Настъпва ли политическата пролет в Благоевград?! БСП в трескави опити да се отлепи от дъното с нов лидер, ГЕРБ върна знаков политик начело с амбиции за революционни промени, "Промяната" кадрува, ДПС -мъдрува

28 февруари 2024 08:15   20 коментара   16058 прочита


Ще се съживят ли партиите за нов политически живот- амбицирани за нови победи и възходи?!

Политиката в Благоевград навлиза в нов етап. В началото сме на ренесанс на политическите партии в областния център, чрез промени, които да доведат до съживяване на политическия живот и издигане на авторитета на основните политически партии в града. Свидетели сме на трескави опити за възстановяване на сринатата почти до основи структура на БСП, чийто доскорошен лидер Любен Милев бе детрониран от поста по волята на председателя на БСП Корнелия Нинова. Мотивите - лошо управление и лоши изборни резултати, са в основата на промяната в БСП, които в момента търсят начини да се отлепят от политическото дъно, до което бяха доведени, като изберат нов лидер, ново ръководство и работят така сякаш изграждат партията отново. Битката, която поведоха част от социалистите за изправянето на падналата БСП е изключително трудна, тъй като разрухата в столетницата на областния град, продължава с години.

Започнала с разделението на лагери, кой от кой е по-голям и влиятелен, разделение в обичта към лидера Нинова, разделение на млади и стари и приключила буквално със заличаването и от обществения и политически живот в областния град. Печални изборни резултати, провали, скандали, физически сблъсъци и никаква политическа дейност. " Страшна е ситуацията в партията в момента, започваме отначало да стабилизираме стрктурата, търсим нови водачи, които да върнат омерзените и отвратени членове и да консолидират местните организации. Предстои избор на нов лидер, търсим силна фигура на обединител, който да има куража да се изправи пред вътрешната опозиция в БСП и да мотивира социалистите към едно ново начало, такова каквото приляга на една партия със стогодишна история, слагаме началото на политически ренесанс, коментираха червени активисти пред Struma. com. До края на март ще стане ясно кой ще оглави БСП в Благоевград. Слуховете спрягат разни имена, едното от които е на изключително интелигентен, умерен, диалогичен човек, който може би ще успее да върне разрушения авторитет на БСП в Благоевград. 

По нов път, с нов водач тръгва и ГЕРБ -Благоевград. Изненадващо за някои и мъдро за други решение,  взеха от Изпълнителната комисия на партията, с благословията на лидера Бойко Борисов, и спуснаха начело на ГЕРБ  в Благоевград знаков политик и лидер през годините. Атанас Камбитов повежда градската структура на ГЕРБ. Новината бе съобщена завчера на областно събрание на партията.

Връщането на Камбитов възражда надежди за ново ударно начало в политическия живот на партията, позамрял в последните няколко години. Бившият кмет на Благоевград, управлявал града от 2011 до 2019-та година се свързва с най-хубавите и силни години на партията в областния център, а Камбитов е сочен като нейн стожер в това време.

Днес обаче ситуацията в ГЕРБ Благоевград е крайно различна. Партията е раздирана от вътрешни противоречия, крамоли, интриги, разделение, омраза, продължили с години и резултатът е : за първи път в историята и, ГЕРБ Благоевград е трета политическа сила в местния парламент, с едва 4 съветника.

Напоследък областният лидер Андрей Новаков и временният общински председател Д. Савеклиева правеха опити за засилят присъствието на ГЕРБ в ОБС, като привлякоха съмишленици от СДС и увеличиха групата си на 6 човека. Имаха амбиции Новаков и Савеклиева да върнат авторитетното представителство на партията в местния общински съвет. Амбиция, която вероятно сега ще продължи Атанас Камбитов. Камбитов се връща в ГЕРБ в едно ново време- динамично и силно променено.

Пред него стои тежката задача да започне заздравяване на разклатените устои на ГЕРБ и обединение на трудно управляеми гербери, да върне в редиците на партията разочарованите с такт, политическа култура и умерени действия,  защото на политическата сцена се показаха нови играчи- агресивни и нахъсани, родени от новото време- политиците на ПП "Продължаваме промяната". Днес те са най-големите кадровици в областта и областния център, държат на разстояние обществеността и медиите от политическия им живот, ако има такъв, но пък са лидери в кадровата политика, особено напоследък, в очакване на ротацията.

С лакти, зъби и нокти, известни членове на партията бързат да назначават свои кадри в управлението, изблъсквайки тези на ГЕРБ и останалите политически формации.

И тук се очаква ГЕРБ да започнат да бранят уволнените си и да се намесват по-активно в назначенията, така че да се усети ролята на първата политическа сила в страната. Не е тайна, че партиите виждат като една от основните си роли да се намесват в кадровата политика на институциите, обезпечавайки си силно кадрово присъствие в тях.

Стабилизиране на ГЕРБ и подготовка за предстоящи избори, това се очаква от новия общински лидер Атанас Камбитов, който освен това ще изпълнява функциите и на областен ръководител, който заедно с областния координатор на партията Андрей Новаков ще работи за въздигане на ГЕРБ в областта и подготовката и за следващите избори.

С интерес ще следим процесите и развоя на ударното начало на промяната в партията на Борисов в Благоевград.

На този фон изпъква мъдрото мълчание на ДПС, партията концентрирала в себе си много млади политици, които действат с размах, дисциплинирано и без много шум, затова и резултатите им се движат във възходяща линия. Днес ДПС е незаобиколимият фактор, с който се съобразяват всички останали партии в региона. Най-важните структурни и кадрови промени се извършват с тяхното любезно съдействие, резултат от качествената им политика и мъдри политически решения, показали многократно липсата на политици и политика при останалите партии.  

Петя Колева 
 


Още от: Политика

Принтирай статия
20 коментара
28 Февруари 2024 09:25 | Възмутен
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Никой нищо не прави, да не говорим за Промяната, никаква промяна не се усеща, освен назначенията на свои хора. Много съм разочарован. Безработните на борсата, пенсионерите на работа. Нали ПП ще съкращава 10 процента от състава на администрацията, още няма. Няма и да гласувам на евроизборите.


28 Февруари 2024 09:47 | Лили
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Докато Новаков е областен кординатор ГЕРБ ще върви надоло. Краино време е този мишок да напусне окръга съсипа цялата структора изгони ценни лица които обикаляха и искаха партията да бъде първа


28 Февруари 2024 10:16 | бивш гербер
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Камбата се осра отвсякъде. Не може да си зарязал партията заради евентуален келепир (с Цвък) и яко да я оплюеш, а след като получи среден пръст отзад, да се връщаш отново! Очевадно Боко маркуча много е закъсал кадрово за качествени и умни членове, за да пробва със стари курви да прави нов бардак. Да, ама не. Видя се колко го може Камбата на кметските мажоритарни избори и колко гласове и преференции получи - нищожни!


28 Февруари 2024 11:17 | Вероника ебелковА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Аз като изтъкнат политолог и СЕКСОЛОГ бих отчела занижаващо ниво на подбор на кадри в местните структури а и не само ..


28 Февруари 2024 11:32 | saroian
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

За всичките най-актуална е хубавата песен на БониЕм - ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ и край!


28 Февруари 2024 11:37 | истината
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

ЗА ДА ТРЪГНЕ БСП НАПРЕД, ТРЯБВА КАТЕГОРИЧНО ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ВЛИЯНИЕТО НА ДР. ГОШЕВ, ДР. КОСТАДИНОВ И КАТЕГОРИЧНО ОТ ДР. ПАСКАЛЕВ. ИМЕННО ТОЙ НАТРЕСЕ НА БСП ПОЛУГРАМОТНИЯТ И НИСКОИНТЕЛИГЕНТЕН МИЛЕВ. КОЙТО БЕЗ ДА ПОЛАГА УСИЛИЯ ДОВЕДЕ БСП БЛАГОЕВГРАД ДО ДЪНОТО. ТОВА МОЖА, ТОВА НАПРАВИ. СМЯТАМ, ЧЕ НАЧЕЛО НА БСП ТРЯБВА ДА ЗАСТАНАТ ДР. БОГДАНСКИ И Д –Р ГАЙДАРСКИ, ПОДКРЕПЕНИ ОТ МЛАДИ ОБРАЗОВАНИ СОЦИАЛИСТИ.


28 Февруари 2024 14:20 | Запознат
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Ясно е, че Б. Б. тотално е отписал ГЕРБ БЛ, повече от ясно. След като е позволил този компрометиран тип Насо Камбата да се пробва отново това е истината. Честито гербери, доколкото сте останали в тази партия в БЛ. Предадени или продадени, май е все едно. Възможно най-неподходящия ви натресоха за общински. За това ГЕРБ се стопи до файтон хора, най -вече в Благоевград.


28 Февруари 2024 16:23 | тодор н.
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

ГЕРБ се напълни с партийци бетер БКП навремето - Камбитов, Хаджигаев, Новаков, Савеклиева драпат само и единствено за собстена кариера, няма идеология, няма работа за хората ! Борисов ли им е виновен, като са се хванали един друг за гърлата, драпат за постове и отблъскват млади кадри


28 Февруари 2024 17:26 | ВиК БЕЗ РОСКА
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Много закъсня Бойко с рокадите в ГЕРБ. Но по-добре късно, отколкото никога. Роска водоноска трябваше да я махнат много по-рано, тя нанесе големи поразии в партията заради жаждата си за власт. Сега ГЕРБ да я махне и от надзора, защото определено не е за там и тогава наистина не само ние, но и много други хора ще върнат вярата във възраждането на партията и ще я подкрепим на следващите избори. Но трябва да им видим тези видими резултати, за да повярваме.


28 Февруари 2024 20:41 | Опа
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Струма, къде видяхме просперитет по времето на най-корумпирания кмет на Благоевград.


28 Февруари 2024 21:28 | Ивка
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Тая кочина Благоевград няма оправия и никога няма да има


28 Февруари 2024 22:25 | кмет НЕможач
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

и лъжец, кметуването не е като песнопението при поповете-айдуци, до сега само фойерверки и обещания .... реалности НУЛА !!!


28 Февруари 2024 22:36 | Съвестта
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Илиян - НОИ, Росица-ВИК, Савеклиева-, Стратега”, Новаков- еврото, да отстъпят назад. Тези хора нанасят щети и се облажиха достатъчно от Герб. Относно Камбитов даже нямам думи щом има очи да продължава с наглостта и нарцисизма си. За да има нещо ново трябва да има нови хора. Бибовци, Данчо Окото, Нечитайлов, Баба Лена, Терзийски са без морал хора, които драпат за власт, но нивото им е под нулата на повечето. Бисер -автоджамбазина да си ходи в Кюстендил. Малко читави млади хора има в Герб, но чичковците и лелките преобладават. Хора спрете се вече. Вие сте политически изхабени, всички знаем колко сте жадни за пари и власт не преядохте ли вече? Кога ще започнете да помагате на Вашите хора, никога докато сте там предполагам. Как Ви търпят…


29 Февруари 2024 06:07 | Насо
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Насо крадеца и Палавата хиха и политическа пролет.


29 Февруари 2024 09:24 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Страната е готова само за посрещане на първи април.


29 Февруари 2024 09:35 | ФЕН
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, КАКВО ЛОШО ВИДЯХТЕ ОТ ИЛИАН НОИ. ТОВА МОМЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗА ПРИМЕР НА ВСИЧКИ КОНЮКТУРНИ ЛИЧНОСТИ, ВИНАГИ ВЕЖЛИВ И ОТГОВОРЕН, ЯВНО НЯКОЙ СЪПАРТИЕЦ МУ Е ХВЪРЛИЛ МЕРАКА ЗА СЛУЖБАТА.


01 Март 2024 16:08 | Тролове на Илко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ебелкова, люси, илиев и компания


01 Март 2024 18:39 | djumalia.
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

abe vie ne razbraxte li 4e samo kambitov 6te s1jivi. gerb. i zlobarite 6te se poboleiat.


04 Март 2024 17:49 | Юли
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво унижение за Благоевград и за аГЕРБ. Насо крадеца и Палавата Хиха отново ще кадруват и крадат.


04 Март 2024 21:08 | Юли
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хиха преди време се явяваше в пространството с прическа плътно прилепнала коса и приличаше на травестит. Феодал със спорен морал.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар