НС на БСП с декларация: Да спасим партията! Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия Нинова

22 март 2024 15:59   12 коментара   8453 прочита


Под позицията се се подписали младежкият лидер на БСП в Благоевград Ваня Маникатева, лидера на партията от Перник и Кюстендил, общо 59 изявени червени активисти от страната

Членове на Националният съвет на БСП сред които младежкият лидер от Благоевград Ваня Маникатева, Иван Ибришимов от Кюстендил и още 57 се подписаха под позиция, в която апелират към съпартийците си да "Спасят БСП" от Корнелия Нинова и не допуснат трети мандат на лизера им Корнеллия Нинова. Ето какво пишат членовете на НИС:

Ние, долуподписаните членове на Националния съвет на Българската социалистическа партия, споделяме нарастващата в партията и обществото голяма тревога за състоянието, в което се намира днес. 
От една страна, постоянно сме свидетели на публични изявления, сигнали и вътрешнопартийни спорове за системно и последователно развиващи се негативни процеси в партийните структури в цялата страна, водещи до тяхното идейно-политическо, организационно и кадрово обезсилване и обезличаване. И в резултат - постоянно намаляване през последните години на електоралната подкрепа и отстъпление от заемани от партията в миналото позиции. От друга страна, пропагандно сме заливани със самодоволните изявления на Корнелия Нинова и близкото й обкръжение за това, че партията се намира в добра кондиция и е авторитетна и силна опозиция.

Едновременно с това - от гръмовните им обвинения и безпрецедентни за партията наказателни действия срещу отделни дейци и цели организации, които са си позволили да имат различно мнение и да изразят несъгласие с водената от тях политика. Последен красноречив пример за тази линия са "решенията" на НС на БСП от 25 февруари т. г. за отстраняване на ръководствата на градския и районните съвети на БСП и за провеждане на пълен цикъл на отчет и избори в

Софийската партийна организация. "Решение", взето от Националния съвет без уставни основания и против политическата логика. Последвалите от неговото насилствено и противоуставно налагане през последните дни процеси в Софийската градска партийна организация показват, че то е част от последователната политика за унищожаване на силните организации на БСП, а и на цялата партия. 

На 20 януари беше взето друго такова решение и с гласовете на реално присъстващи на заседанието около 60 членове на НС на БСП бяха изключени 40 социалисти от Шумен и Сливен за това, че се опитаха да реализират колективното мнение на организациите при определяне на кандидатурите на БСП за местните избори. Отново с липса на кворум бяха приети "решения" за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в Благоевград, Шумен, Сливен. А в последното "решение" наред със София и в Бургас.

Това е поредната пряка намеса на Корнелия Нинова и ИБ, уж чрез подкрепата на НС, в работата на местните организации на БСП с цел да се премахнат несъгласните с тяхната политика и да се наложат удобните им кадри. Преди години същото се случи и в Перник, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Казанлък, Харманли и в много други общини. Резултатите видяхме на местните избори през есента на 2023 г. 
Ние категорично заявяваме, че няма да продължаваме да бъдем нечутата част от членовете на НС и по този начин да подкрепяме тази разрушителна политика, която цели да омаломощи БСП. Не можем да продължаваме по този път, свел до 9% електоралната подкрепа за БСП и превърнал я в опозиция, от която не зависи нищо.

С продължаващото вътрешно разединение и противопоставяне в БСП тя не може да претендира за водеща роля в навечерието на изборите за Европейски парламент. Нужно е единение на левите политически сили в България! 
Всички наши досегашни опити да се противопоставим на налаганите през последните няколко години политика и начин на работа на НС на БСП не дават резултат. Ние не можем и не искаме да бъдем съпричастни с това поведение и тези действия на ръководството на БСП. Не можем повече да мълчим и да бъдем параван, зад който това ръководство да налага силово недемократичен стил и методи на работа, да провежда авторитарен диктат върху дейността на местните партийни организации, да принизява Националния съвет и да го използва за личните цели на председателката на БСП. 
Да върнем БСП към нейните корени, към нейната идеология и морал, защото вече малцина ни разпознават като социалистическа партия. Да върнем в БСП демократичните принципи на структурно изграждане на партията, където всяка една от организациите: общинска, областна, национална, да има своите конкретни ангажименти, отговорности и свобода да провежда политика в общините и районите! Да възстановим колективните принципи на работа и управление в БСП! 
Това ще стане единствено и само с усилията на всички социалисти и на партийните организации по места. 
Трябва да кажем: 
НЕ на политиката, която компрометира социалистическата идея и унищожава авторитета на Партията! 
Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия Нинова! 

Само с ново ръководство на БСП и с активните усилия на общинските организации ще изпълним отговорната политическа цел – запазване на социалистическата идея и единение на лявото политическо пространство в България! 
Предстоят ни избори - Европейски, а може би и за Народно събрание, които са последният шанс за БСП да покаже, че е алтернативата на пагубната политика на управляващата "сглобка"! 
ВРЕМЕ Е ЗА СПАСЯВАНЕ НА БСП! ✊,пише в позицията.


Още за: БСП   декларация   Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
22 Март 2024 16:54 | Мълня
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Кои бяха тези....


22 Март 2024 17:17 | Нас Червеното знаме роди.
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Кака Кури и тя го удари през просото, няма само Доган ага и Боко Маркуча да са несменяеми, я!


22 Март 2024 17:32 | djumalia.
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

i vania minion4eto li se e aktivirala kiril4o dobrev li i zapoviada taka ili korumba6ev.


22 Март 2024 17:44 | Петкан
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Значи така: Ако живеехме в нормална държава, с нормален политически живот, нормални управляващи, нормална опозиция, нормално интелигентни политици, нормално крадящи чиновници и т. н. нормалности БСП имаше възможност да се отлепи от дъното. Условия има - външни и вътрешни. Външни - Украйна е поела по пътя на загубата на войната, тоест управляващите в момента у нас са в изключително слаба и непопулярна позиция. Вътрешни - въпиюща управленска неграмотност и интелектуално безсилие на сглобката, задълбочаване на бедността, корупцията, непоносимост между уж партньори в управлението. Да, ама не - ако лидер на БСП бе харизматична, визионерска личност може би ще имаше успех. Кофти - калпави управници, калпава опозиция...


22 Март 2024 19:32 | Запознат
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Махнете плешивия Весо, тоя еба майката на цялата структура с неговите интриги.
Тоя как ще ти забие нож, и най-големият враг няма да го направи така.


22 Март 2024 19:56 | ккк
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Комунизмът е обявен за престъпен режим със закон!!! Партията- наследница на БКП, т. е. БСП, трябваше да бъде забранена също! По-големи от тия мръсници, които съсипаха държавата няма! Когато народът го осъзнае и изхвърли от управлението и от всички други важни позиции комунистите и техните наследници, които са навсякъде, тогава само може да има промяна към добро. ЛУСТРАЦИЯ И ДЕКОМУНИЗАЦИЯ!!! За съжаление, обаче, народът няма капацитет да го осъзнае, кало ли да го направи.. И затова ще си дремем в блатото.


23 Март 2024 02:42 | Плаж махала до горния
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Най големите комунисти са герберастите, начело с цар тиква от Бснкв-дългогодишен член на БКП


24 Март 2024 17:00 | ###
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"" kkk""--що не се 'беш бе БОКЛУКО? Я оди праи свирки на гробарите, а Свинчо ще те опъва изотзад и ще ти пее маанета!


24 Март 2024 21:21 | Мончо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Предатели мръсни, на малките пръстчета на Нинова не можете да стъпите и по ум и по възпитание, и по култура. Можеща и знаеща! Подлоги гадни!


24 Март 2024 21:22 | Мончо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Предатели мръсни, на малките пръстчета на Нинова не можете да стъпите и по ум и по възпитание, и по
култура. Можеща и знаеща! Подлоги гадни!


24 Март 2024 21:25 | Мончо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Предатели мръсни, на малките пръстчета на Нинова не можете да стъпите и по ум и по възпитание, и по
култура. Можеща и знаеща! Подлоги гадни!


25 Март 2024 10:25 | Струма 914
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Щом и драгалевския инкасатор се е загрижил за БСП, Корнелия е непобедима!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар