Николай Шушков оглави мегамитница Югозападна

16 декември 2009 00:20   29 коментара   62339 прочита
Николай Шушков
Николай Шушков


Николай Шушков

Започва сложната процедура по уволняване и назначаване на 300 души

Николай Шушков е новият началник на Митница Югозападна, която е базирана в Благоевград, но обхваща структурите от Кюстендил до ГКПП - Кулата и ГКПП - Илинден. Той влезе в правомощия в 00.00 часа вчера сутринта и за днес е планирана среща с областния управител Валери Смиленов, на когото ще се представи.

Назначаването му стана, след като финансовият министър Симеон Дянков, който е принципал на Агенция “Митници”, не одобри нито една от двете кандидатури, предложени от ГЕРБ - Благоевград - на настоящия заместник-началник Георги Стаматов и на шефа на КПП - Логодаш Красимир Михайлов. Окончателното “не” на министър Дянков е било произнесено още на 6 декември, а миналия понеделник, 7 декември, той е подписал заповедта за назначението на Н. Шушков.

Към момента Шушков, който е бивш шеф на митница Кулата и ексзаместник-кмет на Благоевград, бе директор на Регионална митническа дирекция - София с обхват всички митници, митнически бюра и пунктове в Югозапада и София-град. Той спечели мястото в края на ноември на конкурс в оспорвана конкуренция с още 8 мераклии за поста. На него Шушков защити икономически проект за развитието на новата Митница Югозапада, която още не бе създадена и фигурираше само на хартия, но спечели рекордните 9 от общо 10 точки сумарен бал от препитването.

Ликвидирането на досегашната митница Благоевград стана тази нощ в 00.00 ч. Час по-рано - в 23.00 часа, митническите пунктове на Кулата, Логодаш, Златарево и Калотина спряха за 60 минути да обработват документи на товарните коли за внос и износ. Календарният час им бе необходим, за да задействат новата компютърна система с новите наименования на митническите учреждения в страната, да сменят печатите и бланките и да вкарат в употреба новите наименования.

29 коментара
16 Декември 2009 02:39 | гого
Оценка:
8
 (
40
 гласа)

Без коментар,старите корумпирани комуняги отново на борда. Евала. Не че и другите двама предложени не са също комуняги и корумпирани, но по на дребно хитреци. Ама тоя мастития е върха.


16 Декември 2009 02:47 | Мими
Оценка:
4
 (
36
 гласа)

Мама мия, ГЕРБ или БСП са на власт. Шушков пак яхна коня, ама тоя неземеним ли е бе! Абе гербаджии как го позволявате. Пък и едни кандидатури бехте дали, на Красо Михайлов - комсомолския секретар на ЗИИУТО и БКП активист и некадарник от класа и на оня нагаждач Стаматов и двамата готови да си продадат и задниците за издигане.


16 Декември 2009 02:50 | Дане
Оценка:
0
 (
28
 гласа)

Брависимо, уреди се Югозападната митница е те сега старите кучета още по ще се окопат, ако Шушков не го шитнете с 200.


16 Декември 2009 02:55 | Сани
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Леле мале. тоя министър знае ли кво прави. Комунизма ли реставрира? Толкова ли нямаше кой да стане началник. Нека да сложи някакъв порядък, като не имало кой и го махайте заедно с неговите стари авери, каквито са и Михайлов и Стаматов.


16 Декември 2009 03:06 | Тина
Оценка:
3
 (
35
 гласа)

Хаджигаев какво правиш ти бе, как го допусна, тоя мастит бизнесмен и стар червен боклук,па зам.кмет на Паскалев да стане шеф на митницата.Къде спахте бе, па и с ваште кандидатури на Михайлов и Стаматов, айде Стаматов и така и така, ама оня дъртяга Михайлов от къде го пръкна, не знаеше ли, че е БКП кадър и БСП подръжник, па на всичкото отгоре уволняван и наказван за далавери и злоупотреби.


16 Декември 2009 08:42 | Непознат
Оценка:
62
 (
142
 гласа)

Престанете с тази злоба!!!!!!! Да може да е активист на БСП, но е умен и кадърен човек и стои много над другите две кандидатури!!!!!! Да ти е честито г- Шушков!!!!!!


16 Декември 2009 09:51 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

Др. Шушков е гаранция за продължаването на контрабандата по границата с БЮРМ, а от там и за Косово и Албания. Нищо чудно, ако негови камиони също превозват контрабандна стока. Над 50 тежкотоварни камиона има този таварищ, но алчността му е безгранична...


16 Декември 2009 10:08 | 008
Оценка:
-14
 (
30
 гласа)

Много добро управленско решение. Браво на ген. Танов. Трябва вече да спреме с политическата ориентация. Крайно време е в България да се назначават само добри и доказани професионалисти, какавто е Николай Шушков. В тази митница трябва здрава ръка. Корупцията, което посяха предишни началници на тази митница трябва да се изкорени. Пожелавам успех на г-н Шушков.


16 Декември 2009 10:24 | виктория
Оценка:
66
 (
118
 гласа)

ШУШКОВ е много КАДЪРЕН човек,стига да му дадът да се изяви,и да покаже на какво е СПОСОБЕН.Пожелавам ви успех .


16 Декември 2009 10:25 | иво
Оценка:
50
 (
76
 гласа)

Единствено злоба и желание за мъст лъха от коментарите ви,ало гербаджии- ама елементарни!!!!Браво този път на Дянков!Избрал е доказания професионализъм.


16 Декември 2009 10:26 | смешко
Оценка:
10
 (
50
 гласа)

Това е подигравка със областната структура на ГЕРБ, а Шушков е от ясен по ясен- рекет върху търговците и лизане на задниците на началниците. Да се готвят за свиреп терор от страна на Шушков казанджите, тъкмо защото са най безащитни и безобидни.
Шушков всъщност отдавна е богат бизнесмен, чрез подставени лица. Парите разбира се са му от закрила на контрабандни канали. Питам се защо не си гледа вече бизнеса- и си отговарям парите от контрабанда са 100% печалба.
Да ни е честито новото старо ръководство, просто изтръпвам като се сетя за методите и рекета му , отпреди 97. Няма да стъпя на тез митници, където той е началник , тая хиена веднага ще създаде схемите и ако не плащаш - духай супата!


16 Декември 2009 10:36 | вввввввв
Оценка:
-5
 (
35
 гласа)

ДО СМЕШКО.ВИЕ господине сте много ТЪП и ЕЛЕМЕНТАРЕН.


16 Декември 2009 12:05 | 123
Оценка:
11
 (
31
 гласа)

Еееех митн.бюро Г.Делчев ще продължи да бъде "частно".


16 Декември 2009 12:05 | 123
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Срам за ГЕРБ.И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА МАСКАРИ!Гербаджиите го доказаха.Затова,ли гласуваха хората за вас,да оставите комунистите на възловите места?Не им,ли стигнаха 45 години и дори повече.И вие от ГЕРБ,ще свършите като НДСВ.Сами си го правите.Срам..........Хаджигаев,чети форумите,виж какво ти пишат хорта!


16 Декември 2009 13:01 | Митничаря
Оценка:
-8
 (
36
 гласа)

Като е толкова кадърен,да работи на платното и задържа,конфискува,пише актове,да се качва в студа на камионите,да влиза в пръсканите с отрови контейнери с китайски стоки.Политически назначения са това и то с желанието на групировки.Няма да има справедливост на тези митници,това е.Малко ли знаещи,кадърни и доказани професионалисти има в тези митници.Министъра явно изпълнява поръчки.Ген.Танов какво ще правите сега.Ще изпълните ли казаното от Вас пред ТВ,че ще си подедете оставката?Някои от нас са доказани професионалисти,които Шушков предложи за съкращения и уволнения,без да му пука за семействата им и че така се ощетява Агенцията от добри кадри,на които не им даваха да работят качественно,за да не засегнат нечии интереси.По искане на политици,корумпирани митничари и фирми,някои митничари си стоят на възлови места.Ще върнете ли тези митничари с доказан професионализъм,или няма кой да се застъпи за нас.Конкурси и тестове са само оправдание пред Обществото,за назначаване или отказ.


16 Декември 2009 14:00 | Митничаря
Оценка:
-5
 (
27
 гласа)

Теста на всеки митничар трябва да е според приноса му към Държавата.Колко акта,мита,предложения за подобряване на контрола е направил през годините на службата си-статистика и цифри.навремето се правиха такива справки и всеки ги четеше.Да се направят и извадят,като всеки служител се запознае и види дали това е истина.Не тестове,не така да разделят милионите приходи на бройтата митничари.Винаги е имало и има търтеи,които трябва да се отстранят сега,справедливо.Защото пак ще останат тези които платят на накой шев,както беше при съкращенията-2007 год.Има митничари работили 0% за Държавата,а за себе си и покровители -100%.Пак искат да замажат работата.На всеки статистика какво е работил.Като се има в предвит,че ротация през последните години нямаше за някои хора,ще се окаже,че те имат и актове и солидни сметки в банките-така че внимателно и справедливо.И е време вече,митничарите които са застрашени да проговорят,за справедливост в тази система.


16 Декември 2009 14:09 | виктория
Оценка:
-6
 (
30
 гласа)

Колкото и да оплювате ШУШКОВ той се е доказал и ще продължава да се доказва.


16 Декември 2009 15:14 | 007 а
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Виктория,да не би да сте от онези митничарки,С които Шушков обича да пие кафе и Ви е сложил на хубаво място в някой митница и сега се подмазвате,да не ви съкрати.Той навремето караше с него в Австрийският хотел-Санкански такива митничарки.Лично съм присъствал на такива неслужебни събирания.Какво е направил толкова,че го хвалите.


16 Декември 2009 15:35 | митничар
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Колеги до кога ще търпим тази гавра едно време имахме синдикат и стачкувахме може би беше и единствения но мисля че и без синдикат сега трябва да го направим ,защото мълчанието ни води до абсурдни назначения и уволнения и само мазниците остават в тази система наречена Агенция Митници


16 Декември 2009 21:26 | МАРИН КИТАНОВ
Оценка:
31
 (
41
 гласа)

СУХИ Е АГЕНТ ЗАТОЖА Е НА4АЛНИК,И БОКЛУК


16 Декември 2009 23:03 | неутрален
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Николай Шушков е професионалист и ръководител от класа! Завистта е пагубно чувство, не бива тя да ни заслепява, а да погледнем реално. Кадърните хора нямат цвят, те имат акъл! Браво за избора!


17 Декември 2009 01:39 | Коментар
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Какъв "неутрален" си ти?Личи си,че си подмазвач и познаваш Шушков лично,затова го защитаваш и боготвориш.Митничарите го познават по-добре в работата,а бизнеса в рекета,който споменават.Никой не твърди,че не е посредствен,а че е забогатял от митниците.Че началник който има 50 тира,е със съмнителни доходи.


17 Декември 2009 22:04 | неутрален
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Не е хубаво да маразим всичко и всички, в това число и богатите и успели хора. Не бива бедни и некадърни мижитурки да ни управляват. Който го може си го може!!!


17 Декември 2009 22:10 | честито
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

"Дуйни ми дуйни бел ветре, отвори пътя за Драма...." с тази емблематична песен поздравяваме новия шеф на Югозападни митници.Честито!


18 Декември 2009 09:50 | Коментар
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Не бива и нечестно забогатели да ни управляват.Какъв прмер дават на подчинените си.Станете като мене.Това ли да правят и те.


18 Декември 2009 10:29 | Копие
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Половината митничари с фалшиви дипломи http://news.expert.bg/n268341/p4/
Около 50% от митничарите в страната са с фалшиви дипломи, каза директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по време на заседание на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към Народното събрание.
Фалшивите дипломи са предимно от Югозападния университет-Благоевград и от Свищовския университет.
Най-тежка е ситуацията на софийското летище, където близки и роднини на служители на полицията и следствието работят като митничари.
Две митници са проверени по сигнали за корумпирани митничари. Докладът с проверката е предоставен на НАП, след което Танов ще изпрати проверката в прокуратурата.
Той поиска от комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси да му предостави списък с имената на митничарите, към които има съмнения за корупция.ПРОДЪЛЖАВА...


18 Декември 2009 10:42 | Читател
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Искаме имената на уволнени и съкратени сега митничари,както са постъпили от този вестник в Свиленград.
http://stmost.info/granitza/mitnitza/908-oshte-29-aut-ot-mitnitzata.html


23 Декември 2013 19:30 | Пламен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

тоя престъпник Шушков незнам дали знаете за фирма транс династи която е ногова и е монополист в превозването ка кафето от Италия. Същия този е такъв злобар че думи нямам такива като него трябва да са на топло има 40 камиона откъде ли? А знаете ли че дори и на шофиьорите му не плаща страда от фобия че го крадът. Ама това е България само престъпници във власта, отворете си очите




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар