Министър Р. Плевнелиев: Кметът Паскалев да се извини на благоевградчани, допусна да се разкопаят улици без договор за асфалтирането им

31 август 2009 00:20   8 коментара   32704 прочита
Р. Плевнелиев
Р. Плевнелиев


Р. Плевнелиев

Среща на председателя на ОбС и лидер на ГЕРБ К. Хаджигаев и депутата Ат. Камбитов в МРРБ

Мащабните изкопни дейности в кварталите 25, 26, 27, 32, 33, 34, 40, 41 и 42 в Благоевград по проект на МРРБ, който бе спрян от новия министър Росен Плевнелиев, са започнали, без да има сключен договор за асфалтирането на осем от основните пътни артерии в центъра на града, стана ясно след срещата на председателя на ОбС и лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев с министъра в петък в София. Да се разкопаят толкова възлови улици, без да е гарантирано тяхното завършване, е нещо, за което кметът на Благоевград Костадин Паскалев трябва да се извини на благоевградчани, е казал министър Плевнелиев на срещата.
Въпреки че формално общината не е страна по договора, се копае на нейна територия и се изисква съгласието й. Не може кметът да се разтоварва от отговорност, ако един проект, независимо кой го финансира и реализира, ще създаде дългосрочни проблеми на гражданите на неговата община, ако не бъде завършен, коментира депутатът от ГЕРБ в Благоевград Атанас Камбитов, който също присъства на срещата с министър Плевнелиев.

8 коментара
31 Август 2009 10:41 | Sifoncho_
Оценка:
16
 (
90
 гласа)

Време беше, някой да му го каже!


31 Август 2009 11:52 | И саа кво?
Оценка:
16
 (
84
 гласа)

Да си опраим улиците по пътя на самооблагането? Ами като почне есента къде отиват хората от разкопаните улици? Ни линейка може да дойде, ни умрел могат да изнесат. . . Не зная кой крив, кой прав - ама да намерятн ачин да оправят нещата.


31 Август 2009 13:17 | Иван
Оценка:
13
 (
97
 гласа)

Предишния кмет придаде на града такъв вид, че когато бях студент казвах с гордост, че съм от Благоевград, а Паскалев го превърна е прашно село, от което да се срамуваме.


31 Август 2009 21:14 | Пламен Димитров
Оценка:
18
 (
90
 гласа)

За каквото и да се копае в този град,асфалтирането е последна грижа.А там,където е направено,обикновенно е пропаднало с десетина сантиметра.


01 Септември 2009 04:36 | Nadya
Оценка:
-2
 (
92
 гласа)

Ostavete go kmeta Paskalev da si varshi rabotata, stiga ste go kleveteli.Po-umen i po-deen kmet edva li shte ima Blagoevgrad. Koito raboti, toi greshi, vseki go znae tova.Otstrani koito gleda,toi ne greshi, samo kosuri namira.


01 Септември 2009 11:13 | Иван
Оценка:
-4
 (
84
 гласа)

Права си Nadya, кмета е страшно деен, но когато работи за своята полза. Що се отнася до града единственното нещо което аз си спомням да е "направил" е тролейбусната линия, по която никога не се е движил тролей и от която са останали само част от стълбовете, но милионите дадени за нея са безвъзвратно загубени и предполагам значителна част от тях са отишли в неговия джоб.


01 Септември 2009 18:31 | Urko
Оценка:
13
 (
79
 гласа)

Da tolkova na^gaul i l^ajliv kmet Blagoevgrad ne imal. DOKOGA STE GO TURPIM!!!
Znam samo che s Gagauzov sa si napravili ofertata i trqbva spesno da se razledvat i hvurlqt v zatvora predi da sa se spasili. Da se proveri i Agromax i dali sa si platili danutsite i osigurovkite da se vidi koi sedi zad neq i ot DPS i ot BSP (e qsno e Kotseto razbira se)




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар