Независимият кандидат за кмет Ат. Камбитов: Времето е спряло в Благоевград. Вървим назад. Време е да завършим започнатото

26 септември 2023 15:01   3 коментара   11470 прочита


Уверявам ви, че ще бъда наистина честен и независим кмет. Ще работя единствено и само за Благоевград – за модерен, успешен и проспериращ град, това заяви в началото на днешната си пресконференция, независимият кандидат за кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Поводът за срещата с медиите бе официалното представяне на инициативния му комитет, представители на който бяха в залата, а други като шефът на БГ радио Николай Янчовичин, директорът на Франкофоли в Ла Рошел, Жерар Понт, дъщерята на първия демократично избран български президент, Станка Желева и известната солистка на ансамбъл "Пирин" Татяна Сърбинска, изразиха подкрепата си на видеостена в залата. Думите им предизвикаха аплодисментите на присъстващите, заради топлата подкрепа на Камбитов и сериозната мотивация за нея.

Живеещата в Америка Татяна Сърбинска, буквално разплака водещата на пресконференцията доц. Елена Ставрева, от ЮЗУ "Н. Рилски", която също е част от инициативния комитет, издигнал д-р Атанас Камбитов за кмет.

"Атанас Камбитов направи град, с който се гореех пред американците, които водех на гости, прекрасни санирани сгради, чисти и ремонтирани площади и улици, град, в който се развиваха култура и изкуство, каза Сърбинска, която уточни, че по негово време с гордост е казвала "Това е моят роден Благоевград". Емоционална и истинска, бившата солистка на ансамбъл Пирин, апелира към жителите на града да направят мъдър и премерен избор и да не забравят, кой е направил най-много за развитието на града, а именно кметът Атанас Камбитов. 

" На 4-ти октомври, ще представя подробно програмата си, заяви в изложението си Камбитов, който уточни, че тя е резултат от сериозен труд на екипа му и съдържа конкретни решения на конкретни проблеми и конкретни срокове. Кандидатът за кмет даде и конкретен пример "Недоумявам как в Благоевград, който се превърна в " град на бъдещето", в смисъл, че се говори само "ще направим това ", ще направим онова, не се решават ежедневни проблеми като например дупките по улиците.

"Ако ние влезем в общината, аз гарантирам, че само за 1 седмица ще се справим с проблема. Доказали сме, че можем и знаем как да решаваме проблемите на общината, екипът, с който разполагам ще започне да работи веднага, от първия ден, в който влезем. За тези 4 години можеше част от проблемите да бъдат решени. Времето е спряло в Благоевград.

Вървим назад. Време е да завършим започнатото, каза още кандидатът за кмет и посочи съвсем телеграфно основните акценти в програмата му, изградена на база проблемите в областния център, а именно- липсата на работеща икономика, което води до липса на работни места, добри доходи,, липса на индустриална зона, липса на европроекти и работа по оперативни програми, недобре развитата инфраструктура, са само част от най-наболелите проблеми в града. Слабата икономика в града предизвиква миграция, която обяснява обезлюдяването на областния център, тъй като всеки търси място в икономически по-развити региони.

Според него индустриалната зона, изградена в рамките на 14 месеца, ще реши този проблем и той има решението и знае как да го направи в срок. Камбитов е категоричен, че проблемът, с който Благоевград се прочу у нас и в Европа даже, а именно бездомните кучета, може да бъде решен в рамките на 5 месеца. "

Досега трябваше и мостът на Покровник да е готов, каза кандидатът, недоумявайки какви са неразбориите между държава и община, решението на този казус да се проточи дълго във времето. Кандидат кметът се зарече, че ще намали и нелогично високата такса смет за гражданите, коментирайки проблема с чистотата в града.

На финала Ат. Камбитов заяви: " Искам да довършим започнатото, готови сме, имаме екип, трябва ни само доверието на съгражданите ни, което ще оправдаем с много работа и аз вярвам, че заедно ще успеем, водени от желанието Благоевград да тръгне в правилна посока и верен път 

Изявлението на кандидат-градоначалникът ангажира изцяло вниманието на присъстващите, а това, което се усещаше от него е увереност и категоричност на човек, който наистина знае какво говори, които вижда реалността и познава проблемите, на които вече е намерил решение.

Факт е, че Атанас Камбитов е доказал, че може да работи, да представлява града пред всякакви институции и с последователност и решимост да се бори с институциите за благото на Благоевград. Това и обяснява инвестициите от над 300 млн. за Благоевград по време на управлението му. 

На финала на пресконференцията Камбитов отговори на журналистически въпроси без цензура - искрено и конкретно. Категоричен беше, че няма да се поддава на провокации и ще води смислена кампания, без да говори за опонентите си, а само да това, какво той ще направи за Благоевград и припомни хейт кампанията от 2019 година, след която последваха няколко години безвремие.

За пореден път той подчерта, че преди 4 години, след серия анонимни доноси, е бил проверяван от всички възможни институции и като кмет и като физическо лице и няма открити нарушения в нито един от докладите след проверката. Така че опитите да се спекулира по темата с проверките, кражбите, нарушенията по служба отдавна е забравена, и ако някой отново се заиграва с това, то всичко казано би било лъжа.

Камбитов искрено призна грешките си по време на управлението си, а именно, че улисан в големите проекти не е обръщал достатъчно внимание на ежедневните  проблеми на обикновения човек, нещо за което много съжалява и си е взел нужната поука.

Кандидатът за кмет апелира към опонентите си за толерантна кампания, която да протече като обмен на идеи за града и решения на проблемите, а не да се превърна в арена  на злобни сблъсъци и личностно оплюване между кандидатите, това няма да донесе нищо добро за града., каза той.  
Не може да му се отрече на Камбитов, че познава в детайли проблемите в общината, която през годините ръководи със замах, а днес се връща по-уверен, помъдрял, и крайно решен да направи всичко онова, което е заложил в програмата си.  С нея жителите на областния град ще могат да се запознаят и да я чуят лично от кандидата на 4 октомври.

П. Колева  


 
 


 


Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
26 Септември 2023 15:18 | Благоевград
Оценка:
7
 (
29
 гласа)

Аз и моето семейство няма да гласуваме нито за Камбитов, нито за Томов, нито за Тасков, нито за Илко, нали ги видяхме през годините какво представляват. Техният ред мина. Няма да гласуваме нито за Шушков, нито за Байкушев, нито за приоданци като Цвета Рангелова от Видин. Ще си изберем и ще гласуваме за някой наш благоевградчанин от другите кандидат - кметове.


26 Септември 2023 15:37 | Ееееее
Оценка:
-23
 (
57
 гласа)

Камбитов е нашия кмет знае може красив е успех камбитов


26 Септември 2023 15:38 | Димитрина
Оценка:
-28
 (
54
 гласа)

Аз му вярвам. Той е доказал че може да развие града