Народен представител от БСП посети района на бедствието под Тодорка

19 май 2010 00:18   7 коментара   16125 прочита
С елегантните си обувки К. Нинова смело нагази в калта при посещението си в Банско
С елегантните си обувки К. Нинова смело нагази в калта при посещението си в Банско


С елегантните си обувки К. Нинова смело нагази в калта при посещението си в Банско

Корнелия Нинова: На Б. Борисов му е лесно да открива всеки ден нови обекти, финансирани от предишното правителство, но му е трудно да дойде и види щетите в Банско и Якоруда и да помогне

На Бойко Борисов му е лесно всеки ден да открива нови обекти, финансирани от предишното правителство, но явно му е трудно да дойде в Банско и Якоруда и да поеме ангажимент за възстановяването на щетите, каза вчера в Банско народният представител от БСП Корнелия Нинова, която посети района на бедствието. Тя се запозна на място с пораженията от пороя, нанесени на инфраструктурата, хотелите и жилищните сгради, срещна се и разговаря с кмета Александър Краваров.

Държавата трябва да влезе във функциите си и да помогне на Банско, общината е засегната и от икономическата криза, има срив в туризма и строителството, ръст на безработицата, а сега е ударена и от това бедствие, обясни Нинова.

Тя е категорична, че с орязването на бюджетите на общините правителството ги оставя без възможност да се справят сами в такива кризисни ситуации, а от това в крайна сметка страдат гражданите.

Противопожарните служби от Банско, Разлог и Гоце Делчев продължиха вчера да отводняват жилищни сгради, стопански обекти и хотели в резултат на придошлите води на река Глазне преди дни. Служителите на РСПБС са получили 56 повиквания, от които 14 за наводнени жилищни сгради, 3 за хотели, 23 за апартаментни хотелски комплекси, 14 за жилищни кооперации и 2 за търговски обекти.

Първоначално приоритетно са отводнявани жилищните сгради, а впоследствие хотелите и търговските обекти. В действията участват огнеборци от РСПБС - Банско, Разлог и Гоце Делчев. Техниката, която се използва, са 4 противопожарни автомобила от гр. Банско и по един от РСПБС от Разлог и Г. Делчев, 4 автомобила “Лада Нива”, 5 плаващи помпи, 3 хидроелеватора и 1 потопяема помпа.

Към 09.00 ч. на 18.05.2010 г. са отводнени всичките 14 жилищни сгради, 3 хотела и 2 търговски обекта. От апартаментните комплекси са отводнени 19, а от жилищните кооперации - 10 .

В момента продължава работата по 4 обекта, остават за отводняване още 4. Всички сили и наличната техника са в непрекъснат режим на работа, предстои изчисляване на щетите от водното бедствие.


Още за: К. Нинова   бедствие   Банско   Още от: Политика

Принтирай статия
7 коментара
20 Май 2010 02:30 | да бе
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

като го презастроиха това скапано село сега да се оправят, егати и наглоста и помошт ште искат


20 Май 2010 02:31 | ха ха ха
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

късно е либе за китка


20 Май 2010 09:25 | мурата
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Га ядохте кифтетата ни нивахте, сега олеле.Дека са ви джиповете, газете калта с тех!Валчести камене , мило Глазне, връща ви го!


20 Май 2010 09:27 | ИЗГНАННИК
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

СКЪПА ДРУГАРКО КОРНЕЛИЯ, С ТАКИВА ОБУВКИ СЕ ХОДИ НА БАЛ И НА КАФЕ НА ОПАШКАТА НА КОНЯ ЗА ДА ДОГОВОРИШ НЯКОЯ ТЛЪСТА ДАЛАВЕРКА И КОМИСИОННА, А НЕ В ПОСТРАДАЛ ОТ ПРИРОДАТА РАЙОН !?! А И В БАНСКО СИ ГО ЗАСЛУЖИХА ? ПРИРОДАТА НЕ ПРОЩАВА.....


20 Май 2010 18:25 | 9999
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Браво,Корнелия, ти си единствения и истински депутат от Благоевградски регион.


20 Май 2010 21:34 | до 9999
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти заблудения ,защо не отиде да и помогнеш.Да тя е много истинска..хаха


21 Май 2010 00:44 | До вички драскачи
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Корнелия е единствена и неповторима -образована,компетентна и красива като жена, а другите , просто са от планетата на МАЙМУНИТЕ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар