НИС до броени дни ще свали областния син лидер Пламен Данаилов

16 март 2010 00:21   1 коментар   20248 прочита
Йордан Милчев обяви позицията на националното ръководство на СДС за политиката на местно ниво и позицията си за националните проблеми
Йордан Милчев обяви позицията на националното ръководство на СДС за политиката на местно ниво и позицията си за националните проблеми


Йордан Милчев обяви позицията на националното ръководство на СДС за политиката на местно ниво и позицията си за националните проблеми

Експредседателят на СДС Йордан Милчев на пресконференция

Контролният съвет на СДС отстрани областния председател на сините в Кюстендилска област Пламен Данаилов, който е и председател на дупнишкото СДС, обяви на официална пресконференция вчера експредседателят на съюза Йордан Милчев. Той представи официалното решение на СДС да подпише подготвеното от парламентарната група на ГЕРБ искане за отстраняване на президента Георги Първанов и икономическата програма за излизане от кризата, изготвена от Мартин Димитров. Пресконференцията бе в клуба по тенис в Дупница, а не в Синята къща, защото офисът на СДС е заключен, десетки дупнишки демократи, които стоят зад синята идея, нямат достъп до клуба, връзката между нас и председателя Пламен Данаилов е прекъсната, прекъсната е връзката и между Пламен Данаилов и столицата. Поради тази причина последните изготвени материали и позиции на НИС на СДС се изпращат по пощата до нас, с тях не разполага Пламен Данаилов, уточни Йордан Милчев.

Четирима са кандидатите за председателския пост на СДС в Дупница, фаворит е Ивайло Йорданов. Той имал подкрепата на НИС в лицето на главния секретар на СДС Димитър Иванов.

Йордан Милчев съобщи още: Ние сме предоставили информация за политическите залитания вляво на Пламен Данаилов пред НИС, отразили сме неговото политическо поведение в писмен вид още от 90-те години. Той беше изключен тогава от СДС, защото оглави предизборния щаб на опонент на синия кандидат за кметския пост. После се обяви срещу втория кандидат за кмет - арх. Асен Пилев, и влезе в съюз с червения кандидат, за което имаме и свидетел - бившият заместник-председател на БСП, адвокатът Олег Велинов. Последваха удари срещу бившия вътрешен министър на СДС Емануил Йорданов, срещу последния кандидат за парламента от Кюстендилска област Иван Пипонов. Влезе в съюз с настоящия кмет Петър Паунов и така политическият живот на СДС в Кюстендилска област беше напълно задушен.

Аз не съм сам, зад мене има много хора, добави Йордан Милчев и уточни, че на пресконференцията е сам, тъй като хората се притесняват от изяви в медийното пространство, за да не бъдат подложени на натиск. Ние не поддържаме политическия модел на управление в Дупница, но това е друга тема. Членовете на СДС в Дупница са по списък 206, но това е списък с мъртви души, повечето от тях не знаят къде е вратата на СДС, например пчеларят Гошо заедно с цялото си семейство - жена му, децата му, са в СДС. Питам го: “Бай Гошо, откога си член на СДС?”. Той ми отговаря: “О, не знам, Пламен Данаилов ме записа”.

Йордан Милчев съобщи, че в СДС са се върнали първите седесари в Дупница, като бившия председател на местния парламент Михаил Панчев, който напуснал Съюза на свободните демократи.

Гвоздей в икономическата програма за излизане от кризата е пета точка от програмата на СДС, акцентира Йордан Милчев, която обявява, че в момента, в който държавата се разплати с бизнеса, кризата ще бъде прекратена. Затова СДС настоява за незабавно изплащане на всички натрупани задължения по редовно сключени коректно изпълнени договори. Държавата дължи около 1,5 милиарда лева на бизнеса и около 0,5 милиарда лева под формата на невъзстановен ДДС.

По отношение позицията на СДС за импийчмънт на президента, Милчев обяви, че Георги Първанов няма моралното право да говори за програма за излизане от кризата, “защото той създаде тройната коалиция и мълча за всичките й безобразия, затова ние категорично отхвърляме лицемерното му поведение сега и откровената кражба, с която той се опитва да присвои нашите позиции”, обяви Милчев.

Шокиран съм от изявленията на Йордан Милчев, коментира вчера председателят на СДС Пламен Данаилов, и добави:

Веднага телефонирах на главния секретар на СДС Димитър Иванов. Намерих го в Брюксел, цялото ръководство междувпрочем е там. Той съобщи, че не знае за какво става дума и не е изпращал нищо до когото и да било. Още по-малко е чул за заседание по повод моето отстраняване и недопускане на предстоящите избори за председател на СДС. Изненадан съм, че от спортната зала Йордан Милчев си позволява да дава пресконференция. Така и не разбирам в качеството му на какъв, след като не разполага дори и с пълномощно. Въпросните материали, които е огласил, икономическата програма и позицията на СДС за импийчмънт на президента не са секретни документи, а се разпространяват свободно. Омръзна ми да правя опровержения на изявления.

Лошото време е причината офисът ми да бъде заключен, много е студено, а пари за ток няма. Щом се стопли времето, стартираме общински събрания, тръгват номинациите. Що се отнася до фаворита им Ивайло Йорданов, за него само мога да кажа, че е познат на дупнишкото общество, че продава кафе в клуба на СДС в центъра на Дупница. Заведението обаче му бе взето заради неплатен наем от 17 000 лева към областната управа, която е собственик на заведението, както и на цялата сграда.


Още за: Й. Милчев   СДС   Пл. Данаилов   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
17 Март 2010 19:16 | ивайло йорданов
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

абе тоя милчев само като го гледам на снимката си е чиста откачалка. тоя беше шеф на вилата на теца и въртеше големи далавери с фактури за храна от банкети. къде е тръгнал сега да се прави на много принципен. ама понеже остана без работа. сега търси къде да се намести. що не се сети за сдс преди да го махнат от теца - тогава си трепереше за местото




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар