На сесия в Благоевград! ОБС гласува повторно закриването на "Благоевград Фест", съветници от ГЕРБ: Гласуваме неинформирано, не сме виждали одита, за който говори общинска администрация

31 януари 2020 11:33   11 коментара   18690 прочита


Сблъсък Томов-Роячки! Герберът заключи: Е, то се обезсмисля съществуването на това дружество, след като няма фестивали! Кметът: Кой ви каза, че няма фестивали! Роячки продължи: Кажете датите на Франкофоли и наградите на БГ радио..и кметът изключи микрофона ядосан..

С 29 гласа " За " днес на сесия общинските съветници гласуваха повторно закриването на дружество "Благоевград Фест ". Гласуването се наложи, тъй като решението им от предишната сесия бе върнато от областния управител Бисер Михайлов, като незаконосъобразно. Преди гласуването предложението за закриване бе подложено на сериозни дебати.

Съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев, бе категоричен, че съветниците гласуват точката неинформирано, тъй като не са видели одитния доклад ,въз основа на който общинското ръководство е взело решение за закриване. Заместник-кметът Ясен Попвасилев контрира и каза, че никой не е искал да види доклада, направен при вътрешен одит, установил, че дружеството не е направило нито една обществена поръчка и не изпълнява функциите, за които е създадено.

Това пък провокира реплика от съветника Красимир Роячки, който заяви: Всъщност съществуването на Благоевград Фест е безсмислено, след като няма да има фестивали Франкофоли и другите фестивали, както и наградите на БГ Радио. Това ядоса кметa Томов, който отново не сдържа нервите си и попита: Как няма да има фестивали, на вас кой ви каза, че няма да има, рязко попита кмета Роячки репликира: Е, кажете на кои дати са фестивалите Франкофоли, БГ радио и другите?! При този въпрос кметът изключи микрофона си..

Съветникът Калоян Ханджийски се намеси и бе категоричен, че и при създаването на дружество е имало сериозни дебати : Тая женичка дето го ръководеше, да извинява, че я наричам така, ама не си спомням името и ,та тя стоеше отпред и когато имаше въпроси за дружеството, вместо нея отговаряше Христина Шопова, колеги защо ги забравяте тези неща, попита Ханджийски. В крайна сметка съветниците гласуваха и приеха предложението за закриване.

П. Иванова

11 коментара
31 Януари 2020 14:33 | Тери
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

GAME OVER, TOM OFF!


31 Януари 2020 14:34 | Тери
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

GAME OVER, TOM OFF!


31 Януари 2020 14:34 | Тери
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

GAME OVER, TOM OFF!


31 Януари 2020 14:56 | Хахо хихи
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Ах как плачкат герберастите хахахахахаххйа. Супер плачкайте, плачкайте ох миленките. Хахахахахахха


31 Януари 2020 16:35 | ==
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Ще му докарате някой инфаркт на Томов.. не му задавайте неудобни въпроси.. хахаххаха


01 Февруари 2020 01:42 | нона
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

И това ми било кмет щом изключва микрофона на съветник които му задава съвсем нормални въпроси, но какво да прави човека като е ограничен умствено


01 Февруари 2020 01:43 | нона
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И това ми било кмет щом изключва микрофона на съветник които му задава съвсем нормални въпроси, но какво да прави човека като е ограничен умствено


01 Февруари 2020 08:30 | старогражданин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Златно време за подигравки с Герб .Как да се обясни на бардакът на Камбитов, че изобщо не са в час.


01 Февруари 2020 10:59 | До старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Бардак е къщата ти, стар комунистически троле! Такива като тебе ще съсипят града ни, заради злобата, завистта и простотията си!


01 Февруари 2020 19:53 | Зле та зле
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Принципно съм съгласен и с Роячки и с Илиев, защото Томов прави демонстрация с Тодоров, че той е силния и нищо не може да го спре да съсипе всичко което Камбитов е създал.


03 Февруари 2020 22:36 | Супер
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Никой няма герберастите за живи хахаххаха. Сложиха ги в трета глуха ахахахахха. Те са никои хахахахахаххйа.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар