Много разпален! Лидерът на ГЕРБ в Пиринско надъха актива с реч като Обама: Роден съм в провинцията, израснах в още по-дълбока провинция…

05 август 2020 18:07   33 коментара   28634 прочита


Евродепутатът ни изуми с патоса, с който говори пред премиера Борисов! Не сме го виждали такъв на местна почва. Къде беше този патос, когато ГЕРБ загуби кметските избори, къде е този патос сега, когато активът на ГЕРБ Благоевград трябва да се готви за избори?  

Евродепутатът Андрей Новаков, който взе думата в извънредната конференция на ГЕРБ преди словото на премиера Бойко Борисов, е надъхал актива с реч, крадена от бившия американски президент Барак Обама, алармираха протестъри, слушали внимателно думите му, съобщава lupa. bg. Става въпрос за реч, изречена от 44-я държавен глава на САЩ пред Демократическата партия, за началото на втория му мандат.

Там той описва подробно как е израснал в бедно семейство и как е представил себе си 5 години по-рано пред обществото именно като такъв – влюбило се кенийското момче в Мишел, на което можело никой да не даде шанс заради цвета на кожата. Но с много труд, превърнал се в религия за него, успял. 

Новаков също описа пътя си от Благоевград до Брюксел с подобни думи: “Хубаво е човек да гледа не само телевизия, а и през прозореца. Помага да се ориентираш. Роден съм в провинцията, израснах в още по-дълбока провинция, в семейство на миньори. Завърших в България и ето ме тук на тази сцена в качеството си на евродепутат, представляващ интересите на седем милиона българи в Брюксел. 

Моята история нямаше да е възможна в нито една друга партия или сдружение. Време е да вдигнем главата, а не юмрука. България не е блато, а е райска градина. Нашата отговорност е да протегнем ръка и заедно да направим следващата крачка: това е разликата между нас и останалите”, каза той. И наблегна, точно като Обама, че ГЕРБ били превърнали работата в религия. 

Какво биха казали за обръщението му в ЕНП обаче, като се имат предвид левите уклони на Обама и особено на демократите в САЩ към днешна дата, остава загадка. ,пишат още от изданието.

Не сме слушали речта на Обама и не можем да твърдим дали и какво е взел  ,но останахме изумени от патоса, с който Новаков разпалено говореше за партия ГЕРБ ,пред нейния лидер, премиерът Бойко Борисов.

За Новаков партията наистина е майка, но негов "баща" е екскметът Ат. Камбитов, с чието любезно съдействие Новаков е там, където е- в Брюксел," да преставлява интересите на 7 милионна България".Партията "майка" едва ли се би сетила за момчето от пиар отдела на общинска администрация в Благоевград , ако не бе тогавашният кмет Камбитов, "прегърнал" го и го изтласкал напред и нагоре.  

Новаков неколкократно повтори "любимия" ми Благоевград. Любим ,любим ,е колко да му е любим,след като  през януари тази година и преди предстоящите местни избори областния лидер на ГЕРБ Новаков смени регистрацията си и вече не е жител на любимия му Благоевград ,а на село в Пазарджишко. И  е жалко, защото сега и да иска партията "майка" да го канидатира за кмет на областния град ,това не може да се случи.  Ще липсва едно от основните условия,а именно 6 месечна уседналост на кандидата за кмет . Пък и Новаков се чувства добре в Брюксел,за какво му е кметска заплата и хиляди ядове в любимия му Благоевград .. 

Все пак добре говори Новаков,емоционално ,разпалено и крайно възторжено  Дано премиерът да е харесал речта му.   

П. Попов 

 


Още за: новаков   ГЕРБ   реч   Още от: Политика

Принтирай статия
33 коментара
05 Август 2020 18:43 | Китан
Оценка:
33
 (
37
 гласа)

Роден съм в, с нито един ден стаж съм и лапкам от вас! Айде чао недоносче.


05 Август 2020 18:58 | Поназнайващ
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

И този приоданец Новаков, дундуркан от Камбата на заплата в общината, и кметът на Враца Каменов, уше на Цвък, бързо ги забравиха и се преориентираха като ветропоказатели и достойни възпитаници на ЮЗУ-вския ПИФ, отличници по подмазване, слагачество и ренегатство!


05 Август 2020 19:01 | Toi
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Maliiii kakvo si ti be nodorazumenie choveshko ia se mahai


05 Август 2020 19:13 | Реалност
Оценка:
26
 (
28
 гласа)

Първо-този надъхан примат не е от Благоевград, второ-Камбитов го направи човек, а този му се изака в лицето, трето-този и такива като него, когато скоро герб си замине ще се пребоядисат веднага.


05 Август 2020 19:47 | Видов ден
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Андрейчо, ходи си в брюксел и повече не се връщай
Приятелче, предателче


05 Август 2020 20:41 | Члгопитек
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Забравих да каже, че ринех гюбре!!!!


05 Август 2020 20:49 | Бойко
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Посредсвеност завоелирана от клишета, иначе казано популизъм. Този е ярък представител на болшинството от съвременните политици.


05 Август 2020 21:26 | Кирил
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Толкова е невзрачен и безполезен, че няма смисъл да го коментираме..
Ясно е че Камбитов го кача там. Неблагодарник


05 Август 2020 21:42 | Елко
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Тъпо и просто парче! България до сега не се е делила на ПРОВИНЦИИ !!!!! Кух авганистанец


05 Август 2020 22:35 | Нетуно
Оценка:
-17
 (
21
 гласа)

8 коментара написани от един и същи човек, явно някой много му завижда на "Андрейчо", а иначе той говори от трибуна, докато вие се криете зад мобилни устройства. Жалки сте.


05 Август 2020 22:43 | ��
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

За едни майка за други мащеха.


05 Август 2020 22:50 | Чакаме свестен кмет
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Камбитов, вода има да му носи на Новаков. Животът е колело. Пък и кой ще иска да стане кмет, след Камбата и Томов? Взеха всичко що имаше да грабят от общината. Пари за заплати на общинарите няма.


05 Август 2020 23:32 | Сиреч
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Не Камбитов ще носи вода на това келеме, а той на него, неща не си в час


06 Август 2020 00:17 | Гербер
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Андрейчо е лакей от малък, Андонов го изгони от ГЕРБ и той се присламчи при Камбитов, който му повярва и го направи евродепутат, иначе на последните избори в Пиринско има 120 преференции, и вместо да благодари на Бойко да целува Камбитов, че той го направи човек пък и заедно играха на видеото за крадец не ставаш синееее


06 Август 2020 00:20 | Запозната
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Лелеее тоя мазник, как се докопа до власт, Камбитов се кълнеше в него, а той го предаде, заради такива като него вече няма ГЕРБ Благоевград


06 Август 2020 01:37 | Стоян
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Мазен помяр.


06 Август 2020 01:43 | КОКО
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Колко завист и злоба излиза от тая статия. Най-вече завист. Предател, приятел, недоносче.... и т. н. А тези които одумват какви са? Просто хората злобеят защото човека е постигнал нещо. ГЕРБ бил виновен, а този псевдо-кмет още го търпите. Робски народ, робски, вместо да мисли за България като райска земя и да се опита да направи нещо - то са подхвърляния, негативити, одумвания и подигравки. И на светия или светица все ще намерят нчкой косур - или нещо за ГЕРБ или нещо за Камбитов или ....каквото и да е.... Боже откъде идва тази злоба боже!


06 Август 2020 03:46 | Лондон
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Ех тъпи ми Андрейчо и на Луната да идеш ще си си същото лайно


06 Август 2020 07:39 | KO
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

ТАЗИ РЕЧ ПРИЗНЕСЕНА ОТ ЕДИН ИЗКУСТВЕН ПОЛИТИК БЕ ЗА ДА СЕ ХАРЕСА НА ТОДОР ЖИВКОВ Т. Е. БОЙКО БОРИСОВ. ГЕРБ ЗАГИВА ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ-ВСИЧКИ СЕ СОМОЗАЛЪГВАМЕ И СИ МИСЛИМ ЧЕ ХОРАТА НИ УВАЖАВАТ. ИМИТАЦИЯ НА РЪКОПЛСКАНИ- ЦВ. КАРАЯНЧЕВА САМО СИ ДОКОСВАШЕ РЪЦЕТА, ТАКАВА Е И ИМИТАЦИЯТА В МИСЛЕНЕТО ОТ НЕМАЙ КЪДЕ. СПАСЕНИЕТО Е ИЗБОРИ И ДА СЕ ВИДИ КОЙ КОЙ Е. СТИГА РАЗДЕЛЕНИЕ И НАСЪСКВАНЕ


06 Август 2020 09:24 | Радост
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Мангал от Момина клисура!


06 Август 2020 10:16 | Севда
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Колко помия се изля върху това момче, което ни превъзхожда. Има ли значение кой е открил потенциала му, щом го има? Кой издигна Камбитов за КМЕТ-ГЕРБ, КОЙ СРЕЩНА КАМБИТОВ И НОВАКОВ -ГЕРБ!


06 Август 2020 10:20 | в изгнание
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Браво Андрей Новаков, браво, те го плюят, той си мисли, че дъжд вали. ГЕРБ и Борисов са по вредни за България, от Фюрера за Германия. И той е строил пътища и заводи, и той е правил геноцид, но не срещу собствения си народ. Колко пари трябва да ти плащат за да се отречеш от всичко свято и достойно. Вече съм сигурен, че тези от ГЕРБ са с чип за повторение на всяка глупост, казана от Борисов.


06 Август 2020 11:10 | Стефанов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Новаков, кажи как предствляваш интересите на седем милиона българи? Ще спомена две неща - твоя лидер и управлението му с друго я се запомни, я не, но с падане броя на българите под 7 милиона и ликвидирането на футболния клуб "Левски" ще се помни во веки-веков. Освен това смяташ ли, че защитаваш интересите на българите в европарламента като послушно вдигаш ръчичката си в подкрепа на ЕНП? Това ЕНП дето жестоко ни прецака с т. н. пакет мобилност. Това е провал за теб, лично, провал за ГЕРБ. Много се хвалите, като посочвате само положителните неща. По вашата логика може да се искара, че "Москвича" е по-добър от "Мерцедеса" - казвате само хубавото на първия и слабостите на втория.


06 Август 2020 11:47 | Мариелка
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

истината е че андрей си направи кариера в евопарламента, а тука на място такива като данчо окото и кликата около него останаха с пръст в гъ*. андрей е кошмара на местните тъпунгери в герб. единствения сериозен политик в гебр блград беше камбитов. сега е андрей. и двамата си имат кеш и според мен вие сте злобари и алчаци. затова си гласувам за дончо.


06 Август 2020 11:53 | До всезнайковците
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Абе някой от коментиращите знае ли в коя комисия е Новаков в ЕП? Знае ли, че беше избран за главен преговарящ по концесионната политика на ЕП? Знае ли, че създаде програми борещи се с двойния стандарт, засичането на километража, така че като купуваме коли да знаем какъв е реалния километраж, промотира селския туризъм, бори се за нови ж. п. линии? Питам само.


06 Август 2020 11:55 | До всезнайковците
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Абе някой от коментиращите знае ли в коя комисия е Новаков в ЕП? Знае ли, че беше избран за главен преговарящ по кохезионната политика на ЕП? Знае ли, че създаде програми борещи се с двойния стандарт, засичането на километража, така че като купуваме коли да знаем какъв е реалния километраж, промотира селския туризъм, бори се за нови ж. п. линии? Питам само.


06 Август 2020 15:08 | ...
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

От българин освен да копира речта на велик лидер друго не сме и очаквали. Да е жив и здрав дано селската му хитрост върви и там иначе лошо...
Само не разбрах за коя провинция става дума що цялото бг е провинция...


06 Август 2020 15:13 | Нострадамус
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Скоро мнскоро герберастите ще се самоизядът. Такива вопли, такъв рев и сополи ще има от всички некадърни смешници които благодарение на Борисов ядоха бел хлеб. Та не ти Камбитов, Андрей, Бисерчо, Роска, всичките им номенклатурчици съветници директори активисти на държавна служба. Христо Иванов и Да България ще ги изпрати там където им е мястото- в бюрото по труда


06 Август 2020 16:43 | Народна мъдрост
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

"Селяндурът/провинциалистът може да излезе от селото/провинцията, но селото/провинцията от него - никога! "


06 Август 2020 16:52 | Алооо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Андрей едно време обикаляше с един фотоапарат като пале след Камбитов, но сега е големец. Такива не мислят са хората а за собствения си джоб


07 Август 2020 08:22 | �� ����� �������
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

То голяма гордост, роден в провинцията и израснал в още по-дълбоката провинция. Напорист селяндур, все такива се натискате във властта и затуй държавата много прокопсала с вас.


08 Август 2020 04:02 | Кунчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хахахахаха!
Колкото и да ги ласкаете, те са едни гнили круши, прости, селски.


14 Август 2020 17:21 | Георги Геоегиев-ЖОРКАТА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този е доказан хомосексуален индивид. Потриса се като види хубава жена




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар