Обединени с хъс за революционна промяна: "Левицата" представи листата си с кандидат-депутати в Благоевград

09 март 2023 09:08   1 коментар   13220 прочита


Водачът на листата адв. Албина Анева, президентът Г. Първанов ,лидерът на "Изправи се" М. Манолова посрещнати с аплодисменти в пълната зала  "22-ри септември"

„Левицата!“ представи листата  си с кандидат-депутати от област  Благоевград снощи. Водачът на листата адв. Албина Анева посрещна малко преди 18 часа президента  Георги Първанов и лидерът на "Изправи се" Мая Манолова, след което заедно с кандидатите за народни представители минаха по центъра, за да се срещнат с избирателите си в зала 22-ри септември в Благоевград 

Водачът на листата   Албина Анева изрази гордост и благодарност за доверието, което получава и заяви, че именно „Левицата!“ безапелационно ще работи в служба на гражданите.

"Само чрез ляво обединение, в което да се включат леви партии и организации, социалисти и граждански активисти, може да спре процеса на спад на доверието в лявата партия и обезличаването на левите сили, заяви Анева пред симпатизанти и членове на лявото обединение, амбицирано да доведе до категорични промени в политическата карта на страната . . 

„За съжаление, социалистическата партия за 5 години загуби 700 000 гласа с това ръководство и от втора сила се превърна в пета т.е. вече не е сила, а лесно заобиколим фактор. Има нужда от обединение на лявото, което да пресече тези процеси на разпад и да даде възможност на българските граждани да имат своите защитници и застъпници в парламента. Ще поставим проблемите на хората на дневен ред в парламента. Ще върнем “Левицата!” там, където й е мястото – сред хората. Техните проблеми и каузи ще намерят своите защитници и своите решения”, допълни Мая Манолова.

 

Основен приоритет на коалицията е повишаването на доходите на работещите хора. Мястото на „Левицата!“ е сред хората, заяви Мая Манолова. Тя ще настоява за повишаване на минималната работна заплата незабавно. Според нея минималната работна заплата трябва да стигне издръжката на живот, измерена от синдикатите, която е 1310 лв. в момента. „Трудовите възнаграждения трябва да изпреварват процента на инфлацията. „Не трябва да има хора, които да живеят с по 610 лв.”, категорична беше Мая Манолова.

“Ще преборим спекулата и необосновано високите цени наосновните хранителни продукти. Това, което предлагаме и ще бъде предмет на първия наш законопроект в следващия парламент, е таван на надценките на основните хранителни продукти. Ние казваме не таван на цените, а таван нанадценките”, подчерта Мая Манолова. “В първия законопроект, който ще внесем, ще фигурира и задължение на търговците да показват на етикетите две цени –доставната и продажната цена. Хората трябва да бъдат информирани какви са надценките и печалбите на търговските вериги. Ще създадем държавен орган за разследване на спекулата, който ще следи цените на хранителните продукти. Всички хора трябва да могат да осигурят прехрана за семейството си", обясни тя по време на пресконференцията.

Времето е малко, целите са ясни. Действаме!, така завърши изявлението си г-жа Манолова. 

"Левицата да възстанови държавността. Да възстанови авторитета на българските институции, да градим отново заедно. Да имаме работещ парламент, държавата да се върне в икономиката. Важно е да се чуят идеите на Левицата. Силни сме, когато сме обединени", посочи Георги Първанов. 

„Държавата се нуждае от хора като нас в управлението. Всички виждаме какво се случва в последните години във всички нива на управление. Вярвам, че ще успеем да реализираме всичко онова, което сме си поставили като цел в предизборната кампания днес и след месец – в Народното събрание. Работещите институции са наш приоритет. Овладяване на галопиращата инфлация, образованието на българските младежи, здравеопазването също са областите, фокус на нашата работа“.,каза още Г. Първанов

 „Левицата!“ е с амбицията да докаже, че е решението за българската държава.

Сред основните приоритети на „Левицата!“ са повишаване на доходите, справедливо и достойно възнаграждение на труда, овладяване на спекулата и високите цени на стоките от първа необходимост, стабилизиране на държавното управление, консолидиране на подкрепа за промяна на конституцията за съдебна реформа, възстановяване на чувството за справедливост у хората.

Отговорността на „Левицата“ е да защитава интересите на българския гражданин. 

Коалиция от партии „Левицата!“ се явява с пълна листа от 22-ма кандидати за народни представители на предстоящите парламентарни избори за 49-о Народно събрание. 

 

1. Албина Алексеева Анева-Томова

2. Тодор Василев Караиванов

3. Георги Костадинов Хаджимаргаритов

4. Аврам Иванов Парнарев

5. Валери Бориславов Смиленов

6. Младен Димитров Ванев

7. Вангел Димитров Арабаджиев

8. Костадин Стоянов Гебрелиев

9. Васил Петров Астинов

10. Антон Георгиев Манчев

11. Кирил Венциславов Атанасов

12. Екатерина Благоева Коршумова

13. Мустафа Мехмед Кьос

14. Нора Анчева Симеонова

15. Златомир Спасов Николов

16. Гюлзет Ресимов Фърговски

17. Даниел Атанасов Иванов

18. Стоянка Господинова Кескинова

19. Марян Иванов Биков

20. Илия Лазаров Костадинов

21. Борислав Георгиев Николов

22. Георги Асенов Костов

*Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

1 коментар
09 Март 2023 09:51 | Българи
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Много ще се радваме да се случи всичко хубаво за България, само да не стане като другите - НЯМА ДА УВЕЛИЧАВАМЕ ЗАПЛАТИТЕ. Само не разбираме на офиса едни снимки, а във вестника други. Но без значение