Нова политическа сензация! Нарушения в изборния ден в Петрич! Какво ще се случи? Пренареждане на мандати в ОбС или касиране на изборите?

10 декември 2019 18:37   9 коментара   28308 прочита


Магистратите отвориха чувалите с бюлетини от изборите за съветници в община Петрич по жалбата на Васил Божанин от СДС. Преброени бяха бюлетините от две секции в СУ „Никола Вапцаров“, в които гласуват основно избирателите от ромските квартали на града. В единия чувал има валидни 27 бюлетини за СДС, които не са отчетени в протокола на секционната комисия.

В чувала от другата секция излизат също над 20 валидни, но неотчетени бюлетини за СДС, а при необходими 41 гласа СДС защитава още един мандат в ОбС, което води до пренареждане на местния парламент. В този случай очакванията са да се вземе мандат от друга политическа сила в новия местен парламент, предвид новата ситуация за СДС като участник във вота. За Петрич това няма да бъде прецедент, защото през 2008 г. в общината бяха касиране изборите за Общински съвет.

Сега те се обжалват от шестима кандидат-съветници: Васил Божанин, Борис Лазаров, Туфчо Сандъкчиев, Янко Стоянов, Георги Божков и Георги Ичконов. Свидетелите по делото потвърдиха за нарушения в изборния ден, а жалбоподателите посочиха редица нередности в протоколите, в т.ч. много поправки и липсващи задължителни данни. На делото днес е изслушан и свидетел по жалба за преброяване в една от секциите в село Кавракирово, който също е потвърдил за нередности в изборния ден.

И в отворените преди седмица чували с бюлетини имаше констатирани разминавания, които обаче не повлияваха резултата от изборите за съветниците. На следващото заседание на Административния съд ще бъдат отворени чувалите с бюлетини от секции в селата Кавракирово и Яворница, за които също има свидетелски показания. Припомняме, че на изборите за съветници в община Петрич бяха отчетени рекордните над 4 300 недействителни бюлетини от вота за съветници.  

M. Mихайлов


Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
10 Декември 2019 18:46 | Комита
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Бръчков скоро време със белезници заедно с валяко Динев и боцката боклуци даго духате и Бойко Борисов също


10 Декември 2019 19:31 | Комита
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Бабиндол за Бръчков и Динев валяко и боцката наркомани убийци вън от Петрич


10 Декември 2019 20:02 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ВАСКО БАЖАНИН, ВЕЛЬО ИЛИЕВ ИЦО ГЮПКАТА И ОБКРЪЖЕНИЕТО ИМ, КАКВО ПРАВЕХА ПРЕДИ ГОДИНИ, А СЕГА РЕВЕ КАТО ВДОВИЦА ЗА..... СЕГА СЕ ПРАВИ НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА ЦЯЛАТА ОБЩИНА


11 Декември 2019 00:30 | Юрист
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Че изборите в Петрич бяха опорочено е ясно, и на съда им е ясно вече. Ок редно е да има нови, да се касират, НО КОЙ ЩЕ ПИЕМЕ ВИНА ЗА ПОДМЯНАТА ВОТА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА? ШЕФКАТА НА ОИК -Зорница Авгинова не трябва ли да се даде на прокурор? Иначе и след касиране пак ще има нарушения?


11 Декември 2019 08:14 | от Петрич
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ПЕТРИЧ, наистина Вельовите авери правеха разни машинации по време на изборите. Знаем много добре как печелише Вельо, а сега не е ли така? Сега измислената партия герб имат достатъчен финансов ресурс за да изкупят всички секции в общината ни. Обкръжението им е толкова елементарно, просто, корумпирано, ренегирано, че здраве му кажи. И какво е положителното в общината ни което се прави не разбирам. Сега се прави толкова, че да се открадне възможно най много. НИЩО СЪЩЕСТВЕНО.


11 Декември 2019 08:36 | ssssss
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

m,


11 Декември 2019 14:09 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бръчков е номер 1.


14 Декември 2019 10:38 | Оппаа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо тези старите, обиграни крадци не са в затвора а са кандидат севетници и съветници. За какво претиндират? За белезници?


14 Декември 2019 10:41 | Оппаа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да попитам:Къде е новият път от църквата „Света Петка”.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар