Нинова след изборите започва ревизия на структурите и минава към избор на председател на БСП

27 май 2019 18:40   5 коментара   14217 прочита


Необходимо е време, за да се анализират резултатите от изборите. Голямата ни тревога за България е ниската избирателна активност, особено на фона на това, което се случи в Европа. Смятаме, че това е урок за всички партии - да си вземем поука защо всички нас хората не ни харесват. Тази ниска активност представлява и слаба легитимност и слаба представителност на партиите. Това е проблем за държавността.

Ниската активност прави значим купеният вот, което е удар по демократичния избор, пише Блиц. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова на пресконференция по повод резултатите от евровота, проведен в неделя (26 май). "Искаме да поздравим всички, които гласуваха, независимо за коя партия. Това е активна гражданска позиция и заслужава уважение.

Най-искрено благодаря и на всички, които ни подкрепиха", добави Нинова. "Много неща се чуха от вчера до днес, но ще си позволя да опровергая само едно от уважение към хората, които участваха в кампанията. Масово се твърди от вчера, че ядрото и членовете на БСП не са излезли да гласуват. Ето защо - ние имаме 450 005 гласа. Това е ядрото на БСП. Всяко обратно твърдение е упрек към тези хора и неуважение към тях", каза тя. "Само ние като партия увеличаваме в абсолютен брой гласовете си спрямо миналите европейски избори. Това не се наблюдава при нито една друга партия. Само ние освен това увеличаваме броя евродепутати, които ще пратим в парламента", изтъкна неоспоримите факти лидерът на БСП. Ние загубихме тези избори. Причините са две групи – и външни и вътрешни.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ, външните причини са корпоративен вот, използване на администрация и т.н. „Вътрешните са партийни, които ние ще анализираме и оценим подробно в следващите дни“, посочи Нинова. „Утре сме свикали Национален съвет. Ще влезем с няколко предложения“, посочи тя. „Смятам, че отговорността трябва да е солидарна на всички – от основни партийни организации до председател. Ще предложим да се проведат конференции във всички общини“, обясни Нинова. На тези конференции ще се направи анализ и оценка на резултатите от изборите.

Освен това сред тези предложения ще има точка „избор на ръководство“. Ще може да се избира ръководство и председател на общинските организации. Същото ще се случи и на областно ниво. „Следваща точка е стартиране на процедура за избор на председател на БСП. За пръв път ще проведем избор по новия правилник. Пряк избор по подобие на президента“, обяви лидерът на БСП. „Ще се явя на избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати“, категорична беше тя. По думите ѝ, утре Националният съвет трябва да гласува това предложение. „Аз вярвам, че до 1-2 месец ще минем през тази процедура“, добави Нинова.


Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
27 Май 2019 23:54 | 123
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Няма да има нов председател БСП


28 Май 2019 11:35 | мими
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Нинова жена с нисък морал, без чест и достойнство.


28 Май 2019 11:42 | аут
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Милиционера аут от БСП
Не става за нищо


28 Май 2019 11:51 | лошо, седларов
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

в Благоевград бсп е в трагично състояние
областен град и център, младежки и студентски център а бсп има едва 5 400 гласа-срам и позор


28 Май 2019 13:21 | старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

аз предлагам миньончето ваня маникатева за кмет от BSP, она че не оправи, как оправи младежката организация, ха, ха




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар