Неврокопчани във възторг, че земляк влиза в кабинета “Бойко Борисов”

09 юли 2009 00:08   13 коментара   50250 прочита
Р. Плевнелиев
Р. Плевнелиев


Р. Плевнелиев

Братовчедът на общинския лидер на ГЕРБ в Гоце Делчев Ангел Плевнелиев - Росен, става строителен министър

Роденият в Гоце Делчев Росен Плевнелиев, втори братовчед на общинския лидер на ГЕРБ в града Ангел Плевнелиев, оглавява едно от най-ключовите министерства - МРРБ, в кабинета на Бойко Борисов. Името на Росен Плавнелиев е най-коментираната тема сред съгражданите му. Плевнелиеви са една от старите неврокопски фамилии. По-възрастните неврокопчани масово се разпитваха вчера помежду си чие момче е Росен, кои са неговите родители и в кой квартал на Гоце Делчев е израснал.
За повече информация за бъдещия строителен министър потърсихме неговия братовчед Ангел Плевнелиев, който сподели: Росен е мой втори братовчед, но семейството му много отдавна, още като бяхме малки, се изсели от Гоце Делчев в Благоевград. Като малки си играехме заедно, сега продължаваме да се уважаваме като роднини. Тяхната къща беше почти в центъра на Гоце Делчев - на улица "Кавала". След смъртта на баща му Асен Плевнелиев майка му живее вече в София при него. На мястото на старата къща, след като бе продаден имотът, си направиха нова къща преди години също наши родственици - известният в Гоце Делчев фелдшер от Спешен център Атанас Плевнелиев. Росен завърши висшето си образование в Германия и там работи дълги години, след което се прибра в България. Работеше в Благоевград и после в София. Изключително отговорен, можещ и знаещ млад човек, поясни гоцеделчевският лидер Ангел Плевнелиев.

13 коментара
09 Юли 2009 14:22 | Bobbie Kostov
Оценка:
51
 (
467
 гласа)

Otsega moga da kaja che Rosen shte bade nai-dobriq minister v kabineta. Edno ot nai-inteligentnite momcheta v GERB.. cqlata organizaciq na GERB Blagoevgrad sme s teb Rosene!!!!


10 Юли 2009 09:30 | марго
Оценка:
100
 (
244
 гласа)

целият Г.Делчев те подкрепя Росене!!! Бъди жив и здрав и работи за народа си !!!


10 Юли 2009 10:31 | toy
Оценка:
15
 (
149
 гласа)

Само да не направиш голямата грешка на другия неврокопски депутат-Гошо Юруков и да съдействаш само гоцеделчевци да заемат възлови постове в областта,независимо то това дали могат д0а се справят .Това изигра голяма роля БСП да загуби катострофално в Благоевград и региона.Щом е от града началник да е.НЕ.


12 Юли 2009 21:47 | за проверка
Оценка:
18
 (
114
 гласа)

ivo пълна подкрера имаш от нас !
всички те подкрепяме ! и аз !! иво подкрепям те !! ivo za kakvo sa oti6li tezi pari !! Публично-частно партньорство -Извори наживота - Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран


14 Юли 2009 10:51 | строител
Оценка:
60
 (
158
 гласа)

Поредното произведение на медийте (економедийте), без необходимото образование.


14 Юли 2009 21:57 | ачо
Оценка:
-51
 (
153
 гласа)

на 07.07.2009г в „По света и у нас” на БНТ бе съобщени предположението, че „експертът по строителство на офис сгради и магистрали” Росен Плевнелиев ще оглави строителното министерство.
Титлата „експерт по строителство на офис сгради и магистрали” предизвика у мен възмущение. Както аз, така и още много граждани възлагаме много надежди към новото правителство и намерението да поставят нови, чисти хора-професионалисти на постовете в него е прекрасна и единствено правилна.
Познавам г-н Плевнелиев от 1993г. Като изявен комсомолски функционер от Благоевград и едновременно партиен активист на БСП ,той в съдружие с един музикант, понастоящем винопроизводител, без да отговаря на нито един от критериите за кандидатстване за квота по спогодбата с федерална република Германия за обмен на кадри в строителството, бе получил такава квота и бе един от първите, които изнесе работници в Германия.
Как се получаваше квота по това време от „Министерството на труда и социалните грижи” и нейния министър


14 Юли 2009 22:34 | ачо
Оценка:
-20
 (
114
 гласа)

( да същата Масларова, която бе отново социален министър) без да си строител, без да си направил и 1 лев строителна дейност в България, без да си поставил 1 тухла дори и кои хора получаваха тогава квота ???
Криеха се истинските трудови доходи, данъци.За проверяващите органи се правеха официални трудови ведомости с невярно съдържание. Парите, които изкарваха работниците се деляха на 3- 33% за заплати на работниците, 33% за двамата собственици „Ирис интернешънъл”ООД и 34% за комисионна на другарите от „Министерството на труда и социалните грижи”, подсигуряващи ги с квоти.
Още на втората година работа в Германия фирмата „Ирис интернешънъл”ООД бе разследвана от тайните служби на ФРГ, митницата и трудовата полиция. Обискирани бяха офисът им в Ruesselsheim, квартирите на работниците,обектите.

Г-н Плевнелиев е завършил специалност „ Електроника” и никога не е разбирал и му липсва желание за разбира от строителство.

Като съуправител на Бизнеспарк София той се провали още след първите


14 Юли 2009 22:39 | acho
Оценка:
-36
 (
176
 гласа)

Като съуправител на Бизнеспарк София той се провали още след първите 3 месеца като ръководител, на който г-н Hans Lindner бе възложил задачите по организирането на проектирането и строителството на обекта.Появиха се и сигналите за корупция при покупката на някогашните ниви, попадащи на сегашния терен на Бизнеспарка ниви, които тогава струваха 2-3 $/м2 се купуваха официално за 15-20$/м2 и инвеститора - г-н Lindner и четирите му дъщери-получаваха тези сметки за плащане.
Само 3 месеца по-късно бе назначен съуправител от Германия, който да контролира тези процеси.Всички задачи по проектирането, търговете за строителство, организацията и контрола на строителство бяха извзети от Росен Плевнелиев на 100% и възложени на немския съуправител.За Плевнелиев бяха оставени само представителни функции, подобни на тези на президента Първанов.


17 Юли 2009 23:57 | Доктор Дулитъл
Оценка:
15
 (
129
 гласа)

Ачо, много си злобен! Да не ти е отмъкнал някое гадже Росен, а? То бива злоба и ненавист, ама чак толкова ми идва в повече. Та си мисля, че ти си просто адски завистлив! Не бъди такъв злобар, защото злобата изяжда отвътре онзи, който я изпитва.
Бъди жив и здрав и не изливай повече отрови в нета.


21 Юли 2009 19:25 | за справедливост
Оценка:
38
 (
214
 гласа)

Платено е и затова ще стане, дали се харесва или не.


20 Януари 2011 22:40 | тодор Карастоянов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Иван Тодоров, зет на Кирил Стефанов, собственик на избоа "Тодоров" и Росен Плевнелиев изпраха пари чрез "Югозападни вести4, седмечник, който излизаше през 1992-3 година. Тъкмо като набра инерция, тие двамцата ме викнаха и рекоха:"Айде, било каквото било, затваряй вестника! Той си изпълни задачата" А задачата бе да изпере пари, с които ги бяха назначили за кредитни богаташи. Фирмата им "ИРИС ИНТЕРНЕЙШЪНЪЛ" изпращаше помаци да работят в западната част на Германия. Росен и Иван вземаха по 2500 зап. марки месечно от близо 300-400 строители, предимно помаци от неврокопско, а на тях им плащаха 500-600 марки, и то не редовно. Това е истинатау а не че вестникът бил фалирал!!! АЗ, ТОДОР КАРАСТОЯНОВ, списвах 32 стр. седмичник с двама души - Павлина Живкова и Никола Стоянов. И го направих най-интелигентния седмичник! А тия профани го спряха! Това е истината!


02 Март 2011 23:34 | Стоян Д.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Следих "Югозападни вести" докато Плевнелиев и Тодоров го фалираха. Те бяха и си останаха парвенюта и слуги на ДС. Кариерата си започнаха като правеха хороскопи и гледаха на карти пред ГУМ-а в Благоевград през 1990-1г. После офицери от ДС им дадоха да перат пари, защото бяха техни мекерета. Това е истината за възхода на родните бизнесмени. А падението... Поживем, увидим...


14 Февруари 2012 22:31 | ТОДОР КАРАСТОЯНОВ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

МНОГО СЕ ЯДОСАХ КОГАТО ТОЗИ НЕВИНЕН, ПОСРЕДСТВЕН МОМЪК РОСКО ПЛЕВЕЛИЕВ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ. МАКАР И ЗА МАЛКО. ИСТОРИЯТА НИ ПОЗНАВА БЕЛИ ВРЕМЕВИ ПЕТНА, В КОИТО СА ПЛУВАЛИ БЕЗИНТЕРЕСНИ, БОЗАВИ ЧОВЕЧЕТА, КОИТО СЪДБАТА, В СЛУЧАЯ - ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ- Е ПОДБРАЛА ЗАРАДИ ТЯХНАТА БЕЗЛИКОСТ И ОТЧАЙВАЩА ПОСРЕДСТВЕНОСТ!
СТИСКАЙ СИ ХАЛКАТА, БОЛГАРИНО, ТИ САМ СИ ИЗБРА ОБЕКТА НА ПСУВНИТЕ СИ.
ТАКА, ГОРЕСТНО РУГАЕЙКИ НАЦИЯТА СИ СУТРИН РАНО, ИЗТРЕЗНЯВАЙКИ, СЪЗИРАШ В ОГЛЕДАЛОТО СУБЕКТА НА СВОЯ БЕЗИЗРАЗЕН И СКОПЕН ГНЯВ!
ВИВА СССР! ВИВА СОЛ ПОЛАНСКИ! И УОРЛИКА ТОЖЕ!
РОСКО, ИМАШ ЛИ СТРАХ ОТ ГОСПОДА?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар