Напуснах ПГ на “Атака” не заради Волен, а заради триото Шопов-Деница-Чукалов

27 декември 2011 00:18   30 коментара   28417 прочита
О. Тетимов
О. Тетимов


О. Тетимов

Изказване на депутата О. Тетимов

Не напуснах парламентарната група на “Атака” заради лидера Волен Сидеров, а заради Павел Шопов, Десислав Чукалов и Деница Гаджева, които са в основата на съсипването и унищожаването на партията, заяви петричкият депутат Огнян Тетимов, който преди няколко дни напусна групата. Бившият областен лидер на партията за коледните празници бе в Петрич заедно със семейството си и за пръв път пред репортер на “Струма” коментира причините и мотивите за напускането на парламентарната група. За първи път той показа публично удостоверенията и запис на заповеди, като разказа:

Никога няма да напусна редиците на “Атака”, аз си оставам неин член. “Атака” е моят живот, идеите и принципите на тази партия са най-голямото постижение в годините на демокрацията. Тези идеи са в мен и аз няма да се откажа от тях. Аз и моите трима колеги, които напуснахме групата, взехме това решение, след като за пореден път се подиграха с нас от централното ръководство. Заявено ни беше, че ще анулират записите на заповеди за по 150 000 евро, които бяхме подписали, чакахме цял ден, постоянно ни променяха часовете и разбрахме, че ни лъжат.

Тази гавра преля чашата на търпението ни и решихме категорично да подадем заявление до председателя на Народното събрание Цецка Цачева за напускането на групата. Защо Волен Сидеров не унищожи записнте на заповеди, както ни обеща? Те са на фирма на Сейшелските острови. Още по-дразнещо бе за нас, че през последните месеци Волен Сидеров постоянно по медиите говори, че няма такива записи на заповеди или че не знае за тях, това не е вярно и не бива публично да говори подобни лъжи.

Другият мотив за напускането е, че Павел Шопов и компания започнаха да упражняват натиск върху депутатите от “Атака” да гласуваме в Народното събрание заедно с ДПС и БСП. Аз не мога да съм с тези две партии, това е основен политически принцип на “Атака” и затова хората гласуваха за нас. Депутати от групата ни се подписаха в подписката до Конституционния съд с искане за касиране на президентските избори. Това бе дело също на Павел Шопов. Той се обаждаше на депутати от БСП и си обменяха информация как да се оформи подписката.

Липсва и комуникация между лидера Волен Сидеров и депутатите. В Националния сбор - висшия орган на партията, до последно не се знаеше какво ще се предлага, всичко се прави потайно, като в някакво затворено общество.

По места няма да настройвам никого против “Атака”. Партията не е Волен Сидеров, Павел Шопов или аз, това е една идея и кауза, която хората припознаха. В 12 общини в Благоевградска област структурите на партията ме подкрепят. Никой няма да излиза от “Атака”, аз ще работя за каузата. Волен Сидеров през тези години не можа да оцени хората. Шопов, Чукалов и Гаджева са най-големите интриганти. Никой не ни е оказвал натиск да напуснем групата, нямаме никакви уговорки с други партии, всички, които напуснахме ПГ, си оставаме атакаджии.

Волен Сидеров трябва да си промени поведението и начина на мислене. Ако разговаряш с някой министър или бивш депутат от групата, значи си предател, и аз бях набеден като такъв от Павел Шопов, защото имах разговор с министри по служебни дела. Аз не се чувствам предател за това, че говоря с тези хора, нали трябва да има диалог и да търсим решения на различни проблеми.

С нашето напускане смятам, че помагаме на Волен Сидеров да си направи равносметка накъде води партията. Напуснаха най-верните му хора, тези, които ги боли за “Атака”. Били ме сменили като областен лидер, сега питам общинските председатели имат ли пълномощни като такива, или не? Казвам, че нямат, такова нямах и аз като областен лидер, значи реално не съм бил такъв. Как да ме сменят?

Докато “Атака” гласуваше и подкрепяше ГЕРБ в Народното събрание, от централното ръководство не си мръднаха пръста някои от нашите членове да бъде назначен някъде. Преди месец и половина видях есемес, изпратен от Павел Шопов до един човек, чието име запазвам. На него пишеше: “Атака” се разпада, нищо не става, да помислим къде да се пренасочим”. Това е показателно, че предател и интригант е Павел Шопов, колкото и да се натяга и натиска на Волен Сидеров. Той един ден ще го разбере, но ще бъде късно. Шопов е в непрекъснат контакт с БСП, неговото обръщение към депутат от левицата започва с “Мише”, всички се сещат за този депутат, бивш вътрешен министър. Шопов трябва да си замине от “Атака”, той е бедствие за партията. Попитах го дали ще напусне, след като сега огласявам публично есемеса, написан от него, и дали Волен Сидеров знае за това.

В “Атака” се говори само за пари. Защо обаче на последните избори структурите по места не получиха средства за предизборната кампания, преведени бяха само жълти стотинки за отбиване на номера. Волен допуска грешка, като винаги се прави на жертва, а истински националист никога не може да бъде жертва. Той има качества на лидер, но с триото Шопов, Чукалов и Гаджева ще върви все по-надолу. Десислав Чукалов бе председател на предизборния щаб, той носи цялата отговорност за незадоволителните резултати на “Атака”, имаше хора, които му искаха оставката на предишния сбор, но това не се разбра от обществеността.

В навечерието на Коледа Десислав Чукалов е изпращал нецензурни и заплашителни есемеси до активисти на “Атака”, които не споделят неговото мнение. Предизборният щаб, който той ръководеше, нямаше никаква връзка с нашите хора по места. Преди време той се изцепи: “Като стана вътрешен министър, ще се разправя с полицаите”. Още тогава Волен Сидеров трябваше да се отърве от него.

Има още много неща от вътрешнопартийно естество, които могат да бъдат осветлени, но това, което казвам, е в основни линии. В “Атака” хората са постоянно под страх и напрежение 24 часа. Това не се издържа. Клубът на “Атака” в Петрич, който се намира в моето помещение, си остава на структурата. Давам го безвъзмездно, няма да искам нито лев, както е било и досега. Завчера проведох среща с част от общинското ръководство на “Атака” в Петрич. Присъстваха общинският лидер Нако Костов и още трима човека.

Пред тях заявих това, което казвам пред читателите на “Струма”, изтъкнах подробно мотивите си. Попитаха ме защо не съм ги уведомил преди това. Казах, че ако бях го направил, имаше опасност голяма част от членовете на “Атака” по места да ме последват и също да напуснат, а аз не искам хората да напускат партията. В Петрич 200 са членовете на структурата. Тяхно право е да решават за моето бъдеще - дали ще предприемат изключването ми, или не. За изключването ми трябва да гласуват над 50 процента от членовете, но аз не вярвам.

Очаквам да напуснат групата на “Атака” още двама народни представители. Всички, които имат записи на заповеди, ще се съберем в София и ще настояваме не само пред ръководството, но и пред властите за незабавното им унищожаване.


Още за: О. Тетимов   Атака   партия   Още от: Политика

Принтирай статия
30 коментара
27 Декември 2011 01:51 | левски
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Абе най голямият айдук в пиринско!!!


27 Декември 2011 02:57 | Избиратеп
Оценка:
19
 (
27
 гласа)

Що не напусне парламента гнидата


27 Декември 2011 08:03 | сашо
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

ти си беше айдук а сега си предател е в двата случая боклук с много петрички манимати


27 Декември 2011 08:07 | 56
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

в сандански седишпо кофетата с лихвара улич и шпионина човката каква работа ще има депутат с тях сигурно ги учиш на занаят за измами те са старият ти занаят


27 Декември 2011 09:18 | атака
Оценка:
15
 (
25
 гласа)


тоя помияр няма граници в лъжите и демагогията. Сега в тая статия е впрегнал
децата му и санданските активисти/ ЮЛИЯ и ВАСКА/ да пишат колко е голям.
Тетимов ти си един продажник който няма нищо общо с националната идея.
Засрами се ако можеш и се покрий някъде. Щял да работи за атака. Не си нужен на никой.
От такива като тебе АТАКА се срина до дъното.


27 Декември 2011 09:20 | 123
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

дрънта та дрънта, нищо неразбрах от това написано по-горе демек атака ли си не си ли какъв си изобщо на чии ще служиш по нататък кой е виновен и защо чаааак сега почваш да говориш за тези неща ама объркано не подценявай хората не са по-прости от теб


27 Декември 2011 09:29 | въпрос
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Ще върнеш ли парите които присвои от Атака и от Волен с които си купува джип и лека кола ????? И с какви пари поддържаш висок стандарт и любовница ????? Всички знаят откъде тръгна .....


27 Декември 2011 09:33 | някой
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Значи за да влезеш в парламента си се съгласявал и подписвал какво ли не . Та подписа върху тази заповед за запис е твой, насила ли се разписа??? Или мислеше ... абе ще ги ' Избия " тези пари . Защото си знаел че ще си продаваш съвестта. Досега в парламента
колко пъти се изказа?? колко закони предложи?? ... Или това не е важно. А на колко банкета и промоции беше??
Определено нивото на господина е ниско, но в БГ за портиер искат документ за образование и психическа годност, а за депутат НЕ


27 Декември 2011 09:40 | бивш симпатизант на ата
Оценка:
12
 (
18
 гласа)


Не се опитвай да представиш предателството си като геройска постъпка.
И не се показвай повече пред хората и медийте защото си жалък и винаги ще
бъдеш оплюван. ти си пример за човек който е предал каузата за пари.
Твоето име ще бъде давано за пример. Изброй си парите които си взел или ще вземаш и
не се показвй повече. Да внимават тия при които отиваш.


27 Декември 2011 09:43 | случаен
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Те затова са ве карали да подписвате запис на заповед, защото сте ренегати и боклуци!!!


27 Декември 2011 09:47 | аз
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Иска ми се да вярвам, че е безкористен и говори с чиста съвест, но като го познавам....., ще изчакам и ще следя следващите му ходове.


27 Декември 2011 09:58 | наблюдател
Оценка:
13
 (
15
 гласа)


сега се убеждавам колко прав е бил Седеров като ви е накарал да подписвате
запис на заповед. Познавал е жалките ви продажни душички. Волене действай.
И нека да няма милост към предателите и продажниците.


27 Декември 2011 10:30 | коси
Оценка:
-15
 (
21
 гласа)

огняне, поздравления! това което направи ти за атака в благоевградска област от ръководството на атака не могат да го направят и след 100 години. ще останат с волен само шизофриниците и интригантите от ръководството. не обръщай внимание на форума - всички хули и лъжи по твой адрес са писани само от 1-2ма недоброжелатели, представящи се под разни имена.


27 Декември 2011 11:40 | Военен
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Огняне, що не кажеш как прибираше между 5 и 15 бона за да включиш в листата за кандидат съветници в благоевградския регион!


27 Декември 2011 13:36 |
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

АТАКА=БОКЛУЦИ И НАЙ ГОЛЕМИЯ БОКЛУК МИЛЧО КАРАДЖОВ


27 Декември 2011 13:42 | Избирател ориг.
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Тетимов е постъпил мъжки, достойно, хитро. Не се отказва от идеите си, но напуска итриганството и лошото управление, семейната партия на Сидеров, която се разпадна. Едно е сигурно-всичко е, не за пари, а за повече пари.


27 Декември 2011 14:26 | мнение
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

по-голяма наглотия от Огнян Тетимов няма и няма да се роди! Това сервитьорче, случайно докоснато от"съдбата" наречена Волен Сидеров си позволява да дава политически оценки, да е фактор при положение че е полу-грамотен и цял живот освен апашлъци друго не знае да прави. И сега всички са много очудени и го наричат с какви ли не епитети, е най-вече "предател". А той си е един обикновен помияр, но нашите многознаещи избиратели обикновено стигат до констатациите и истините след години и затова се опияняваха от лъжоманщината на този депутат Тетимов. Истината я казаха от няколко места, а тя е че всеки месец този хубавец ще взема по 17000/седемнадесет хиляди/лева, а подозират че на ръка са му дадени 300000 лева за да напусне групата. Отнтук-нататък дали ще се чувства атакист, дали ще си дава мизерния клуб или други блудкавежи изречени от него, не е вяжно, по-важното е че с всеки месец ще става по-богат и до края на мандата "вашият" избраник ще прибере още над 400000/четиристотин хиляди/ лева. Ч


27 Декември 2011 14:32 | отговор на въпроса
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Не бива да обиждате Васка от Сандански като я наричате "любовница" на Тетимов. Тя си му роди дъщеричка и значи си му е вече втора съпруга в харема на депутата. Прави са някои, че след време "явлението Тетимов" ще бъде изучавано от политолозите и най-вероятно ще попадне в учебниците.


27 Декември 2011 14:38 | Калчо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

огнето видел есемес от Павката Шопов до некой си друг. ми как го виде бе Огне ак човеко не ти го е показал или си му тафил телефоно и си видел. е ша ме гавареш ате яатякя ну у валун, ами ти ли си атака бе Огне шо не можеш да кажеш две изречения и само лажеш.


27 Декември 2011 15:39 | Чиро от Чурилово
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Този мазен селянин се оказа, че е от "сейшелските" дупетати на фюрерчето Воленчо. Прав е да се страхува, защото тази запис на заповед може да изяде много парички. Боклук офф-шорен, бегай бързо при ББ да ти отпусне некой лев !!


27 Декември 2011 18:22 | БГ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Провилна постъпка на отцепилите се депутати от АТАКА. Няма само ВОЛЕН да прибира парите. А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТЕТИМОВ ПО АЛЧЕН И НЕГРАМОТЕН ОТ НЕГО НЯМА.


27 Декември 2011 20:13 | Атака
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Браво Огне. След като се запознахме с мотивите за напускането ти на парламентарната група на АТАКА се съгласихме с теб и дори решихме, че си закъснял.


27 Декември 2011 20:16 | НАЦИОНАЛИСТ
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)


На редовните лекета 3, 4 на брой ще им напомня, че Огнян Тетимов и като общински съветник и като депутат е работил повече за хората отколкото любимите им политици ако въобще имат такива. Вие сте точно това което наричате един истински националист, а относно неговото напускане ...не е нито първият, нито последният от основаването на партията до нейния близък край.


27 Декември 2011 20:24 | За всички
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Честита Коледа, приятели!

Да си пожелаем първо да сме много здрави през цялата година, късмета да не ни напуска, да бъдем много, много щастливи, да обичаме и да бъдем обичани и накрая най - важното - Да успеем в нашата обща цел, защото вече няма място за отстъпление пътят е един само напред !!!


27 Декември 2011 20:32 | kирчо от нап
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ами този нерез, се оказва че не е имал в трудовата книшка нито един работен ден, а преди години влиза в мбал -петрич и се оказва че активиста атакис, освен че уволнява по азбучен ред а не си и плаща усигуровките. а като се върнем и в близките 90 години ще видим че на гкпп -златарево уволняват атанас божинов и защо. защото нашето момче тетимов пише хладилници а пренася димящи пръчици които за негово нещастие падат. и тогава детето чудо се спасява без дела, без шум. това ли е морала. ставаш депутат, нямаш образование, никакви морални ценности, никакъв трудов стаж-пародия


27 Декември 2011 20:57 | 123
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

НАЙ-ЛЕСНО СЕ РИТА УМРЕЛО МАГАРЕ. СИГУРНО Е ЧЕ ТИЯ ДЕТО ПЛЮЯТ И РУГАЯТ НАЙ-МНОГО ОГНЯН ТЕТИМОВ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО


28 Декември 2011 02:35 | един друг
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

това умрело магаре със сигурност ще се освежи от 17 000лв субсидия на месец плюс депутатската заплата. О роби на труда кога ще стигнете вие този стандарт?


28 Декември 2011 20:13 | бивш митничар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е Варията Божинов когато взе 20000 лв за хадилниците му бяха сладички сега да си седи в с. Габрене и да си ги яде.


02 Януари 2012 18:59 | кмет
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

от габрене и полицаи ли правят тия не знаят и да пишат


02 Януари 2012 19:07 | кмет
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

полицаи и митничари не се топете кои по колко взима ще ви разкрият каналите ще ви вкарат на топло




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар