Местни избори 2023! Сандански-градът, опазил се от долнопробни кандидат-кметски интриги, пример за умерена политика и интелигентна надпревара

15 август 2023 08:00   74 коментара   21749 прочита


Настоящият кмет Атанас Стоянов ще се изправи в битка срещу лидера на ГЕРБ Стоян Стоев - борба на политики, адекватни решения за добруването и бъдещето на един от най-красивите градове в областта

Настоящият кмет на Сандански Атанас Стоянов от ВМРО ще се кандидатира за пореден управленски мандат. Срещу него в битката за кметския пост излиза лидерът на ПП ГЕРБ Стоян Стоев. И това са политиците, които ще достигнат до балотаж, какъвто се очаква засега в курортния град. По места в областта кандидатите за кметове са ясни и ако не са се обявили официално, то те се разпознават, заради агресията, с която се отправят към местните избори през есента, решили, че с оплюване на опонента ще стигнат далеч. Крайно грешно решение, далеч от истинската политика, такава каквато в момента наблюдаваме в Сандански. 

Действащият кмет Атанас Стоянов е изключително разпознаваем управник, когото познават лично и в най-закътаните села в общината, тъй като във времето на мандата си направи не малко за подобряване благосъстоянието им. Минал през всички нива на местното самоуправление, Стоянов има една отлична характеристика, а именно, държи се далеч от всякакви конфликти и интриги с опоненти, бизнесмени, общественици, което му спечели симпатиите на съгражданите му, гласували му доверие през 2019-та година. Тогава Атанас

Стоянов убедително победи кандидата на ГЕРБ Кирил Котев. И до днес Стоянов не каза лоша дума за предшественика си за разлика от много от кметовете в Пиринско, които оправдаваха безсилието си и грешките си с лошо наследство, оставено от предишен управник. Остана верен на това, което заяви в предишната кандидат-кметска надпревара „Изборите са си избори, те ще минат. Важното и смисленото е да останем хора с човешки ценности и добродетели!“, казваше Стоянов и 4 години доказа, че кметският престол не го е променил, така твърдят всички, с които той работи. 

Диалогичен работохолик, Атанас Стоянов, направи много за Сандански, все още не сме в предизборна кампания, за да изреждаме реализираните проекти, изградените нови улици и емблематични булеварди и всичко, което се случи в курортния град в последните няколко години, но не може да не се отбележи, че в момента Сандански е чист, подреден, пълен с туристи, привлекателна дестинация за посетители от страната и чужбина, център на множество спортни и културни събития.

Заведенията и хотелите са пълни, градът е жив и е един от най-красивите градове в областта, което е косвена оценка за работата на настоящия кмет. "За да довършим започнатите добри неща за града, така Атанас Стоянов мотивира пред Struma. com решението си да се кандидатира за кмет. На провокативен въпрос, около другите кандидати за кметове в предстоящите избори през есента, кметът Стоянов лаконично отговаря: Отнасям се с голямо уважение към всички кандидати, това е политическо състезание, в което всички имат право да участват, а решението кой е най-достойният, е в ръцете негово величество избирателят", казва кметът. За отношенията си с основния опонент Стоян Стоев, Атанас Стоянов твърди, че между тях не съществува антагонизъм и вражда, всеки провежда своята политика, без да пречи на другия. 
 

Умерено и диалогично е поведението и на спрягания за основен опонент на Стоянов, лидерът на ПП ГЕРБ Стоян Стоев. Млад и жизнен, Стоев не спря да се среща с хората от града и селата в качеството му на партиен лидер. Вратата на офиса му е отворена за всякакви проблеми на жителите, които Стоев прегръща като свои и търси начини за решението им. Активността на герберския водач не е само за преди изборите, Стоев провеждаше целогодишно постоянна политика, заявявайки още преди 4 години, че ръководената от него група в Общински съвет ще бъде конструктивната опозиция на властта. И спази обещанието си, ГЕРБ се намесваше активно в решенията на съвета, успявайки да стопира изпълнението на такива, които са в ущърб на интересите на града.

Стъпка по стъпка и в резултат на упоритостта си, Стоев стана силно разпознаваем сред съгражданите си, ценен от съпартийците си, които единодушно му гласуваха доверие да се изправи срещу действащ кмет с добри позиции и репутация. ГЕРБ предричат изборен успех на кандидата си. ВМРО са убедени, че санданчани ще оценят по достойнство работата на действащия кмет и ще му дадат доверието си за нов мандат. Прогнозите за кметската битка в Сандански в момента са, че Стоев и Стоянов ще достигнат до балотаж, не се очакват изненади от страна на други участници в кметската надпревара. 

Петя Колева 
 

Ст. Стоев


 


Още от: Политика

Принтирай статия
74 коментара
15 Август 2023 08:34 | Българин
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

Наскоро гном алчен нали знаеш, че няма да си кмет повече.
Не можеш да си купиш цялата община колкото и пари да даваш


15 Август 2023 08:35 | Poни
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Много искам да стана Кмет


15 Август 2023 09:49 | колега
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

най големия измамник в Сандански, покровителства няколко полицайчета да отглеждат и разпространяват забранени от закона субстанций


15 Август 2023 10:58 | Санданчанин
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Дано Господ да е с нас, че с тези двамата, които не са от Сандански не виждам никаква перспектива за града ни. Амин!


15 Август 2023 11:11 | тцтц
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Единственият кмет сгащен да купува гласове, вместо да е в затвора, си гледа живота.


15 Август 2023 11:14 | Стар гражданин
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

От зората на демокрацията до момента Атанас Стоянов е най кадърният и успешен кмет на общината! Браво г-н Стоянов, пожелавам ви успех на местните избори


15 Август 2023 11:26 | Рози
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Кмета Стоянов ще спечели зашото е добър земен и помага на хората
пак ще гласувам за него да е кмет


15 Август 2023 11:35 | Веско
Оценка:
-8
 (
16
 гласа)

Хората си уважават и ценят кмета


15 Август 2023 11:57 | Миро
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

За сегашния кмет съм - промени много неща към добро и се отнася човешки с хората


15 Август 2023 12:02 | Георги Събев
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

На фона на Стоев и другите имена, които се спрягат из града, Стоян е най-читав.


15 Август 2023 12:03 | Георги Събев
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Стоянов*


15 Август 2023 12:08 | Андон
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Стоянчо е гербаджия. Повече за тези НИКОГА! Атанас поне нещо го виждаме, че прави за града.


15 Август 2023 12:31 | Илиян
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Мили хора, нима забравихте, че въпросния кмет Атанас Стоянов беше задържан за купуване на гласове с пари откраднати от всички нас. Нима забравихте за всички откраднати имоти съществуващата имотна мафия оглавявана от Наско мравката. Тежко ви ако пак го изберете


15 Август 2023 12:39 | Знаещ
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Абе направили са се можави и двамата . Града от ден на ден върви надолу . Нито Мравката нито другия кандидат стават за нещо друго освен да лъжат и крадът. В града си е от време Тотево до сега едно и същи Муцуни издигнати от София . Не съумяхме да си издигнем ние гражданите кандидат и сега ще ни лъжат кой от кой е по добър.


15 Август 2023 12:53 | Бай Иван
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Който и да е, ние сме си калпави, все нещо не ни е наред и чакаме някой да ни оправи.


15 Август 2023 13:04 | Джамбазки
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

На кое казвате убедителна победа? На минаването на косъм с купени гласове? За да припомним на хората - Мравката стана кмет благодарение на черна и кална кампания, за която плащаше, а други му вършеха мръсната работа. На първи тур губеше доста по-убедително от колкото спечели на 2-ри с хиляди купени гласове. За тези 4 години не направи и наполовина нещата, които реализира предшественика му! Неговия мандат ще се запомни с разпродажбата на общинска собственост и евтин ПиАр със банални цитати!


15 Август 2023 13:11 | До Джамбазки
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Какво направи предшественика му? Аре стига, басейни, къщи, подсигури си семейството и това беше. А тая акция с купуването на гласове беше толкова смешна, ще купи той, с 2000 лв, ама друг път. То ВМРО тогава и процента не беше минало. Стоян и той не ми изглежда читав, ама да видим и той какво ще направи.


15 Август 2023 13:31 | Виктор
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Най-малко: спортна зала, кино, цял околовръстен път
с подземна инфраструктура и кръгово, нови паркоместа, атлетическа писта, малък стадион, саниране на обществени сгради, детски градини, галерия, куп готови проекти... Все неща на които не спира да се снима сегашния кмет.


15 Август 2023 13:41 | Гражданин
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Стремежа да се омъскаряват кандидатите не е продуктивен за града ни! Досегашният Кмет се опита да промени много неща и с повечето от тях се справи добре. А за това, че е Човечен го усещаме всички и това ще му донесе ПОБЕДАТА! Миналият път не гласувах за него, но този път КАТЕГОРИЧНО ДА!!!


15 Август 2023 15:04 | Сандански
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Този кмет Стоянов Мравката Айдук защо не е в затвора ? Нали го хванаха да купува гласове за изборите.


15 Август 2023 15:07 | Щангата
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Браво на Кмета Стоянов
Най вече човек който направи много за Сандански и Околията.
Успех за напред защото Сандански има нужда от Кмет като Вас.


15 Август 2023 15:23 | Миро
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Народен човек е малкия и хората са за него


15 Август 2023 15:24 | Активен
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Пак ли ГЕРБ - никога повече


15 Август 2023 15:43 | Марина
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Какво е направил мравката за Сандански че нещо не мога да се сетя?


15 Август 2023 15:46 | Иво
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

На местните избори се гласува за личност, не за партия


15 Август 2023 15:47 | Ново Делчево
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Народен човек е кмета естествено, раздава пари на хората


15 Август 2023 15:55 | До Рози
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Кмета Стоянов е пътник, не живейте в илюзии


15 Август 2023 16:06 | Костадин
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Гласуваш за Стоян Стоев - получаваш Александър Манолев!


15 Август 2023 16:38 | Митака
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ха ха, този даже бил и кмет на годината
смях в залата


15 Август 2023 16:44 | Биляна
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Променил града към по-добро, на някой главите май служат само за равновесие.
Към какво е променен града, освен че се разпродава всичко общинско на килограм


15 Август 2023 17:10 | Горноджумаец
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Като ви чете човек ще каже, че Сандански е съсипан, а всъщност последните 4 години аз виждам как града се развива, за разлика от Благоевград.


15 Август 2023 18:24 | Склаве
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Бате Насе, остави ги да говорят каквото си искат.., пълни жабката с пари и идвай насам, чакаме те


15 Август 2023 18:34 | знае се
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Успешен е да. Никой не купува гласове като него. В това е най-успешен.


15 Август 2023 18:44 | Възмутени Граждани
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Как може Кмета да ни лъже !!
Наистина това е от 2020 г. !!
Пробутва ни ЛЪЖИ !!
Как не те е срам Кмете !!
Как може да ЛЪЖЕШ ОБЩЕСТВОТО !!
КМЕТ - ЛЪЖЕЦ !


15 Август 2023 19:18 | Владимир Димитров
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Атанас Стоянов наистина е работохолик и отдаден на своя град кмет. По време на неговия мандат Сандански се оживи, туризмът беше възобновен след Ковид-кризата и не на последно място стана кмет на годината и то не веднъж, което е достатъчна оценка за неговата работа през последните 4 години.


15 Август 2023 19:23 | Митака
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Сандански най-накрая случи на кмет! Бързо развиващ се и привлекателен стана през този мандат! Пожелавам на Г-н Стоянов още много мандати и всички така успешни!


15 Август 2023 19:27 | Малкият Мук до В.Димитров
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Владо бива те да лъскаш ...продължавай така може и Млеко да пуснеш !
А сладоледа става и за близане


15 Август 2023 19:27 | Знаещ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Мравката е вуйчо на Главчо кмета на Поленица а други кандидат е от Поленица яко ще се плаща


15 Август 2023 19:42 | Ицо
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Следващия кмет на Сандански няма да се казва Атанас Стоянов, от сега да си знаят всички тролове, активизирани да пишат суперлативи за малкия си началник


15 Август 2023 21:23 | Пешо Ценкин
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Чета коментарите и виждам колко е голяма гербаджийската злоба и страх, че Атанас Стоянов ОТНОВО ще бъде кмет на Сандански! Колкото и да не ви се иска кметът Стоянов направи много повече за града ни отколкото предишния гербав чиновник!


15 Август 2023 21:34 | Ивелин Делибалтов
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Надявам се хората в Сандански отново да подкрепят Атанас Стоянов на изборите, защото той го заслужава. През последните четири години не чух нито едно негативно изречение по линия на предишните управници на нашия град, които го съсипваха, напротив Атанас Стоянов остави дребнотемията и битовизмите, захващайки се за работа в полза на гражданите на Сандански. Инфраструктурата, туризмът, детските градини, спортните площадки и увеличеният бюджет, постигнати от настоящия кмет превърнаха Сандански в един от нормално развиващите се градове в Югозападна България.


15 Август 2023 21:40 | До Ценкин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Атанас Стоянов повече няма да бъде кмет на Сандански


15 Август 2023 21:49 | Ива
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Четири години спа мравката сега се сетил да прави алеи и градинки в Спартак


15 Август 2023 21:50 | Лешница
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Делибалтов дай някакъв пример за инфраструктура


15 Август 2023 21:55 | Марая
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Целия град е дупка до дупка той прави някаква мижава улица дълга 200 м. пряката пътека от Поленица, смешници


15 Август 2023 22:28 | До Колега
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Браво, много точно ....платена статия, затова снимката е от 2020г, преди 3 години ...значи Мравката я е крил под дюшега, така както крие откраднатите пари от народа


16 Август 2023 08:07 | Галин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Струма. ком, веднага изтривате коментарите, които не ви допадат
Прибрали сте паричките на мравката за тази статия и сега триете.., смешковци


16 Август 2023 08:52 | Фен
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Насето Стоянов си заминава и на него това му е пределно ясно


16 Август 2023 09:23 | Костадин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

А някой може ли да ми каже Стоев какво работи. Гледам го джитка с кола за 200 бона, а уж само общински съветник го раздава.


16 Август 2023 09:32 | Стоилов
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Чудех се кои ще са другите кандидати, ама като гледам, че ГРоБ яко скача срещу Стоянов, ясна е работата, определено пак ще се гласува за него.


16 Август 2023 10:23 | Иво Антонов
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

ГЕРБ тролчетата са налазили. Атанас Стоянов работи много по-добре от крадливия Котев, а ако погледнете по страната как хората мразят герберските управници ще разберете защо трябва да подкрепите отново Стоянов. Тази герберска помия трябва да се измете.


16 Август 2023 10:25 | Вальо
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Дано кампанията премине в добър дух. Стоянов показа, че може да се работи за града и без гръб в централната власт. Работи отдадено за хората и заслужава още един мандат.


16 Август 2023 10:29 | Виолета
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Колко сте късопаметни. Забравихте какво беше преди 4 години. Стоянов е един от най-успешните кметове в България и не го казвам само аз. Забравихте ковид, наводненията, пожарите. Той беше навсякъде. Да не говорим, че работи с всички служебни правителства, които се изредиха. Само мрънкачи тук.


16 Август 2023 11:03 | Мая
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Струма, трябваше да му сложите снимката с пръскачката


16 Август 2023 11:06 | Васка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Общинските служители спамят яко, в защита на боса, браво така трябва


16 Август 2023 12:08 | Мария Михова
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Най-успешният кмет на Сандански! Не го забравяйте, преди това беше гадно


16 Август 2023 13:26 | Знаещ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Абе немога да се начудя на драскачите в защита на Мравката . То и тоя другия кандидат е същата утрепка ама мравката да защитавате голяма глупост . Този миник е във властта от зародиша на така наречената демократична промяна ушким де бивш партиен член на БКП и след това смяна на партии от една в друга. Та да си дойдем на махабетя всеки преди избори казва че е направил много за града и обещава още и още . Всички бивши и настоящи кметове са един дол дренки само хвалене и присвояване уреждане по шуро жаджанашки и всичко това на гърба на нас данъкоплатците . Ако е толкова тежка тази работа на кмет няма да се фалшифицират избори да се се дава мило и Драго за да останат на власт.


16 Август 2023 13:27 | Знаещ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Хайде сега кметските калинки почвайте да драскате


16 Август 2023 13:34 | Христо Джогев
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Аман от гербаджийски комплексари в Сандански. Няма да победите и на тези избори. Не го ли разбрахте?!


16 Август 2023 13:56 | Иванова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Който и да стане кмет, трябва да се обърне внимание на проблема с паркирането, не само в центъра а и по кварталите е ужас


16 Август 2023 13:57 | Общинар
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Кмета ни иска от всички, които работим в общината минимум по 20 гласа.., нямаш проблем шеф


16 Август 2023 14:33 | Великов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тролчета само едно ще ви кажа - момчето си отива


16 Август 2023 15:35 | Вангел
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Сандански ще оцени по достойнство кмета и делата му. Знаем какъв беше града при предшественика на Стоянов и какъв е сега. Друго е да не се мисли само за къщи за тъщи.


16 Август 2023 15:36 | Стоян Б.
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ей Гербави глупаци отивайте да лапате на Бат Бойко, в Сандански работа нямате


16 Август 2023 15:55 | Герб
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Само ГЕРБ


16 Август 2023 15:59 | Комшия
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Как да не е направил нищо кмета, направи булевард за 6, 5 млн. лв.


16 Август 2023 18:33 | Мравка на Годината
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Мравка на Годината или Лъжец на Годината е все едно и също !
Но МОШЕНИК И Крадец наи ти отива !
Заслуги си имал, какви ??
Ако не бяха парите на хората какво щеше да направиш - нищо !
Значи нищо не е направил Кметчето - МИШЛЕ/ МАЛЪК МУК !


16 Август 2023 19:31 | Склаве
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Как да не е направил нищо нали по време на ковид пандемията дезинфекцираше улиците с пръскачката на гърба, хахаха


16 Август 2023 23:06 | Васе КОМБАТА Якоруда
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

я че подкрепа Марио Асьов у Якоруда оти мраза Общината и Беда, а он че ме тури пазач на кенефо оти за друго не ставам


17 Август 2023 15:59 | Alioshata
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЕЕЕ Калчунков гнусотио жалка спри да плюеш па кмета бе умряло куче за 150 лв. се продаде на гроб а когато нямаше какво да ядеш му ревеше и те взе на работа ама нали си си пУмия и сам си се издъни и те изгониха, Цървул ще си умреш смешник жалък, с оная бившата на злодейо дето вече има 3 деца от 3 различни мъже, само сменяте партиите курви долни


17 Август 2023 16:00 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Zdraveite


28 Август 2023 10:48 | ot naroda
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

хора вечно ще сме сляпи и недоволни, който и кмет да спечели се сме недоволни .предишният кмет каво направи строй и се бореше за градът не го отценихме, сегашния е с народа, но за определени негови хора, който работи само за техните блага, който печели само той.


12 Октомври 2023 14:01 | sss
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

mravkata da go dyha


12 Октомври 2023 14:02 | tska
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

mravkata e aut




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар