ОБС - Благоевград отхвърли предложението за отмяна на решението за временен кмет на Благоевград съветници признаха : Станахме за резил...

15 май 2020 13:26   11 коментара   11550 прочита


Председателят на ОбС- Благоевград Андон Тодоров свика извънредна сесия на Общински съвет днес от 9: 30 часа в зала „22 септември“. Заседанието започна с предложение от групата на БСП за добавяне и гласуване за отмяна на решението на Общински съвет от миналата сесия, на която бе избран  временен кмет на общината.  По предложението, общинският съветник Радослав Тасков заяви, че няма смисъл  да отменят решение, което е било прието напълно законно, но все пак не се изпълнява, защото Румен Томов продължава да изпълнява функциите на кмет на Благоевград.

След гласуване, предложението беше отхвърлено. „За“ гласуваха- 17 съветници, „Против – бяха 9, сред които съветниците от  ПП ГЕРБ, останалите 15 се въздържаха. Предложение  на ОбС  съветника Давид Петров за добавяне на 28- ма точка за гласуване, относно промени в разписанието на автобусни линии беше прието. Дневния ред беше приет единодушно, след което местните парламентаристи гласуваха и приеха всички 28 точки.

Съветникът Рашко Динков   се обърна към председателя на ОбС Андон Тодоров с въпрос, по повод сигнали от граждани, относно много изостанали преписки заради извънредното положение и колко време ще бъде необходимо за наваксване. Тодоров отговори, че действително има натрупване на  но преписките не са много. Затова на следващата сесия в дневния ред се предвиждат 40 точки. Д-р Владимир Таковски взе думата заради получени сигнали, касаещи множеството разбити улици и съобщи, че състоянието на уличната мрежа е под всякаква критика.

„Кога проблемът  ще бъде решен и защо първо се прави маркировка, после се закърпва и пак се прави маркировка? “ На въпросите му отговори зам. кметът  по строителството Евгени Терзиев, който   заяви, че от 12 май следващата седмица започва закърпване на дупките по улиците. По друг проблем относно велосипедисти, които постоянно карат по пътя за коли към Бачиново, Таковски изказа мнение, че това е абсолютно нередно, защото може да стане инцидент и нищо не пречи те да се движат по алеята.

След кратък дебат по темата, зам. кметът  Терзиев заяви, че въпросът ще бъде поставен пред Кризисния щаб и съответно ще се вземе решение. На финала на днешната сесия Гергана Янчева от БСП се изказа извън Дневния ред след като Общински съвет отказа да гласува отмяна на   решението  за избор на временен кмет:

С патос и величие от трибуната на местия парламент червената парламентарна дама заяви:„Уважаеми колеги, ние от БСП считаме, че въпреки различните ни политики и убеждения, ние всички сме тук за да работим за гражданите на Благоевград. Разумът и закона трябва да са водещи в нашите действия, ние не сме тук, за да мерим мускули и понеже в тази зала на предходно заседание се изказа мнение, че сме щели да станем за резил, казвам ви да днес станахме за резил.

На предходното заседание на Общински съвет въпреки нашето предложение да не прибързваме с избора на временен кмет, същото не беше прието, но в тази зала и от тази трибуна се каза, че ако се наложи и съдът спре изпълнението на решението на ОИК „ние ще отменим нашето решение“. Днес не само, че не го отмениха, а и нещо повече се случи. Представителите на една партия изказаха две противоположни мнения. Нещо повече представителите на групата на ГЕРБ тази седмица са внесли материали в общината адресирани  до временния кмет Ясен Попвасилев.

Уважаеми колеги, станахме за резил, изводите ги оставяме на нашите избиратели, всички жители на Община Благоевград. "

Веднага след изказването и залата зажужа като кошер. Не се сдържа общинският съветник  Красимир Роячки,    който заяви от мястото си „Искам да благодаря за комунистическия  манифест и да ви кажа: Е, вярно станахме за резил. “  Поради изчерпване на Дневния ред заседанието приключи.

Припомняме, че днес в Административния съд в Благоевград продължава делото по казуса с кмета на Благоевград Румен Томов, който обжалва решението на Общинската избирателна комисия, с което тя предсрочно прекрати пълномощията му.

Вени Иванова


Още за: съветници   решение   зала     Още от: Политика

Принтирай статия
11 коментара
15 Май 2020 13:40 | Васко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

АБЕ, ОДИХ МАЛКО НАДОЛЕ ДО ПЕТРИЧ! ВЕЧЕ НЕ ТИ ТРЕБЕ ОТКРИТ ЛИСТ!


15 Май 2020 13:51 | Емануеллъчо
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

С тоя смешен Румен наистина станахте за резил. Абе от БСП няма отърва е, това да не ви е бащиния. И ако може Томов да не говори от името на цял град не всички го подкрепят. А и тези, дето преди гласуваха за него, със сигурност сега ще го зашлевят


15 Май 2020 13:59 | Филип К.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

12и май следващата седмица?!?? Кога ли е това, може би догодина, че тая вече мина 12и или кмета и заместниците се влачат с няколко дни назад...


15 Май 2020 14:08 | Китан
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Не нов кмет, а нов общински съвет трябва. Самозабравили се сребролюбци!


15 Май 2020 14:23 | �������
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ТОМОВ СЕ Е ПРИТЕСНИЛ ЗА НЯКАКВИ СИ. 370 000. ЛВ. ЗА ПРОНЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ А ДУМИЧКА НЕ ОБЕЛИ ЗА ЗАГУБАТА НА БЛАГОЕВ ГРАД ОТ НЕКАДЪРНОСТАМУ ЕДИН МЕСЕЦ ЕДИН МИЛИОН ШЕСТ МЕСЕЦА ШЕСТ МИЛИОНА ЗАГУБА. ДА НЕ СЕ ХВАЩА КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА. А ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ МАХНЕ И ДА ОСВОБОДИ ГРАЖДАНИТЕ ОТ ФАЛИТ. ДА ИЗЛЕЗЕ НА ИЗБОРИ И ДА СПЕМЕЛИ ЩОМ СЕ БИЕ ПО ГЪРДИТЕ ЧЕ Е ЛЮБИМЕЦ НА БЛАГОЕВ ГРАД.....


15 Май 2020 14:45 | Вук Секачо
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Какви шест милиона бе Турулюнкьо, милионите не са шест а СЕДЕМСТОТИН! И ги е прибрал Конте Кокорко! За това газо му е като на Камаз диференциало!


15 Май 2020 17:27 | ���. K������� ������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НЯМА ЛИ МЪЖЕ В ТАЗИ ОБЩИНА?
ВЗЕМЕТЕ ЕДНА КАРУЦА И ИЗХВЪРЛЕТЕ ТОВА ГЮБРЕ НА БУНИЩЕТО:))))


15 Май 2020 19:06 | Коси
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Срам за Бсп с този самозабравил се кмет. Добре че комунистите са малцинство в съвета иначе тежко на града ни.


15 Май 2020 23:41 | Орлин махала
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Уж малцинство пък благоевградчани го избраха за кмет. Кое ви куца, гербери?


16 Май 2020 11:35 | Делян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ШОПОВИЦЕ, МАТОРИЦО ГРОЗНА КОСМАТА!


17 Май 2020 11:10 | Aтанасов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вие, журналистутките от тоя смотан сайт, като ви даде фондация "Америка за България" 167 000 лева, сега сте готови да правите минети на всеки, когото ви посочи въпросната фондация. Като си дадеш задника под наем, така става. Само че за дългосрочен наем. Обещавам ви, че много скоро ще ви закрият. Нищо лично, просто не ставате.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар