На ОБС в Петрич! Съветникът Д. Капитанов с остра декларация анти ГЕРБ, Хераклия Синтика става обект от първостепенно решение

19 декември 2018 17:13   29 коментара   30933 прочита


Съветниците не взеха отношение по уволнението на хирурга д-р Алексиев, независимо от пламенната защита на ВМРО лидера Ст. Божинов и още ...

Последната за тази година сесия на ОБС Петрич се проведе днес В дневния и ред бяха заложени 37 точки. Сесията започна с предложение на кмета Бръчков, за отпускане на временен безлихвен заем от бюджета на община Петрич за 2019 по сметката за средства от Европейския съюз за община Петрич,както и предложение за кандидатстване за безлихвен заем, които да погаси дългогодишни задължение на общината към РИОСВ. Предложенията бяха приети единодушно. На сесията съветникът Димитър Капитанов прочете декларация от името на БСП, в която червените правят ретроспекци на изминалата година:

 

Не можем да пропуснем някои факти от началото на годината:

 

2018 дойде с ужасяващото шесторно убийство край Нови Искър, в разкриването на което останаха много въпросителни.

Пак през Януари протестираха полицаи, които бяха успокоени с премиерско обещание за 100 млн. лева.

На 15-ти Януари протестираха 23 общински болници, потънали в дългове и застрашени от закриване.

На 22-ри Януари Народното събрание обсъди вот на недоверие заради корупцията.

На 21-ви Февруари след остра дискусия Народното събрание отстрани своя зам.председател Валери Жаблянов от поста му, заради реплика.

На 22-ри Февруари бе обявено, че електроразпределителното дружество за Западна България ЧЕЗ продава бизнеса си в България на никому неизвестната фирма „Инерком“, създадена за целта от Гинка Върбакова.

На 3-ти Април през главния вход на Централния софийски затвор избягаха опасни престъпници.

На 17-ти Април в центъра на София зрелищно бе арестувана опозиционната кметица на район Младост-Десислава Иванчева.

От началото на Юни започнаха продължителните протести на майки с деца с увреждания.

На 11-ти Юни последният действащ военно-транспортен хеликоптер МИ-17 с трима души екипаж падна при тренировъчен полет, заради липса на достатъчно летателни часове.

През Юли се разигра сагата с избиването на хиляди кози и овце в Бургаско и Ямболско, заради опасността от заразяване с чума. Пак през Юли се събудихме с новите цени на тока и парното.

На 28-ми срещу 29-ти Юли в центъра на София изгоря покрива на бившите Царски конюшни.

На 10-ти Август стопанската дейност беше блокирана, след като се срина Търговския регистър.

На 13-ти Август жителите на Карлово излязоха на протест, за да спасят родилното отделение в болницата.

На 19-ти Август фалира кипърското застрахователно дружество „Олимпик“, като остави над 200 хиляди български шофьори без застраховка гражданска отговорност.

На 24-ти Август жителите на Чепеларе излязоха на протест срещу закриването на районната прокуратура в града.

На 25-ти Август край Своге 20 невинни души загинаха заради корупция и кражби, които вече убиват физически.

В началото на Септември Ахмед Доган само срещу 3500 лева си купи 70% от ТЕЦ- Варна.

На 14-ти Септември бяха арестувани двама журналисти, които провеждаха разследване за организирана престъпност или иначе казано осветиха злоупотреби с еврофондове на приближена до властта фирма.

Пак през Септември, вдигнаха цената на най-ценното- на хляба. С 14 % се увеличи и цената на природния газ.

3-ти Октомври -лъсна търговия с живота на хората. В 2 болници са установени нарушения, в които лекари източват здравната каса, подменят или изобщо не вливат лекарства на онкоболни.

7-ми Октомври-телевизионна водеща, разследваща злоупотреби със средства в Хитрино е жестоко убита. Всички ли сме на мнение, че не Северин е нейния убиец???

На фона на това зверско убийство, предложението на ВиК асоциацията за ново поскъпване на водата с около 20%, остана незабелязано.

30-ти октомври след мащабна акция в Държавната агенция за българите в чужбина бяха задържани над 20 души за корупция при издаване на документи за бълг. произход на чужденци.

Новата 2019 г. ще започне с ново поскъпване на стоки и услуги. Цените от месеци са пак под огромен натиск заради високите стойности на тока, който фирмите купуват от уж свободния пазар. Бизнесът в България буквално е в шок от непоносимите цени на електроенергията. В рамките на броени седмици токът на „свободния“ пазар поскъпна с около 350%.

Уменията на министър-председателя са безспорни- да разрежда общественото напрежение с внимателно преценени уволнения или да иска оставки на ниски нива само и само да има изкупителни жертви, докато едни кресливи жени на едни уж болни деца все още протестират в София. Раздават се хиляди левове бонуси,правят се мащабни ПР акции ..

И още и още, докато народа не се събуди след поредното увеличение на горивата и данъците, и докато по медиите все още ни говорят за светлото бъдеще на България, гневът почука на вратата и блокира всички големи градове. Протести, срещу които, държавната машина използва всички средства и ресурси.

Живеем на фона на застъпващи се скандали, гарнирани с престъпления. Някой от вас задавал ли си е въпроса:- Защо при толкова много скандали, управлението се радва на стабилна подкрепа при това вече цяло десетилетие?

Защото тези множество скандали създават общ фон, който кара хората да привикнат и да загубят интерес и чуваемост. Скандалът стана нормално всекидневие. И всеки от тях изглежда като еднодневка, медиен шум, който бързо ще заглъхне.

Говорят ни едно по новините, мислим друго, но не виждаме смисъл да правим каквото и да било, защото нямаме надежда, че нещата ще се променят. Или по-скоро, че ние самите можем да ги променим.

Но трябва да сме убедени, че само ние, българите, можем да имаме чистата вяра и чистото намерение към съдбата на своето отечество.Защото никоя външна сила не може да обича България така, както я обичаме ние. България е нашият дом и трябва да сме убедени, че другите трябва да влизат в него като гости, а не като завоеватели. Нека да се опитаме да се намерим - ние, мислещите, можещите, вярващите и знаещите. За да помогнем и на другите. За да ги подкрепим да поискат живота си обратно.

С отговорно и достойно поведение към самите нас и към собствения си живот ние можем и трябва да бъдем активен граждански коректив, защото това е не само нашето свещено право, но също е нашият обществен дълг. С мъдрост, далновидност и с ясна цел и посока, ние можем да минем през бурите на 21 век.

Но за да бъдем победители в битката на историята, първо трябва да знаем накъде отиваме.,се казва в декларацията на БСП, която останалите съветници приеха като предизборен пиар от високата трибуна на местния парламент.

Съветникът от ВМРО Стоян Божинов направи опит за защити добилия известност в последните дни д-р Алексиев от болница "Югозападна" питайки колегите си ,дали одобряват случилото се и няма ли да вземат някаква позиция по темата ,тъй като докторът е познат и на петричани ,като добър специалист и хирург. За съжаление гласът на Божинов остана глас в пустиня.

Бе гласувана извънредна точка за Хераклия Синтика по предложението на кмета обектът ,които е с огромно значение да бъде обект от първостепенно значение. Сесията продължи с разглеждане на останалите точки от дневния ред ,вклюващи предложения за промяна на предназначение,гласуване на ПУП-ове , без особени боричкания,което е характерно за петричкия парламент. Вероятно и съветниците вече са празнично настроени.

П. Иванов

 


Още от: Политика

Принтирай статия
29 коментара
19 Декември 2018 17:26 | Eee
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Нема сесия без стариа нужник Капитанов. Не разбра ли че вече не интересен дори и на хората по високопланинските села.


19 Декември 2018 17:47 | Охлюв
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Абе дебил нали затова са общинските съветници. Да взимат отношение. Глупак малумен.


19 Декември 2018 17:49 | Нужник
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Айдеее трлловете на Герб в акция.


19 Декември 2018 18:37 | Сашко
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Капитанов, изчезни, кой ти вярва на теб бе смешко. Ти си чао от политиката бе. Бръчков след Митрев е време и Капитанов да освободи посочето си.


19 Декември 2018 19:47 | красо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

тоя селяк на трибуната на юри смуков минета дето ходеше при буята и се правеше на полицай за нищо не става
като целата организация гладници на ВМРО


19 Декември 2018 20:05 | Ангел
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ангел Иванов - Търчи лъжи, е лицето на бесепето.


19 Декември 2018 20:38 | Хохо
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Той че е мишка е мишка, ама вие пък сте си вестник герб не струма


19 Декември 2018 21:11 | Нормален, осъзнал се...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А за мощното и целенасочено интегриране на циганското население, някой ще каже нещо? Подменя се населението на цяла една държава!


19 Декември 2018 21:24 | Антон Миленков
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пиванов ли сте, Пийванов ли сте, ама к'вой туй "... от първостепенно решение??? ".


19 Декември 2018 21:29 | Берта
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Проверете горивото на бензиностанцията му


19 Декември 2018 21:29 | Мвр
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Капитанов добре ти е написано докладчето от кака ти Корнелия. Но това не е парламентарен контрол.


19 Декември 2018 21:30 | Мат. И. ок
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Капитанов не е след Бръчков а след Рачков


19 Декември 2018 21:38 | Мунчо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Само Стоян и Капитанов не са в час и се изказват апсолютно не подготвени. Гледайте от Трайчо коларския съветник.


19 Декември 2018 21:45 | до мунчо
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

та как казваш се пише "апсолютно". Герберите сте неграмотни като вожда!!!


19 Декември 2018 23:51 | Кой
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо не се казва колко пари са дадени на бацанка да излъчва сесиите на общината. В момента само правилно гласувалите са поканени на хапване и пийване в ресторант бац. Ха познайте кои съветници са там.


20 Декември 2018 06:55 | Х
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Другите не сте за пред хора как си ви кани Бацанка в хотела.


20 Декември 2018 08:03 | петрич
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Браво на Капитанов! Може статията да е написана от Корнелия, но за съжаление си е точно такава действителността в нашата родина. Трябва непрекъснато да им се натяква на тези измислени герберчета, че в България няма никакъв икономически растеж с който непрекъснато се хвалят. Нямало безработица, свивала се сивата икономика, къде я виждате тази розова картина бе управляващи? България не е София. Айде петрички бизнесмени как се справяте Вие с този икономически и растеж и тази сива икономика. Вие сте на първо място по тези показатели, поне си признайте пред петричани! Герберите да си свалят розовите очила и да погледнат малко по обстойно действителността и тогава да си се хвалят. Омръзнахте на всички нормални хора с тези Ваши хвалбествия! Стига вече, стига!!!


20 Декември 2018 09:32 | съгражданка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Струма какво и е острото на декларацията, която Капитанов прочете? Нима това не е самата истина или и Вие сте подлоги както и жалките държавни калинки. Това трябва да се прочете по всички петрички медии, за да им просветне на петричани що за управници имаме в момента.


20 Декември 2018 09:46 | ДС
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А за АРХИТЕКТА Митрев нищо ли няма да кажете ??
Скри се и никой не знае каде е ??
Как ще знаете - та той е обучен от баща му /АГЕНТ Илия Митрев /.
Ужас за цялата община и за Кмета да допусне да ни е архитект Митрев - изнудвач и рекетьор на фирмите в града.
Срам за целият град.


20 Декември 2018 10:33 | Господин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

А да върнем ли лентата с убийствата и катастрофите в управленията на бсп, да върнем ли лентата за Капитанов, който на 2 пъти беше хващан да не плаща синя зона.


20 Декември 2018 12:41 | до Господин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Върни я, да си припомним! Герберски боклуци и тролове. И какво като не си е плащал синята зона? Сега колко ще трябва да платим всички-77 млн ЕВРО не БГ. Глупави сте, ама чак толкова глупави? Не. Не може да сте. Не си бил плащал синята зона-СМЕШНИК!


20 Декември 2018 13:45 | Селото Б
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ония плужеци където седите и лижете е време да спрете с лизането, хората си вършат работата и глей колко престъпления са направени и пан зеите...


20 Декември 2018 13:57 | До до Господин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Червени , не ви ли е ясно че никога повече няма да дойдете на власт. Помним вашите безчинства .Няма да ви позволим народа не ви иска.


20 Декември 2018 20:25 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

СТОЯН КОГА СЕ ПРИБРА ОТ ТАЙЛАНД, С КИРО ПЕТКА И АДВОКАТЧЕТО


20 Декември 2018 20:49 | Галин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Никога повече мръсниците от БСП


20 Декември 2018 21:17 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Герб влезе грубо в Петрич и това още се чувства. Само тактичността на Борисов тушира много проблеми. Наблюдавайте инженерчето от ВиК- от това как ще се справи с водните предизвикателства зависи неговото бъдеще. Има мозък, но в политиката подражава на този етап. По-голям пиар от добре свършена работа няма. Ще дойде ден сам да си се смее на себе си като млад шеф. Има бъдеще.


21 Декември 2018 10:13 | .
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бръчков си изми ръцете чрез Обс-Петрич и си подсигури медиен комфорт и четири гласа "ЗА"/Бацанова, Каламсики, Лебедо и Иво Стефанов/ чрез плащане за излъчване на сесиите по ТВ БАЦ. Сумата, която ще се плати от джоба на жителите на Община Петрич е 23520лв. с ДДС Това прави около 1960лв. средно на сесия. Важното е че след сесията доволната Бацанова покани всички които са я подкрепили на банкет!!! СРАМ И РЕЗИЛ.


21 Декември 2018 10:37 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Полезно е да излъчват сесиите на живо. Да се види що за чудо сте като общински съвет и съветници. Под нивото на Кочериново. Кой не вярва да види. Ние нямаме аналог на Капитанов.


22 Декември 2018 11:35 | Генчо Сви
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Бръчков е кмет номер 1 само аз и ваня ки гласуваме за него догодина




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар