Новият председател А. Башов уреден с кметската заплата на Вл. Москов

22 октомври 2009 00:20   3 коментара   18935 прочита
Новият съветник Васил Циров направи дебют пред микрофона на ОбС
Новият съветник Васил Циров направи дебют пред микрофона на ОбС


Новият съветник Васил Циров направи дебют пред микрофона на ОбС

Серия от решения в местния парламент

Неврокопчанинът Мариян Янев получи отказ от общинските съветници в Гоце Делчев да заменят негова земеделска земя в с. Корница за общинска в землището на село Мусомища, за да окрупни наследствени земи, на които ще построи ферма за отглеждане на охлюви и жаби с 15 работни места. Искри прехвърчаха между съветниците от различните групи относно предложението за замяната. Съветникът Ангел Гераксиев заяви, че въпросът е измиване на ръцете, тъй като общинските чиновници са могли да направят отказ, като обяснят на вносителя предварително, че с решение на Общинския съвет отдавна са прекратени всякакви заменки на територията на община Гоце Делчев.
Лудост е да кажем, че след като Мариян Янев построи ферма, тогава да му направим заменката, апострофира изказването на колегата си Иван Билянов. Лидерът на ГЕРБ Ангел Плевнелиев от трибуната заяви, че кметът на Мусомища Иван Ламбрев също не бил съгласен да се гласува подобна заменка, тъй като общинската земя, която искал Мариян Янев, била на стратегическо място - на международния път за Драма, и би донесла доста голяма печалба за общината, ако се предложи за продажба на търг. Инвестиционният проект на Мариян Янев е от няколко години, но не може да го реализира.
100 % от заплатата на кмета Владимир Москов ще получава новоизбраният председател Ангел Башов, решиха общинските съветници от Гоце Делчев. Те гласуваха доверие на кмета Владимир Москов да подписва всички документи за кандидатстване по европрограми и приеха предложението за участие на община Гоце Делчев като кандидат и партньор в програма”ТГС България - Гърция 2007-2013 г.” и по проекти на програма "Красива България".
 На заседанието бе взето решение за учредяване на общинско предприятие "Селскостопански и благоустройствени услуги" ЕООД. Новоучреденото дружество ще плаща на общината годишен наем за наетата техника в размер на 720 лева годишно. Новият съветник Васил Циров предложи, докато предприятието влезе в ритъм, общинската техника да бъде отдадена за по 1 лев наем за всеки трактор, плуг и др., но не бе прието. Досега бяха към общината, правиха си каквото искат и общината им осигуряваше заплатите, трябва да ги изработят, идеята е това предприятие да не тежи на общинския бюджет, аргументира се Васил Циров.
Фонд "Работна заплата" на общинското дружество е 12 000 лева. На тази база общинските съветници решиха заплатата на управителя да е две брутни работни заплати, които се получават в дружеството. В тази връзка бе решено още управителят на предприятието да е с временен статут до провеждане на конкурс.
Народните избраници приеха актуализирана програма за опазване на околната среда за периода 2009-2013 година и програма за управление на отпадъците за същия период. Обсъдена бе и схема за разполагане на преместваеми обекти и провеждане на публични търгове с явно наддаване за отдаване под наем на терени общинска собственост за поставяне на преместваеми обекти на територията на общината.
Провеждане на конкурс за възлагане на управлението на "Медицински център-1" бе също предмет на обсъждане. Утвърдени бяха учредителният акт на МБАЛ "Иван Скендеров" и списъкът за предложените за новия мандат съдебни заседатели.


Още за: ОбС   решение   Гоце Делчев   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
22 Октомври 2009 22:57 | жоро
Оценка:
-5
 (
29
 гласа)

Евалла,бе юнаци!


24 Октомври 2009 22:29 | jancho
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

99,9% от тая збирщина са партийни утрепки,ако си мислите че така ще се развива бизнес,бъдете сигурни че гладни и жадни ще ходим.В мига в който се случи 100 престъпни мозъка да ми решават съдбините и бизнес мечтите разбрах че в бълхария няма да има икономически разтеж в никаква сфера.Представяте ли си картината,човекът Х иска да развива бизнес и за това трябва да са благосклонни 100 осъкатени от към разсъдък черепа,а там са и стари мутри ,а и колко народ пропищяха от общинските далавери със земи,ама опатилите изобщо не се стряскат да ги изявят публично,мълчът като мъртви.


08 Януари 2010 15:59 | иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

този кои е зад новия саветник Циров ааааа дааааа това е аго шикир аяноооооввввв




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар