“Никой в Дупница не е изненадан от решението на кюстендилския съд да остави на поста кмета Ат. Янев”

24 април 2010 00:02   38 коментара   21893 прочита
М. Попов
М. Попов


М. Попов

Съветникът от “Атака” Милен Попов

Кюстендилският окръжен съд се превърна в казан за претопяване на националните ценности, оказва се, че е и сляп за истината, коментира вчера общинският съветник Милен Попов по повод най-коментираната тема в Югозападна България - оставянето на управленския му пост кмета на Дупница Атанас Янев.

Самото искане на прокуратурата за отстраняването на кмета е твърде закъсняло, то трябваше да стане значително по-рано, а не да се чакат 18 месеца от началото на образуването на досъдебното производство за сключване на неизгодна сделка с общинските съветници баща и син Стойчо и Крум Милеви. Като цяло обаче, имайки предвид достатъчното данни за извършени престъпления и предстоящи нови досъдебни производства, мисля, че кметът трябваше да бъде отстранен и съдът да уважи искането на прокуратурата по повод възникналите нови доказателства за престъпно поведение.

Същевременно едва ли има някой в Дупница изненадан от реакцията на кюстендилския съдия Пенка Братанова. Само наивници могат да си мислят, че Кюстендилски окръжен съд може да отстрани кмета. Защото това е съдът, който остави цялата организирана престъпна група около братя Галеви на свобода. Има още двама в ареста - Апостол Чакалов и Владимир Ангелов, но не по нареждане на Кюстендилски окръжен съд, защото и тях ги освободи, но Софийският апелативен съд отмени решението им. Ако зависеше от кюстендилските магистрати, нито един от бандата нямаше да бъде в ареста. Съдът или не се сеща за какво става въпрос, или е свързан с влияние или опит за влияние, заключи Милен Попов.

Екскметът Първан Дангов коментира решението на Кюстендилския окръжен съд така:

Престъпният политически модел на Дупница, създаден от братя Галеви чрез избрания от самите тях кмет Атанас Янев, се оказа механизъм, от който се облагодетелстват много потенциални и реални подсъдими. Това са най-вече съветници и гравитиращи към тях бизнесмени от всички политически групи със своите многобройни фирми, трупайки милиони дългове на гърба на данъкоплатците в Дупница. Този модел имаше една цел - да узаконява парите, незаконно прибрани чрез рекет, принуда, търговия с влияние.

Въпреки решението на кюстендилския съдия Пенка Братанова съм оптимист. Убеден съм, че Дупница не може да бъде феодалнозависим град, и затова държавата ще направи всичко възможно, за да покаже, че никой не е над закона. Дупничани обаче трябва сами да разберат, че изразяването на гражданска позиция е начинът да покажем заедно, че не сме роби в собствения си град. На практика политически партии в града не съществуват, всички лидери и членове на партийни организации се крият като мишки. Те са тотално компрометирани и затова очаквам за новите избори да се създадат значителен брой граждански сдружения и организации с нови хора, които да отстояват свободата и справедливостта, заключи Дангов.


Още за: М. Попов   коментар   Ат. Янев   Още от: Политика

Принтирай статия
38 коментара
24 Април 2010 09:02 | Георги
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дангов с нетърпение ще чакам местните избори да те видя ти от коя политическа партия или сдружение ще се явиш и точно колко броя гласове ще получиш


24 Април 2010 09:47 | Ани
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Небето над Дупница е толкова смръщено,че не би се прояснило без буря........Мислещите трябва да потърсят помощ от държавата,защото е видно,че в Дупница държавност няма.


24 Април 2010 11:16 | Гошо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

това , че ви купиха гласовете на изборите беше мизерно , но това че за същите пари им се дупите това вече е извратено. народееее...


24 Април 2010 14:06 | ????
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много граждани показаха,Дангов,че не са роби в собствения си град.Те изразиха протестта си,напускайки града или страната.Колко отчаяние е нужно,за да се реши някой на подобна постъпка?Някои от тях се осмелиха да се върнат,но болшинството от направилите това съжаляват,защото тук /в Дупница/ все още царуват галевчетата и верните им слуги - кацовчета, тодоровчета, милевчета, яневчета и пр. и пр.,които явно са над закона заради силовото си и комерсиално влияние над местните държавни структури.Как ще ги накарате да повярват,че в Дупница има държавност?Чрез шоу - персоната Янев ще претърпите провал,нали?


24 Април 2010 15:33 | dum spiro
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Данговистите и атакярите бяха изритани от управлението, и никога повече няма да се върнат.Народа каза ясно на чия страна е!Не знам какво сдружение готвят теси смотаняци , но на следващите избори ще бъдат изритани още по унизително.


24 Април 2010 16:01 | До ???
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не е нужно да напускаме града ни! Просто трябва да се изправим вече от тази супер неудобна позиция - одупени на какви ли не!Наложително е - станахме за смях на цяла България, Европа...


24 Април 2010 16:17 | До Думспиро
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ти изпростяваш,приятел.Те са в управлението и народът,т.е.избирателите са ги поставили там.Слав богу,че в Дупница все още има избиратели,които да гласуват за подобни хора,та дори и малко.Те са само трима,но ще успеят да върнат града към нормален живот,защото на тяхна страна са мнозинството.Но ти Спиро,си обречен на разобличаване,защото си долнопробно мекере на слугата Янев,които те издигна в службата.Мекере на слуга!Да Спиро,това си ти !Не звучи никак гордо,нали,но е истина.....Доброто ти качество е,че доказваш вярност,което ти дава шансове да смениш господаря си при променен вятър.Успех,негоднико!Дерзай и ставай за смях,а когато победим,не идвай при нас - ще те разпознаем. ............ 55


24 Април 2010 16:54 | ей, 55 !
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

кои сте "вие" ? пишеш , че са трима - дангов и двамата от атака, дето се скараха за кокала...
после обаче и себе си слагаш на тяхна страна... станахте четирима... йо-хо-хо и бутилка ром ! ;)
както и да е, радвам се, че на предстоящите избори вие ще поведете Народа, моя Жана д`Арк :)))


24 Април 2010 17:42 | dum spiro
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Какво безсилие и злоба.....така е , казали са го хората, злите псета си лаят, кервана си върви. Личните нападки ще ги подмина, сами се коментират, да отидем на същественното: докато кметуваше кучкара Дупница мязаше на Фасул Дере, освен двете къщи дето си построи друго дангов не го интересуваше.Кой ненормалник би гласувал отново за него?


24 Април 2010 19:29 | До dum spiro!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не знам по негово време - но сега!?! Този абсурд Янев - ще съсипе града! И ти ще пасеш в новите градинки, виейки от глад! А Янев от какво се интересува? От мен, от теб?! Едва ли... Чуди се горкият какво го чака - така е, всеки ще си сърба попарата!Аз не искам да те нападам лично! А на изборите - естествено, че ще гласувам за Янев - да остане и да си сърба попарата, в случай, че вече не търка нара..


24 Април 2010 20:03 | Judge
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

dum spiro, предлагам ти да се разходиш по улиците на Дупница и да кажеш дали ти харесват с дупките, да се разходиш по обектите направени от Янев, но гледай качеството на изпълнение а не само че е правено нещо.Е вярно направи една градинка и една улица, ама улица която води познай до къде и защо точно тази улица беше направена.Верно в парк Рила се прави , но погледни как се прави, как вече алеите се рушат защото са некачествени, как са изрязани над 600куб.м. дъвета.Това ли ти е гордоста.Посочи една фирма избрана с конкурс която да прави парка, май няма такава.Кажи си харесват ли ти тъй наречените барбекюта приличащи на ниждници, и нали знаеш как ще е хубаво лятно време там, също като в долината на смърта жега ще е , защото няма зеленина няма дървета.Хайде остани си със здраве и помисли дова ли е облика на Дупница.
Между другото на парка работеха и затворници, а парите познай къде са.


24 Април 2010 21:40 | Хей Спиро,Спиро!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Забавно е с тебе,приятелю,но времето ми за развлечения е ограничено.Не познавам Дангов,което предполага,че не зная нищо за кметуването му.Не познавам и двамата от Атака,защото политически съм далече от тях.Това,което със сигурност познавам са безобразията/инфантилни/ на днес управляващите,обреченото им безсилие и егоизтичната им злоба към некрадящите и инакомислещите.Те са обречени,което обяснява и оправдава поведението им,но обяснение за тебе нямам,защото намирам,че ти показваш адекватно присъствие в този форум,което ме кара да търся не социални и неемоциални причини за крайните ти уклони.Не искам да ги споделям във форума,но ако настояваш ме провокирай и ще откликна/моят съвет е да се въздаржиш/........55


24 Април 2010 21:54 | до Хей Спиро,Спиро!
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ценя оценката ти.
Обаче, познавам кметуването на Дангов, което ме кара основателно да харесвам управлението на Янев, защото виждам резултатите му - чисто е, подредено, училищата и градините са дори красиви, охранявани, паркът е чудесен, строи се, общинската администрация работи.
Намаляването броя на работните места и външното обезлюдяване на града е свързано с националната криза и с изключително лошия имидж, който създадоха няколко души на гр.Дупница. Тези няколко души, ако им дадеш по един бял лист със задача да напишат това, което са направили за града ви... листът ще си остане бял.
Не мога да си обясня изявите им на страниците на вестника с развитото им чувство за справедливост, защото според българската Конституция, има специализирани институции, които се занимават с разследването на сигнали, а само с желанието им за популярност и осигуряване на собственото им благополучие за сметка на интересите на 40 000 град.
Откликвай.


24 Април 2010 22:04 | 55
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Държавна институция е тази,която доказва лошия имидж на Янев,а няколкото души са само хора с анализаторски,организаторски и мисловни качества,което ги прави различни от приближените до управата и съответно нехаресвани,което пък е причината да застана на тяхна страна.


24 Април 2010 22:34 | Judge
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

dum spiro, май не четеш човеко, попитах те кое е чисто и подредено?Дупките ли, тъмните ли улици?Некачествено изпълнените ремонти ли?Това ли те впечатлява кажи си?Кажи на колко човека създаде работа консултантската гурпа?Не виждаш ли че и циганите които копаят градинките са от Перник и парите ни там отиват а не остават тук.Училищата ги ремонтираха работници от Сандански от където е знаеш кой.Така ,че не защитавай крадливата управа.Не ти ли ражда акъла ,че всичко се прави преди всичко за да се приберат парите а не да е качествено и дълготрайно.Личната изгода движи тази управа, ха позамисли се малки и почни да рзасъждаваш.Защото нали знаеш"само патките мислят" хораъа разсъждават.


24 Април 2010 22:42 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Какво толкова ме анализирате кой съм и какъв съм? Ето ви статия, коментирайте, какво сте се хванали с мен? Да почна да пиша от различни никове ли?
Ако някой може да каже добра дума за кучкарят и управлението му нека го направи, да сравним, видяхме го всички какъв некадърник е . Смешно е да се занимаваме с някоя отрязана изгнила топола в парка, дървета има колкото щеш.Веднага тръгнали да правят сметка кой колко бил "откраднал"...ако имате данни за престъпления обърнете се към съдебната власт.55-тицо, ти като не знаеш какво е било управлението на ветринаро сравни Янев с някой произволен кмет на някой град, все за поне едно кметуване някога и някъде имаш представа, нали?


24 Април 2010 22:46 | До Хей Спиро, Спиро!
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Най-после разум! А злобарчетата имат къса памет - те или не помнят, че с години в Дупница нищо не се правеше, или от завист не искат да се прави каквото и да било, защото са философи-некадърници! Абе, много злоба и лицемерие има в човека, затова се радвам, когато те срещна, Човеко!


24 Април 2010 22:47 | Жана
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аз пък познавам всички и да ти кажа Спиро - заблуден си доста! Това, което се случва в момента в нашия град е...трудно ми е да намеря думи! Няма идеални хора, но сегашният ни управник е върхът на простотията и наглостта!Милионите дълг ще тежат и на внуците ни! Срамът - вероятно и на правнуците! И огледай се добре - охрана в училищата вече няма, защото свършиха парите за крадене!Красиви са определени училища - останалите се рушат и заплашват здравето и живота на децата ни!Общинската администрация работила - ти явно изобщо не си бил в нашия град!


24 Април 2010 22:57 | dum spiro
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Джудже май ме сбърка с някой, както и да е.Не знам какво е откраднато, и не знам нито кой работник от къде е нито кой ремонт колко е качествен.За дупките какво да ти кажа , и аз съм чувал че откакто се махна дангов нощем Пламен и Геле с по един копач обикалят да копаят и нови...Абе човек ти не помниш ли какви ровове и окопи бяха по данговско? Можеш ли да сравниш преди и сега? Какво качественно е ремонтирано по данговско? Въобще какво е ремонтирано тогава, че не помня хич нищо? Парка приличаше на dжунгла, по улиците кал и ровове, чак дървета бяха пораснали по покривите на общинските развалини...на инвеститор, БИЛА, умният кучкар казал че "бил много зает и нямал време да ги приеме...да дошли към края на седмицата"...


25 Април 2010 10:25 | ahaaaaaaaa
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Да напомня на г-н Дангов, че хората избраха кмета а не братята.А за активиста от Атака-
не си мислете, че вас пак някога ще ви изберат за кмет или за нещо друго.Само гледате и вие личните си интереси и се правите на нещо по-различно от останалите.


25 Април 2010 12:35 | До ahaaaaa
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Малко си се пообъркало,старче......Искаше да кажеш,че" братята купиха от хората кмета",нали?......Нищо де!До тук си разбран,но след това отново си объркан,защото активистите на Атака никога не са избирани за кмет на Дупница,поради простичката причина,че не са се кандидатирали,т.е.не са искали...........55


25 Април 2010 12:42 | До д,Спиро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вече започвам да мисля,че между вас с Дангов има много сериозна вражда и се питам какво ли толкова ти е сторил екс-кмета.Недоумявам,защото той е кротък и добряк.А дали отговорът не се крие в неговата прикрита слабост-жените?


25 Април 2010 17:05 | до... До д,Спиро
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Под различни никове пишеш, не е честно спрямо останалите форумци.
Търсиш под вола - теле.
Не е необходимо някой да има лични взаимоотношения с Дангов, за да не го харесва.
Досттъчно е да е имал взимане - даване с управлението му. Бях чувал, че си пада по високите скорости, по алкохола, по боя, сега от теб разбрах, че имал слабост и към жените. Истинска прелест! С тези качества би могъл успешно да се кандидатира за автократ в някоя латиноамериканска губерния, но ние претендираме за страна - членка на ЕС. Би ли изброила съответните му качества, на които би могъл да заложи в бъдеща предизборна кампания. Моля, изрично да ни уведомиш и член ли е или не е на БСП, че нещо се обърках...


25 Април 2010 18:14 | Чистач
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе, дупнишки боклуци, Дупница стана известна по времето на Панчо, който после се продаде като уличница на галевската кочина. Но стана известна като най-демократичния и свободен град в България. После беше Пилев -един интелигентен човек / в Дупница има криза за такива/. В Дупница се дишаше друг въздух и имаше свобода и гордост. После Дангов ви продаде и Галеви ви яхнаха. А сега сте кочината на Галеви, нормалните избягаха , останаха прасетата. Колкото до Братанова, поредната магистралка.


25 Април 2010 18:15 | dum spiro
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пак мене обсъждаш...де кажи поне едно достойно дело на данговото кметуване де, остави ме мене, няма да се кандидатирам за кмет


25 Април 2010 18:42 | 55 до д,Спиро
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всички тези "недостатъци"са задължителният минимум за оцеляване в "европейска"Дупница. Мисля,че не е готов за латиноамериканския регион,защото не е минал през школата на феодалната империя,което го прави неконкурентен на "бетонирания"кмет.Положителното при Дангов е,че е успял да оцелее в условията на враждебна среда,противопоставяйки се дори на партията-майка,сътворила модифицирани особи като ,,,Галеви, Тодоров, Янев, Ибришимов, родственици по първа линия като Милеви, Кацови и дявол знае още колко подобни творение.Имам сериозни опасения Спиро,че и ти си подобен продукт до някаква степен,като изхождам само от нескритата ти позиция на защитник на галевизма,който ти допада до степен готовност да го внедриш дори в Европа...Отдалечихме се от темата,а тя е "Крадец стотинкаджия ли е Янев или не."


25 Април 2010 19:07 | dum spiro
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво е оцелял бре 55-тицо? Не виждаш ли че е отчаян, всеки ден плюе по сегашното управление защото е останал на една гола заплата, а след следващите избори и това няма да има ще трябва пак да гази до колена в оборски тор и да се бори с крави и прасета за жълти стотинки.Той полезен ход вече няма, изпя си песента, даже и за шеф на аквакултурите му подляхме вода и остана прецакан, смачкахме го.А Янев има бъдеще, независимо дали ще е кмет или не.


25 Април 2010 19:20 | 55
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Оцелява,говори и е слушан.Чуваш го дори и ти Спиро,нали?Не само,че го чуваш,но го и коментираш,а той,горкият,се държи аристократично,подобно на местен прокурор-поет-певец-бохем.Виждаш ли колко сродни души има извън средата на феодалните велможи.Хубаво е,когато човек не може или не иска да прави каквото и да е, да се отдаде на политика,но е пагубно лошо,да се отдаде на политика като господина Янева,при условие че може да краде,лъже,отклонява фондове,предава,продава,подарява и пр.и пр.умения......Да сложим край на дискусията Дангов и да минем към Янев,който е тема на статията,нали?


25 Април 2010 19:39 | Ани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Разбира се,че има бъдеще.Та той вече е активен член на Дупнишката Камора,където го чака добра кариера с доказаните си умения,вярност и преданост.Малко трудно ще бъде за него следващото изпитание,но то е задължително условие за тези структури.Не разбирам защо Бретанова спря нормалния ход на събитията,но явно нещо не е добре усвоено.Да се надяваме,че Янев ще се пострае.


25 Април 2010 19:40 | Ейяфятлайокутл
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Искам да ви видя , когато изригна.Смешни дупничани!!


25 Април 2010 19:46 | 4ат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Спиро,и ти ли си от типовете,които владеят "подливането на вода"?Браво бе,пич!Ти си не човек,а желязо.Явно и ти си отроче на партията-майка.......Не Спиро,не!Ти не си желязо!Ти наистина си старче с тестостеронов недоимък.....Аферим!


25 Април 2010 20:05 | Ани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кое ви кара да мислите,че Спиро е мъж?Аз съм по-склонна да мися,че е жена с тестостеронов излишък......


25 Април 2010 20:29 | Къци
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Логично е,Ани.Подливане на вода,дискусия на ниво "махленсо обсъждане".......


25 Април 2010 20:56 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Абе чета си аз, чакам да чуя славните дела на дангов, ама нещо все се увърта аз кой съм и какъв съм бил, колко лош бил Наско....добре, ама дайте ми поне един пример поне за едно похвално дело на кучкаря, отсрамете се.


25 Април 2010 23:24 | ЦРУ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дим Спиро,нали знаеш,как повече от половината общински съветници начело с грозния Панчо и БСП,ходеха в Ресилово да бъдат консултилани.Така братята Галеви сложиха прът в колелото на Дангов и в продължение на 3 години от неговото кметуване не бе прието нито едно негово предложение.Галевите му" извиваха ръцете",като подмамиха и облагодетелстваха общинските съветници,от простаци и простакули направиха богаташи-марионетки.Сега всички съветници в едно с Янев лапат"баницата на общинската трапеза".И ти си лапал Спиро,а ма май сега нещо ти е приседнало...Най-неприятното е ,че си нагал.Един съвет,защото имам дори спомени..."Не се опитвай да укрепиш това,което е тръгнало да пада."Ти се излагаш,излагаш се от години,тук си активен ,а по центъра човек не може да те види,криеш се и чакаш да видиш на къде духа вятъра....жалък подлец,двуличник,даже имаш повече от две лица.Затова никой не те обича,даже и ти се мразиш.А ти какво си направил и за кого?Използван използвач!Това си ти!


26 Април 2010 04:48 | dum spiro
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Пак ли аз съм обект на обсъждане? Аиде отсрамете се де, едно добро дело поне на Дангов, не оправдания кой колко пари взел в Ресилово.
На лични нападки няма да отговоря, губите си времето.


27 Април 2010 14:50 | kiki riki
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

СМЕШНИК...........НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ОТ СЕБЕ СИ,КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА ИНДИВИДИ КАТО ТЕБ БЕ ,МИЛЕНЕ!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар