На сесия на ОБС Петрич: Актуализация на бюджета на Общината, и още важни теми...

11 септември 2020 13:09   2 коментара   9419 прочита


На сесия на Общински съвет в Петрич бе обсъден бюджета за 2020г. и бяха гласувани някои актуализации. Промени с решение на съветниците претърпя приходната част във финансовия план на общината заради икономическите последствия, възникнали заради извънреното положение във връзка с COVID-19.

От имуществени и други местни данъци, както и от данък МПС, заложените постъпления за годината са на минус 317 000лв. Постъпленията в бюджета от детските ясли и градини на територията на общината са по-малко със 123 000лв. заради принудителното им затваряне за почти 3 месеца. Сътресенията в приходната част наложиха корекции и в разходната част на бюджет 2020г. Средствата, с които общината ще подпомага спортните и културните мероприятия, ще са с около 300 000лв. по-малко. 

В извънредна точка, съветниците дадоха съгласие за отпочване на процедура за отдаване на концесия на тържището за плодове и зеленчуци край с. Кърналово.

"За да може пазарът да се развива като функционален и привлекателен търговски комплекс, изисква влагането на значителни инвестиции за извършването на ново строителство, ремонт, реконструкция, поддържане на хигиена и нормално управление.

Значителен е разхода на средства от общинския бюджет за поддържането и стопанисването на обекта, което не може да бъде компенсирано от постъпващите приходи от наеми и входни такси", посочи като мотиви за предложиението съветникът Благой Калапсъзов.

Неговият колега Велик Гогов пък постави въпроса за избледняването на новоположената пътна маркировка на някои улици в града. В отговор от заместник-кмета по строителството, той получи уверение, че маркировката ще бъде повторена в най-кратки срокове, за което общината няма да плати нито лев на фирмата изпълнител. 

П. Пенева


Още за: сесия   Петрич   бюджет   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
11 Септември 2020 14:32 | Гошо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лежащите къде


11 Септември 2020 21:01 | Пепо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Гогов е скапан лиза.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар