Над 100 членове на НТС свалиха БСП съветника В. Кожухаров от шефския пост

01 август 2011 00:20   9 коментара   18183 прочита
Името на О. Тимов не бе открито в списъка на членовете на НТС и той остана пред залата
Името на О. Тимов не бе открито в списъка на членовете на НТС и той остана пред залата


Името на О. Тимов не бе открито в списъка на членовете на НТС и той остана пред залата

С нов устав блокираха продажбата на златния имот

Извънредно общо събрание на членовете на Дома на науката и техниката, регистриран като ТО на НТС - Благоевград, вчера освободи от поста му общинския съветник от БСП Венцеслав Кожухаров, който беше управител в продължение на 20 години.

Заедно с Кожухаров извън ръководството останаха и другите 12 членове на съвета. Вместо тях бе избран 5-членен състав, който да управлява златната 6-етажна сграда в центъра на Благоевград. В новия УС влизат адвокат Диньо Динов, братът на строителния предприемач Емил Джельов - Марин, ЮЗУ преподавателят и общински съветник Райка Чингова, инж. Владимир Велчев и учителката Марияна Митова. Едва след вписването на новия УС в съда общо събрание ще определи кой от 5-имата новоизбрани членове на УС ще заеме мястото на В. Кожухаров и как ще бъдат разпределени другите управленски функции между останалите 4-има души.

Събранието направи и 2 промени в устава на НТС, които опънаха спасителен пояс около евентуална продажба на сградата. След като на 3 ноември 2009 г. В. Кожухаров еднолично със споразумителен протокол се опитал да даде половината на столичната централа на Федерацията на НТС в България, което предизвика и свикването на извънредното общо събрание, според новата поправка вече дори бюро и стол ще могат да се продават само със съгласието на всички членове на НТС, които са повече от 200. Понеже практически събирането им на едно място е почти невъзможно, това означава, че е изключено да се продаде нещо.

Спасителна за златния имот е и втората гласувана промяна в устава - при прекратяване дейността на юридическото лице ТО на НТС - Благоевград, следва ликвидация и цялата база остава за община Благоевград. До събота според стария устав при ликвидация постройката и другите активи на дружеството минаваха във владение на София.

Новосформираният УС взе и първото си решение незабавно да бъде направен външен одит, за да се внесе финансова яснота по отношение размера на наемите в сграда, разходите и размера на трудовите възнаграждения, които са се изплащали през последните 20 години.

Събранието се проведе за по-малко от час под засилена полицейска охрана предвид опасенията на члена на НТС Владимир Велчев, който свика събранието, че Кожухаров ще се опита да вкара в заседателната зала на хотел “Бор” новоприети членове, които да гласуват против промените в устава и смяната на ръководството. Благодарение на полицията до ексцесии не се стигна. БСП съветникът, директорът на “Високоговорители” АД Живко Сучев и 30-ината души, които те бяха довели, явно прецениха безсмислеността на влизането си на събранието, защото вътре имаше над 100 членове на НТС, и без много шум се оттеглиха пред хотела.

Незнайно защо пред ресторанта беше и общинският съветник Орлин Тимов, който направи опит да влезе с обяснението, че държи помещение под наем в НТС от 20 години. Името му обаче не бе открито в никакъв списък и той остана да прави компания на Кожухаров и Сучев.

9 коментара
01 Август 2011 02:41 | Блг
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Браво!! Вън всички стари комунисти!! 20 години на власт и само кражби, семейни уреждания и лични облаги.. Вън, мръсни комунисти, никога повече на власт...


01 Август 2011 08:14 | ХХХХХ
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

ТОЗИ МИЩОК ОТ ДС ДО БЪДЕ ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА ЗА ГЕШЕФТИТЕ В НТС!


01 Август 2011 08:16 | 123
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

сега трябва да освободите касиеркта и счетоводителката те са пенсионерки да се назначан нови хора . Защо не и по -млади. Тези се оядоха


01 Август 2011 08:27 | вмирисан от кожуха
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Браво! Ето това е добре свършена работа


01 Август 2011 08:35 | левски
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Браво! Ощте един червен кхмер вън от власт. Но има ощте от тези комунисти за сменяне.


01 Август 2011 09:41 | кожодер
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Този ми беше вдигнал документите за магазина на трупчета когато беше секретар и чрез трети човек си беше определил сума, която да му дам. Не му дадох нищо, но и не си взех магазина.


01 Август 2011 10:31 | Дедо Ильо Войвода
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Е, Райка сега ке ви оправи сите!


01 Август 2011 14:09 | терминатор
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

НИКОГА ВЕЧЕ КОМУЗЪМ ВЪН КОМУНИСТИТЕ


01 Август 2011 23:05 | ФИТИПАЛДИ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А ТЕЗИ КОМУНЯГИ ОТ СБА - БЛАГОЕВГРАД, КОГА????
ТАМ СА СЪЩИТЕ РЕНТИЕРИ КАКТО И ТЕЗИ ОТ НТС.
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА СИ СПОМНИ, КОГА Т. Н. СБА Е ПРОВЕЛО НЯКАКВО МЕРОПРИЯТИЕ? НЕ СЕ ТОРМОЗЕТЕ-НЯМА ДА СИ СПОМНИТЕ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар