Най-младите със своя формула! Вилимир Александров: Аз избрах Стефан Апостолов, защото е приятел, всички го познават и сме израснали заедно

16 март 2017 14:45   10 коментара   7602 прочита


Млад, сериозен, държи на думата си, обича и уважава хората, затова е моят избор

Малко повече от седмица преди изборите, тези, които няма съмнение, че трябва да гласуват, вероятно все още има и с колебания за кого да гласуват. Кандидатите начело в листите – те са едни и същи, често абсолютно непознати, които нито сме ги виждали, едва ли и ще ги видим като станат депутати. Партиите – те просто сякаш на ротационен принцип вземат и сдават властта. Това категорично не бива да ни отблъсква от изборите. Напротив. Защото все пак партиите се стараят да допълват потенциала си, а с това и да обновяват листите. И при прочит на кандидатите с интерес, има от какво да избираме. Как да направим избора си?

Едва за втори път, избирайки, 18-годишният Вилимир Александров от Симитли има вече своята формула. „Избирам…не по симпатия, като харизма и излъчване, не по думи, опитвам се да разбера какъв човек е като личност. Аз не разбирам от политика, затова проверявам какво правят хората, какви са.“

За първото му гласуване – президентските избори Вилимир признава, че не му е било лесно да избере. „Щом са се явили, със сигурност всеки има своите предимства. Всеки има нещо, което го прави специален и добър избор, но все някой от всичките е с повече способности.“

За разлика от президентските, сега изборът му е бил значително по-лесна задача. Задача, която, уверен е Вилимир и настоява пред всички, задача, която всеки пред себе си трябва да постави и да реши: за кого ще гласува.

Преди да ни каже за кого ще гласува, Вилимир уточнява: „Радвам се, че от Симитли ще имаме представител в следващото народно събрание. Общината ни ще бъде чута, забелязвана повече“

От 22-мата в листата на ГЕРБ изборът му се спира на 22-рия. Стефан Апостолов.

„Първо: Стефан е приятел. Добър приятел е. Познавам го от малък, откакто аз съм малък. Познат е за всички в Симитли – от спорта, от бизнеса. Познаваме всички и семейството му. Детето не може да бъде различно от родителите си. То може само да ги превъзхожда. Млад е, сериозен е, държи на думата си. И знам, че може да ни представлява в парламента и да отстоява интересите на Симитли.“

До края на учебната година на Вилимир му предстои посещение в парламента – награда от евродеуптата Мария Габриел за отличното му представяне в конкурса „10 години България в Европейския съюз“. И много иска, като отиде, да види неговия човек, неговия избор за народен представител. В което всъщност съмнение няма младото момче. Вярва че там ще го посрещне и Стефан Апостолов. Иначе с любопитство ще проучи на място, от близо, какво работят депутатите и как работят. Много иска да види наистина отговорни хора, заинтересовани и от младите, които да отстояват общия български интерес – „да върви България нагоре, защото си имаме всичко“, наивно, по младежки чисто и необременено говори Вилимир и вярва в светлината и в доброто за в бъдеще.

(Б.р. поне заради тези млади надежди си заслужава да бъде отговорен всеки, който ще поеме задачата да бъде народен представител по волята на избирателя след седмица. Не убивайте надеждите и вярата им, не пречупвайте крилете като на млада птица преди полет)

С младостта си се чуди – защо някои закостенели в парламента и политиката се опитват да насаждат мнение, че депутатът трябва да е политик. „Човек се учи докато е жив. Според мен, кандидат-депутатът, депутатът не трябва да е политик. Политиката – това е нещо, което интересува всички ни. Категорично трябва да е сериозен, честен, упорит човек. Сигурен съм, че това е основата, на която всеки може да надгражда в политиката“, разсъждава, със завидна мъдрост за мнозина, 18-годишният Вилимир Александров от Симитли.

И защото започна с това, че се радва затова че Симитли ще има депутат, го питаме, все пак, дали има някакви съмнения? „Не. Нямам съмнения, че ще е депутат. Всъщност не би трябвало да имам. Наистина пожелавам да е така, да събере гласовете, които са нужни с преференция 22 в бюлетината с номера на партия ГЕРБ“.

Стефан Апостолов е от гражданската квота в листата на партия ГЕРБ. Номер 11 в лявото поле на бюлетината и 22 в дясно в полето за преференциите.

Иначе за десетте години на България в ЕС, Вилимир е акцентирал на приноса български в Евросъюза – чрез мултимедия – ние сме третата страна по археологически и културни ценности; имаме песен в космоса; много сме умни ние, българите и много даваме на Европа и на света. А за приноса на общото към частното, на ЕС към България, Вили се впечатлил от възможностите, които ни дава членството – отворени граници и пазари, ползване на европейските средства за инвестиции. За десет години в Симитли са реализирани 44 милиона лева инвестиции по европейски проекти.

*Предизборна публикация

10 коментара
16 Март 2017 16:43 | Ванката
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Подкрепяйте ГЕРБ, давайте, те ще ни довършат... Дори и един мандат не могат да довършат без служебно правителство... Колкото пък до сем. Апостолови... които не си е имал работа с тях той не знае за какво задкулисие иде реч..


17 Март 2017 07:33 | Славея
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

До сега никога не съм се интересувала толкова от избори, но с кандидат за депутат Стефан Апостолов, ще гласувам с кеф! Такива като него трябва да бъдат за пример за нас младите, за цялото българско общество! Един възпитан, честен, съвестен млад човек!


17 Март 2017 09:02 | Не толкова млад
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

И какво ще ти донесе лизането на задника на кмета Апостолов това, че ще гласуваш синът му да стане депутат. Той ще забогатява още повече, ще уреди изтърсака си в Парламента (там където се ковът далаверите), а ти ще останеш с пръст в устата. Пардон, може би ще те уредят на някоя работа за 500 лева, ще ти дадат 50 лева за гласуването и няколко кюфтета. И какво от това. Как този юнак, ще оправи положението в разграбена и доразграбваща се България? Просто цялата държава е един цирк, а такива като Апостолов и сина му трябва да се натикат на друго място.


17 Март 2017 09:10 | Ij,w; f
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Мисля че това момче е зомбирано. Искам да те попитам защото виждам че мисленето ти е като на симитличанин. Какво означава това "приятел". Да те урежда на работа или нещо друго. Това ли е? Симитлишка работа! Друго .....от какво рабира твоя Стефчо..... от енергетика ли, от икономика ли, от здравеопазване ли, от какво? Син е на Поли!!! И какво от това..... трябва да стане депутат. Младо момче си но нищо не разбираш. Той ще трупа милионите а ти ще бъдеш уреден на работа по симитлишки за 500 лева.


17 Март 2017 09:55 | до не толкова млад
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Не мисля, че на такива като теб някой трябва да се обяснява, не заради друго, а защото на такива като теб целия свят им е крив, на такива като теб всички са им виновни за жалкия им живот, такива като теб от злоба и завист не виждат нищо добро, за съществуването на такива като теб черногледи комплексари на никой не му пука!!!


17 Март 2017 10:51 | Димитър
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Думата ПРИЯТЕЛ е голяма дума и неможе да се използва за всеки, но СТЕФАН е ПРИЯТЕЛ.
Всички на които е приятел знаят, че е такъв. Не са малко хората, на които СТЕФАН е приятел. Но ти може и да не знаеш какво е това приятелсто


18 Март 2017 07:52 | Приятел
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Малкият на кмета Апостолов разбира от купони и събиране на невеж електорат. Тези, които го подкрепят вероятно ще се припознаят в това, което казвам. Да, де, ама малкият Поли, както го наричате, какво ще направи за България - в коя област е специалист? Вярно е, че държавата е една голяма чалготека в момента, но нали ние - младите искаме да се оправят нещата, за да останем в България. А този елемент какво може да направи по този въпрос? Нищо. Той дори няма и достойнство да се опълчи на баща си да не го вкарва в тази порнография, наречена български избори.


18 Март 2017 18:48 | крупник
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Струма, добър хонорар си заработихте от Поли .А на здраве!!! Само, че от такива, които ще влязат в парламента ще страдате и вие и вашите деца, защото 27г., се нагледахме на олигофрени и от ляво и от дясно в парламента и цялата администрация. Ето заради такива хора в политиката без морал и човешки образ, които са обсебени от пари и власт над три милиона българи, цвета на нацията никога повече няма да се върнат за да бъдат унижавани


23 Март 2017 22:09 | Пламен Мирчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КАТАСТРОФА! Отрочето на най-големият измамник в Югозапада (а може би и в България) кметът на Симитли- Апостол Апостолов-Поли е номиниран за депутат. Не само е номиниран, но има и реални шансове да влезе в Парламента. В Симитли тече невероятна организация да бъдат привлечени избиратели от общините Симитли, Кресна и Благоевград, които да гласуват с бюлетината на ГЕРБ с номер 11/22 в полза на малкия феодал. Каква наглост!!! Един глезльо с изключително нисък интелект, човек който както баща си мисли само за пари, иска да оскверни Народното събрание.
Така възмутително имах огромното неблагоразумие да предложа на Апостол Апостолов да влезе в семейната ми фирма срещу определена инвестиция. Официално от негова страна във фирмата влезе синът му. Вместо да направим нещо сериозно, без да влизам в подробности, те откраднаха фирмата ни зад гърба ни и я продадоха за над 1 500 000 лв. (по думите на купувача). И разбира се след продажбата се скриха.


23 Март 2017 22:10 | Пламен Мирчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Искам да помоля съгражданите ми от Благоевград да не гласуват за малкия измамник от Симитли!
Пламен Мирчев




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар