Няма такъв град с такива пишман политици!: Скандали тресат партиите в Благоевград! АБВ се разпадна! БСП онемя и се предаде! Реформаторите щъкат наляво на дясно с абсурдни искания - Предизборно!

08 септември 2015 10:38   35 коментара   24339 прочита


Броени дни преди началото на изборната кампания политическата обстановка в областния център Благоевград изглежда смехотворна, вместо да се "въоръжат" и да започнат предизборна битка, партиите се самоизядоха и унищожиха. Разпадна се структурата на АБВ, след като голяма част от членовете й подадоха заявления за напускане.

Пръв направи това заместник-председателят й Александър Мановски и повлече след себе си десетки азбукари. Това се случи след скандал за място в листата и принудителното им коопериране с гражданско сдружение "Екип", оглавявано от кандидата за кмет Владимир Елезов. Хората на Първанов не приеха условията за композиране на листата и скандално заявиха намерението си да се отлъчат от АБВ. Това се случва дни преди старта на предизборната кампания.

В същото време БСП, от която се очакваше да бъде основният опонент на кандидата за кмет от ПП ГЕРБ Атанас Камбитов сякаш онемя, никакви инициативи, никакво присъствие на политическата сцена. Кандидатът им Милан Богдански направи една пресконференция, за да се идентифицира, пред медиите основно, и след това изчезна с инициативността си. Припомняме, че разпадът на БСП стартира още в началото на тази година.

Председателят на националното им ръководство М. Миков буквално вдигна ръце от непрекъснати крамоли в партията в града, където се оформиха два враждуващи лагера. Единият начело с общинския председател Владимир Пандев, другият начело с ексдепутата и екслидер на БСП Емил Костадинов. Двата лагера се засипваха с удари под кръста вместо да се обединяват и увличат традиционния си електорат в подготовка за кметски избори.

Станахме свидетели на грандиозния им резил на парламентарните избори, имахме надежда, че това ще ги обедини и съживи, но не стана. Скандали, интриги и дори физически сблъсъци вътре в партията, това показаха като активност червените в Благоевград до момента. Направихме опит да ги сдобрим, да опровергаем мълвата за бой между двама от лидерите в областния център, но народът не повярва. БСП се издъни катастрофално.

Трудно излъчиха кандидат за кмет, караха се, отлагаха конференции и на финала се спряха на Милан Богдански. Дойде момента да отчетем, че обединителят на партията, Костадин Паскалев, който се колебаеше дали да оглави БСП и да ги поведе достойно в предизборната битка, явно е оценил ситуацията и нивото, на което се намира партията в областния град и след месеци колебания, сондажи и опознаване на обстановката заяви категоричния си отказ. Така постави червените в патова ситуация и отново вместо да се стегнат и обединят продължаха със скандалите вътре в партията. Те носят едно име и червените си знаят, кой разсипа столетницата в Благоевград.

Новото явление на политическата карта в Благоевград - Реформаторския блок влязоха в предизборната битка с кандидата си за кмет Калоян Ханджийски. Да, това е същият който се скри по нощни доби и боядиса символа на Благоевград, паметникът на Димитър Благоев, направи го като дядо Коледа. След това се покри, избяга от "мястото на престъплението", но общинските камери го издадоха. След като нямаше на къде кандидатът на Реформаторите Ханджийски се призна за виновен, за да сключи споразумение с прокуратурата и да не носи наказание.

Трябва да признаем, че до момента това е единствената сериозна изява на Ханджийски, която го направи популярен. Гледахме с интерес едно негово интервю в местена медия, където Ханджийски направи подробен анализ на работата на сегашното управление на общината, допусна няколко фатални грешки, наричаме ги така, за да не използваме квалификации, заяви категоричното си намерение да сложи край на корупцията, ма не стана ясно как и още куп добри намерения с неясен изход.

Обяви безработицата в Благоевград като бич номер едно, но вместо реалните 7 % безработица, Ханджийски отчете два пъти повече., Въпреки това наричаме публичната му изява смела и му пожелаваме да дерзае в предизборната битка. Още едно явление в политиката мина като мираж, заместник кметът на Благоевград Валери Смиленов! И за него се заговори, че ще се включи в битката за кмет, но явно не си намери партия.

Така очакванията ни за предизборна битка в Благоевград не се оправдаха. Очаквахме предизборен спектакъл, който да ни държи на бойна нога един месец, но уви. Политиката май се оказа трудно нещо за политиците в Благоевград, които с действията си разчистиха пътя на Камбитов и ПП ГЕРБ към убедителна изборна победа. Жалко за партиите и най-вече за техните поддръжници и симпатизанти. Пуста жажда за власт.........

П. Петрова


Още за: обстановка   битка   партии   Още от: Политика

Принтирай статия
35 коментара
08 Септември 2015 10:46 | Горскио
Оценка:
-7
 (
47
 гласа)

Баш така си е !пишман са отсекъе ае успех на камбитов


08 Септември 2015 10:46 | !
Оценка:
32
 (
36
 гласа)

МИШОЦИ!


08 Септември 2015 10:52 | !
Оценка:
41
 (
67
 гласа)

И заради тези смешници пак ще търпим измекяра Камбитов


08 Септември 2015 10:54 | Ръчката
Оценка:
-9
 (
49
 гласа)

Камбитов онемял. Той работи 4 години, това му е визитката на него. Доста направи. Другите да ми мислят дето си бъркаха в носа през това време!


08 Септември 2015 10:58 | до ръчката
Оценка:
22
 (
38
 гласа)

Не беее Богдански онемял не Камбитов ха ха ха БСП са толкова жалки какъв е тоя цървул на никому познат ха ха ха Май столетницата ще се пенсионира.


08 Септември 2015 11:04 | be
Оценка:
26
 (
28
 гласа)

мале какъв срам боже, какви политици какви 5 лева, мишки, смешни язък за Благоевград


08 Септември 2015 11:31 | От Петрич
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Ами в Петрич - Реформаторите - така наречени - две свир-ри от Беласица и двама ПИЯНИЦИ от Петрич В БОЖАНИН и Хр КОЛАРОВ - ужас - къде си тръгнал Вельо


08 Септември 2015 11:39 | ОтШАРОН
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

В Петрич се очакват изненади - истинските организатори и хора знаещи как се правят избори тепърва ще се появът - Ако някой си мисли че този застой ще е до край - много се лъже - Тарторите тепърва ще се появът официално - и те ще успеят


08 Септември 2015 11:42 | БКП
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Aбе хора не разбрахте ли че БКП се трансформира в ГЕРБ и в един хубав ден ще прехвърлят цялата вина за прехода върху дъщерните партий на БКП, а те са БСП, СДС, ДПС и всички други парламентарно представени и извън него партийки .Погледнете какъв цирк ни разиграха със закона за корупцията, да не говорим за съдебната система .Целия свят ни разбра, че тук 70 години промяна няма, а на местно ниво всички играят за Камбитов .Така, че нека ни е честит новия стар кмет! Честито на БКП !!


08 Септември 2015 12:17 | Благоевградчанин
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Уважаеми съграждани, според мене партиите имат изключително погрешен начин да подбират и номинират кандидати за своите листи. Без изключение, в нито една листа не могат да попаднат хората които уважаваме и на които имаме доверие. Разни мушмороци говорят за законност, просперитет, ред и почтеност. Сигурен съм че в кандидатите отсъства всичко което може да ни провокира да гласуваме за тях. Единствено изцяло мажоритарния вот може да промени статуквото. За съжаление "ПОЛИТИЦИТЕ" решиха че не искат да чуят мнението ни на референдум, защото на мажоритарни избори никой няма да ги избере. Листа на политическа пария няма да получи моя глас. Това не е решение с което се гордея.


08 Септември 2015 12:18 | благоевградчанин
Оценка:
-19
 (
39
 гласа)

Благоевград ще направи най-добрия избор- Камбитов. НЯМА СЪМНЕНИЯ, ДОРИ И ДО БАЛОТАЖ НЯМА ДА СЕ СТИГНЕ


08 Септември 2015 12:28 | ne e verno tova
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Lelele kakvi smeshnici iskat da stanat kmetove na Blagoevgrad imam 4uvstvoto 4e tova e nqkakva shega!


08 Септември 2015 12:38 | до БКП
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Ей, тъпунгер, не, седесарите, царисти, гербеджии под общия знаменател "демократи" са изпълзелите бивши затворници преди 89 г, хамелеоните, мазнили се преди на комунистите, сега такива и тяхното потомство- все твари без ценностна система и гнила, пошла и гадна същност и затова са способни само на разграбване, разсипия и разрушаване на изграденото от истинските комунисти в БКП!!! Ти от кои си -бив затворник, хамелеон или потомък, а?


08 Септември 2015 12:46 | до благоевградчанин или
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

по- вероятно селяк, ама и в двата случая лумпен! Такива като тебе ни докараха демокрацията, а с нея и нормалните българи ни закопахте в мизерията и разрухата, защото вярвате на подобни като Камбитов, който ви замазва очите с некачествени, вехти ремонти, ама скъпи от финансова гл т със сигурност, евтини зрелища, пак скъпи от финансова гл т и вместо работни места, открива соц патронажи да ви запушва устите с буламачи, които не стигат и за всички и ВСИЧКО С НАШИ ПАРИ НА ДАНЪКПОЛАТЦИ, на загрижен се прави, ДОКАТО най-нагло и най-безцеремонно парадира с висок стандарт на живот.... ЗАТОВА, ЩОМ ВЯРВАТЕ НА ТАКИВА ИЗПЕЧЕНИ ЛИЦЕМЕРИ, ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СТАТУТА НА МИЗЕРНИЦИ....


08 Септември 2015 13:16 | СС
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Eлезов не става! Само че в централата на АБВ не им пука за благоевградчани и го слагат тоя, а истинските хора от АБВ в Благоевград ги правят луди. Ако е луд някой нека гласува за този.


08 Септември 2015 13:41 | БКП
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

До хамелеонския платен трол .Да не би аз да назначих, Илян Попов, Масева, Димитров в така нареченото СДС, Съюз на Държавна Сигурност" .Всички така наречени демократи и от ляво и от дясно си ги създадохте Вие, а на такива като теб плащат да говорят и пишат глупости и маниполират хората, че в България има демокрация .Вие създадохте дивия комунизъм, мутрите, чалгата, пошлоста, затъпяването на младото поколение и най големия геноцит, като изгонихте близо три милиона българи в чужбина, но рано или късно ще си платите скъпо. Само след 20 години ще ви прецакват циганите, вашите братя на които разчитахте на изборите, а ние сме лесни ще иберем терминал 1 или 2 и ще отидем при децата ни .Жалко за България


08 Септември 2015 13:44 | ЕДИН
Оценка:
-24
 (
44
 гласа)

Кметът на Благоевград може да бъде само един и той се казва Атанас Камбитов!!!!!


08 Септември 2015 13:46 | до БКП
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Тъпунгер си наистина- нищо не си разбрал! хахахахахах
Като разбереш ми отговори какъв си - бивш затворник, хамелеон -мазник или потомък на някой от двете категории... хахахахахаха
И избърши пяната


08 Септември 2015 14:11 | Ох!
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Некачествен материал.


08 Септември 2015 14:26 | що?
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

Кви са тея смешки вечния кандидат Владимир Елезов, никому известният Милан Богдански, безсрамникът обезобразил символа на града, паметника на когото градът ни носи името Калоян Ханджийски, това ли е опозицията на Камбитов. Та те само помагат на сегашния кмет, хората като видят кои са другите ще тичат да гласуват за Камбата.


08 Септември 2015 18:22 | 1
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Причкапов ще ги отвее ..


08 Септември 2015 18:50 | до петров
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Този сайт е № 1 ! "Отразяването " затри останалите мижетурки дето плюят тука ! Типичен глагол за познати писарушки !Бъди здрав и се моли да те оставят на работа !


08 Септември 2015 20:32 | че гевара
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

реформатори за българия е все една да наречеш чичо на село, дето си е заклал прасето преди Коледа, примерно- ТОРЕАДОР... АБВ- това са също като реформаторите-комунисти и деца на комунисти, за които няма място на трапезата... ГЕРБ- това не е партия, а тарикати събрали се заради шанса да откраднат каквото може... патриоти- в страна от предатели, патриоти няма по презумпция... други останаха ли, ако-ДА, и за тях важат същите думи...


08 Септември 2015 20:53 | Падеж
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

У градо вече нема гражданите. Те затова ке ве управляеми. На акъло ке ве научило!


08 Септември 2015 21:37 | ей БКП,
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

и сигурно живееш в апартамент, придобит по време на комунизма, неблагодарнико, и не само ти, ама и доста още като тебе, за да квичите от радост сега вие, на които ги санират санират.. само за това би трябвало да се кланяте на комунистите от благодарност, ама като нямате даже зачатък на ценностна система бързо забравихте, затова правилно е казано за вас НЕ НАРОД


08 Септември 2015 21:58 | А
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

За всички с къса памет: tv7. bg За лидера на ДСБ Радан Кънев боядисването на паметника на Димитър Благоев освен, че е доста безвкусна проява е и огромен скандал. "Не считам за проява на добър вкус боядисването на паметника на един български политик".. И това е коментар на Председателя на ДСБ към кандидата им за кмет. Ха ха, това със сигурност е скандал.


09 Септември 2015 01:01 | Б
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

ШАНТАВЦИ-ЕЙ СЕГА НА ВЛАСТ-АТАНАС СТАНКЕВ КАМБИТОВ-ЗАЩО В БЛАГОЕВГРАД ИМА 145 ГАРАЖА С ПИШМАН ОБИРАНЕ НА ХОРАТА-АКО СТРУВА 10 ЛВ. ТЕ ВЗЕМАТ 110. 00 ЛВ. -ТИЯ САМОНАРИЧАЩИТЕ СЕ 'АВТОМОНТЬОРИ'???? МЕТОДИ ЖИЧКАДЖИЯ СЛЕД ЖИВОТИНСКИЯ ПА ЗАР ЗА 1 ДЕН ОГРАБВА ХОРАТА С НАДНИЦА ОТ 5 000 ЛВ. САМО АКО ВЛЕЗЕ КОЛА В САРАИТЕ МУ ТАКСАТА Е 30. 00 ЛВ. /САШО ОТ ГРАМАДА ПРИ ТРИТЕ БЛОКА! БОБИ БАНДИТА КВ. АЛЕН МАК ( ПОД МЕТЕРЕЛОГИЯТА! ОБИР, КРАЖБА, СИВА ИКОНОМИКА? ????? ТАКА Е ДР. АТАНАС СТАНКЕВ КАМБИТОВ? ????


09 Септември 2015 08:18 | Петя
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Остана единственият достоен кандидат за кмет на Благоевград - Камбитов, затова и Мирчев и Паскалев отказаха на БСП, защото знаят, че наесен кмет ще бъде Наско.


09 Септември 2015 08:38 | Тодор Везенков
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

Единственият, който работи от тези "лидери" е сегашния кмет! Направи много, всички други са мишоци смешни


09 Септември 2015 09:36 | До сайта
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Нали сте """сайт №1""" защо триете коментарите. На мен се молят да ги взема и евентуално оставя на работа. Проверете! Жалки сте!


09 Септември 2015 11:33 | Господин Никой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Политиците в BG не стават защото са политикани - работят за себе си - за народа ако остане


09 Септември 2015 12:18 | Водач на МПС
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Последното изречение в статията е най-вярното.


10 Септември 2015 09:58 | БЖ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Няма такава медия!!! Токлова непрофесионална, толкова повърхностен анализ!!! Преразказ на ситуацията, абе нагънете ги тези гладки мозъци малко!!! Липса на обективна гледна точка, поредната платена драсканица!!!


10 Септември 2015 10:42 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само др. Капетанов ще ви оправи вас, селяни и граждани от Горна Джумая...


10 Септември 2015 17:01 | %%%%%
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Комунистът е отчаян, комунистът е унил .
Партията се разпада, а пък Миков е дебил.
Как допуснахме, другари, да ни лепнат този срам?
Сто години комунизъм, а накрая - нищо




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар