Наредиха на червените съветници да гласуват “против” избора без конкурс на Хр. Коларов за директор на “ВиК”

25 ноември 2009 00:12   19 коментара   15204 прочита
Ив. Kостов
Ив. Kостов


Ив. Kостов

Ив. Митушев предупреди: Делят водната пита, готвят приватизация чрез фирма, близка до кмета, СДС преяде с власт в Петрич

Ден преди битката за “ВиК” - Петрич, която се очаква да се разрази на днешното заседание на Общински съвет, изпълнителното бюро на БСП взе решение съветниците Иван Костов-Челиков и Владимир Попов да гласуват “за” провеждането на конкурс и “против” директното назначаване на нов управител чрез гласуване. Бюрото заседава в понеделник вечерта, решихме, че е най-добре да има честно състезание, съобщи членът на изпълнителното бюро на БСП -Петрич Иван Митушев.

Той предупреди: Цялата общественост на Петрич знае, че това, което се подготвя във “ВиК”, е бъдеща приватизация чрез фирма от кръга на кмета Вельо Илиев и заместник- кмета Христо Георгиев. Ние сме категорично за конкурс, в общината има добри мениджъри, които могат да разгърнат възможностите си на конкурса. Знам, че е имало срещи на политици от определени партии, на които предварително са разпределени длъжностите във “ВиК” и водната баница.

Време е съветниците и гражданите да се противопоставят на опитите за приватизацията на Петрич. Има категорична нужда от ревизия на управлението на Вельо Илиев, особено през последните 2 години. Това е възможно само при ново управление на общината и ще излязат смущаващи неща от “гардероба” на управниците. Затова община Петрич има нужда от ново управление. Все повече хора се убеждават, че изборът на Вельо Илиев за трети мандат е голяма грешка.

През последните 2 години СДС преяжда с власт в Петрич. Кметът Вельо Илиев, председателят на Общински съвет Стоян Николов и двама от управителите на общински фирми са от СДС. В момента разпределението на властовите постове в общината не отговаря на реалното представителство на партиите в Общинския съвет. Всичко е съсредоточено в ръцете на СДС, която има само трима съветници. Отгоре на всичко сега искат да назначат, и то без конкурс, заобикаляйки законите, още един човек от СДС, бившия лидер Христо Коларов, заключи Иван Митушев.

Съветникът от БСП - Петрич Иван Костов-Челиков коментира: Не е необходима смяна на управителя на всяка цена. Внесли сме искане за изготвянето на икономически анализ на “ВиК”. Въпросът е защо гражданите плащат много вода, а парите са малко. Необходима е отделна сесия, изцяло посветена на проблемите във “ВиК”, вместо да слагат изкуствено за управител Христо Коларов, който отново е техен човек. Бягат от отговорност, затова не очаквам нищо добро. С водата в Петричка община управниците правят политика. Някои хора от години не плащат и трябва да се види кои са те.

Депутатът от “Атака” Огнян Тетимов заяви: Позицията на съветниците от Атака е категорична - конкурс за управител. Конкурсите доказаха своята ефективност от Мария Кусимитрева, която спечели конкурса за управител на “Обредни дейности”, сега гражданите са доволни. Добре се поддържа гробищният парк, даде пример Тетимов.


Още за: ОбС   конкурс. ВиК   Още от: Политика

Принтирай статия
19 коментара
25 Ноември 2009 09:17 | Симпатизант на СДС
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Аре стига вече бе, излагаме се! Коларов- шеф ва ВиК, това е майтап. Така само отблъскваме хората от СДС. В нашия случай се търси работа за човека, а не човек, който да свърши работата. Що не го направите шеф и на болницата. Той от всичко разбира. Горски досега,а занапред хидроспециалист.


25 Ноември 2009 11:40 | седесар
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Не ми побира ума как е възможно да станеш нещо.без хабер да нямаш от него.Човек трябва да е без лице да се кандитатира,а да не говорим за самопреценка.Това са кадрите на СДС.Кажете ми как да гласуваме после?


25 Ноември 2009 11:43 | Учител
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

На среща с учителите Р.Срадков каза,че първото нещо което ще иска като общ.съветник е да работят без заплати,а сега що излезе.


25 Ноември 2009 11:50 | гражданин
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Защо потъпквате конкурсното начало.Нали за това ядохме жабетата до сега.Стига назначения за хора.Имам чувството,че и ГЕРБ е в далаверата.До сега Танев трябваше да вземе отношение по въпроса,а не да се крие.Това е поведението на човек от партия на власт.Къде е депотата от ГЕРБ,да вземе отношение по медиите,а и той се крие.


25 Ноември 2009 11:54 | коце маце
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Давай Колар както съм те учил.Вземи водата,па си гледай кефо.После вземи и футбола и отиваш в джаза


25 Ноември 2009 11:55 | стоян николов
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

В Петрич няма партии,а има интерес.


25 Ноември 2009 12:01 | седесар
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Да излезе председателя на СДС да каже,дали ръководството прииема това за нормално


25 Ноември 2009 12:06 | морко
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Да се благодарите,че ДПС падна от влака,инак Атушка беше готова за ВИК


25 Ноември 2009 12:24 | СОНЯ
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАК ЩЕ ГЛАСУВА ДПС И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ТАНДЕМА, КОЙТО СЕЧЕШЕ ГОРИТЕ НИ И ТРУПАШЕ ПАЧКИ.


25 Ноември 2009 12:27 | ГЕРБ
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ВИДЯ СЕ ,ЧЕ НИЕ НАМАМЕ БАНКА КАДРИ.НАШАТА ЗАДАЧА Е САМО ДА ПОДКРЕПЯМЕ ТЕЗИ ИЛИ ОНЕЗИ,ТОВА НИ Е СЪДБАТА.ТРАЙ И МЪЛЧИ,УГОДИ НА КМЕТА.


25 Ноември 2009 12:32 | ДЪЛБОШНИЦА
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

ЗАЩО НЕ СЛОЖИТЕ НА ВИК ПЕШО ПЕТЕЛА.ТОЙ ЩЕ СЕ СПРАВИ НАЙ-ДОБРЕ,ТОЙ И КИЛОГРАМИ ИМА И ГЛАВАТА МУ Е ГОЛЯМА И ПЪК Е ОТ СДС.


25 Ноември 2009 12:36 | КОЛАРОВО
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

ВИЖТЕ КАКВА КОЛАРОВСКА ТИКВА СМЕ ВИ ИЗПРАТИЛИ.КАТО ГО ВИДИШ НА СНИМКАТА СЕ ПЛАШИШ,А ИНАЧЕ Е КУХА БЕЗ СЕМКИ ДАЙ МУ БАНКЕТИ И РАЗПИВКИ,САМО ОТ ТОВА ОТБИРА.ЕГАТИ СЪВЕТНИЦИТЕ ЕГАТИ


25 Ноември 2009 13:30 | Мустафа Ибрахим
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Община Петрич е повече известна като общината на Никмар, отколкото с истинското си име. Голям принос за това имат : инж. Азис - кмет , инж.Туфчо-Пуфчо - гладен секретар и ценр. нападател Ицо-милиционера - зам.кмет. Много активен напоследък е един Мендовски тарикат, който играе председател на Общинския съвет. А най-смешното е, че СДС има само 3/трима/ съветници, а е заграбил цялата власт. Докога, о неразумни народе, ще търпиш тази измет ???


25 Ноември 2009 18:39 | Думба-лумба
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Днес кръгът "Авалон" претърпя поражение. Коларов не бе избран, и ще има конкурс за ВиК. Ето натам ще насочат ресурса си господата от този кръг начело с Азис.


25 Ноември 2009 18:39 | джеки-чан
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

;Пази боже сляпо да прогледне;-абе тия хора луди ли са КОЛАРОВ шеф на ВиК?-от тоя и дъска за кочина не става не пък шеф .


25 Ноември 2009 19:00 | БАЙ ГАНЬО
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

КОЛАРОВ Е ДОЛНОБРОБНА ПРОСТИТУТКА


25 Ноември 2009 19:09 | maketo
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Коларов - кмет!


27 Ноември 2009 01:33 | ?>???
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

КОЛАРОВ СМЕТ


27 Ноември 2009 23:16 | петрич
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

САМО С ПИСАНЕ ПО ФОРУМИ НЕ СТАВА.ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ПО УЛИЦИТЕ,ПРЕД КМЕТСТВОТО И ДА ИЗМЕТЕМ ТАЯ МРЪСНА ПАПЛАЧ,КОЯТО СЕ Е НАСЪБРАЛА ТАМ.КОГАТО ГИ НАРЕДИМ ДО СТЕНАТА И НИЕ СМЕ С НАСОЧЕНИ ДУЛА КЪМ ТЯХ,ТОГАВА ТАЯ ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИ.БУНТ,БУНТ МУ Е МАЙКАТА, А НЕ ПИСАНЕ.ТИЯ МЪРШИ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар