Не спират да валят жалби в Административен съд Благоевград след изборите

07 ноември 2019 11:07   1 коментар   6111 прочита


Не спират да валят жалби в Административен съд Благоевград след обявяване на изборните резултати. С още една жалба частично е оспорено решение на ОИК Сандански. Тя е от Михаил Златков, кандидат за общински съветник от ПП Обединени земеделци, оспорва решението в частта, в която е обявен за избран за общински съветник Антон Цанев. Жалбоподателят оспорва преференциалното гласуване, според което е определен и поименния състав на новия общински съвет.

В Административен съд – Благоевград вече има образувано дело против решение на Общинска избирателна комисия – Сандански по жалба от Васка Терзиева-Рачева, кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“.

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба и от Иван Сабахлъков, упълномощен представител на ПП Възраждане, издигнала кандидатска листа за общински съветници на ПП Възраждане, която е против решение на ОИК Хаджидимово.

Посочени са доводи за подписани протоколи с особено мнение, подари което се оспорва действителността на обявените за недействителни бюлетини. Иска се проверка на протоколите на повече от половината СИК на територията на общината.

Против решение на ОИК Хаджидимово в Административен съд – Благоевград е образувано административно дело по жалба на осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, ПП СДС.

Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимово има подадена жалба и от Алмаз Таиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“.

П. Пенева


Още за: жалби   съд   резултати   решение   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
07 Ноември 2019 15:37 | ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Михаил Златков!?! А не трябва ли да напишете Емил Златков. Той се крие зад името на сина си. Силно влюбен през изминалите четири години в Котев и Цилев. Сега силно влюбен в Стоянов и отново в Цилев. Наско пази се от такива като този....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар