Мирни жители уплашиха евродепутати, дошли да проверят пътя и лифта до курорта Паничище

02 юли 2011 00:20   7 коментара   17325 прочита
150 сапаревобанци с лични коли и автобуси 4 ч. чакаха еврокомисията, която се уплаши и не дойде
150 сапаревобанци с лични коли и автобуси 4 ч. чакаха еврокомисията, която се уплаши и не дойде


150 сапаревобанци с лични коли и автобуси 4 ч. чакаха еврокомисията, която се уплаши и не дойде

Депутатът Ил. Йотова: Всичко е законно, при изграждане на съоръженията са спазени директивите на ЕС

Над 150 сапаревобанци посрещнаха с митинг на първа станция на въжената линия на курорта Паничище евродепутати и членове на комисията по петициите на Европарламента, дошли да проверяват сигнали за незаконно строителство. Стреснати, проверяващите се отказаха от планираните задачи и след кратък разговор с кмета на община Сапарева баня Сашо Иванов делегацията, водена от Маргарет Аукен от групата на Зелените, категорично обяви, че се връщат обратно в София.

Тук сме, за да се срещнем с вас, г-н кмете, с общинското ръководство, с вносителите на петицията. Ние не сме планирали среща с граждани или с дружества, каза Аукен. Нашата работа не предполага да се намесваме във вътрешнодържавни въпроси на България. Ние се придържаме към нашата програма и сме искали да отидем до лифта, но без хората, дошли да ни посрещнат.

Сашо Иванов дълго увещава делегацията, че хората, дошли като посрещачи, по никакъв начин няма да възпрепятстват работата им и настоя проверяващите да се качат на лифта. Със Сашо Иванов беше Филип Цанов, председател на гражданската национална коалиция “Природата за хората и регионите”, който заяви: Считаме, че не е лошо евродепутатите да чуят хората, които живеят тук, защото те са най-загрижени за планината. Сред гостите бяха и депутат Илияна Йотова от БСП, Мария Неделчева от ГЕРБ, Ерминия Мацони от Италия и румънският депутат от групата на социалистите и демократите Виктор Бощинару.

Повече от 4 ч. хората на Сапарева баня, дошли с лични коли и автобуси, чакаха проверяващите, за да ги помолят да не възпрепятстват развитието на курорта и да ги уверят, че лифтът на Паничище и пътят до него са законни. Според евродепутата на БСП Ил. Йотова става въпрос за лоша кореспонденция между МОСВ и европейската комисия. Тя не намира никакви нарушения на Европейското законодателство. Ще предложа като член на Комисията по петициите и жалбите, след като чуем доклада от България, тази петиция да бъде затворена.

Малко преди митинга кметът С. Иванов беше на среща при областния управител на Кюстендил Любомир Анчев, който след срещата обяви: Категорично съм на мнение, че при изграждането на 2-те съоръжения не са допуснати нарушения и са спазени изискванията на ЕС. От документите се вижда, че теренът, на който е пътят, не влиза в защитените територии. Затова еколозите трябва да са спокойни относно опазването на околната среда в Сапарева баня, заключи губернаторът.

7 коментара
02 Юли 2011 08:55 | Иванов
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Природата в Сапарева баня не е само за хората и регионите, но и за мутрите, господа проверяващи.


02 Юли 2011 09:16 | Тотка
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Кой би искал да срещне дупнишка мутра? Нормално е да се прибират към българско, защото в региона на Галеви и Кацови си е страшниичко и дори и мислещите са склонни на компромиси.


02 Юли 2011 09:17 | @
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Този път жалките номера на Сашката с организираното присъствие на подчинените му, циганите и децата от школите не успяха да минат.


02 Юли 2011 09:29 | банец
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Сашката нещо обърка протокола. Но какво да прави човечето с тези придобити мутренски навици?


02 Юли 2011 14:41 | браво
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

Мишките пак изпълзяха от дупките и започнаха да плюват по Сашо. Имате уникален човек за кмет много деен и човечен. Вместо да бълвате злостни коментари по него опитайте и вие да посвършите нещо. Сашко не им се хващай на глупостите, а се стягай за трети мандат. Успех приятелю


03 Юли 2011 00:25 | Атомик-инвест
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Комисията да провери защо делото за незаконното разширяване на просеката до лифта против Фирмата "Рила спорт" бе прекратено поради "неизвестен извършител" известен като сдружение от Славейко Стайков, Сашо Иванов, Венчо Златанчев, Милан Джоргов, Валентин Мандев, Калоян Бояджиев и следи от гумите по времето на сечта в просеката от багера на "Рила Спорт". Защо Дупнишката полиция следователи по делото и прокуратурата се притесняват да говорят.


03 Юли 2011 16:01 | до браво
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Какво му е уникалното на кмета? Половината от инвестициите по реализирането на проектите за строителството на пътя и лифта са отишли в личния му джоб (уникална къща за милиони). Ако ще говорим за уникалност то това е уникалното - присвояването на огромно количество парични средства за лично облагодетелстване!!! А и не само на него, но и на хората от инициативния комитет, които издигат новата му кандидатура за кмет. То иначе, ако не е той на власт, как ли ще продължат да развиват бизнеса си???




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар