Министър М. Найденов уволни земеделския шеф на Пиринско Ариф Мустакли, цял ден той чакаше в кабинета си заповедта с коментара: Искат всички помаци да ни върнат на полето да копаем тютюн и да газим в калта

14 ноември 2009 00:18   28 коментара   22215 прочита
А. Мустакли
А. Мустакли


А. Мустакли

28 директори на областни служби освободени в един ден

Земеделският министър Мирослав Найденов освободи вчера 28-те директори на областни служби "Земеделие" в страната, новината съобщи самият той по време на парламентарния контрол. Директорът на областната дирекция в Благоевград Ариф Мустакли вчера през целия ден очакваше на работното си място министерската заповед. Чакам всеки момент да ме освободят, нали искат всички помаци да ни върнат на полето да копаем тютюн и да бъркаме в калта, само че вече няма как да стане, каза той с видимо огорчение. На неговото място ще седне Кирил Укев, който е роден в село Микрево, а в момента е председател на ОбС в Струмяни и е лидер на местната структура на ГЕРБ.

Разпоредих мащабни проверки на областните служби и областните дирекции по земеделие и се констатира, че са вършени безобразия. С оглед на това използвам случая от трибуната на Народното събрание да информирам вас и останалите народни представители, че с с моя заповед освободих всички 28 директори на областни служби „Земеделие”. И това не е политически акт. На базата на тези констатации, които връчих с доклад до главния прокурор Борис Велчев, и поисках с писмо до него да сезира Върховния административен съд, или по-скоро да поиска тълкование дали предходните министри на земеделието са имали право да упълномощават своите заместници на такива разпоредителни сделки. Ако отговорът е, че те са нямали това право, абсолютно всички сделки, подписани от тях, ще бъдат обявени за нищожни.

В този смисъл очакваме решението на ВАС, а се надявам новите директори на областни дирекции «Земеделие» да не участват в подобни кражби на държавно имущество, каза министър М. Найденов.

28 коментара
14 Ноември 2009 08:11 | овца
Оценка:
0
 (
28
 гласа)

айде на село,вземи си и найла и в кочината,прасета да храниш,гаден корумпиран помак


14 Ноември 2009 08:59 | abv
Оценка:
10
 (
38
 гласа)

помак помак


14 Ноември 2009 09:17 | ощетен
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

дано дойде и реда на председателите на поземлени комисий в общините те са ний корумпираните


14 Ноември 2009 10:07 | До овца
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

Хей овца , много ти се иска да си отидем на село, само че ние не сме като вас да гледаме прасета, защото свинско не ядем, за разлика от теб.Най-добре си гледай твоите прасета в твоето село.


14 Ноември 2009 10:11 | доган пазвантоглу
Оценка:
5
 (
33
 гласа)

Май точно ти трудно ще се вълнеш на полето /не виждам какво срамно има в това/ май Доганчо ви научи само на лапане от еврофондове и кражби - та сега ще ти е трудно да почнеш пак да си изкарваш парите с честен труд - както хилядите други достойни български граждани , пък били те и помаци.


14 Ноември 2009 11:32 | Катерина
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

Хубаво е направил, министъра. Поздравления! Стига толкова, корумпираните чиновници от ДПС се облажват от мизерната държавна баница. Натрупаха достатъчно парички, хайде да си ходят по родните места, или в Турция. Мястото не им е в Благоевград.


14 Ноември 2009 15:50 | 222
Оценка:
-4
 (
26
 гласа)

точно така,министъра си знае работата-всички п....... вън,стига лапане


14 Ноември 2009 16:34 | зА
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

ми те помаците 6те си отидат по селата.за6тото гледаме само помаците а за6то не погледнете на пражата страница за какви при става дума е това сте вие от блг.копелета крадливи


14 Ноември 2009 17:00 | Владислав
Оценка:
12
 (
28
 гласа)

За ваше сведение без отрудените помаци BG християните още щяха да са облечени в потури, бита им подобен на този от 18 век. Не пишете като не разбирате нещата. Бъдете толерантни и проявявайте търпимост. Помакът не краде, той харам не иска, вярва, че ще го настигне божието наказание. 20 години живея сред християни и не мога да разпозная такива, които мразят помаците. Срещу помаците са само болни, промити и извратени мозъци, без гънки и с много бели полета. Дано да не съм обидил никого!
P/S На последното преброяване в България % на хора с висше образование е най-голям сред помаците!!!


14 Ноември 2009 17:10 | Владислав
Оценка:
5
 (
31
 гласа)

От беглото ми познанство с Ариф Мустаклъ знам, че е добър, грамотен и ценен кадър на BG:
- с висше образование, агроном;
- бил е съветник на БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ;
- бил е БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТ;
Нека всеки критикува хора от неговото ниво!


14 Ноември 2009 18:10 | ДО ВЛАДИСЛАВ
Оценка:
-1
 (
31
 гласа)

ИНТЕРЕСНО ЗАЩО , Г-Н МИНИСТЪРА УВОЛНЯВА, МОЖЕЩИ И ЗНАЕЩИ ХОРА. ЗАДАВАЛ ЛИ СИ, СИ ТОЗИ ВЪПРОС? МОЖЕ БИ ЗАЩОТО КРАДАТ.


14 Ноември 2009 19:09 | до владислав
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

помаците не крадат,ама арифчо многооооооооооооо


14 Ноември 2009 19:21 | Българан
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Бах ти и държавичката, дето позволява такива цървули да са държавни чиновници!!! Марш на село, бе гнусник!!! Не били яли помаците свинско...?!?!?!... колко смръдльовци съм го виждал как лапат свински пържоли и кюфтета на банкети ... абе, грозна картинка ...


14 Ноември 2009 20:21 | до министъра
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Да се проверят и всички конкурси за държавни служители в общ. служби проведени през управлението на Мустакли. Там ще видите как се пренебрегваха кандидати с агроменижмънт и се приемаха кандидати с педагогика, само защото са от правилната партия.


14 Ноември 2009 21:11 | ахмак
Оценка:
-5
 (
27
 гласа)

Миро - тъпото уволнил 28 директори на областни служби "Земеделие", а тук плюят само помаците. Те ли са управлявали службите в страната или и българите - християни. Не знаех, че помаците са толкова много и така представени на всички нива в административните структури в държавата. Браво ПОМАЦИ!!!! А крадливите българи - християни къде са били? ??
Това не е ли реваншистката политика на управляващите "компетентни" специалисти на ГЕРБ?


14 Ноември 2009 22:32 | ДО АХМАК
Оценка:
7
 (
31
 гласа)

МИНИСТЪРА УВОЛНЯВА ПОМАЦИТЕ, ЗАРАДИ КРАЖБИ. ДОСЕГА МОЖЕ ДА СТЕ БИЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА, НО НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ВСЯКО НАЧАЛО СИ ИМА И КРАЙ. ВАШИЯ КРАЙ, НАСТЪПИ .


14 Ноември 2009 23:40 | сиси
Оценка:
-1
 (
29
 гласа)

Защо се гневите толкова , всяка нова власт си назначава свои кадри . ГЕРБ до момента показват завидна толерантност която аз лично не удобрявам . Да ти няма до един тези които до сега управляваха областта ни защото те служеха на БСП и ДПС , колко християни спечелиха финансиране от европейски проекти е да има няко то е пак с помоща на ДПС на които бяха принудени да се подлагат защотото само те имаха думата кой да бъде и кой да не бъде . Така че каквото повикало това се отзовали . Те си мислеха че ще са вечни . Сега в ъгъла и ще си траете въпреки че пак хитрувате и се нагаждате на ГЕРБ .


15 Ноември 2009 11:21 | 123
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

хайде стига със спекулациите,че като махнат някого го махат заради това,че е помак или ром или каквото и да било.когато са го назначавали дали ди е помислил,че го назначават само защото е помак!!!аман от комплекси.ако е толкова ценен кадър вместо да се жалва че е помак да застане и да каже:добър съм,защото направит това,това,това......кой го пита помак ли е или не ,та ни навира това в очите!!!!


15 Ноември 2009 11:35 | Васил Шумаров от Петрич
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Земите от двете страни на всички изходни шосета на 5 километра от Петрич са застроени от всевъзможни бензиностанции, складове, магазини, автомивки и автогаражи за продажба на коли втора употреба. Това са най-плодородните напоявани земи в Петричкото поле, които бяха блокове с праскови. Масовото унищожаване на земеделските земи стана с разрешение на Комисията по земеделие към Областния управитил, оглавена от "добрия, грамотен и ценен кадър" Ариф Мустаклъ.
Унищожаването на земеделската земя е варварство! Защото природата за сто години успява да създаде само един сантиметър хумусна почва. За мен Мустаклъ е престъпник. Ако всички политици са като него, на потомците си ще оставим една бетонна пустиня.


15 Ноември 2009 17:57 | селянин /не селяндур/
Оценка:
-10
 (
28
 гласа)

Всяко начало има и край.И на полето при нас има нужда от хора.
Какво ние като копаме по цял ден да не сме второ качество човеци.
Щом човека е агроном,няма значение дали е помак,да заповяда при нас,ще му дадем най голямата мотика.


16 Ноември 2009 10:12 | Иван
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Кирил Укев от с. Микрево не е ли строителния работник , хитър измамник?


16 Ноември 2009 10:52 | до министъра
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Приветствам промените.Новата власт с нови хора.Въпроса е какви са тези хора?
Г-н министре ,не се надявайте "новите директори на областни дирекции «Земеделие» да не участват в подобни кражби на държавно имущество" ???????!!!!!!!!!!!
Първо ги проверете,ама добре ги проверете/имотно състояние ,влогове ,земи,как е придобито , заменки и т.н/,защото май някои от тях са се възползвали от досегашното си служебно положение.
Да не се наложи Вашите заповеди за назначаване, после да обявите за нищожни?
Не е важно дали си помак и българите крадат нали ? Искаме почтени хора.


16 Ноември 2009 10:54 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Свършиха ли се кадърните специалисти в областа на земеделието и доказани земеделци, та опряхте до УКЕВ-този смешник и послушко нагаждащ се към всяка власт, с диплом от "московски" ли от "киевски" ли или от "чиликовски" институт.Този на вързано куче хляп не може да даде камо ли да управлява земеделието на Благоевградка област.Господа Управляващи, доказвате че по нищо не се различавате от ДПС и БСП. Нямате ли срам от хората.


16 Ноември 2009 16:39 | !!!
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

Какви институти? Укев е неграмотен, проверете му дипломите откъде си е купил? ГЕРБ - ВНИМАВАЙТЕ!


16 Ноември 2009 18:15 | Самет Помака
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Така е ,Бойко Борисов е разпоредил -Всички помаци вън от управлението.Сега само тези с исламски имена а после и тези с християнски.


11 Януари 2010 11:14 | 4емби 1
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

жА бе кои го видя да краде? Някои хвана ли го на место как взима или краде? Тои ако незнае и неможе А. Костов и Р. Тоткова нямаше да го поканят ли4но да стане областен оправител, преди години. А ако погледнем реално БАЛГАРИА е била 500 годинки под турското. Така 4е със сигорност мога да кажа 4е нито един от нас неможе да каже дали е христианин или е тур4ин. Може вашите пра-пра дядовци да са се казвали Ариф, Мехмед, Ибрахим и т.н. и т.н. и т.н. Може да са били Паша (мн.4.) или техни комити и темподобни. Този 4овек ми е 4и4о (брат на баща ми) и мисля 4е го познавам по добре от вас и не говоря глупости като вас само и само да ме видят хората 4е и аз мога да пиша на кирилица. Та затова вси4ки, които не знаят ама ништи4ко за този 4овек, нека да не се занимават с глупости.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар