Няма изненада в политическата карта в Пиринско! Всички кметове на ГЕРБ с подкрепа на националното ръководство! Цветанов обяви в Петрич и Сандански: Бръчков и Котев са нашите кандидати!

29 октомври 2018 12:07   30 коментара   20153 прочита


В Благоевград - Ат. Камбитов, в Банско - Георги Икономов, в Разлог Кр. Герчев - с карт бланш за поредни мандати! Градоначалниците на ГЕРБ се ошлайфаха и като политици, а опонентите им с низ от панически, политически ходове., правят опити да усложняват обстановката

Димитър Бръчков ще бъде нашият кандидат за кмет в Петрич, той показа, че може да работи в екип и направи достатъчно много като кмет на града, това заяви при посещението си в Петрич вчера заместник председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той подкрепи и Кирил Котев като бъдещ кмет на Сандански, тъй като Котев се представя добре като управник на курортния град. Цветанов заяви, че Атанас Камбитов ще бъде кандидатът за кмет и на Благоевград, тъй като е сред кметовете отличници в страната. Няма да има промяна и в Банско, управляван от Георги Икономов, както и в Разлог, където кмет на ГЕРБ е Красимир Герчев, не коментираме Симитли, където със сигурност Апостол Апостолов ще продължи да управлява града, тъй като няма опозиция..

Същата е ситуацията и в Гоце Делчев, който е убедително червен, начело с Владимир Москов. Изненади се очакват в малките населени места, където е възможно да има промяна в политическата карта на региона. Например мълвата спряга стария кмет на Кресна Илиян Кръстев като опонент на сегашния градоначалник Николай Георгиев от БСП.

Под въпрос е и кметуването на Емил Илиев в Струмяни, където се заформя сериозна опозиция на сегашната управа. Герберите в региона показват стройна организация и леко и методично си водят политиката, показвайки, че са готови са изборите. Силни са структурите на партията в Банско, Разлог, Симитли, Петрич и Сандански. В Благоевград обаче ГЕРБ сякаш разчита единствено и само на градоначалника Камбитов да увлече структурите в предстоящата предизборна битка.

Забелязва се една дълга летаргия в местните структури, които смениха водещия на градската организация Йордан Андонов с областния управител Бисер Михайлов.

Няма нищо произтекло от градската структура на партията в Благоевград, изявите им са само когато се появи някой от централното ръководство на ПП ГЕРБ. Търсили сме активни коментари от водещи фигури в ГЕРБ Благоевград по повод наболели проблеми в партията и града, но лидерите отказват всякакъв коментар около "бъдещите им творчески планове", което не прави добро впечатление и отслабва позициите и присъствието на партия ГЕРБ в Благоевград. Наскоро жените им се обединиха и направиха успешен семинар в Банско, водени от областния лидер Адриана Мелниклийска. В структурата на Жени ГЕРБ имаше сериозни проблеми преди време, жените не искаха лидера на градската организация на ГЕРБ Ел. Ташкова, но засега уж всичко е наред и бойните дами на партията дадоха заявка да се върнат активно в политиката, когато му дойде времето.

Сложна е политическата обстановка в Благоевград.

На фона на лекото разпускане на ГЕРБ, в Благоевград се забелязва силно активизиране на така наречените малки партии, които се заявиха като опозиция на сегашното управление. Видимо това личи в ОБС Благоевград, където напоследък ставаме свидетели на опозиционно поведение, лишено от политика обаче. Караниците са на ниво махленско, "боят" не е между представители на политически сили, които провеждат последователна и класна политика,

а по-скоро протича като ядовни и злостни словесни нападки между дилетанти с претенции за професионалисти.

Сред местните представители на политическите сили в ОБС не виждаме политици, които да могат да предскажат какво ще се случи с Благоевград утре, или след седмица, или след месец и, които да могат да обяснят защо не се е случило Тук виждаме политици, които мислят вече за предстоящите избори, говорейки популистки, надигайки силен вой, с една единствена идея да бъдат забелязани. Голяма част от местните парламентаристи имат характеристиката на модерния политик - т. е имат политически опит трупан единствено, преминавайки от партия в партия. Не ми се ще да изброявам съветниците, които влязоха в ОБС Благоевград от поредната си партия, или сдружение, нито пък тези, които се прегрупираха в хода на мандата им -предадоха се един друг и се сдружиха с доскорошните си политически опоненти, предавайки по този начин хората, които са ги избрали заради определена политическа групировка. Година преди изборите в ОБС се оформи едно опозиционно ядро, композирано не от политици с цели и идеали, а от съветници във фронт "Анти Камбитов" и "Анти ОБС председателя Р. Тасков",

съветници които показват, че не живеят и работят "За" политиката идеите и благоевградчани, а живеят и работят за себе си "Чрез" политиката и затова им е толкова важна.

Добрата идея за сдружение "Спаси Благоевград", откъдето да произлизат предложения и алтернативи на сегашното управление, дадени от граждани, сякаш се провали. Регистрираха ли това сдружение, какво направиха опозиционерите, така и не стана ясно?. На последната сесия пък присъствахме на сблъсък, при който се раздаваха хапчета за успокоение, а в ролята на лекуващ лекар се наложи да влезе ОБС председателя Радослав Тасков. Факт е, че сред съветниците, Тасков показва умерено политическо поведение и успява да умиротворява разбунения общински съвет, превърнал се в говорилня, понякога крайно безплодна.

Защото засега говоренето е безплатно, но ако трябва да си плащат съветниците за всяка дума, ще бъдем свидетели на черно-бял ням филм в местния общински съвет.

Тук, напоследък ни показват, че професията политик, май е единствената, за която не се изисква предварителна, специална подготовка, качествено образование и добро възпитание.

Опитваме се да открием ще роди ли опозицията нова алтернатива за управление на Благоевград и нов кандидат кмет, който да е равностоен противник на сегашния Ат. Камбитов, който наистина показва, че работи за града признато успешно, но за съжаление алтернатива за сега не виждаме. Наближава времето, в което нашите политици ще застанат отново до нас, в момент на нужда. За да се появят нови "овчари", нови "овчарски кучета", произлезли от същите "овце", в каквито се опитват да ни превърнат политиците с действията си. Ограбиха ни идеалите, вярата и надеждите и ни превърнаха ни в тъжни песимисти, безсилни да променят каквото и да било. На кого да имаш доверие, за да го изпратиш в съвета, където да защитава не собствените си интереси, а тези на благоевградчани., И докато те, нашите избраници, се карат помежду си, кой е по -по най, народът страда, останал без работа, без пари, без вяра, а както е тръгнало сме на път да останем и "без гащи".

Заслужаваме го, защото ние сме си ги избрали, а народ, който избира политици, работещи за себе си, а не за интересите му, не е жертва, а съучастник.

Крайно време е да съдим реално - Кой каква заслуга от нашите избраници има за развитието на областния център, за Благоевград, в който искаме да останем да живеем, да работим и отглеждаме децата си.. Времето на сляпата подкрепа и платено гласуване в избори трябва да отстъпи място на мъдър и прецизен избор, защото това, което виждаме в ОБС Благоевград днес е дело на всички нас...!

Извън крамолите и политиката в ОБС!

Благоевград скоро ще има прекрасен нов площад, има нови велоалеи, ще имаме ново депо за отпадъци, имаме нови детски спортни площадки, училища и спорни зали, ремонтират се старите улици и се асфалтират нови, работи се непрекъснато. Благоевград е пример за много други общини, градът се променя и това си заслужава да бъде аплодирано, а не оплювано! Дойде време на реални действия, а не на криворазбрана политика и популизъм, с който определени местни политици в паническите си политходове, продължават да се заиграват с интелигентността ни.

П. Костова

 

30 коментара
29 Октомври 2018 12:53 | Ж.г
Оценка:
45
 (
53
 гласа)

Ако не купувате изборите не знам кой ще гласува за ГЕРБ, такава омраза има в хората срещу тази бандитска партия че му е бедна фантазията


29 Октомври 2018 13:13 | Един от многото
Оценка:
37
 (
47
 гласа)

Може и да са вашите кандидати но едва ли са на народа


29 Октомври 2018 13:21 | Солидарен с Цв. Цв.
Оценка:
29
 (
29
 гласа)

Гербаджии добре са си опекли нещата - и с пари, и с мижави работни места за поставени на колене, и с власт, която да им покрива нечистотиите, и с добри манипулатори в изборните помещения, и, и, и с много неща. Но най важното - с власт, много пари и много страх! И техните братя - комунисти бяха така, но и те си заминаха. Това трябва да ни утешава-че и на гербаджии все повече им намаляват дните. "Много" били направили?! Ами защо са там? Нали освен да крадат и да правят нещичко! То и техните братя едно време освен, че забогатяха, национализираха всичко, направиха ТеКеЗеСета, заводи, фабрики, създадоха и не малко работни места... но им свърши времето. От тях се излюпиха ГЕРБ, БСП, АБВ, Движение 21... Ами така е-колелото се върти. Важното е, докато си на власт да дръпнеш колкото може повече от баницата, а народът да крещи под прозорците на МС колко си иска. Ама вече е добре да престане, че става студено и ще прегракне, а ония са на топло...


29 Октомври 2018 15:31 | старогражданин
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Как го виждате Цветанов да си вдигне рейтинга над 10% до местните избори? Но до тогава той ще се лепи като п.... въшка към всеки кмет от Пиринско. Те да си преценят дали им трябва такава подкрепа. Бисере, Бисере...


29 Октомври 2018 15:44 | ГОШКО ХУБАВЕЦА
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

днеска топ преса ги е издокарало все опозиционерите и то много хубаво, много са прави


29 Октомври 2018 17:32 | Пиринец
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Герб =гроб


29 Октомври 2018 17:55 | ЗАПРО
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Бръчков може да е кандидат за кмет от герб, но това означава че герб 100% нема да имат кмет вече в петрич.


29 Октомври 2018 18:30 | старогражданин
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ВРЕМЕ E ЗА НЕОТЛОЖНИ ПРОМЕНИ В ГЕРБ. В СОФИЯ И ПО МЕСТА!!!


29 Октомври 2018 22:00 | Сова Харис
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

С тея кметове герб окончателно ще загубят електората в пиринския край, благоевградския се налапа и изчерпа, разложкия омръзна, банския с кабинката неуспя, симитлииския дотегна, санданския несеосъзна, петричкия излъга и недорасна. Време идва за промяна, генерална!


29 Октомври 2018 22:23 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

На дневен ред е оцеляването на правителството, а не местните избори. А ако се наложи отстъпление, поне да е организирано . Поне половината от Герб не заслужават провал.


29 Октомври 2018 22:36 | от Петрич
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Бръчков се е притеснил нещо, ако си мисли че е желан и ще го изберем. Всички го видяхме колко е некадърен, надменен, прави си своеволия, никакви работни места не е открил. Следващата година ще си замине, никои няма да го търпим повече с неговите безобразия!!!!


30 Октомври 2018 04:19 | БКП + ГЕРБ = Коминтерн
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Признакът на комунизма тропа на вратата на Европа. Михайлов - шеф на ГЕРБ в Благоевград, а жена му Диана Башлиева - първа приятелка с комунистите. Плевнелиев - демократ, а майка му първа приятелка с Мария Причкапова. Камбитов - Гербаджия и демократ, а администрацията му + пълна с комунистити6 на диктатора Причкапов.


30 Октомври 2018 06:39 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кютете си на файтоните и пазете място и за други файтони.


30 Октомври 2018 06:56 | Ххl
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И Башлиева ли е станал адвокат на червената мафия? Не беше ли Юсева?


30 Октомври 2018 07:13 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Професионално целия ми живот премина сред комунета. Това не означава, че и аз съм комуне.


30 Октомври 2018 07:49 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ти си единствения от Станке Димитров, който не ме е излъгал-това е признание на проф. Иван Попов. Чукнете в Гугъл за кой става въпрос. КГБ та дрънка, но и голям професионал. Вечна му памет.


30 Октомври 2018 08:26 | Нищо не е вечно!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Спокойно. Всичко ще си дойде на мястото. Народът ни е търпелив, но не е прост. Виждаме как си отива Ангела. Отива си сама, с чест. Да видим нашата Бойка как ще си отиде. Но сигурно без чест, прогонен с камъни. От София, та чак до Испания. До имението му. Това са приликите и разликите м между двамата "големи"Чух, че нашият се "ружа" да го покани Дейвид в Англия или Виктор в Унгария. Но най-добре ще му е при Таиип в Турция. Да е жив и здрав!


30 Октомври 2018 09:18 | Каравкалия
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

За Хаджидимово отново кандидат на герп е Мильо! С кандидатурите, които "издига" Ц. Ц., Мильчо няма да има алтернатива още 5 мандата, ако иска да кметува де...


30 Октомври 2018 09:20 | паскалев
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

Не знам за другите- но Камбитов е сигурен кмет


30 Октомври 2018 10:26 | грамада
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Като гледам що за некадърник сложиха ГЕРБ на шефското място на ВИК Роса Димитрова Кенеди със сигурност броя на гласувалите за ГеРб ще е в пъти по-малко. Аз и хората около мен със сигурност няма да подкрепим ГЕРб докато тази самозванка е на тоя пост.


30 Октомври 2018 10:45 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Според Паскалев в Грамада всичко е ОК с ВиК-то. За 7години да стигнете до нападки към новия шеф не е реалистично. Ние се мъчиме с 50-годишни водопроводи.


30 Октомври 2018 14:08 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Февруари 2001г. Рейтинг на Костов над 40%, рейтинг на царя около 10%. Да, ама не. Яви се Валерия Велева плюс дипломатите на България и всичко тръгна надолу. Дамата почна серия от интервюта по "пантофки" с най-спорните личности на ОДС, Тошо Тошев удари на спомени с Костов и към учредителното събрание на НДСВ картинката вече беше обратна. Е, имаше и протест на такситата и т. н., но "Свободния свят" беше подготвен за варианта с царя. Фамилията Бокови, Поптодорова се постараха.


30 Октомври 2018 14:11 | Запознат
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Цветанов и ГЕРБ Хаджидимово е време да подкрепят тотално г - н Терзиев, всички други мимикрии и производни на Сербезов - Пасков са дребни игрички за усвояване на партийни пари отпуснати за местните, парламентарните и евро избори. Това е лицето на хамелеона Пасков.


30 Октомври 2018 14:52 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Лятото на 2018г. Джендър... пак Валерия Велева. Лицето Цветаново вечно в кадър като лицето Камбитово или Новаково. В дует с Кеворкян. Лицето Радево нормално представено и винаги на плюс. Нинова тоже. Яви се пак и Паптодорова, че даже и БОКОВ. Последно:Руменчо Христов. Вече се знае, че се готвят за предсрочни избори. Всичко зависи от това как ще блокират приемането на бюджета. Някъде редят и служебното правителство. Кой е адекватен в Герб? Аз зная, но замислете се Вие.


30 Октомври 2018 21:27 | 12345
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ГЕРБ в Сандански са много зле. Добре, че дойде Манолев, иначе ВМРО щеше да ги отвее и на парламентарния вот. Толкова некадърни управленци Сандански не помни. На всичкото отгоре са и мързелви, не им се работи. Разхождат си само костюмчетата из общината - затова ги бива. Белята е, че на хоризонта няма алтертавиа - виж БСП, ВМРО, други десни и леви така наречени - от мутра до тапанар. То и затова Сандански отдавна не е това, което беше. Жалко за града ни.


31 Октомври 2018 07:23 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Всички са кукли на конци на курортната мафия. Заели са сцената в Сандански и не пускат други. В неделя около обяд градът е друг. Да му се ненагледаш . Един ден в седмицата.


31 Октомври 2018 08:20 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Поклон на хората на Сандански, които си пият кафето в центъра преди обяд в неделя. Който не е седнал с тях ...нищо не е видял и разбрал за този град.


31 Октомври 2018 10:11 | Паола
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За пълна изборна победа,
мечтят всичките говеда
Щом Камбитов не плаща,
любовта ръжда хваща
Паола перото не хваща!


31 Октомври 2018 10:46 | Камби
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ке ти купим лека кола
Зиме да не одиш гола!


03 Ноември 2018 01:09 | ДПС + БСП
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ГЕРБ Благоевград - област е 100% комунистически. Бисер Михайлов го доказва напълно с жена си. Ние сме напълно доволни от това развитие и затова го подкрепяме с критиката си. Без нас ГЕРБ е загубен. Падне ли ГЕРБ отидоха и нашите кадри във властта




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар