Не спират протестите в малка община от Пиринско

10 ноември 2011 00:18   34 коментара   31098 прочита
Марияна Мицева
Марияна Мицева


Марияна Мицева

Започва ръчно броене на бюлетините в община Белица, до петък кметът И. Палев трепери за поста

Ръчно преброяване на действителните и недействителните бюлетини от втория тур на кметските избори в Белица постанови благоевградският административен съдия Марияна Мицева. Магистратът вчера даде ход на делото за касиране на изборите в рилската община, образувано по жалба на загубилия вота Хасан Илан, издигнат от коалиция ЕВЕТ, срещу решение на ОИК - Белица, с което за кмет беше обявен досегашният Ибрахим Палев от ДПС. В съдебна зала вчера срещу ОИК, представлявана от председателя Даниела Генчева, Хасан Илан застана с адвокатката си Лена Сандъкчиева, а заинтересованата страна - победителят Ибрахим Палев, с адвокат Атанаска Богоева.

Х. Илан и адвокатката му направиха искане за назначаване на съдебно-техническа експертиза, която да установи отговарят ли бюлетините по брой и резултат на посочените в протоколите на СИК данни, налице ли е съответствие между съдържанието на протоколите и действителните бюлетини, и ако има разминавания, променя ли това изборния резултат. Искането беше отхвърлено от съдия Марияна Мицева, която сметна за по-добър вариант да се извърши ръчно преброяване на недействителните и действителните бюлетини от пета до шестнадесета секция включително, пуснати в урните на 30-ти октомври, за които жалбоподателите твърдят, че има разминаване между отчетените действителни и недействителни бюлетини.

Магистратът уважи искането на следващото съдебно заседание да бъдат разпитани трима свидетели, за които адвокат Сандъкчиева заяви, че са запознати подробно с нарушенията в изборния ден. Тя настоя да бъде направена справка какви жалби и сигнали са постъпили в РУП - Разлог в деня на балотажа и по колко от тях са образувани преписки, както и колко избиратели са гласували с придружител.

От страна на Ибрахим Палев в петък /11.11.2011 г./, когато продължава делото, ще бъдат разпитани четирима свидетели.

По време на заседанието вчера председателят на ОИК - Белица Даниела Генчева призна за постъпили сигнали за нарушения в края на изборния ден, особено в СИК 7, където правото си на вот упражняват жителите на най-голямото село - Краище.

В една от секциите застъпници си позволявали да определят кои от хората да бъдат допуснати да гласуват и кои - не, в друга застъпник стоял близко до урната и приканял или забранявал на хората да пускат бюлетините си. Има основания за жалбата, призна Генчева.

И вчера Хасан Илан застана зад тезата, че има основания вотът да бъде касиран, тъй като е бил опорочен:

Имаме свидетели, които са запознати отблизо с нарушенията в изборния ден и знаят как хора са гласували с придружител, без да имат право на това. Бюлетината е била прозрачна и след като са виждали за кого са гласували, хората са били връщани да гласуват за "техния" човек. Гласувало се е под заплахи и агитации в полза на ДПС. В бастиона на ДПС 22 години се гласува по този начин и моята кандидатура наруши спокойствието им. Днес /б.р. - вчера/ хората искаха да дойдат и да протестират тук, но прецених, че това не е уместно, за да не нарушават дисциплината, и останаха на мирен протест в Белица. Обществото и най-вече младежта се надигнаха - това е истината, категоричен е Хасан Илан.

Опонентът му Ибрахим Палев заяви, че не чувства вина, а истински победа:

Аз се чувствам като победител, който спечели изборите с гласовете на хората, и за мен е важно, че те са ми повярвали. Вотът в Белица беше честен. Изборният ден протече спокойно, не постъпи нито една жалба и нищо не се случи, всичко това стана след резултатите. Опонентите ми са в правото си да оспорват вота, но аз съм убеден, че съдът няма да касира изборите.

Делото продължава в петък, за когато ОИК ще трябва да подсигури бюлетините и избирателните списъци.

34 коментара
10 Ноември 2011 09:42 | интересно
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Един път казва, че се чувства победител, друг път, че се страхува за живота си.. Не го разбирам тоя господин. честните победителите няма от какво да се страхуват. Има нещи гнило около теб, кмете.


10 Ноември 2011 10:08 | якоруда
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

дръжте се белица - ще ги изметем тия двама простака кафелов и палев! вън нещастници не ви искаме - стойте си вкъщи!


10 Ноември 2011 10:16 | треперете победители
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Кадрието с кючека, Джемилето с големия куфар, Сайденцето дето нарича хората тълпа, дойде време пак да треперите.. Скоро Хасан Илан ще вземе метлата и ще трябва да ви смете до една от там, защото единствената дума, която ви определя е боклук... Бързо ви свърши радостта и щастието от победата, много бързо. Радвахте се, че още 4 години ще си развявате байрака, но народа реши друго.. Глас народен, глас божии.. Няма място за всички в общината, както каза Божура, а вашето със сигурност не е там.


10 Ноември 2011 10:40 | 567
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

ЕВЕТ- превод от турски "Да"! :D


10 Ноември 2011 11:05 | .
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ще искаме касиране на изборите и в с. Кочан там имаше наи много нарушения. Моловия кон седна на кметския стол с лъжи и измама. Деистваи Орачев ние сме с теб ти си кмета на с. кочан хората за теб гласувахма не ги разочароваи.


10 Ноември 2011 11:30 | Чиста Белица
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Браво беличани! Искаме чиста и свободна Белица. Нека всички боклуци бъдат изхвърлени, защото потънахме в тях. Ние се гордеем със смелите беличани, които надигнаха глас за справедливост, свобода и чистота. Не нападайте протестиращите, а помислете за делати си. Къде остана Белица. Най-мръсната в околията, даже и малките селца ни задминаха. На какво мислите се дължи това? От бездействието на кмета, а може и умишлено да го прави? Казваме СТИГА! ИСКАМЕ ЧИСТА БЕЛИЦА!


10 Ноември 2011 13:34 | W4RLOCK
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Стига се ревали, бе говеда с говедата!!! Какво са виновни Палев и ДПС????? Като не ги искайте-ГЛАСУВАЙТЕ, ИДИОТИ С ИДИОТИ... Те затова ви бият, защото сте малоумни... Я си вижте гласувалите по секции: секция 1-Белица: от 625 по списък, гласували 406; сек. 2-от 747, гласували-436; сек. 3-от 765 гласували 531 и сек. 4 от 655 гласували 444..... Затова м@Лоумни протестиращи, стойте си кротко, пък след 4 години-с акъла напред, че то само с ядене не става


10 Ноември 2011 13:36 | ЕВЕТ ЗА........
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

"ЕВЕТ за Белица" ми звучи като "К*Р за Белица"


10 Ноември 2011 14:08 | Чиста Белица
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Не, не мисля, че са говеда, нито идиоти и най-малкото малоумни. Само един ПРОСТАК може да пише простотии. Какво може да се очаква от такива хора!


10 Ноември 2011 15:00 | селянин
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Прости беличани поне да бяхте избрали по-образован човек, а вие избрахте Хасан Илан, който е прост.


10 Ноември 2011 15:01 | краище
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

безчинствата и тормоза нод мирните жители на община белица продължават, спукани гуми, счупени стъкла, запалени пчелини а тази нощ на 09 срещу 10. 11 и запалени и изгорени 2000 бали сено на животновъд, ето ги резултатите на активното гражданско общество на белица-хората които са за промяната



10 Ноември 2011 15:51 | До Краище
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Колко удобно, нали. Някак си като по поръчка идват всичките тия безчинства. Този, който не се страхува да покаже лицето си пред телевизионните камери и да излезе пред обществеността ясно да изрази мнението си, няма да използва прикритието на нощта, за да върши подобни вандалщини. Нямаш никакво право да свързваш всичко това с протеста на хората, ма НИКАКВО. Едва ли хората ще саботират сами себе си с няколко срязани гуми и палежи с неустановени щети. Това е провокация, съшита с бели конци - това и децата вече го знаят. Други са тези, които се крият, други са тези, които не смеят да покажат лицата си и които имат изгода от подобни безчинства - всички ги знаем, но номерът НЕ МИНАВА - не сте жертви и не се стремете да се изкарате такива...


10 Ноември 2011 16:05 | краище
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

и на нас и на вас вие известно кой стои над всички тия безчинства, за пояснения на неинформираните г-н бунцев животновъда е бил застъпник на дпс в 1 секция и ето резултата -запалиха 2000 бали сено това са реакциите на гражданското общество -безработни неудачници


10 Ноември 2011 16:15 | Да Краище
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Оооо, не, това са реакциите на банда овластили се лумпени, които усещат, че краят им идва и отчаяно търсят начин да се измъкнат от кашата, която 8 и повече години бъркат. И в паническото отчаяние, което ги е завладяло, посягат и на своите, само и само да хвърлят вината и калта другаде... Не се хаби да отговаряш, в едно си прав - нещата са ясни и лека - полека ще си дойдат на мястото...


10 Ноември 2011 16:25 | краище
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

верваите си, смешни та грешни сте, но целата околия ви познава що за стока сте, от стари хора е останала приказката -БЕЛИЧЕНЕТО СА БРОЙЛИВИ ТА ДРИСЛИВИ -ХА- ХА- ХА.....


10 Ноември 2011 16:31 | Патриот
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Беличани, вземете се в ръце! Покажете отново и открито свободолюбивия си дух, привързаност към родното място, отговорност за бъдещето на своите чеда и застанете пак на твърди позиции, за да отстоявате смело и решително правата и свободата си ! Бъдете родолюбци, бъдете единни и сплотени, докажете, че обичате борческа Белица, че милеете за нейното настояще и по-добро бъдеще! УСПЕХ ! П О Б Е Д А! ОБИЧАМ ВИ


10 Ноември 2011 16:46 | До селяците
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Абе малоумни тъпаци, още ли не сте разбрали, че Доган и палевата пасмина си гледат само тях и за вас не им дреме на резаните к... ве! Я всеки да си зададе въпроса- Колко добре живея? Нима с нещо се разви тази община, нима имате стабилна работа? Забили сте малоумните глави в ниви и ливади и си мислите, че това е живота, който трябва да живеете, с мъка, с болки и нерви и под непрестанен страх и стрес, дали ще изкараме и тази година? А палевото копеле ще си кара новата кола, ще си прави нова вила и ще ви се присмива от конака. Е това ли искате? А ти w4rlock ще наричаш майка си крава, защото е родила такова говедо като теб. Явно си много запознат с изборните резултати, сигурно и ти си замесен във цялата врътка с тия 141 гласа, с които този твой т. нар. кмет спечели тези измамни избори. Може би ще сте на власт още 4 години, но я си помисли какво ще стане с теб, когато изгубите властта, дали тоя кмет-боклук ще ти помогне да живееш по-добре . Съмнявам се, селяко. И още, откога овчарят Бунцев


10 Ноември 2011 16:52 | До селяците
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

стана господин ?Ти ли си застъпника на ДПС, е затова щеви мразят и вашите помаци, защото гледате да се налапате, а за тези които едвам свързват двата края ги храните с обещания по изборите. Ей хора не се ли наядохте на обещания?


10 Ноември 2011 17:07 | до краище
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Ами вие бабеченето какви сте, че нещо не се сещам? Най долната и подмолна гад, която може да съществува. В Белица има помаци, но те са нормални хора, ане убити селяци като вас. Защото като идете в друг град и се представяте, че сте от Белица срамите всички нас истинските беличани.


10 Ноември 2011 22:03 | жител на Краище
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

На Палев толкова много му се иска да бъде все още общински кмет, че продължава да реагира неадекватно на всички журналистически въпроси ...В коя ли орбита живее ??? Този човек е чисто изпсихясъл...


10 Ноември 2011 22:14 | RAZUM
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

ЕЙ ХОРА, Я ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ОБИЖДАТЕ! СТИГА ВЕЧЕ СТЕ СЕ ЛУТАЛИ ЗА ВИНОВНИЦИ.....? ИЗБОРИ ИМА НА 4 ГОДИНИ И КАКВО.....? ТРЯБВА ДА СЕ САМОИЗЯДЕМ ЛИ, ТРЯБВА ДА СЕ МРАЗИМ ЛИ? НЕ АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ИДЕЯТА НА ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ, Е ЗА МАЛКО ПРОМЯНА..... НО НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ СМЕ ЖИВЕЛИ, ЖИВЕЕМ И ЩЕ ЖИВЕЕМ.... ВСИЧКИ ЗАЕДНО- ХРИСТИЯНИ, МЮСЮЛМАНИ И РОМИ! НЕКА СЕ БОРИМ ЗА ДОБРО И ДА НЕ ДАВАМЕ ПЪТ НА АГРЕСИЯТА, ЗАЩОТО ТЯ Е ПАГУБНА ЗА ВСИЧКИ НИ! ДАНО УТРЕ 11. 11. 11 г. да бъде хубав, слънчев и успешен ДЕН
!


10 Ноември 2011 22:54 | 11111
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Намери се най-после един разумен човек !!


11 Ноември 2011 06:51 | До Разум
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Браво, Разум! Не трябва да забравяме, че преди всичко сме хора! Прав си. Но, Разум, какво според теб ще остане от Белица след още 4 години? Как мислиш? Защото аз не искам да си представям тази картинка, ако нещата не се променят! Нека не превръщаме Белица в село със затихващи функции! В едно обаче не съм съгласен с тебе - виновници за това положение на града ни и за всичко, което се случва ИМА - и те трябва да бъдат поставени на мястото си!


11 Ноември 2011 14:48 | краище
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Опит за убийство в Белица след драмата за вота
11 ноември 2011 14:21 | Зоя Караджова | 0 Коментирай Препоръчай (0)
© снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Още по темата
ДПС настояват органите на реда да вземат мерки в БелицаРазследват причините за пожари в БелицаВ съда ревизират бюлетините от вота в БелицаБунт в Белица, не желаят кмета Ибрахим ПалевСлужител на горското стопанство в Белица се опитал да прегази Иглика Аврамова, която е директор на Дирекция обща администрация в Белица, съобщи новият стар кмет на Белица Ибрахим Палев. “Това са хората, които искат промени в Белица. Ясно е кои са те“, заяви Палев.

По думите на кмета на Белица Ибрахим Палев, Иглика Аврамова се спасила по случайност от връхлитащия насреща й автомобил. Жената не е пострадала. „Всички хора, които са засегнати в града имат симпатии или към мен като личност, или към партията. На нашата местна лидерка в града Додуша Чучукова и изгоря вилата, на наш застъпник му изгоряха 2 000 бали сено, пукаха г


11 Ноември 2011 16:40 | До Краище
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

А сега, кои са лошите? Нека да ти кажа. Случайно да знаеш, че тия 2 000 бали са били застраховани и собственикът им има кредит от фонд "Земеделие" - пише го в"Днес бг". Колко удобно да изгорят точно те - нали! Отчаяни опити на хора, които в недалечното бъдеще се виждат в раирани костюми - да изкарат хората убийци и престъпници! Жалко и подло! Като блее Мусата от парламентарната трибуна, та кой ли му вярва! Големи жертви се изкарахте, няма що! Крадецът вика дръжте крадеца! Само че най-големите престъпници им се струва, че като са облечени с власт, ще им се размине. Май долавям панически страх - но с тези сърцераздирателни истории няма да трогнете никого!


11 Ноември 2011 17:24 | за до краище
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ахааа, ясно, добре че ни светна по въпроса... Бунцев си е застраховал сеното, Аврамова си е застраховали живота сигурно и... "случйно"щели да я блъснат.... а Дудуша и тя ли си е застраховала вилата и пчелите многоусведомени господине/госпожо???? а ако Мусата не го чуят тука, в Европа ще го чуят, БЪДЕТЕ УБЕДЕНИ, "МИРНИ ГРАЖДАНИ НА БЕЛИЦА"!!!!


11 Ноември 2011 17:42 | До Краище
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Я, моля те, недей да ми крещиш! Делата Ви говорят много добре за вас. И скалъпените ви истории се пропукват! Колкото и да крещите по форумите. Много бързо се опъти към Европа, там, ако не знаеш, партиите на етническа основа много ги обичат, ама много - се за вас питат! Пък и Усведомени, Ентелигентни, коНпетентни и ерОдити като вас ще стигнат до Европа на Кукуво лято! Както се очертава - най-далече до Софийския централен!


11 Ноември 2011 18:00 | за до краище
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ОО, и кой/коя си ТИ че да ми казваш да крещя ли или не???? май на вас това ви е голямата болка--че вече не става да нареждате... :) а дали историите са скалъпени, ще разберем, спокойно:) и колко питат за нас в Европа също ще разберем ДЪЛБОКО Усведомени, Ентелигентни, ерОдирани...


11 Ноември 2011 18:20 | До Краище
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не ти нареждам, бе драги, както съм писал МОЛЯ ТЕ! Това отново даказва, че една е истината - друго това, което ви изнася! Сам, без да искаш, показа, че изопачавате, измисляте и се опитвате да манипулирате истината! Кой се опитва да нарежда - и аз не знам. Явно молбата в дълбоко комплексиранета душа отеква като заповед! Но проблемът си е твой! (Тук, ако имаше, щеше да поставя намигващ емотикон) А какво ще рзберем - бъдещето ще покаже. Айде, остани си със здраве, че нещо май взе да халюцинираш...


11 Ноември 2011 19:36 | за до краище
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

мм, не знам кой халюцинира, ама май това са дълбоко еруОираните и Усведомени в тоя форум... ами така ти се иска и изнася господин психолог, НИЕ да сме комплексираните, така е след толкова години на тъпкане от комунистически крака, ама вече НЕ МИНАВА НОМЕРА ВИ, комунистически чеда, мутирали в гебрери!!!


11 Ноември 2011 21:33 | странно
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Значи изгорелите бали сено, на господина Бунцев са били застраховани.. Ясно!!! Да си застраховаш овците приемам, но кой си застрахова сеното? И как точно застрахованото сено е запалено.. Отговорът е ясен. А не се знае дали са били и 2000 бали. Дали господина не е пренесъл част от тях на новото място, където строй нова плевня и овчарник с евро пари отпуснати чрез ДПС?! Полицията ще установява, но е доста странна тая работа.


12 Ноември 2011 09:40 | до краище
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Eй палеви боклуци, каквото и да направите, каквито и инциденти да приписвате на хората, едно е ясно ХОДЕТЕ СИ. Тоя насран депутат да си реве колко си иска, в европа бабечки не разбират. Рано или късно ще си понесете това, което сами си търсите.


12 Ноември 2011 11:59 | Да бъдеш, да те има...
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Хора, недейте с лошо... В градчето и в осолните села винаги са живели в разбирателство трудолюбиви хора, помагали са си, независимо каква религия изповядват. Постарайте се отново да отговаряте на доброто - с добро, а на лошото - със справедливост! Показвайте по-често позитивния си поглед на нещата, срещайте се и се поздравявайте приятелски и бъдете благодарни за всичко, с което ни е надарил Бог, за да се чувстваме духовно богати! Стига злоба, стига завист, стига разделение и отчуждение - пагубни са, знаете това! Изборите минаха, заминаха... Нови ще дойдат! А на нас какво ще остане? Омразата ли? О, ужас!!! Хайде, простете си, не се наранявайте повече! Няма смисъл! Впрегнете общи сили и направете Белица отново китно, спокойно и привлекателно градче! Селцата наоколо - също... БЪДЕТЕ УСПЕШНИ ВЪВ ВСИЧКО


12 Ноември 2011 18:39 | жител на Краище
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

На "застъпника" на Палев са били изгорели балите - Палев дори не му посочва името, защото знае, че ако се разбере, че този "застъпник" е бил и в листата на ДПС като кандидат за общински съветник и избран като такъв. На втория тур се явява и като "застъпник". Същият този " застипник" е животновъдът даскал Бунцев за сведение на Палев




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар