на Чадъре му процъфтява с краденето на дървен материал от сеченето на гората..


19 Февруари 2015 13:46 | очевидец
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Гледам и не вярвам на очите си. Ами, тия двамата Геро и пишман докторицата Копанарова са си лика прилика. Единият подготвя кражбите, а другият, кмето де ги подписва с лека ръка оти знае, че има гювеч, след всеки негов подпис. Ето, на това му се казва загриженост, ама не за хората, а за дълбоките им гуши. Народе, народе, събуждай се по-скоро!


19 Февруари 2015 14:10 | good
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Герчев не може да се усети, че един ден, ако прокуратурата разрови нещата той е на пангара, неговият подпис е на всички документи - пуловерчето без ръкави и татарски никъде не се подписват, ама блага е държавната софра, а и тука е като в наркотрафика или играеш докрай или те намират в някой язовир... Едно е важно - народът да покаже, че вече не ги иска, това става само на избори - обещанията и заплахите няма да напълнят джоба и стомаха на обикновения човек, така че мислете като гласувате...


19 Февруари 2015 23:50 | ГЕРГАНА
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

злобариииии че умрете от яд че кмето е кмет на мешка, че умрете и от яд за людето с бизнес на който им върви ЗЛОБАРИ ПАК ЧЕ СИ ИЗБЕРЕМ ГЕРЧЕВ ПУКАЙТЕ СЕ


20 Февруари 2015 09:18 | просветен до Гергана
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Герганче, първо се научи да пишеш правилно, че правописа буквално ти куца, както и акъла! Ти да не си една от метресите в харема на общ. Разлог? Не се чешай там, където не те сърби. Страх те е, че ако не стане Герчев пак кмет и Геро нема да го има и тогава нема кой да ти плаща за качественото обслужване, имам предвид с долните ти предни части! А, може да си и една от многото боклуци на дедо ти Любен Татарски? Да немаш и ти некое копеле от него, както и някои други "дашни" общинарки!


20 Февруари 2015 09:27 | biznes
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Между злобата и справедливостта има голяма разлика Герганче, едно е да правиш бизнес, друго е да точиш общината, защото парите там са от данъците на народа и това не е бизнес, а се нарича кражба, пладнешки обир, който се осъществява със съдействието и нашите видни управляващи - митничари, ЮЗУ възпитаници и бивши СОТ-аджии...


20 Февруари 2015 17:51 | до просветен
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

от Герганчето

Не! Не съм общинарка! Но за разлика от теб не страдам от екзистенциална дезинформация! Това, че ти си хейтър е твой проблем! И не се наричай "просветен"! Да неречеш дете "копеле" е ясен сигнал за деградиралата ти личност!


20 Февруари 2015 20:12 | просветен
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Ех, Герганче, Герганче, нали ти казах първо да се научиш да пишеш, пък тогава да се впускаш в обяснения. Не се пише "неречеш", а наречеш. Ама, ти май се ядоса? Да не би и ти да имаш детенце от дедо ти Любчо, Татарския пръч, та затова толкова тежко го преживяваш? Е, твойта рожба ще я наречем така: от извънбрачна връзка с Татарски. Колкото до това, дали работиш в общината или не, е без значение! Важното е, че си метреса на, знаеш кой?


20 Февруари 2015 20:53 | до просветен
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

от Герганчето

Тъй като е прошна седмица, Прощавам ти за това, че си незадоволен та те интересува само интимния живот на хората! Както се казва с луд човек ще се разбереш, но с прост никога!
P. S. Поне Татарски е потентен, за разлика от теб!


20 Февруари 2015 20:59 | просветен
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Герганче, изплю си камъчето най-после! Призна си, че си имаш взимане - даване с Татарски! Браво на теб, поздравления, продължавай все така напред да хойкаш с женени мъже! А помисли ли, в какво положение поставяш съпругите им?


20 Февруари 2015 22:33 | до просветен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

от Герганчето

Ахааа! затова била злобата ти към жени! Ти не си "просветен" а "просветенА"...
идеално! Значи с теб ще си паснем. Ела да те поухажвам малко та да си по спокойна!


21 Февруари 2015 05:41 | просветен
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Герганче, за огромно твое съжаление не съм жена! Зарязаха ли те вече мъжете, та започна да каниш жени? Много лошо! И пак не се научи да пишеш правилно! Както изглежда, тебе вече сън не те хваща от злоба и яд, че си прелъстена, употребена и изоставена! Недей така, ще се разболееш!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар