Нова версия! Защо се отложи партийна конференция! БСП - Благоевград чакат кандидата за кмет Румен Томов да се регистрира и тогава да решат него ли да подкрепят или да изберат лидера си Любен Милев?!

05 септември 2019 12:00   37 коментара   16286 прочита


Скандали и за листата тресат червените, подозират схема с гражданската квота, от която са Злата Ризова и Бисер Стойчев

Слухове, интриги, караници тресат местната структура на БСП в навечерието на Местни избори 2019. Както бяха обявили, че конференцията им ще е на 4-ти, така решиха да я отложат и от техни вътрешни хора, се чуват какви ли не версии за случващото се в партията.

Вчера ви съобщихме, че една от причините за отлагането на конференцията са неразбориите и липсата на консолидация около името на независимия кандидат Румен Томов, който да бъде подкрепен от червените.

Някои изразяват мнение, че Томов не бил достатъчно разпознаваем, което ще ги затрудни в изборната битка. Други твърдят, че получилият най-много номинации за кмет, Любен Милев трябва да бъде подложен на гласуване на конференцията и ако кандидатурата му бъде одобрена, той той да е партийната кандидат-кметска кандидатура.

Спрягат се имената на депутата Н. Бошкилов и съветничката Гергана Янчева също като кандидати за кметове, но това се оказа опашата лъжа. Депутатът Николай Бошкилов отдавна е подал писмен отказ, заявление, че няма да се кандидатира за кмет, отказ имало и от страна на Янчева. Нейните претенции били за място в червената листа. Засега тя е на 5-то, но с включените в листата лица от гражданската квота, каквито са Злата Ризова на 2-ро място и Бисер Стойчев на последно, съветническото и място било застрашено.

Червените сериозно се изпокараха на последния им пленум за подредбата на листата. Искат второто място на Ризова. Хората около бившия депутат Емил Костадинов, Йорданка Слатинска остро протестирали против поставянето на Ризова на второ място след водача Милев.

От лагера на червените коментират, че неразбориите са заради това, че подозират игра от лицата от гражданската квота. Схемата им била да използват партията като ракета носител и да ударят социалистите с преференции, така да си осигурят място в ОБС. Знае се, че и Ризова и Стойчев имат възможност да съберат достатъчен брой преференциални гласове, тъй като и двамата са силно разпознаваеми, а Ризова си набра достатъчно поддръжници сред противниците на статуквото, които да и осигурят съветническото място. Страх тресе останалите в съветничката листа, за които влизането в съвета е на "живот и смърт".

Пацифистите в БСП, които не принадлежат към оформилите се в структурата лобита, хладнокръвно обясняват, че караници няма. Конференцията е отложена тъй като все още кандидатът за кмет Румен Томов не се е регистрирал. Местната избирателна комисия започна работа едва вчера. "Как да подкрепим кандидат, който още не е регистриран, защо да обявяваме подкрепа, ако се откаже? Затова решихме да отложим конференцията, която да реши, кого ще подкрепи.

Дали Томов или лидерът Любен Милев, който е с най-много гласове. Леко необмислено бе посочена първата дата, така те коментират отлагането на партийната конференция, възлагайки надежди на бъдещите местни избори, на които щели да се представят повече от успешно. Следим случващото се в БСП и ще ви информираме

П. Костадинов


Още за: БСП   избори   партия   Още от: Политика

Принтирай статия
37 коментара
05 Септември 2019 12:06 | БСП Сандански
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Всички членове на БСП в гр. Сандански са шокирани, смазани и отвратени от избора на Младен Тимев за кандидат кмет от НС на БСП . Той е известен само с това, че е племенник на Андон Тотев, който беше три мандата кмет на гр. Сандански и благодарение на него БСП-Сандански беше разбита и имаше най-слаби изборни резултати при провежадщите се парламентарни и меснтни избори. Освен че е неморален този избор, той е и противоуставен за БСП.


05 Септември 2019 13:25 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

В Б С П .ИМА ПРЕДАТЕЛИ И СЕ ЧУДЯТ И ВАЕКАТ КАК ДА ПОДАРИЯТ СРУЖЕБНО. ОБЩИНАТА НА КАМБИТОВ. А В ПАЗИТАНО. ИМ РЪКОПЛЯСКАТ.


05 Септември 2019 14:26 | Коко
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

БСП стават смешни с тези кандидати! Позитано да задължи депутата Бошкилов да бъде кандиата за кмет! Това е нормалното!


05 Септември 2019 14:35 | член
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Какъв е тоя Томов каква е тая Злата? Нямаме ли ние наши си хора та да подкрепяме неизвестен на 90 процента от симпатизантите кндидат за кмет и една жена дето я гледам само как кипри муцка. Ако Бошкилов толко не иска нека е лидера Милев. Човек познат и с авторитет.


05 Септември 2019 14:39 | Катето
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Какви са тези карикатури от БСП? Подигравка е това ей хора!


05 Септември 2019 14:42 | Он
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Тоя Румен Томов-как ще спасява града като едно време с Паскалчо напраиха сделчицаза 300 левчета на кв. за Плазаа, а сега наема на плаза е 20000левчета.... за нашия "беден -обезлюден "град..


05 Септември 2019 14:42 | Петров
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Няма нужда да се подарява общината на Камбитов. Няма кандидат с качества който да се сравнява по който и да е начин с сегашния кмет!


05 Септември 2019 14:47 | Гошо
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Ейй тоя Томов голям хитрец бре -не му стигат прите ли ?Ццццц... Наглост


05 Септември 2019 14:51 | Горан
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Кой ще ги избере та даде представят успешно ....По добре си изберете Ризова за кмети сделката ще ви се случи!


05 Септември 2019 14:58 | Гол
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

На Румен баща му е стар комунист от класа, директор на търговията.... той малко разпродаде всичко.


05 Септември 2019 15:54 | СТАРА МУЦУНА
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

зЛАТА - КМЕТ, АБЕ НЕЩО ЖЕГАТА ВЕ УДРИ, АКО РАЗЧИТАТЕ НА ПОЧИТАТЕЛИТЕ И У ФЕЙСО, АМИ ПРОВЕРЕТЕ, ЧЕ 99 % СА ИЗВЪН БЛАГОЕВГРАД, И ДЕТО Я ПОЗНАВАТ САМО ПО СНИМКИТЕ, ТЕ НЕ ГЛАСУВАТ ТУК- НАЛИ.... ТАКА ЧЕ СИ ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ..... ь


05 Септември 2019 16:00 | До член
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

" Наши хора"..... От тези" Ваши хора"", сте на това дередже. Подкрепяйте ако искате и баба си. Ще губите, защото сте закостенели и деменцията Ви гони. Румен Томов е класи над Камбитов, но кой да проумее. Без да съм пророк Ви гарантирам, че ще се сгромолясате на изборите.


05 Септември 2019 16:11 | Dim40
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Злата е абсолютен пич ! Ако БСП то я изпуснат загубиха 1000 гласа ! Вие си правете сметката аз само казвам! Аконебеше Злата нямаше да се чуе за Вас a


05 Септември 2019 17:02 | Гражданин
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Не гласувам за БСП, и хич не ми дреме кой ще издигат за кмет. Карат се некви чичковци в пенсия, дето никой не ги знае кои са. А иначе за листата с бившата жрица на любовта дето се съблича във фейсбук, удариха дъното.


05 Септември 2019 17:50 | БСП
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Ходете се молете на Елезов...


05 Септември 2019 17:59 | РўРѕРЅРё
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Злата и Бисер грозния ще са съветници от Бсп. Имотните им далавери ще са национална тема Бойко нема да им прости


05 Септември 2019 18:17 | Не е важно
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

От как въртите Злата се чу, че има БСП. На картата ви няма


05 Септември 2019 18:54 | 11111
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

За голямо съжаление БСП в Благоевград не е била по-зле от сега.
Няма да могат да издигнат свестен кандидат за кмет и Камбитов ще спечели отново за съжаление на гражданите на този вече опоскан град.

Нито Милев- той горкият ...никак не става..! Другия Румен Томов. същата работа.
Нинова няма голям избор, да не кажа никакъв, съответно и шанса е никакъв.
ЖАЛКО ЗА БЛАГОЕВГРАД, ЖАЛКО!!!


05 Септември 2019 20:50 | Доволна
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Абе тоя Румен нали е много за бизнеса и законноста .Дали всичко в Плаза дето взима по 20 000 лева всеки месец е законно, навес ... дали плаща тротоарни право толкова, колкото ползва, нали е по законността


05 Септември 2019 22:10 | Значи
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

По-скоро БСП в Благоевград е силна и затова са тия караници. ГЕРБ се разпада, а
хора като Злата Ризова и Стойчев ще докарат допълнителни гласове за листата. Ама старите "партийни авторитети" ги е шубе, че ще ги изместят и трябва да работят за преференции. От там иде всичко, не се чудете. Иначе Томов дали има шанс, дали няма, това си зависи от ГЕРБ. Те или сами ще се бият, или ще си спечелят пак.


06 Септември 2019 06:44 | безпартиен
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Като са толкова силни и кадърни Ризова и Стойчев, защо не се кандидатират независими? Това БСП става приют за измислени герои.


06 Септември 2019 06:55 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Благоевград никога не е имал по- ерудиран кмет от Паскалев. Много са му местните критици от всички страни, но нито един не е на неговото ниво. Спорил съм с много хора с голямо его... и много празни места в мозъка. От всяка пръчка свирка не става. Без Паскалев летвата е удобно ниско за всички. И за БСП, и за Герб.


06 Септември 2019 07:43 | старогражданин
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Нито БСП, нито Герб са силни в Благоевград. Камбитов и компания изядоха предимствата на Герб. А Паскалев е в чудо кой тъпунгер да предложи. Всичко е изхабено във времето. Личното благоденствие не означава непременно и способност за поемане на обществен ангажимент. Гражданската листа е един опит за разчупване на летаргията. Времето ще покаже до колко е успешен. А Злата е надут балон, нито първия, нито последния в Благоевград.
Стара практика е Благоевград да изостава от общия ход на събитията в страната. За това мислете.


06 Септември 2019 09:31 | !!!
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Страх тресе герб от силна листа на бсп и от очертаващия се балотаж за кмет и от няколко дни с интриги се опитват да внесат смут в бсп но няма да им се получи


06 Септември 2019 10:36 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Тече кампания за отстраняване на Герб от властта. Подкрепяна от западните посолства много преди вълненията с Иванчева в Младост. Това трябва да се знае. Нямам вина за профуканите победи на Герб.


06 Септември 2019 11:33 | срамота
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

БСП в Благоевград са в трагико-комично състояние и практически фалит
никога партията не е била в такъв хаос, незнание и неспазване на процедурите т. е. нарушаване на Устава Не могат една листа да излъчат и кандидат за кмет
ама какво очаквате от фуражкаджии, предатели, политически номади, ренегати-хора жадни за власт и само и единствано лично облагодетелстване на гърба на партията
тая листа стана като разграден двор-кой от къде се сети и хоп-влиза в нея-СМЯХ ДО СКЪСВАНЕ


06 Септември 2019 11:40 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Когато по-голямата част от тези, които подкрепят Мая Манолова са всеки ден във Фондацията "Аденауер" и тя си затваря очите за тяхното минало-значи се събират всички възможности за отстраняваане на Герб. Някои помнят публичните критики на по-предишните западни посланици към властта. Нещо да се промени от тогава. Предишните посланици на Германия и Франция са специалисти по преодоляване на кризи. Предполагам, че и американския е бил подобен. Сега ни пращат хора от по-нисш ранг. Значи операцията е в действие. Дали не е въпрос на дни и падането на правителството. Ще поживеем, ще видим.


06 Септември 2019 12:23 | До Гражданите
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

БСП е в колапс. Любен Милев не можа да възпита сина си, че ще управлява града. А листата със съветниците е просто смешна, щом и Злата е там. Нямат един стойностен кандидат.


06 Септември 2019 14:43 | Мое мнение
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Най-подходящият кандидат, който може да отстрани камби, според мен е Илко Стоянов. Около него може да се обединят всички, които са против статуквото. Той е достатъчно разпознаваем, интелигентен, ерудиран, не е бизнесмен и е човек, който се бори за каузи и ги отстоява до край


06 Септември 2019 14:46 | ДС
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Щом, ЗЛАТА, Ви е лицето от гражданската квота..... Милев, бегай бърже. Не се ли усещате, 4е по този на4ин работите против града, Корнелия и промяната, която тя се опитва да наложи! От цялата Ви малоумщина, само и единственно, Насо пе4ели!!!


06 Септември 2019 15:05 | старогражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

При пунта мара и служебно правителство що народ ще изгори от Герб. Ще трябва да затварят границата.


06 Септември 2019 15:36 | точно така
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

oтлагането на конференцията на БСП е индикатор за или за тотален хаос, или за абсолютна неподготвеност на ръководството в Благоевград за участие в започналата вече кампания за местни избори октомври 2019 г


06 Септември 2019 15:53 | Of Line
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Политическите номади, далавераджии и схемаджии, предлагани от Либенчо Миленчо са маскирани като „гражданска квота“. Те ще прецакат редовите социалисти, защото чрез преференции, ще изместят кадрите на БСП. Дано БСП се усети и реагира навреме, иначе ще бъде прецакана от т. нар. "гражданска квота" и съветници ще станат не редовите социалисти, а политическите фалирали и пенсионирани далавераджии и предатели


06 Септември 2019 16:39 | 7
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Кои са кадрите на БСП да ги изместват


07 Септември 2019 08:12 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

От 19 юли 2018 г. Меглена Кунева е Посланик на ЕС в Съвета на Европа в Страсбург. [1] На 28 март 2019 г. в София Кунева стана Командор на Националния орден на Франция. [2] Орденът ѝ бе връчен в София от н. пр. Ерик Льобедел – посланик на Република Франция в България


08 Септември 2019 16:49 | РАЗБИРАТЕЛ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЗЛАТА И БИСЕР САМО ПОЛЗВАТ Б С П ЗА ДА ПРЕСКАЧАТ БАРЕРАТА И ДА ВКАРВАТ ПО 200. ПРЕФЕРЕНЦИЙ. И ДА ВЛЯЗАТ. СЛЕД ТОВА АФТОМАТИЧНО СЕ ОТЕГЛИЯТ И СИ ПРОДЪЛЖАВАТ СИМОТНИТЕ ДАЛАВЕРИ. КАТО СА ТОЛКОВА СИЛНИ ДА СЕ КАНДИТАТИРАТ САМОСТОЯТЕЛНО. ЗАЩОТО И МАМА КАЖА НЕ ГИ ИСКА. ЯЛ ИМ Е ПОПАРАТА. ПО СЪЩИЯТ НАЧИН.


08 Септември 2019 22:03 | Цонка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

БСП имат шанс само с Гергана Янчева и ако имат малко акъл ще номинира нея, а не никому неизвестни герои жадни за слава и пари




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар