Минни босове готвят началника на “Въгледобив” Огнян Зарев за кмет на Бобов дол

26 юни 2010 00:18   14 коментара   31182 прочита
О. Зарев
О. Зарев


О. Зарев

Съветникът Стоичко Стоянов разкри нова икономическа формула за управлението на миньорската община

Трима ключови минни босове чертаят нова икономическа формула за управление на град Бобов дол. Съпругът на кмета на Бобов дол Грети Алексова, с когото са във фактическа раздяла Венцислав Алексов е влязъл в комбина със зетя на собственика на ТЕЦ “Бобов дол” Христо Ковачки - Никифор Вангелов, и с управителя на “Мини Перник” - общинския съветник Огнян Зарев, за съвместно ръководство на минните басейни в Бобов дол, съобщи общинският съветник от Бобов дол Стоичко Стоянов. По силата на тази формула се очаква Огнян Зарев, роден в Бобов дол, живеещ на главната улица, дългогодишен инженер от “мини Бобов дол”, назначен за управител на “Мини Перник” от Христо Ковачки, собственик на пернишката мина, да бъде издигнат за кмет на Бобов дол. Венцислав Алексов е собственик на открития рудник “Христо Ботев”.

Публична тайна е, а и всеки ден на фонтана на централния площад в Бобов дол ставаме свидетели как Венцислав Алексов в 9,30 часа, пристигайки от жилището си от Дупница, влиза в кметския кабинет на съпругата си Грети Алексова. Странното в случая е, че той живее на съпружески начала в апартамент в Дупница от повече от 5 години с жена от село Дяково, Дупнишко. За всички е известно, че всъщност община Бобов дол се ръководи не от Грети, а от Венцислав Алексов, каза Стоичко Стоянов. Добрите отношения между тях са възстановени, след като Грети Алексова обяви, че е разведена и успя да предостави над 18 декара земя временна общинска собственост на Венцислав Алексов и негови съдружници от София, за да обособи открития рудник “Рудината”, каза Стоичко Стоянов.

“Мини Бобов дол” се стопанисва под наем от Христо Ковачки от 2007 година. За обединението в консорциум на тримата основни играчи съдействал и Валери Радлев, заяви съветникът.

От сигурен източник знам, че кметът на Бобов дол Грети Алексова се опитва да наложи за шеф на “Въгледобив” - Бобов дол съпруга си Венцислав Алексов. Целта на кметската рокада е да бъде изместен сегашният управител Огнян Зарев, шеф на “Мини Перник” и управител на “Въгледобив”. Причината за новите комбинации е икономическа - как да бъде погасен дългът от 20 милиона лева на “Въгледобив” - Бобов дол към държавата. Предприятието не е внесло нито стотинка към държавата като наемател на “Мини Бобов дол”, макар че Христо Ковачки успява да изплаща заплати и осигуровки на около 2000 миньори, ангажирани в добива на въглища.

14 коментара
26 Юни 2010 07:53 | яяяяяяяяяяя
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

затова ли Зарев лиже подметките на Алексова ,много неизгодна сделка,община затънала в батак на Зарев,а шеф на въгледобив Алексов
Най - после зарев си намери майстора


26 Юни 2010 08:02 | миньор
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

По добре Алексов,по е човечен,знае как се работи с миньори,а не тоя страхливец и нагаждач Зарев,забрави се вече новобогаташчето.
Браво Алексова справи се с г-н Зарев-добре го подреди!
А той се мислеше за голям играч,но явно не ви познава достатъчно!


26 Юни 2010 08:53 | политик
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Зарев кмет ,радлев и детелинка зам.кметове - ХА-ХА-ХА


26 Юни 2010 08:55 | 777
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво бе Отворко!Голем си играч.


26 Юни 2010 09:38 | приятел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Алексов винаги е бил играч,свалям му шапка!


26 Юни 2010 15:25 | 26юни 2010г. 15.25
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До кога ще се търпят тея мушеници на власт вече е време да се върне лейди за да се оправи града отново . Тая управа с главата и кметица що не разбира нищо що се напинят я да си идат стига сме ги гледали вече тея лицемери и неграмотници .Много грамотни служители имат и затово са напред вече останаха тея що не става нищо от тех .


26 Юни 2010 16:10 | ех
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

абе Стоичко , ти с какви очи си седнал да коментираш семейното положение на хората. Ти за себе си кажи ............, за твойте деца които до преди 10год не беше виждал.
И ти имаш претенции за " МОРАЛ". Най-добре се скрии некъде , че от неграмотници като теб стигнахме на тоя хал


26 Юни 2010 17:33 | Кумчо Вълчо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Алексов е едно пиянде и вече остарял Дон Жуан,а Зарев е свестно и меслещо момче,на никой не е отказал помощ,разрира се,в границите на компетенциите си.Венци,сложи си въжето като кума ти Тодоров,та да отървеш от присъствието си тия около теб.


26 Юни 2010 23:24 | към Кумчо вълчо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Като правиш характеристика в даден коментар не се ограничавай едностранчиво.Алексов може да е пиянде,но той подаде ръка на Зарев,когато мина ХРИСТО БОТЕВ загиваше под неговото управление.АЛЕКСОВ гледай си новата жена и бъди щастлив, а ти ЗАРЕВ се кръс-ти още малко да бъдеш ДВУЛИКИЯ ЯНУС-всяко начало има и край.За всички злосторници - нищо добро.................


27 Юни 2010 11:22 | аз
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

който и да дойде е по-малкото зло от лейди Каленичкова и Радлев. върнат ли се те, требва да закриваме града.


27 Юни 2010 12:02 | бобовдолец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

То и Ганчев му подаде ръка ,но бобовдолци виждаме какво става,ту Радлев го изключва от партията си,ту Зарев го изключва,защо тоя човек отказва да бъде послушен,и кметицата не го иска ,не им пасва на далаверите.


28 Юни 2010 15:39 | 1111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Този Стоичко - много умен стана бе, а иначе името не може да си напише. Жалко за Струма, че ползва такива източници за статиите си, много жалко.


29 Юни 2010 22:18 | :)
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сипи по едно, па да му е здрава майката !;)


11 Септември 2010 23:25 | независим
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

престанете да се плюете бе некадърници такива всичките сте от един дол дренки . ганчев мошеника , кметицата пияница , съпруга и пияница и пропадналец. всички до един мързеливци за разлика от зарев който поне не е пияница , мързеливец и прпадналец като вас, може да си има някй недостатъци като всеки жив човек , но поне е човечен и не е алкохолозависим. какво да очакваме от вас пияндета такива.а ганчев да слуша и изпълнява какво му каже ванчето иначе сигурен съм не е прочел нито един нормативен акт . като председател на общински съвет беше много неграмотен , не че тия сега са много грамотни




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар