Началникът на 9-о управление Сп. Иванов подписа заповедта и идва за полицейски директор

05 септември 2011 00:16   13 коментара   22120 прочита

Началникът на 9-о полицейско управление в жк “Люлин” в София Спас Иванов е получил заповедта на министър Цветан Цветанов за преместване в Благоевград, където ще оглави пиринската полицейска дирекция. Заедно с него пристигат и двама от заместниците му. Това вчера бе най-коментираната тема в ОД на МВР - Благоевград.

Иванов ще пристигне, след като свърши двуседмичният му отпуск, който тече от началото на септември. Спускането на “парашутисти” от София припомня ситуацията в пиринската дирекция отпреди повече от 10 години, когато ръководството се смени за една нощ и бе докаран екип от София начело с Красимир Младенов. Тогава с Младенов дойдоха началници на РЗ “Полиция”, РЗБОП и служба “Сигурност”. Красимир Младенов работи в Благоевград около 2 години, а заместниците му останаха тук 1 година и бяха върнати в София.

В момента пиринската дирекция се ръководи от началника на звено “Полиция” и заместник-директор Бойко Дункин. Той е с временна заповед до назначаването на титуляр. Според коментарите столичен екип на дирекцията е нужен не толкова заради сложната обстановка на територията на региона, а най-вече заради предстоящите избори. Лидерът на партия ГЕРБ и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов бил преценил, че в тежката ситуация е нужен силен управленски екип.

Очакването на нов директор дебалансира полицейските структури в региона, ченгетата всяка година посрещаме и изпращаме шефове, се коментира из кулоарите на ОД на МВР - Благоевград.

13 коментара
05 Септември 2011 01:19 | блг
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

Евала! 9-то районно е най-трудното и сложно районно в София. Сигурен съм, че и началника е добър. Дано разчисти срастванията между полицейски началници и помияри, наречени мафиоти, в Благоевград и областта. Успех пък ще видим.


05 Септември 2011 06:43 | кюстендил
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Да ни пази господ от такива неща - така добре си живуркаме.


05 Септември 2011 08:11 | аман от пиар акции !!
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)


Службите в благоевградската полицейска дирекция водят специализирани разследвания срещу представители на местната власт в региона. Сред тях са кметове, общински чиновници и други длъжностни лица, каза временният директор на ОД на МВР-Благоевград Бойко Дункин.


05 Септември 2011 09:23 | ALi
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Ето така се провеждат ЧЕСТНИ избори. Член 1-ви от старата Конституция!


05 Септември 2011 10:29 | некой си там
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

ЧЕСТИТО, КАМБИТОВ ДИРЕКТОР - ВЕНЦИ МИШКАТАЗАМЕСТНИК ДИРЕКТОР, ТОВАОЗНАЧАВА ЕКИПА ОТ СОФИЯ.


05 Септември 2011 15:16 | Хореишио
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нещо не ви е много точна информацията, ама айде нещо да напишем. Живи и здрави до сряда


05 Септември 2011 17:10 | так
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Струма - В София се чува, че началника на сектор Криминална полиция от 09 РУ ще идва за директор в Благоевград заедно с началника на сектор "Охранителна полиция" от същото РУ


05 Септември 2011 17:17 | джумаята
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

сега, ако отцелеят боклуците величков и динев явно системата е много прогнила


05 Септември 2011 18:31 | аман от пиар акции !!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Полицейският шеф Дункин обаче отказа да назове имената на разследваните управници. Факт е, че към този момент най-често даваните на прокурор кметове са Апостол Апостолов - на Симитли, Вельо Илиев - кмет на Петрич и санданският градоначалник Андон Тотев. Те са предимно за документи престъпления. Повече от гледаните в съда дела обаче приключват с оправдателни присъди, тъй като липсват безспорно доказани данни за престъпления от общ характер в хода на досъдебните производства.
Срещу Андон Тотев прокуратурата все още не е образувала наказателни дела.


05 Септември 2011 20:12 | некой си там
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Джумая сигурно те е много яд на Величков, а сигурно и на Динев, абе Мишка, ти ли си


05 Септември 2011 21:51 | copy paste
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

некой си тамОценка: 0 (0 гласа)

Джумая сигурно те е много яд на Величков, а сигурно и на Динев, абе Мишка, ти ли си
НЕ ЗНАЯ МИШКА ЛИ Е, ПЛЪХ ЛИ Е ИЛИ НЯКОЙ СИ И ДРУГ ГРИЗАЧ, НО ВЕЛИЧКОВ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДИ СИ ОТИДЕ. ТОЙ А НЕ САМО ТОЙ А И ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА СПОСОБНОСТТА МУ ДА УПРАВЛЯВА ОСОБЕНО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ИЗМИНАЛА ГОДИНА. ЕВАЛА НА КОЧЕВ ЧЕ ПОСТЪПИ КАТО МЪЖ И СИ ОТИДЕ. ЗА ДИНЕВ НИЩО ЛОШО, ЗАЩОТО МАЛКО ИЛИ МНОГО Е ПОКАЗАЛ ЧЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ С ХОРА И ДА ГРАДИ КОЛЕКТИВ. НО. НО КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА НОВАТА ИЗЦЕПКА НА ДУНКИН И ВЕЛИЧКОВ-НЕДОРАЗУМЕНИЕТО НАРЕЧЕНО ДОКЛЕВ. ОТ СВИНЯР ДО ЦАР. ИСТОРИЯТА ПОМНИ.


05 Септември 2011 23:40 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Струма, отново измислици- премислици..... та кой по-точно от 09 :)))))


07 Септември 2011 19:06 | Наблюдател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За съжаление наистина има доста за ремонтиране в ОД на МВР - Благоевград... Доста ще му е трудно на когото и да е било да оправя "наследството" на специалиста Кочев, особенно оставено в ръцете на "КАДЪРНИТЕ" Дункин и Величков... Момчета стягайте багажа иде Видов ден...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар