Няма значение дали си професионалист, по-важно е да изпълняваш волята на управляващите

10 юли 2012 00:20   27 коментара   28011 прочита
Е. Сливкова
Е. Сливкова


Е. Сливкова

Изказване на уволненият директор на "Социално подпомагане" Е. Сливкова

Служители на дирекция "Социално подпомагане" в Сандански изпълниха заканата си и вчера сутринта точно в 9.00 ч. излязоха да протестират срещу дисциплинарното уволнение на директора Елеонора Сливкова, която бе освободена на 6 юли /петък/, час преди приключване на работния ден. Ето какво каза пред репортер на "Струма" уволнената шефка Е. Сливкова:

Извършена бе проверка на работата ми за периода от 28.05.2011 г. до 31.05.2012 г. Интересното е, че в протокола няма обвинения срещу работата ми, а че не съм осъществила контрол над служител. Най-фрапантното обвинение в протокола е, че съм отпуснала помощ на жена, която е продала недвижимо имущество. При одобрение за помощи на социално слаби лица извършваме проверка в Агенцията по вписвания, но за въпросното лице няма данни, че е продало имот, и затова му бе отпусната помощ.

Второто обвинение, отправено срещу мен, касае разпадаща се "Лада", която от 2009 г. е бракувана с протокол, в който всичко подробно е описано. Аз не съм я стопанисвала, но ме упрекват, че не съм започнала процедура по бракуване. Със заповед на директора на агенцията са спрени всякакви разходи и въпросната лада е в двора на полицията. През месец май депозирах писмо до директора за отпускане на средства за минаване на годишен технически преглед на служебния лек автомобил "Хюндай", но не ми бяха отпуснати и служителите от дирекцията събрахме лични средства за технически преглед на служебния автомобил.

От случващото се с мен си дадох сметка, че няма никакво значение дали си професионалист, а по-важното е дали изпълняващ политическата воля на управляващите. Има груби лъжи и неточности в протокола с констатациите на проверката, извършена на дирекцията в Сандански. За сведение ще разкрия, че миналата година имах също проверка и тогава не бяха констатирани никакви пропуски. Написаха в протокола, че всичко е наред. По-лесно бе да ми кажат: "Г-жо Сливкова, не си ни удобна", и щях да си отида. Но месец и половина да бъда подложена на такова унижение, не ми се коментира. Посветих сърцето си на тази работа. През 2-те години на управление изправих на крака дирекцията, създадох й нов облик и много грозно е по този начин да те освободят от заеманата длъжност.

7 проверки са ми извършвани за този период. Питам, как се случва така, че до вчера бях прекрасен ръководител, сега съм неудобна за властта и искат да се освободят от мен. Не се тревожа за себе си, а за колегите ми - 35 от 37 служители в дирекцията ме подкрепиха и застанаха зад мен с цената да загубят работата си. Огорчена съм от начина, по който се отнесоха към мен. Най-голямата награда обаче е подадената ръка от служителите в дирекцията. Истината ще излезе наяве. Ще обжалвам заповедта за освобождаването ми, която за мен е смешна. 13 години работя в системата и по поръчка на някого, на когото не съм изпълнила волята, ми режат главата, това ме огорчи. Досега съм награждавана, поощрявана за работата си и никога не съм наказвана. За мен тази работа е призвание и ще продължа да я върша.

Причината за преследването ми е, че подкрепих протеста на колегите за повишение на заплатите и за отпускане на дрехи.

В Сандански вчера дойде лично областният директор на дирекция “Социално подпомагане” Румяна Петкова, която се срещна с протестиращите служители.

Според лидера на КТ “Подкрепа” в Сандански Йордан Петков върху служителите от дирекцията е оказван нечуван натиск през почивните дни, а някои дори са викани в София. Безработицата в община Сандански е голяма, всеки се страхува за работното си място, бе коментарът на Й. Петков.

Вчера мирният протест продължи близо час и служителите на дирекция "Социално подпомагане" продължиха да изпълняват задълженията си в услуга на гражданите.

От вчера със заповед за вр.и.д. директор на "Социално подпомагане" в Сандански е назначена Ирина Велева, която бе временен директор след пенсионирането на Славчо Ризов. Тя е началник на отдел в дирекцията.

27 коментара
10 Юли 2012 05:36 | 777
Оценка:
4
 (
34
 гласа)

Тази име наглостта да се изказва сама за своята работа ? Защо не каза че служебния автомобил и беше като личен и че е замесена в корупционна схема ? Защо не каза по колко дни отсъстваше от работа под предтекст че е командировка ? Скрии се на село и не се показвай, че където и да отидеш след теб е пожар .Никога не си се отнасяла с разбиране към хората с увреждания и сега ревеш .


10 Юли 2012 07:38 | стига глупости
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

Госпожо Сливкова, глупостите ги разправяйте на хората от село Добрилаки. Едва ли щеше да станеш шеф на "Социално подпомагане" Сандански, ако не беше политическо назначението ти. А след като си се съгласила ще вършир и работа. За далаверите със служебният автомобил и другитенеща, които проверката ще установи, разбира се, ще трябва ад отговаряш. А до това, че Мими Алексиева е застанала зад теб, съвсем не значи нищо - Мими Алексиева просто не е за там, защото няма образование, а е директор на дирекция. Мими сега се опитва да завърши и е нормално да ти лиже дупето. Не знам какъв точно "подвиг" си извършила, та се изкарваш "национален герой"


10 Юли 2012 07:50 | гербер
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

ето затова трябваше да да ви уволниме всичките още преди 3 години


10 Юли 2012 08:37 | Сандо
Оценка:
5
 (
29
 гласа)

С нищо добро няма да те запомнят хората, освен че си интригантка и доносница . Мястото ти е на село .


10 Юли 2012 08:45 | падение
Оценка:
3
 (
33
 гласа)

Какво ли не прави да те назначат .....е назначиха те и какъв е резултата, пълен провал . Професионалистка си в друго СЛИВКОВА, а то е че можеш да раждаш деца от различни бащи и да си чешеш сливата денонощно . Мръсница, как не се засрами


10 Юли 2012 08:55 | с. Микрево
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

В-к Струма моля ви не ни занимавайте с морално пропаднали хора заемали директорски пост по втория начин . А тя ако продържава да реве ще разкажа много пикантни истории за подвизите и в община Струмяни . Повярвайте ми ще бъде много еротично .!!


10 Юли 2012 09:04 | zvezdelin
Оценка:
5
 (
33
 гласа)

Познавам г-жа Сливкова и имам преки впечатления от работата и. Мога да кажа, че тя е изключителен професионалист и ЧОВЕК с голяма душа и сърце. Уволнението и е един абсурд, както много други в скапаната ни държава, която с основание може да бъде наречена АБСУРДИСТАН.


10 Юли 2012 10:39 | Закона
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Тия форуми се превърнаха в интриганство, лъжи и клюки.


10 Юли 2012 10:47 | ...........
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Какво реве по медиите, било политическо уволнение, защо не каже кой я сложи на тоя пост, знаем ние как се печелят конкурси, единственото условие зад гърба ти да стои подходящия човек. А сега плюе и реве по хората, които я свалиха от село и я направиха човек. Знаем си я Ели каква беше на село. Ели не плювай от кладенеца, от който си пила, знаеше че песента ти е изпята. А когато новият кмет на Струмяни махна 20 души на ГЕРБ тогава не беше политическо уволнение, а сега това е ! Мила примири се.


10 Юли 2012 11:26 | А сега...
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Гербаджиите така управляват. Взимат властта и след това иди се оплаквай на някого. Нали виждаме, че и да иска човек да се оплаче от някоя институция няма, няма на кой.


10 Юли 2012 11:35 | Новото време
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Напълно съм съгласен с .....
И не само на този пост. На всичките и постове бе с протекциите на тези, срещу които сега плюва.
Вчера е била при новия кмет. Да му мисли сега Диддка и естествено г-н Илиев.
НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТАКИВА ЖЕНИ. НЯМААААА. СУПЕР ПРОФЕСИОНАЛИСТНКИИИИИ!!!!!?????


10 Юли 2012 11:42 | До с.Микрево
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

Моля Ви давайте, разкажете за всички подвизи и пикантни истории за въпросната кикимора.


10 Юли 2012 11:45 | Истината
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Гнусно племе сме си българите, сами се закопаваме. За това сме и на тоя хал, за това и държавата ни е смотана.


10 Юли 2012 11:58 | УЧУДЕН
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

У ДУПНИЦА бараковскио кмет е същио уМНИК УВОЛНИ 5 служитела от общината ама съда ги върна на РАБОТА


10 Юли 2012 13:31 | ЛИЛЯНА СТ-КА
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

ЕЙ ХОРА, ЗАЩО ТОЛКОВА ВИ Е СТРАХ ДА СИ НАПИШЕТЕ ИСТИНСКИТЕ СИ ИМЕНА, АЗ ПЪК ТОВА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, ЗНАЧИ И ИЗКАЗВАНЕТО ВИ НЕ Е ИСТИНСКО, ПИШЕТЕ ГО САМО ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА КЪМ ЕЛИ, ЗАЩОТО ТЯ Е АВТОРИТЕТНА, ДИСЦИПЛИНИРАНА И УМНА ЖЕНА КАКТО САМА КАЗА, ЧЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВА В СЪДА, НО НЯМА ДА ОСТАВИ НЕЩАТА ТАКА


10 Юли 2012 13:55 | 3
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

точно Ирина ли избраха, където също прави далавери с помощи, назначаване на лични асистенти....


10 Юли 2012 14:43 | Гери
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Всеки може да изказва мнение, ако я познава лично! Тези, които не я познават..., да ме извиняват, ама аман от злобари!!! Това е прекрасен Човек и професионалист! А и, всички тези хора, които рискуват работата си..., не излизат току-така да подкрепят уволняващи!!!


10 Юли 2012 15:49 | МАМУРЧО
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

хората я познават и затова пишат що за човек е това е човек които постояно маниполира хората около нея. ние сме потарпевши от неинота злопотреба с влас пише си по докоментите и говоре на тия кадето сая назначили какво на нея и изнаса важно те да са добре .на гуши се зема местото ха го. алексова нанея какво и беше правиш мрсотия на тия каде те назначиха и те сите уволниха неси изплнила сигорно некоя порчка срещо някои напиши да разберем и ние?????


10 Юли 2012 18:48 | Надя
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

Към с. Микрево - Много сте зле... С тези пикантни и еротични истории за които говорите..., извинете, но дори да е така, това си е нейния личен живот! Тук става въпрос за работата, която тя вършеше с най-голямото сърце на света! За две години на никой директор в областта не е направена седем пъти проверка. Ясно е, че откакто спечели конкурса е объркала нечии планове и е изстинало нечие друго място! Може да си говорите каквото искате, но ЧОВЕКЪТ ЕЛИ никога няма да смажете, защото никога няма да можете да сте като нея!


10 Юли 2012 21:13 | Боро от затворо
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Ели, ти си си пич и половина! Тия, що злословят тук дъска за кочина не стават! Познавам ги, колкото и да се крият зад разни никове.


10 Юли 2012 21:29 | ЛИЛЯНА СТ-КА
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

БРАВО НАДЕ, БРАВО ГЕРИ, БРАВО И НА.... БОРО ОТ ЗАТВОРО НЕ ВИ ПОЗНАВАМ, НО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА ЗА ЕЛИ, АЗ ЗНАМ, ЧЕ ТЯ ИМА МНОГО ПРИВЪРЖЕНИЦИ, НО НЯМА КАК ДА И ПОМОГНАТ, НЯМА КЪДЕ ДА ИЗРАЗЯТ МНЕНИЕТО СИ, НАЗНАЧИЛИ СА И ЗАМЕСТНИК, СЪЩАТА РАБОТА И ТЯ НЕУДОБНА ЗА ХОРАТА, Е ХАЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ ПЛЮВАНИЯ, НЕ, НЕ, НЕ СМЕ ХОРА


11 Юли 2012 09:48 | аха
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Не познавам работата на уволнената колега, но знам от личен професионален опит "компетентностите" на г-жа Петкова, приближена до партията ГЕРБ. Тежко на хората, неждаещи се от подкрепа, за съжаление кадри ката Петкова и разни други Калинки ще разрушат системата на социалната закрила.


12 Юли 2012 00:07 | ???
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Какво цели Ели с това което казва пред камерите на протеста? Това е интересното, че е политическа поръчка за загубата на Герб в Струмяни- какво иска да постигне е ясно да се домогне до общинаска администрация Струмяни. Твърди че не е изпълнила поръчките на ГЕРБ, а не казва какви са били. А че е спечелила конкурс да директор на дома в Раздол да ги разправя на тези които не знаят как я назначиха. Тогава бе решено да се смени Тошко и се коментираше коя да е между нея и друга социална работничка от дома. И съм убеден, че не знае кои са дали препоръка на Чиликов да сложи нея без дори да я познават. Ако в онзи момент хората до които се допитваше Чиликов бяха казали другото лице да сложи щяха да са по друг начин нещата, но явно тя е родена с късмет и все някой е посочвал нея пред някой друг така ги виждам нещата.


12 Юли 2012 14:15 | до ???
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

НЕЩАТА СА ТОЧНО ТАКИВА КАКВИТО ГИ НАПИСАХТЕ ЯВНО СТЕ ЧОВЕК КОЙТО МНОГО ДОБРЕ Я ПОЗНАВА ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО НА НЕЙНАТА ПАРАШУТСКА КАРИЕРА ВИНАГИ НЯКОЙ Я Е БУТАЛ НАГОРЕ НА КАКВА ЦЕНА МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ НО НАЙ-ПОСЛЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО ТАЗИ МАНИПУЛАТОРКА, ИНТРИГАНТКА, ПОДМАЗВАЧКА И НАГАЖДАЧКА. КОЙТО НЕ Я ПОЗНАВА ОТБЛИЗО НЯМА И ПРЕДСТАВА КОЛКО Е МРЪСНА И ДОЛНА


12 Юли 2012 19:52 | МАМУРЧО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ДА НЕЯ КОМЕНТИРАМЕ ПОВЕЧЕ СИЧКИ СА ЕДИНО ДУШНИ ЯСНО ХОРАТА Я ПОЗНАВАТ ЧЕ УМЕЛО И НОГО НАГЛО СЕ ПРЕКРИВА И НАИ ВЕЧЕ НЕКОИ Е СЕДЕЛ ЗАТ НЕЯ ИЕ ПРАВИЛ ЧАДР В РАИОНА ИМА ОЩЕ ТАКИВА КАТО НЕЯ ИСКА НА СИЧКИ ИСТЕТУЦИ ПРОВЕРКИ И МАРШ ДА ВИДЕШ КАК СЕ ПИЕ УМОРЕН ВОДА НО И ДА ВИДАТ И УДРУГАТА СТРАНА ЖИВОТА ПОНЕ СЕ УЯДОХА ОТ ДАЛАВЕРИ И СЕ ЗАБРАВИХААААА.....?????


14 Юли 2012 14:38 | връзка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

http://www.struma.com/politika/socialniyat-ministur-t-mladenov-ne-zachete-rezultatite-ot-konkurs-i_7369/


15 Юли 2012 11:37 | мемет
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ние сме едно от семеиствата потарпевши и я знаем на какво е способна.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар