Министър М. Найденов взе ключовете от служебния джип “Тойота” и разпореди пълна проверка на ветеринарен шеф №1 в Пиринско д-р Бащавелов

02 септември 2009 00:20   22 коментара   139874 прочита
М. Бащавелов
М. Бащавелов


М. Бащавелов

Визита на член на кабинета “Бойко Борисов” в Благоевград

Министърът на земеделието Мирослав Найденов прибра служебния джип “Тойота” на шефа на Регионалната ветеринарна служба в Благоевград д-р Михаил Бащавелов седмица след като в. “Струма” разкри брокерския талант на държавния чиновник като посредник за сделка с 8 коли на обща стойност около 500 000 лв., платени от Националната ветеринарномедицинска служба. Така д-р Бащавелов осигури отлична печалба за приятеля си, собственик на “Монца”, Васил Новоселски.
От в. “Струма” разбрах за сделката, съобщи вчера в Благоевград министър Найденов, който пристигна на среща в заседателната зала на ЮЗУ с шефовете на всички областни и общински земеделски служби и със земеделски производители. Разбрах, че д-р Бащавелов е в отпуск и вчера казах на заместничката му да ми донесе ключовете от колата, за да не потърся ключа от кабинета му, обясни земеделският министър. По сигнала на “Струма” инспекторатът на министерството започна проверка, ако се констатират закононарушения, резултатите ще предам на прокуратурата, допълни той.
Министър Найденов не е запознат със скандалния казус за работещия незаконно 5 г. месопреработвателен цех в гр. Рила на Димитър Михайлов, приятел на шефа на РДВМС - Кюстендил Латин Димитров, който “Струма” следи от април. Там бяха открити и иззети 2020 кг полуразложени продукти, но началникът на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов не намери време да накаже дисциплинарно подчинения си Л. Димитров.
Ще проверя казуса, ангажира се вчера министърът на земеделието и храните.
На срещата с областните и общински земеделски шефове и земеделски производители министър М. Найденов коментира проблемите, които са почти идентични в цялата страна. Досега съм бил в 5 области, но за първи път в Благоевград чух да похвалят Техническия инспекторат на Разплащателната агенция, вероятно тук служителите добре си вършат работата, каза министърът.

22 коментара
02 Септември 2009 08:30 | skype68
Оценка:
66
 (
170
 гласа)

евала ,не ми се вярваше М.Найденов да направи нещо,но ето вижте ,че започна да действа...дано е по различен от всички други и дано си върши работата съвестно...


02 Септември 2009 11:44 | vet
Оценка:
10
 (
86
 гласа)

privettvam D-r Naidenov


02 Септември 2009 14:39 | Поп
Оценка:
23
 (
103
 гласа)

Блажени са вярващите в оправията на НВМС, особено с намесата на д-р М. Найденов!


02 Септември 2009 15:47 | любовник
Оценка:
5
 (
91
 гласа)

началникът на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов не намери време да накаже дисциплинарно подчинения си Л. Димитров.


02 Септември 2009 15:59 | Toй е наша гордост!!!
Оценка:
-12
 (
122
 гласа)

Д-р Михаил Николов Бащавелов - председател
Д-Р МИХАИЛ НИКОЛОВ БАЩАВЕЛОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СВЛБ

Д-р Бащавелов е роден на 28.06.1959г. в гр.Благоевград. Народност българин, гражданство Българско. Завършва средно образование в хуманитарна гимназия “Св.св.Кирил и Методий” в гр.Благоевград. През 1985г. завършва ветеринарна медицина във Ветеринарно-медицинския факултет на Тракийския университет в гр.Стара Загора – специалност ветеринарен лекар, магистър по ветеринарна медицина.
През 2004г. е завършил дългосрочна специализация по “Ветеринарно – санитарен контрол на хранителните продукти от животински произход” в Тракийския университет в гр.Ст.Загора. През 2006г. завършва магистратура по публична администрация в правно – историческия факултет на Югозападния университет в гр.Благоевград. Специализирал е през 2004г. “системи за самоконтрол при производството на храни” в САЩ, а през 2005г. и 2009г. “управление на системи в държавната администрация” в РГермания. Работил е като участъков в


02 Септември 2009 20:08 | чичката
Оценка:
7
 (
91
 гласа)

за да започнем да се оправяме трябва да се унищожат всички нещастници като бащавелов,йотовски,димитров и още един вагон знайни и незнайни отрепки иначе дупе да ни е яко-и на нас простосмъртните лекари и на стопаните-европа може и да иска да ни помага,но заради такива престъпници в очите дори и на обикновения селянин няма да струваме пукнат грош-затвор и конфискуване на имуществото,това може и да промени отношението към ВЕТЕРИНАРНИЯТ ЛЕКАР В БЪЛГАРИЯ


02 Септември 2009 21:14 | rudi
Оценка:
8
 (
92
 гласа)

Дали тази статия не е просто пиар стратегия на М.Наѝденов само времето ще покаже.Силно се надявам да не се оправдаят съмненията ми за нов бардак със стари к****.


02 Септември 2009 22:41 | Hajko
Оценка:
12
 (
98
 гласа)

Spored men osven che mu e vzel kluchovete e trqbvalo da go dade i na prokuraturata za nedobrosuvestnosti raztochitelstvo!


02 Септември 2009 23:40 | baba ti
Оценка:
-36
 (
128
 гласа)

a spored mene vie ste neusvedomen nai malkoto i zloben


03 Септември 2009 03:04 | batko
Оценка:
7
 (
91
 гласа)

Браво, Hajko! Уволнение, конфискация и затвор!!!!!!!!!!!


07 Септември 2009 18:21 | ТОНЕВ
Оценка:
0
 (
88
 гласа)

Г-Н НАИДЕНОВ,ПРОВЕРЕТЕ И РВМС БУРСАС.ТАМ НА ЕДИН ВЕТ,ТЕХНИК ПРЕДОСТАВЯТ КОЛА И 200 КМ. ПРОБЕГ.


07 Септември 2009 20:56 | ветеринар
Оценка:
-2
 (
92
 гласа)

брей, много специализирал тоз д-р Бащавелов, бе ! А в студенстските си години прекъсва три пъти следването си и много ме съмнява да е завършил през 1985 год. Те двамата с Людмил Антов са дялани камъни, така ще се пенсионират като директори на РВМС. Друго не могат да работят, дали ще им стигнат държавите по света, в които да отидат в командировка. И откъде накъде баш тези директори трябва да оглавяват съсловната организация ? Какви интереси ще защитават те, освен собствените си ?


09 Септември 2009 11:13 | kolega
Оценка:
7
 (
69
 гласа)

Предупреждение: Писането на кирилица е задължително!


spesializiral e i kakvo tova e mnogo hubavo teb qvno te e qd i zavijda6 kak moje6 da govori6 gluposti za 4ovek koito qvno ne poznava6


14 Септември 2009 09:55 | ЧП вет.лекар, който случайно научи за:
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Колеги това е част от - НАРЕДБА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА СПЕЦИАЛНОСТ И ПРОВЕЖДАНЕ НА СЛЕДДИПЛОМНО ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТТА НА ВЕТ. МЕДИЦИНА
Чл.45. Минимални изисквания за броя на кредитите за обучение, придобивани всяка година от ветеринарни лекари при упражняване на ветеринарномедицинска дейност са:
(1) За практикуващи ветеринарни лекари, работещи във ветеринарно медицински лечебни заведения по смисъла на ЗВМД:
1. за работа във вет.клиника (лечебница) или лаборатория – за ръководителя на клиниката (лабораторията) – най-малко 30 кредита годишно, за другите вет.лекари (други специалисти) – най-малко 15 кредита годишно.
2. за работа в амбулатория (кабинет) от І и ІІ категория – най-малко 20 кредита годишно.
3. за работа амбулатория (кабинет) от ІІІ и ІV категория – най-малко 15 кредита годишно.
4. за новоназначени и начинаещи за работа в лечебните заведения – най-малко 30 кредита годишно до третата година;


14 Септември 2009 10:59 | ЧПр.
Оценка:
12
 (
32
 гласа)

Добре, че отвреме-навреме, някой от колегите ни напомня, че все пак сме вет.лекари и сме от професионална обшност на една важна професия, която е регулирана със сторги правила и закони. Надявам се някои да ме осветли по тази НАРЕДБА. Колеги предлагам да излезем от зоната на безсмислието и празнодумието. Толкова много проблеми са ми се струпали на главата в личен и професионален план, че не желая да хабя време и енергия за нищото. Очаквам коментари за парите за ДПП, за ГРД за перспективите за следващата година, за ценоразписа, който разбрах, че в този му вид е невалиден и т.н. Ако някои от ръководството на БВС знае пове че, даде разяснения-тука или на форума на БВС.


15 Септември 2009 01:03 | вет.лекар, който знае че има и Кодекс на БВС
Оценка:
5
 (
41
 гласа)

Извадки от кодекса за ДВП и проф. етика на БВС! Припомням на някои от колегите от БВС: ЧАСТ 7: ОТГОВОРНОСТИ КЪМ КОЛЕГИТЕ : Публичните скандали между колегите подриват обществения престиж на цялата колегия.
І Ветеринарният лекар трябва: 5. да поддържат помежду си колегиални отношения. Този, който предизвика конфликт на професионално ниво, трябва да търси начин да изглади недоразуменията.
ІІ Ветеринарният лекар не трябва:
1.да пише или говори неправомерно срещу друг колега
Обществен живот и връзка с медиите: 7. Изявявайки се в медиите ветеринарните лекари ТРЯБВА да са сигурни, че всяко тяхно твърдение е истинно и е аргументирано, подкрепено с точни факти. Трябва ясно да се разграничава личното мнение и политическите убеждения от установения факт.
Ако нещо не разбирате, питайте! Аз съм впечатлен от това произведение Кодекс на БВС.


29 Септември 2009 14:52 | колега
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

М.Бащавелов не е случаен-обучава се по вет.медицина 10 години.Не всеки може толкова дълго да се обучава и не случайно е вет.№1.Като цитирате години-помислете,че има колеги които са добре запознати!


29 Септември 2009 19:23 | ст
Оценка:
-7
 (
31
 гласа)

Явно не познаване М.Бащавелов изобщо щом злословите така .което не ви прави чест


02 Октомври 2009 00:21 | колега
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Миро,отрежи главите на всички корумпирани копелета от системата на НВММС,ако искаш да покажеш резултати от твоето управление на МЗХ.Благодарение на тези помияри България е на дъното в ЕС и никой не ни зачита за хора.Направиха всичко възможно БЪЛГАРИНА да консумира ниско качествените храни,които нямат реализация на ОЕП.Благодарение на тях,за да откраднат максимално малко ,но достатъчно за техния стандарт на живот, тези изроди допринесоха да нямаме животновъдство,нормална храна за БЪЛГАРИНА,да съсипят авторитета на ветеринарната професия в името на личното им облагодетелстване.
Миро,вземи най голямата брадва и режи от кръста,недей да ги жалиш.Те са достатъчно здрави за да окрякат,като им смениш фланелките на" Кръстника" с такива на раета.
Не се страхувай,БЪЛГАРИНА ще го отцени!!!


16 Октомври 2009 10:30 | атанаска
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Нека Министър Д-р Мирослав Найденов да провери защо Д-р Вълчанов беше отстранен от шефското место на ДВСК Хасково през периода2003/2004г. това го има в досието му,а ДАНС да провери кой водеше следствието и докъде стигна и ще се види как престъпленията в служба мултиплицират в България и то на високо ниво.Найстина ако имат желание това могат да го направят и ще се отърват много бързо от далавераджиите ,който са на Държавна служба.


07 Ноември 2009 21:41 | сузи
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Всички месопреработвателни,млекопреработвателни предприятия и складове, подлежащи на пряк контрол от ДВСК в Хасковска област, се изнудват от Вълчанов за изработване на програми от приближената му фирма" Хигиенконсулт". Други програми той не одобрява. Ако се изготви друга програма, то тя подлежи на обстойни проверки. Пак ще се измъкне тоя мошеник , както когато пусна на пазара заразените ядки.


26 Януари 2010 20:21 | ЖОКИ
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

и като му взе ключовете какво стана ? има ли следствие и прокуратура ? няма няма и да има защото в играта са много хора които пък имат други хора дето ги пазят защото крадат и за тях. това е официално занимание в изгнилата НВМС -страшно паразитна и вредна структура за крадене на пари в особенно големи размери.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар