Мръсната и кална война в Благоевград взема невинни жертви! Много политически трупове ще броим наесен, май!

12 януари 2019 10:16   31 коментара   53802 прочита


Отворено писмо от екипа на регионален исторически музей Благоевград!

Отдавна тръбим, че предизборната кампания в Благоевград вече е стартирала. В ход са всякакви "мръсни номера", целящи уронване имиджа на политическите опоненти и дискредитиране на сегашния управленски екип в областния център. Следейки случващото се, ставаме свидетели на откровени лъжи, сплетни и дребни заяждания. На лице е кампания, лишена от класа и все повече приличаща на долен махенски скандал между "незадоволени съседки" - в прекия и преносния смисъл.

Във войната с кални топки безотговорно се намесват институции с утвърден авторитет, професионалисти и хора с безупречна служебна история, които биват окаляни безопардонно и превръщани в невинни жертви на политическата баталия.

След като бе направен опит обществеността да се заблуди по отношение на Камерна опера, внушавайки, че тя ще бъде закрита, тези дни посегнаха и на историческия музей. Атаката е срещу заместник кмета Христина Шопова и ръководените от нея културни институции. Изваждат се от нафталина уволнени лица, които биват употребявани като "ударна сила" в преследване на користните политически цели.

Такъв е случаят с бившия директор на музея Христина Цонева, която в публичното пространство наговори куп неистини, свързани с бившата и работа и предизвика гнева на бившите си колеги. С отворено писмо Екипът на Регионален исторически музей - Благоевград изрази своето възмущение от думите на Цонева, наричайки ги удар върху авторитета на институция с 67-годишна история и с утвърдени позиции в научната, културната и образователната сфери.

"Държим да отбележим, казват от РИМ, че служителите на музея не са спирали никога да вършат служебните си задължения не заради директора, а заради институцията в която работят и която обичат. През 2013 г. д-р Христина Цонева спечели конкурс въз основа на стратегия за управление на РИМ-Благоевград.

Преди да публикуват статии в нейна защита, медиите е добре да се запознаят със съответната разписана от самата нея и оценена като най-добра от конкурсната комисия стратегия, която така или иначе си остана само на хартия. Д-р Христина Цонева не успя да убеди колектива на РИМ-Благоевград в поставените от нея правилни приоритети. Добрият директор трябва да умее да намира баланс между думите и действията си.

Ако един лидер не може да обедини колектива си и това не му е приоритет, няма как да вдъхнови, насочи и активира служителите си за изпълнението на каквито и да било цели. Това, което не може да се отрече е, че с неетичното и непрофесионалното си отношение, все пак успя да обедини екипа на РИМ-Благоевград, но срещу себе си. Ако всеки служител е длъжен да изпълнява служебните си задължения и да носи отговорност за неизпълнението им, следва и ръководителят да поема отговорност за неизпълнени цели и приоритети"., пишат служителите.

Обиден и омаскарен е и временно назначеният за директор Кирил Алексиев, наричан с обидната квалификация "подставено лице"! "Обидени сме, пишат в писмото си служителите на музея, защото д-р Кирил Алексиев не е „подставено лице“. Д-р Кирил Алексиев е главен уредник в РИМ-Благоевград, назначен като такъв от д-р Христина Цонева.

В последните години д-р Кирил Алексиев стана двигател на многобройни културни научни и образователни прояви, инициирани от община Благоевград и от музея, стана разпознаваем за културната общественост в Благоевград и утвърди авторитета си като професионалист и добър организатор, Той е човек който умее да комуникира, да мотивира, да вдъхва увереност в колектива.

Безсъмнено тези качества са оценени от зам. кмета г-жа Христина Шопова и са довели до решението на община Благоевград за неговото назначаване като временно изпълняващ длъжността директор на РИМ-Благоевград до обявяването на конкурс, съобразно законовите разпоредби. Колективът изцяло подкрепя този избор и застава зад д-р Кирил Алексиев, се казва в отвореното писмо, подписано от всички работещи в музея.

Трудно се въздържаме да не излезем извън рамките на добрия тон, коментирайки цирка, който разиграват местни политици и общински съветници и тяхното безотговорното бръщолевене и престъпна употреба на обидни квалификации при разчистването на лични сметки и преследване на лични цели.

Опера, театър, музей, детски градини, учители, културтрегери, всички бяха извадени на политическата сцена и замеряни с л.. на от хора, които със сигурност не знаят къде са входовете на културните институции в Благоевград. Политици, чието единствено оръжие в политическата война са грубите инсинуации, маскирани като действия "на ползу роду". Вече натежават много безпринципната критика и лишените от смисъл коментари, изкривени факти и подмолни удари под кръста пред подценявана и унизявана "публика" - жителите на Благоевград.

Казано е: "Всяка война е провал на човека като мислещо животно", а безпринципната и аморална политическа война, която в момента се вихри в Благоевград означава само едно - Провал на политиците. Изборът им е в нашите ръце, а присъдата им ще произнесем наесен като ще ги познаем по делата им дотогава!

П. Иванова

31 коментара
12 Януари 2019 10:28 | музея
Оценка:
0
 (
34
 гласа)

Евала у десетката


12 Януари 2019 10:36 | Елиана
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Много казаха хоп, преди да скочат. Не се прави така


12 Януари 2019 10:37 | Тишо
Оценка:
33
 (
41
 гласа)

Струма, пишете, че затваря цигарената фабрика, последното работещо предприятие в града, че 250 семейства остават без препитание, че Благоевград бавно, но сигурно загива.


12 Януари 2019 10:46 | От умрял писмо
Оценка:
37
 (
41
 гласа)

Няма да пишат за цигарената фабрика, защото ще си ритнат банковата сметка....


12 Януари 2019 10:50 | Nicola
Оценка:
-10
 (
26
 гласа)

Писано е много, много за цигарената ./прегледайте архивите / А за банковата им сметка не се грижете. Тези не са крайнонуждаещи се !


12 Януари 2019 11:27 | Ивана
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Стига нападки срещу културните институти и детските градини! Те се грижат за духовното израстване на децата Ви! Или. ..За Вас духовността не е приоритет!


12 Януари 2019 11:32 | Делев
Оценка:
21
 (
33
 гласа)

Факт е, че всички назначение в културни и образователни институции в града става с натиска на Шопова! И всички си пазят местата, защото двамата любовници в общината разказаха играта на всички! А културтрегерът Шопова оказа целия град! А и процентът преди беше 10, сега в повече...


12 Януари 2019 11:33 | Nicola
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

СТИГА ГЛУПОСТИ НЕ СИ ТИ КОГАТО СИ ГЛАДЕН АНАННАННА


12 Януари 2019 11:48 | пїЅпїЅпїЅ
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Цонева е пълна овца


12 Януари 2019 12:17 | винету
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

Знаем ги тези политици, и бивши директори, не им прави чест. А те няма как да се нарекат политици, Балито, Златка и сие, подмолни душици. Евала на хората от музея, чест им прави, достойни и заслужили уважението на хората и на колегите от други институти. Цонева срина срина авторитета на музея до под нулата. Никой не иска да работи с нея, а и ходеше да работи на разкопките по време на болничен!!! Още тогава трябваше да бъде уволнена.


12 Януари 2019 12:48 | Елиана
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Политици? Злата, която въртеше сделки с чужди имоти или Дончо с жриците?. Почвам да бегам бате


12 Януари 2019 12:57 | Кучето от лешко
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Как си личи и класата в журналистиката ! Изключително премерени и точни думи, охарактеризиращи случващото се в момента . Империята ще отговори на ударите окончателно и много скоро на там ми отиват нещата, само не разбрах защо ги щадите тия политици ами напишете им имената дето всички ги знаем . дончо, албина, злата калоян и те това те ! Лаят всеки ден и си мислят ще ще хвръкнат о не -омразнаха на хората


12 Януари 2019 13:22 | Васко
Оценка:
20
 (
28
 гласа)

Всички са виновни само не герберастите и кмета, че Благоевград бавно, но сигурно загива.


12 Януари 2019 13:46 | RE
Оценка:
-12
 (
26
 гласа)

Не ви излиза Камбитов от устите. Колко от съветниците, пишещи тук баправихте нещо за града?


12 Януари 2019 13:49 | Тити
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Колектива дава оценка на началника?!? Какво падение....


12 Януари 2019 14:37 | Калоян Ерделски
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Кой е на начело на Благоевград от два мандата и града е обезлюден, с най ниските доходи в България, с най мръсния въздух, с фалирала отбор, с университет в който имаше 18000, а сега 4000 студенти, няма нито един нов завод или фабрика? Да, виновни са Дончо и Злата, нали малоумни герберасти?


12 Януари 2019 14:50 | Паола
Оценка:
-3
 (
27
 гласа)

Албина, Злата, Калоян…
За Благоевград са срам…
Прибавим ли Дончо към тях-
Четирима достойни за смях…

Правят си тайни завери,
Лъжи все говорят –кой както намери,
И кмета много им пречи,
Щото от нивото му са много далече…



12 Януари 2019 15:25 | мичо
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Герб гроб


12 Януари 2019 15:49 | Гьста мьгла
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Кмета им спря кранчетата на т. н. политици, няма далаверата сьд строежите за балито, спря далаверата и с ПУП овцете и земите за Злата, идват избори, трябват пари и то много пари и тези умници са в паника и не знаят какво правят. А в паника та се допускат и грешки които няма да се забравя т. Кмета си ги отгледа и двамата и д-р. от т. н. опозиция и сега бере плодовете. Чудно защо си мьлчи? Играта загриженост и ще стане още по лошо. Ако не са съветници ще умрат от глад. А тези д-р. не могат, какьв е бизнеса на балито, какво точно работи Злата, като не е в света, ето затова са готови на всичко и не се съобразяват с никого, важна е целта, следващ мандат като съветници.


12 Януари 2019 15:57 | Ники
Оценка:
19
 (
27
 гласа)

А на кмета какъв му е бизнеса? От заплатата ли е къщата в Бояна, скъпата кола, рожден ден за 50 000?


12 Януари 2019 16:09 | memd
Оценка:
-16
 (
36
 гласа)

кмета цел живот си е имал бизнес, не го жалете, още преди да стане кмет живееше в лукс и караше най0скъпите коли в града. не му броите милионите, може и да ги е увеличил ма да го корите за къща и кола, като може да си позволи 10 кщи и цяла автокъща хайде не ставайте смешни


12 Януари 2019 16:20 | Питане
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Може ли някой да каже, кой е общинския съветник сьс съмнение за търговия с " бялото" дайте някаква информация.????


12 Януари 2019 16:39 | Ромео
Оценка:
32
 (
38
 гласа)

Цял живот си имал бизнес? Палячо на държавна хранилка, знаеш ли, че любимият ти кмет стана кмет с няколко стотин задължения към банките, а сега има милиони, ако мислиш, че спестява от заплата не е зле да идеш да се прегледаш.


12 Януари 2019 19:52 | memd
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

горния ти па да не си му счетоводител бе, та толоко си вчас с неговите финанси .


13 Януари 2019 00:11 | Фатма
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Не я знам аз шопова коя е.
Но, да ви кажа, станимир радулов оправя нещата там. Освен него са нинчето от музея и денис исаев, мътят главите на хората. Денис го готвят за дир, за това и пуска той самия това инфо, а радулов нали си е бкп и много приближен до главната редакторка на региона, снася яко, запознат съм.


13 Януари 2019 00:19 | Ввв
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Верно е, всеки ден ядат заедно в царски клуб. Кирчо въобще не се усеща.
Абе шопова е зам кмет бе, луд.
Шамата голяма, пързалят я.
Аз си харесвам музея ни, екстра е, гаворил съм и с Цонева, готина е. Шопова също


13 Януари 2019 04:49 | Реалист
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Жалко е колко неграмотно пишат много лица, а определено прави впечатление, че всички те защитават една личност....
В една законова държава, този кмет щеше да е вече в затвора и нямаше да излезе близките 15-20 години.


13 Януари 2019 21:24 | Тошко
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Рибата замирисва от към главата .Погледнете простолюдието в общинския съвет и кмета и смятайте по-на сетне за какво иде реч


14 Януари 2019 10:18 | Чолаков
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Фатма написа:Фатма

Много си в час бе, смотана, не намесвай хора, които не познаваш!!! Не те знам Фатма ли си, Цонева ли си, Цонев ли си, ясно е едно, че музея е спрял да работи заради "директор" Цонева. Сега най-безсрамно иска да я върната, да ама не! Тази опропасти всичко, да не говорим, че уж е болничен, пък заработва на разкопките със Здравко Димитров, а че искаше да уреди Владко, бивш директор - също некадърен, на работа в РИМ-Благоевград, но не ѝ се получи и няма как, некадърни хора не са ни нужни


14 Януари 2019 11:29 | Ученик до Фатма
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Много правописни грешки правиш. 002b5


14 Януари 2019 15:38 | баш джумалия
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

До питане
Е па знае се кои са общинските съветници, помисли малко и ге ти текне!
А тая Димитрова от В и К докога ке я държим на работа или и она е станала Евангелистка като Чапкънов и племеника му.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар