Областният лидер на НДСВ Кр. Тагарева подаде оставка

09 декември 2011 00:18   5 коментара   14032 прочита
Кр. Тагарева
Кр. Тагарева


Кр. Тагарева

Жълтият водач, директор на Агенцията по вписванията, се заема изцяло с правото, резултатите от вота през октомври определи като “прилични”

Областният координатор на НДСВ в Пиринско Красимира Тагарева подаде оставка и Политическият съвет на партията я прие, съобщиха от централата на жълтата партия.

Причините са семейни, не са свързани с миналите местни и президентски избори, няма нищо драматично, обясни Кр. Тагарева на пресконференция, на която се появи сама. Тя уточни, че е подала оставката устно още на 24 октомври в разговор с председателя Христина Христова, но процедурата по гласуването й я освободила от областния председателски пост едва на Никулден - 6 декември.

Оставам на поста до началото на Нова година, когато Областният съвет на НДСВ трябва да предложи, а Политическият съвет - да одобри новия председател, уточни Тагарева.

След като вече няма да е в активната политика, директорката на Агенцията по вписванията в Благоевград е планирала да се занимава с право /тази година тя завърши магистратура по европейско право/, с правата на човека и екологични проблеми.

Оценката й за изминалите избори, които бяха основна тема на пресконференцията, е, че НДСВ се е справила прилично за малка партия, но няма с какво да се гордее.

В Благоевградска област царистите спечелиха 2 самостоятелни общински кметове - в Кресна и Хаджидимово, градоначалник с тяхна подкрепа стана Вельо Илиев на Петрич, имат и 21 общински съветници, от които 10 са изцяло кандидатури на НДСВ. Като най-успешно представяне на партията в областта Тагарева отчете Хаджидимово, където подкрепеният от тях кандидат Людмил Терзиев спечели на I тур със 77,77% от гласовете, а коалицията на НДСВ със СДС вкара 5-има общински съветници, както и благоевградската коалиция с гражданско сдружение ЕКИП, което има 4-ма представители в местния парламент. Като слабо бе окачествено представянето в Сандански и Гоце Делчев.

НДСВ тръгва към следващите парламентарни избори с дясноцентристко обединение, вече започнахме разговори с всички десни партии, каза още Тагарева, която преди дни се върна от изнесено заседание в Боровец на царистите от Южна България.

5 коментара
09 Декември 2011 10:12 | Хаджидимитров
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Браво, Краси ! Ти си достоен човек-един от малкото такива в НДСВ. Докато бившите депутатки се дърпаха за шлиферите ти обираше негативите. Радойкова пък скапа НДСВ в Гоце Делчев, след нея Пешо Тъпото го довърши. Всяка партия която не кадрува както трябва отива в историята. Доказано е. Затова Ви зарязоха Борисов и Цветанов. Царя беше поредната грешка на прехода.


09 Декември 2011 14:42 | Следва
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Сега следва да си подадеш оставката и като Директор на Агенция по вписванията и всичко ще си дойде на мястото !!! Ако не си я подадеш, дано някой от ГЕРБ се сети да го направи по един или друг начин !


10 Декември 2011 01:40 | СТОЯН
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

НДСВ тръгва за слдващите парламентарни избори с дясно цнтрстко обединение. Думи, Думи, Думи.


10 Декември 2011 02:41 | 9
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

тая пумия грозна поне да има някаква визия, срам за НДСВ срам


13 Януари 2012 07:38 | Димитър
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо да подава оставка като Директор на Агенцията по вписванията? Заради това, че е член на една замираща партия, като НДСВ? Къде е мадридския крадец, покри се. Жената може да е добър специалист, няма значение партията! Защо да я смени човек от ГЕРБ? Къде пише, че членовете на ГЕРБ са най-добрите специалисти? Аз търсех, търсех, не намерих такъв текст. За глупаците - политикани правя следния коментар - не се гледа човек от коя партия е, а какво може, кадърен ли е или не!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар