Напусналите конгреса пирински лидери: Банско, Кюстендил и Иван Стоянов изневериха на ВМРО, събираме в Благоевград войводите, противници на Кр. Каракачанов, от цялата страна

20 октомври 2009 00:18   14 коментара   30639 прочита
Напусналите конгреса пирински войводи обвиниха останалите в изневяра към ВМРО
Напусналите конгреса пирински войводи обвиниха останалите в изневяра към ВМРО


Напусналите конгреса пирински войводи обвиниха останалите в изневяра към ВМРО

Съветникът Иван Ризов оприличи поведението на съпартийците си в Благоевград с кръчмарското говорене в “Немили недраги”: На маса сме силни, когато трябва да се действа, подвиваме опашки и си гледаме кариерата

Няма да разцепваме организацията, няма да създаваме паралелни структури на ВМРО, обяви вчера на пресконференция в Благоевград бившият депутат и настоящ областен лидер за Пиринско Борис Ячев, който заедно с общинските председатели на Разлог - Георги Тренчев, на Сандански - Атанас Стоянов, на Гоце Делчев - Димитър Хардалиев, на Симитли - Георги Узунов, и на Кресна - Виктор Ташев, обясниха защо са напуснали конгреса в неделя. Георги Узунов изрази възмущението си от действията на преизбрания лидер Красимир Каракачанов, който направил всичко възможно да няма делегати на конгреса от ВМРО в Черниче, само защото веднага след катастрофалното представяне на парламентарните избори местният лидер Иван Филатов си позволил да го критикува. В същото време били регистрирани делегати - представители на 80 кухи структури от Северна България, направени, за да гарантират преизбирането на Каракачанов. Благоевградският член на ВМРО и общински съветник Иван Ризов нарече кариеристи всички свои съпартийци от местната структура, които не напуснаха конгреса и останаха, за да преизберат Каракачанов. Като немили недраги сме, събираме се в кръчмата, говорим колко не ни харесва Каракачанов и политиката му, как трябва да го сменим, а когато реално можем да го направим, предпочитаме да си гоним личната кариера, не скри горчивината си той.


Още за: Б. Ячев   ВМРО   конгрес   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
20 Октомври 2009 05:53 | !
Оценка:
-26
 (
46
 гласа)

za атанас стоянов - войвода !Насе като одиш по тия улици ,що гледаш !
ЗАЩО НИЩО НЕ ПРАВИТЕ ПО ТЕЗИ СИГНАЛИ - ЧОВЕК ЛИ ТРЯБВА ДА ЗАГИНЕ !
за това диво безмислено асфалтиране което се извърши по улиците на гр.Сандански-в голямата си час асфалта е на равнение на бордюрите ,което създава опасност от пътно - транспортни проишествия и в последствие трабва да се подигат бордюрите ,плочките да се затварятк входове ,което е чисто безумие …безумие на квадрат.Покриха се капаците на шахтите на канализация та и спирателните кранове…пова след време може да има страшни и непредвидими последствия-бързо корозиране на капаците на шахтите и при пременавате на някое по - тежко превозно средство те ще паднат и предизвикат ПТС.При гниенето в канализационната мрежа се образуват газове . метан и др.Които в определен момент могат да експладират и жертви да има !За тези и други такива безумия сме сигнализирали прокуратурата ,но никой не взима никакви мерки ! Писнани от пищман политици,дето си гледат само ...


20 Октомври 2009 09:59 | Гошко хубавеца
Оценка:
-3
 (
31
 гласа)

Нямало да разцепват организацията,че кой ще те последва бе Ячев?!О,извинявай забравих за групата малолетки дето обличаш в униформи и караш да късат плакати по улиците..


20 Октомври 2009 15:21 | браво
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

браво


20 Октомври 2009 16:38 | Насе излез пред хорага и кажи - през моя мандат -това е откраднато , това е бастисано, не чакай ховата да излезат на улицата ще стане страшно ....
Оценка:
14
 (
38
 гласа)

Аз мисля че хората от Санданскии сами са си виновни.Докато не се научим да си търсим правата с всичка сила няма да се оправи тази простотия.И вместо да търпят кражбите на псевдо воеводи и своеволията на Кмета и тия около него да отидат и да направат една безредица пред общината или да блокират Е79 за да ги чуят.Взимаите пример от Европа…ама толко е акъла на българите - свикнали да си траят и да бъдат унижавани !


20 Октомври 2009 16:46 | насе за това ще ти се поиска отговорност,рано и ли късно.....не може да се краде така безкруполно и нагло !!
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

вижте и тоя случай!!!!!!!!!!!
pitane
за Атанас Стоянов -председател на общинския съвет при община Сандански Андон Лазов Янев, наричан Кьосето пита кой ще потърси отговорност за тези престъпни решения които се вземат от Общинския съвет при община Сандански,контрола е от Областния управител на Благоевградска област !! - Как стана така ,че градинката на с.Ново Делчуво Община Сандански се раздели на два парцела и единия го купи кмета на селото Вальо,голямите - голями даламери ,Вие малки далаверки …тази гадост е приета с решение на общинския съвет при община Сандански…осъзнайте се …! това решение противоречи на един куп закони и най-важния човешкия закон … в тази градинка има един запустял паметник на загиналите в войните и пред техната памет не се спряхте …
За Председателя на ОбНС Сандански- Насе това ли са идеите на ВМРО,да разпарчасате градинкака с паметника на загиналите във войните и направите парцел на кмета Вальо и после с поставен търг да го купи !!
А къде е Областния упранител ?


20 Октомври 2009 17:14 | питаме , питаме ....................Насе там нищо не е направено ! Искаме отчет за похарчените пари . за какво отидоха !
Оценка:
-16
 (
28
 гласа)

Господин Кмете искаме да знаеме за какво са отишли тези пари !!! Публично-частно партньорство -Извори наживота - Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран !


20 Октомври 2009 18:33 | петрич
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

ЯЧЕВ ДА СЕ МАХА ,АМА ДА ВЗЕМЕ И ЖЕНА ОТ СОЦИАЛНОТО В ПЕТРИЧ!


20 Октомври 2009 18:50 | насе, писна ни от тези кражби зад ,които стоих ти и кмета, писна ни оисрахте и идеите на ВМРО, за какво стоиш в общината !!!
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

окръжно !
2. Да премахне всички пречки за успеха на организацията, а именно унищожаване на разбойничеството, контрабандата и шпионажа, наказване крадците, изнудвачите, рушветчиите и золумджии чиновници и др.;


20 Октомври 2009 20:30 | !
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Арнаудов си призна за вилното селище в парка четвъртък, 30 октомври 2008 Експредседателят на местния парламент Георги Арнаудов е признал, че подписът върху писмото, с което е допълнено решението на ОбС за туристическо селище в парка на Сандански, е негов. Това е станало по време на среща с настоящия шеф на местния парламент Атанас Стоянов. Междувременно стана известно, че прокуратурата се е самосезирала по скандалните разкрития за подмененото решение, за които “Вяра” първа писа. В момента полицията проверява случая и събира доказателства за документно престъпление, като срокът за това е 30 дни. Според Наказателния кодекс предвиденото наказание за такова престъпление е 3 години лишаване от свобода, а когато е извършено от длъжностно лице - 5 години. Производството е образувано срещу неизвестен извършител. “Въпросът вече е отишъл по-далече - в разследващите органи, и не мога да кажа нищо, докато те не се произнесат”, каза вчера Георги Арнаудов. Той обеща да изложи своя


20 Октомври 2009 20:35 | ОГТОВОРИ НАСЕ НА ТОВА ПИТАНЕ !!!!!
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Кой нормален продава обекти -магазини,земеделска земя ,парцели които му носят доходи е ги влага в ремонт на вилата ! Защо Областния управител не спре тези явно неизгодни продажби-след като общинските съветници мълчат ...умно ,как става това?Господа общински съветници това което правити е нагло и наказуемо...не се ли страмувате като заставате пред роднините си и децата си .Разпродавайки по -точно раздавайки общинската собственои убивате бъдещето на Вашите и Нашите деца...усигурявайки Техните ...осъзнайте се ...


20 Октомври 2009 21:56 | вм
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

този път наско мравчо стъпи на мина,неговия патрон тотю ще го изрита и от председателския стол ,защото вече не му трябва.А бе Мравка каракачана поне ти даваше пари да купуваш циганите в Склаве , а сега откъде а?


21 Октомври 2009 08:32 | миро
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Няма отцепници.Хората , които са напуснали конгреса и не са имали доблестта да останат и да гласуват за своя фаворит Славчо Атанасов не могат да обвиняват инако мислещите , че са отцепници. това е тотаритапно мислене.Щом като Ячев е за Славчо Атанасов и цялата Благоевградска област трябва да е на същото мнение. Всеки сам решава кой да подкрепи! А и Ячев нали досега бе зад Каракачанов, защо се върти като фурнаджийска лопата? Нима Каракачанов сам е взимал решенията , нали Боби бе в ръководството-ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ на ВМРО? Или той не е бил съгласен с решенията на ИК, но.....................не е имал доблестта да се противопостави? Защо тогава не е казал някои грешки? Или нека стана депутат, пък.... да, ама не .И сега когато не стана ДЕПУТАТ, хоп Каракачанов му е виновен!!!!


25 Октомври 2009 15:30 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

ДЕКЛАРАЦИЯ
Днес 23.10.2009г. – деня на създаването на ВМРО, ние, членовете на ВМРО, които искаме да спасим единна и неделима свещената ни организация, събрани в сърцето на Пиринска Македония, декларираме:
1. Не приемаме решенията на нелегитимния конгрес на ВМРО-БНД, състоял се на 17-18 октомври 2009г.
2. Не приемаме избраното на този конгрес ръководство, начело с Красимир Каракачанов, което няма моралното право, няма воля, няма силата, а няма и намерението да осъществи жадуваната от всички членове на ВМРО промяна. Поради непреодолимото си желание за лично оцеляване, Каракачанов жертва целостта и авторитета на организацията.
3. Искаме нов честен, неманипулиран конгрес, подготвен прозрачно и гарантиращ единството на ВМРО. Условие за неговото провеждане е старото ръководство с достойнство и чест да понесе своята отговорност и бившите депутати на ВМРО БНД да се оттеглят от участие в новия изпълнителен комитет.


25 Октомври 2009 15:31 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

В израз на нашата решимост, днес ние представители от Областите: Благоевград, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Хасково и Ямбол създаваме Национален щаб на ВМРО- БНД, който да координира нашите усилия за спасяването и единството на ВМРО. Призоваваме всички наши съидейници към повече смелост и отговорност! Нека се обединим, за да сме силни и да постигнем целите, заради които сме в редовете на нашата Свещена организация!
Национален щаб на ВМРО БНД
Да живее България !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар