Н. Барбазова от “Атака” единствената жена, кандидат за поста на К. Паскалев

19 септември 2011 00:20   18 коментара   65163 прочита
Н. Барбазова
Н. Барбазова


Н. Барбазова

Спас Ненов-Петела и снахата Гергана на собственика на “Растер юг” А. Муртов с мерак за съветници

Лидерът на ВМРО-БНД и кандидат-кмет на Благоевград Георги Васев се оказа водач на листата на Синята коалиция. Той бе обявен така в списъка, който Общинската избирателна комисия в Благоевград закачи в събота във фоайето на общината. За минути новината обиколи по-големите партийни централи в Благоевград и роди доста атрактивни коментари за политически задкулисни игри в областния център на Пиринско. Малко по-късно се оказа, че е станала техническа грешка, сбърканите списъци бяха скъсани и Васев бе вписан като водач на листата на ВМРО-БНД. Следват го Георги Милушев Гоцев, Иван Стоянов и др.

Съботата бе първият натоварен ден за регистрации в ОИК - Благоевград и навръх празника Вяра, Надежда и Любов се изсипаха над 10 “тежки” партии и коалиции с пълен обем от 37 кандидат-съветници.

Първи със 17 дами от общо 37 кандидати за общински съветници се регистрира благоевградската Коалиция ЕКИП. Атрактивното в “най-женската” листа е и това, че средната възраст на участниците в нея е 34 г., което я прави и най-младежката.

Кандидатът за кмет на Коалиция ЕКИП Владимир Елезов внесе в ОИК документите, придружен от представители на коалиционните партньори НДСВ, ЛИДЕР и Гражданско сдружение “Европейски избор за Благоевград” на ресторантьора Румен Калайджиев. Както съобщихме, водач на листата е Вл. Елезов, а след него е бизнесменът Рашко Динков. Следват председателят на благоевградската структура на партия ЛИДЕР Анка Станинска, Р. Калайджиев и координаторът на НДСВ д-р Ангел Каркелев.

Хубавия празник Вяра, Надежда и Любов за регистрацията си в ОИК избра и ОБТ-български лейбъристи. Листата на проф. Кръстьо Петков също е със засилено дамско присъствие - 6 от 11-те кандидат-съветници са жени, начело с адвокат Албина Анева и 27-годишната служителка в АУБ Гергана Муртова, която е снаха на собственика на фирма “Растер юг” А. Муртов и е адашка на дъщеря му.
Следват дистрибуторите на безалкохолни и алкохол - съответно Иван Хамбарджийски-Бриндо и Емил Стефанов. В листата са още синовете на ресторантьора Тодор Корчев - Георги, и на председателя на Съюза на стоматолозите Димитрий Тюлеков - Борислав. Освен водача на листата, до момента никой от останалите не се е занимавал с политика.
До обяд мина и регистрацията на БСП, внесена от кандидата за кмет Емил Костадинов. Втори след него е винопроизводителят Николай Бошкилов.
На именния си ден за кандидат-кмет на Благоевград се регистрира лидерката на ПП “Атака” Надежда Барбазова. За момента тя е единствената дама, кандидат за стола на К. Паскалев.
За втори път в местни избори влезе и собственикът на автоморгата Спас Ненов-Петела. Той е водач на листата на ПП “Обединена социалдемокрация”, а втори след него е бизнесменът Данаил Узунски.
Синята коалиция също получи регистрация с водач кандидат-кмета арх. Васил Тинчев и втори - лидерът на СДС д-р Тони Даскалов. Листата е от 28 души, сред тях са патоанатомът д-р Георги Георгиев, арх. Каролина Саргалиева, бизнесменът Боян Николов и др.

15 кандидати за кметове на населени места в община Благоевград са регистрирани до края на работния ден на Общинската избирателна комисия вчера, четирима са кандидатите за общински кмет и 11 листи за общински съветници. Най-оспорвана се очертава битката за сателитното на Благоевград село Изгрев, което през последните години е едно от предпочитаните места за еднофамилно строителство и с това става и особено привлекателно за бъдещите кметове.

До момента, два дни преди да изтече крайният срок за регистрации, заявления за участие в кметските избори са подали Йордан Китанов, издигнат от инициативен комитет, настоящият управник Николай Безински от БСП, Гроздан Безински от Обединени социалдемократи и Борислав Васев от Синята коалиция. За Церово в битка се хвърлят досегашния кмет Лефтер Едипов, издигнат от инициативен комитет, и някогашният селски управник Румен Виранов, зад когото стои БЗНС.

До момента двама са конкурентите за Падеш - Валери Качулски от Синята коалиция и Методи Калайджийски от ВМРО-БНД. В Покровник досега са регистрирани само сегашният кмет Методи Цонев от БСП и Стоичко Кузмански от ВМРО-БНД, а за Логодаш Пламен Червенков от левицата. Напечено се очертава и в т.нар. милионерско село Рилци, в което къщи имат много богати благоевградчани. Сегашният кмет Живко Чукарски от БЗНС ще трябва да удържи поста си в битка с арх. Насю Саргалиев от Синята коалиция и Валентин Христов от БСП.

Интересна е ситуацията и с листата за общински съветници на БСДП - водач е Злата Сотирова, а втори Бисер Стойчев, както “Струма” писа, и двамата, в качеството си на общински съветници в настоящия местен парламент напуснаха БЗНС и лидера си Димитъар Урдев. Крайният срок за регистрации изтича на 20 септември.

18 коментара
19 Септември 2011 03:01 | ЖОРО
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

ЖАЛКА КАРТИНКА, ОТНОВО КЬОРАВО И САКОТО ДРАСКАТ С НОКТИ ДА СТАВАТ СЪВЕТНИЦИ. УПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА ДОКАТО БИЗНЕСМЕНИ БЕЗ ДВА ГРАМА МОЗЪК СИ ВЛАГАТ ПАРИТЕ С НАДЕЖДАТА ДА ГИ УДВОЯТ КАТО ГИ ИЗБЕРАТ. КОГА ЩЕ ДОРАСНЕ ОБЩЕСТВОТО И ЩЕ ИЗБИРА КАНДИДАТИ, КОИТО СА ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ, С ЖЕЛАНИЕ И С ИДЕИ ДА ДОПРИНЕСАТ С НЕЩО ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА И КОИТО НЕ ГЛЕДАТ ДА СИ НАПЪЛНЯТ ЗА 4 ГОДИНИ КУФАРИТЕ С ПАРИ - НИКОГА, ПОНЕЖЕ ВЕЧЕ НЯМА ТАКИВА ХОРА.


19 Септември 2011 07:54 | ФенОко
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Тук се виждат поне десетина имена на хора, които не могат да си напишат заглавията на партиите без да направят по 10 правописни грешки. Отделно се виждат пак ресторантьорчета, сега ще се появят и хотелиерчета скоро, а и още куп такива "бизнесмени".
Селски град сме си и това е!


19 Септември 2011 07:59 | димитър бербатов
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Емо Костадинов е новият кмет на Благоевград! Струма във всяка статия правят реклама на гробокопачите на Пирин - нацистите от Екипо, но ние няма да забравим нито какво се случи с отбора, нито клипчето с животините на зоофила Елезов!


19 Септември 2011 11:06 | Антиполитик
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ОБТ-български лейбъристи на проф. Кръстьо Петков - тези лейбъли не бяха ли в подкрепа на ЕКИП? Или само ми се е сторило така... Или не са се доспоразумели за подредност и не са спазарили бройките съветници?
Не че нещо ще ни учуди толкова... Все пак т. н. политици? се стремят възможно най-добре да ни защитят интересите... Без значение колко пъти ще си сменят верата... Само и само да ни решат проблемите, сън не ги хваща... редят, комбинират, пребоядсват - все за нашето благо... Хвала им...


19 Септември 2011 11:09 | Фанети
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Албина Анева сега на дядо Кръстю ли се надупи? Нали в предишния съвет я вкараха с друго име? Ама една лъжа само веднъж хваща дикиш?! А и други разни - жени на мишки, и др. подобни твари и влечуги пак драпат за съвета. Какво могат те да съветват, освен как да се краде повече и по-префинено?! Аман от селяния, простотия и проституциа (политическа и натурална)!!! Интересно кога ще изпълзи и с каква листа (или вече го е направил)?


19 Септември 2011 11:14 | xxxl
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Брендо не беше ли от Тасков?


19 Септември 2011 13:17 | 007
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

тасков отдавна разкара албина брендо и зашев, сега да видим кои ще извади за листа и за кмет


19 Септември 2011 13:45 | 12
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Семейство Саргалиеви, отново кандидати за шефове! Тези комунисти мръсни са се маскирали като демократи, срам нямат! А НАСЬО иска да става кмет на с. Рилци! Марш на село до морето, бе некадърник!


19 Септември 2011 14:09 | до всички
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

абе тази саргалиева не яде ли веднъж попарата като съветничка, или вече съжалява, че тогава се направи на интересна, и като не я избраха председател на строителната комисия/избраха албина анева/ се фръцна и напусна, сега какво пак иска,..., що се отнася до някои нови-стари съветници, ами някои от тях и дума не са обелили в този съвет, не могат да изкажат едно свестно мнение, има ги протоколите в интет, вижте колко са работили в полуз роду, а колко са зароботили в своя полза... та пак се включват в надпреварата...


19 Септември 2011 14:20 | НА ВНИМАНИЕТО НА ФАНЕТИ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ЗАДНИТЕ И ЧАСТИ СА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ НАДУПИ НА ЦЕЛИЯ ГРАД...


19 Септември 2011 14:21 | учуден
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

много злоба, така не трябва..


19 Септември 2011 15:01 | нема такава държава
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Бара ба Барбазова, ти пък откъде се пръкна ...с тази физиономия на стара девствена мома-коза? Тези избори предвещават да са най-големия фарс от началото на прехода!!!


19 Септември 2011 15:06 | зъболекар
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В статията пише, че някой си Тюлеков е председател на съюза на зъболекарите - това не е вярно, пък и такъв зъболекар незнам да практикува.


19 Септември 2011 15:08 | 0000
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Имат аптека в Еленово.


19 Септември 2011 15:37 | до нема такава държава
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ти сигурно на нищо не приличаш щом само лаеш от далече, излезни ти да те видят хората какво представляваш, тогава говори бе " дурак с дураците "
Г. АЛАБАШЕВ


19 Септември 2011 21:27 | Кольо
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Надя е готина бе, нещо снимката на Струмата не е наред, освен това е много кадърна и точна


20 Септември 2011 12:09 | ХАХА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТУКА СА ПИСАЛИ И ИЗМИСЛЕНИ И НЕСЪщЕСТВУВАщИ БИЗНЕСМЕНИ ЗА ОБщИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, ТРЯБВАЛО Е ДА ГИ ПИшАТ БЕЗРАБОТНИ МУТРИ, А НЕ БИЗНЕСМЕНИ


24 Септември 2011 09:04 | зарко гогов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Наде, успех!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар