Местни избори 2023! Бившият зам.-кмет в екипа" Томов", В. Трошанов, се заяви като независим кандидат за кмет на Благоевград

11 септември 2023 07:18   67 коментара   18137 прочита


Сблъсък на личности, не партии- предстои интересен политически спектакъл в областния център

Бившият заместник кмет от екипа "Томов", Венелин Трошанов, обяви официално кандидатурата си за кмет на Благоевград в предстоящите местни избори. Трошанов се впуска в надпреварата за управление на града като независим, подкрепен от инициативен комитет. Доскоро името му се спрягаше като кандидата на БСП, но на последната си конференция червените подкрепиха и застанаха твърдо зад независимия кандидат Николай Шушков, с което плановете на част от БСП да издигне Трошанов се провалиха. 

Не е тайна, че БСП в областния център е разделена на лобита, едното е про Корнелия Нинова, другото против нея и се направлява от известен местен политически стратег, отдавна напуснал Благоевград, но с известно влияние в столетницата.

Плановете на "сивите кардинали" в БСП обаче, бяха осуетени с появата на състезателната писта на бившия областен управител Николай Шушков, който наред с мощната подкрепа на хора от бизнеса и всички сфери на обществения и политически живот в града, станали част от респектиращия му инициативен комитет, ще се яви и като обединителят на лявото пространство. Освен от БСП, Шушков ще бъде подкрепен и от "Левицата", както и от всички формации, подкрепящи политиката на президента Румен Радев. Така в Благоевград ще станем свидетели на истински политически прецедент в България, а именно: БСП и хората на президента Румен Радев, ще заровят томахавките и заедно ще участват в кандидат-кметската надпревара за Благоевград. Това мащабно обединение , което може да прерасне в предизборна коалиция, дава реален шанс за изключително добър резултат в изборите на независимия кандидат Шушков, чието име вече се спряга като един от кандидатите, които ще стигнат до балотаж в изборния ден.     

Все по-интересна става политическата обстановка в Благоевград. Както вече писахме, кандидатите за кметове в Благоевград  са  все познати имена, участвали в управлението на областния център. Като независим  ще участва в изборите действащият  кмет Илко Стоянов, който ще бъде подкрепен от най-голямата политическа сила в Благоевград- ГЕРБ.   

Зад Стоянов, който провежда една стабилна и последователна политика в управлението си, застава и СДС, заявили първи подкрепата си за него. Не може да се отрече, че Илко Стоянов е опитен политик, затова и  се очаква той да е първият, който ще стигне до балотаж в деня на изборите.     

Силна заплаха за останалите кандидати и изборния резултат е  появата на екскмета Атанас Камбитов, който влиза в надпреварата  като независим, със самочувствието на един от най-успешните кметове, по чието време в Благоевград бяха направени инвестиции за над 300 млн. лева  и бяха постигнати видими резултати в развитието на областния център, провокиращи  днес носталгия по онова "златно" за Благоевград време.

Знае се, че Камбитов е и изключително подготвен политик и управленец, опитен  изборен играч, побеждавал неколкократно в тежки изборни битки. Появата му беше изненадваща, а стресиращи за останалите кандидати са и резултатите от направените социологически проучвания, които го  издигат до челните места сред кандидатите, затова и за него се твърди, че е твърде вероятно да достигне  до  балотаж.

Нестихваща е енергията при подготовката за изборите на кандидата на ПП "Продължаваме промяната " адв. Методи Байкушев. Байкушев работи от месеци "очи в очи" с избирателите, акумулирайки  зареждащата сила и необуздана енергия  на младите, които, както се очертава , ще бъдат основната част от избирателите му.

Байкушев отдавна провежда кампания, високо организиран и силно нахъсан за изборна победа. Сигурен в успеха си е и бившият кмет Румен Томов, който пръв заяви, че ще се кандидатира за кмет на Благоевград. Все още не е ясно дали ще щурмува кметския пост като независим или ще излезе като кандидат от партия "Български възход", така както се говори.

Томов също като Байкушев от месеци провежда собствена кампания в социалните мрежи.    

Кандидати ще бъдат и  депутатът от ИТН  Станислав Богдански, депутатът от Възраждане Цвета Рангелова, Кирил Габеров от НДСВ. Дали ще има още ще стане ясно този месец.

На 29 септември влизаме в кандидат-кметската кампания официално, а дотогава ще наблюдаваме изявите на претендентите. Очертава се силна кампания в медиите и "мръсна"  в социалните мрежи, където битката между знайни и незнайни тролове и безделни кибици, отвращава избирателите. Надяваме се кандидатите, които разчитат на безплатната платформа Фейсбук да озаптят " "копоите " си, които са се скрили зад фалшиви имена като "щраус в пясъка".

Негативната кампания с лъжи, персонални обиди и помийни изявления не е донесла успех на никого. Очакваме интелигентен сблъсък на идеи и решения за областния център. Време е да наблюдаваме надпревара между политици, а не сеири, сътворявани от мераклии за власт.

Честите избори, направиха избирателя силно чувствителен и непримирим към всеки, който дръзне да подцени интелигентността му.  Време е за реални обещания, без лъжи, фалш и лицемерие. Крайно време е да помислите  за бъдещето на  Благоевград и неговите жители , а не само  за изборния резултат . Говорете за доброто на благоевградчани- единствените съдници, пред които носите отговорност за думите  и делата си. Успех на всички кандидати!.   

Петя Колева


Още от: Политика

Принтирай статия
67 коментара
11 Септември 2023 08:00 | Кучката хихи
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Скрий се бе палячо, и пролетка с теб, смешки


11 Септември 2023 09:05 | Иван
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Горе изброените официално да се изкажат по въпроса с незаконната къща на Бриндо? И гражданите ще могат да си направят ясна сметка, кой от тях е най-достоен за кмет!


11 Септември 2023 09:11 | 123
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

СТРашна работа 300 млн. лв за най грозният площад в света, площад с керемидено червени плочки..... и детски градини с лоши архитектурни решения.....


11 Септември 2023 09:43 | Идиоти 123
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Пиеш ли си редовно хапчетата, посерко


11 Септември 2023 09:45 | 124
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

тия грозни плочки трябва да се махнат и да се облицават площадите на с. Рилци, с. Покровник или с. Струмско, а да се поставят в гр. Благоевград хубави и естетични плочки


11 Септември 2023 10:49 | 125
Оценка:
14
 (
32
 гласа)

КОЛКО ДА СА ЕСТЕТИЧНИ НЯМА ДА СА ОТ ТИЯ ПО РАЗЛИЧНИ.....


11 Септември 2023 11:21 | Истината
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Кметът е ясен - Методи Байкушев. ходете в сряда всички останали кандидати на откриването на кампанията му и се отказвайте, докато е време. И да не се излъжете да идете на дебат с него - ще ви е срам после да излезете по улиците.


11 Септември 2023 11:50 | Струмско Ц
Оценка:
6
 (
28
 гласа)

Шушко е агент на ДС, фен на Путин, митничар измекяр, откъде има пари за 50 камиона и за апартаменти по Америка (иначе е много против Америка... хахахах... клоун комунистически).


11 Септември 2023 11:51 | Илко стоянов
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Важното е, че благоевградчани платиха два пъти предизборния ми концерт. Веднъж с данъците, втори път си купиха и билети. харесва ми да бъда кмет на толкова прост народ. Пуснах и агента ми Пешо Мазура в навалицата да купува гласове, че иначе няма кой да гласува. Първи на скарите уредих моя приятел ризов, а на бара моя приятел Радо фрейма . Бисер грозния се уреди и с бар. хубаво е когато помагаш на приятели да си докарат хилядарки за да ме подкрепят на изборите


11 Септември 2023 11:51 | до Струмско Ц
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

ти си гласувай за крадецът на крадците - Илко и си трай.


11 Септември 2023 12:17 | 111
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Шушков дс ченгето завършило в полтавия украйна да си взима недоразумението Мартинчо с купената диплома за инженерна безопасност и в къщи. Той шуши за кмет щял да ми участва. Стига с този мракобесен комунизъм. Разбраха ви хората вече.


11 Септември 2023 12:33 | Коко
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Шушков да си покаже дипломата и да обясни дали тя е легализирана и важи в българия. Много интересно. А имаме още въпроси към шуши. Като например как назначи мартинчо с купената диплома за инженерна безопасност във вик.


11 Септември 2023 12:56 | мнение
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Интересно Трошанов на какво разчита. Та той е напълно непознат и без опит, или, някой" ше развърже кесията и ще купува гласове за него. Това, че е бил в екипа на Томов нищо не значи, първо да се докаже и тогава да напъва за властта. Дали пък маминка няма пръст в това? На кой ли не се подложи?


11 Септември 2023 13:07 | караваната на Кончето
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Кмета е Методи Байкушев.


11 Септември 2023 13:09 | Добрин Балтов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дори и Илко да не стане кмет, аз пак ще съм на топла служба.


11 Септември 2023 13:16 | фифи
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Очертават се трима фаворити
1 Методи Байкушев
2 Шушков
3 Илко Стоянов
Ще бъде интересна надпревара.


11 Септември 2023 13:46 | Хаха
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Българските умреляци пак ще се борят за трохи,) Елате до Холандия да видите какво е живот бе цървули


11 Септември 2023 13:46 | беседката на Джамията
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

БайкушО НЕ ! Стария и младия Байкуши ще откраднат всичко.


11 Септември 2023 13:49 | Цонка
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Аман от крадливи комунисти


11 Септември 2023 13:49 | 5555
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Като не искате байкушо кой тогава дс ченгето шушков ли който олицетворява комунизма.


11 Септември 2023 13:55 | Елка
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

Крайно време е града да има, млад, умен и обичащ града кмет като Методи Байкушев!!!


11 Септември 2023 13:57 | Благоевград
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Не искаме за кмет стари муцуни и хиени като Камбитов, Томов, Шушков, не искаме нито, Илко, нито Байкушо, не искаме приоданци като Цвета рангелова от Видин .Искаме ново лице, някой наш си благоевградчанин за кмет на Благоевград.


11 Септември 2023 13:58 | 555566
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Може и камбитката но никога шушков и илко тръчи лажи


11 Септември 2023 14:13 | Мачът е свирен
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Методи Байкушев, който си е от града ни, който е в пъти по - образован от тия шушляци, който спря измисления заем на Илко от 29 млн., пък после от 18 млн., който не е участвал във властта, ЩЕ НИ Е КМЕТ!


11 Септември 2023 14:18 | Еленово
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Методи Байкушев сам си пише хвалебствени коментари. Смееех. Никога няма да стане кмет


11 Септември 2023 14:40 | Круме ИКЕБАНАТА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кои са фаворитите


11 Септември 2023 14:52 | Бриндо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аз съм зад Шушков а жена ми пред него!


11 Септември 2023 15:00 | Струмско Ц
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Нема фаворити. Всеки може да стане кмет. Даже такъв какъвто не сте предполагали.


11 Септември 2023 15:34 | dedo
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

местни изроди


11 Септември 2023 16:19 | фифи
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Ще гласувам за Методи Байкушев-млад, образован и деен.


11 Септември 2023 16:32 | Джумаята
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

Методи е кмета. Шушков, такива като Мартинчо ли ще назначава, ако се докопа до властта? Да се изправи пред хората работещи във ВиК, и да каже как това момче стана директор. Ясно, той го назначи, ама защо?


11 Септември 2023 16:33 | До фифи
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

На финала К. Габеров


11 Септември 2023 16:45 | фани единия, удри другия
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Със стари доказали се некадърници нема да прокопсаме. Камбитов, Томов и Стоянов докараха града до това окаяно състояние, което е в момента, на последно място по заплати. Всеки който гласува за един от тия тримата е мазохист и трябва да се прегледа в Хърсово.


11 Септември 2023 16:48 | Джамията
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Дим Дуков кмет на Благоевград ли бе... хахахахаха


11 Септември 2023 17:01 | 187
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

А шушков дс ченгето ли. Вие да не искате да ни върнете комунизма. Няма как да стане.


11 Септември 2023 17:20 | Ангелова
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Байкушев сам си пише коментари. Всички в един стил. Дори и хора от близкото му обкръжение са на мнение колко е злобен, алчен и отмъстителен! Илко е човечен, през тези 2 години човек не е върнал. Ако може да помогне-помага!!!


11 Септември 2023 17:22 | Лелката
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Подкрепете Байкушев и ще ви изнесе урок по предмет Как се краде най-бързо.


11 Септември 2023 17:25 | Симона Накова
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Да дадем възможност на кмета Стоянов да завърши започнатото. Най-добрия кмет от кандидатите, знайни и незнайни (като Методи Байкушев)


11 Септември 2023 17:34 | хаха
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Дим Дуков Ам-Гъла кмет?? Айде нема нужда


11 Септември 2023 17:39 | до симона
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Какво пък е започвал Илко Стоянов, че да го довършва?


11 Септември 2023 18:29 | ???
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ


11 Септември 2023 18:56 | До горните хлебарки общин
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Ако не подкрепите Методи Байкушев, сте прости и не осъзнавате каква кандидатура изпускате! А всички, които пишат хубави коментари за него са умни и интелигентни. Затова си мислите, че той си ги пише!


11 Септември 2023 19:00 | ИКЕБАНАТА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Айде нема нужда


11 Септември 2023 19:07 | популизъм
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Искам да ги видя и петимата на дебат как отговарят на въпроси на водещия и на самите благоевградчани и как смятат да решат проблемите на Благоевград. Само така мога да си изградя окончателно мнение.


11 Септември 2023 19:10 | Мишо
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Шушков, да махне парцалите от ВиК, и тогава да мисли за кметуване, ако въобще му се случи.


11 Септември 2023 19:16 | до горния
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кои петима ? Та те са 15 кандидат - кмета


11 Септември 2023 20:04 | До До горните хлебарки об
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кой си ти бе, че да определяш кои са умни и кои са прости. Да не би твоя избраник да е барометър за интелект. Този, който още преди да е избран, се точи за два мандата ли.


11 Септември 2023 20:22 | Плаж мала
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Всеки друг за кмет само Дим Дуков НЕ.


11 Септември 2023 20:23 | Цитирано
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чуете ли някога, че ПП предлагат човек, бягайте далеч.


11 Септември 2023 20:48 | Може ли човек
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Успех, Венелин!


11 Септември 2023 21:00 | Асен Илиев
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Шушков е агент на държавна сигурност


11 Септември 2023 21:04 | До Ангелова
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Илко е единственият кмет, който няма приемен ден, тъпа овцо. Не е приел нито един за 2 години.


11 Септември 2023 21:08 | Божидар
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Успех, инж. Трошанов! Само с такива млади и независими хора може да се тръгне към положителна промяна. Измислената поДмяна, сглобка и стари муцуни само ще закопаят и без това оглозгания Благоевград.


11 Септември 2023 21:11 | Велизар
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Успех


11 Септември 2023 21:19 | Насо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Насо крадеца! За мен е некадърност, крадец, лъжец, недостоен, нанкойто жените не му стигнаха . Дадоха му готов бизнес, съсипа го, съсипа и градът и общината. Преля гласове на Илко, с договорки хората му да останат на работа и да се гласува масово за Илко. Това правеше и преди. Ма милицията уж не знае. Бог да ни пази от Насо. и грозната Христина.


11 Септември 2023 21:32 | Мартин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Честна битка трябва


11 Септември 2023 21:35 | До Насо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Пука им на Насо и Христина, те окрадоха хората, направиха си къщи, в София и Гърция и сега ни се надсмиват, пък и имат наглостта да се разхождат по града. Господ гледа!


11 Септември 2023 21:37 | До Мартин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Каква честна битка, не пич? Яко ще се купуват гласове. В борбата за кокъла, няма честност, има интерес.


11 Септември 2023 22:26 | Алфа рисърч
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Байкушев ще е кмет.


11 Септември 2023 23:54 | До до горните хлебарки об
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Социологическо проучване, братчед!
Така посочва - кмет Методи Байкушев!
По шевовете да се пръснеш - това е положението!


12 Септември 2023 00:40 | караваната Фантастико
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Байкушо е кандидат на ПП они са в сговор с ГРОБ така че ко толко има да му мислите Смигъло ше пощат остатъците от тоя град. Ма они демократичните сдуханяци оправдаия кви ли не намират. Най вероятно ГРОБ са им казали че немат претенции към кметските избори и ше видите че във всички големи градове ше номинират куци коне да може ПП да спечелят и да лапкат после, а за ГРОБ далаверите от правителството кат им дойде ред да не дупат 6 месеца.


12 Септември 2023 07:49 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БОЙКО БОРИСОВ ДА ЗАБРАВИ ЮГОЗАПАДА АКО ШУШКОВ СТАНЕ КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД!


12 Септември 2023 08:48 | Бриндо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Промоция: 70 лв. за жената + Шушков, при интерес се свържете с Пиринско!


12 Септември 2023 08:55 | Благоевград
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ВАЖНО!!!! Както казва физика ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ с много СЕКС ЧОВЕК ОГЛУПЯВА!!!! ТРИМАТА ГЛУПАЦИ!!!


12 Септември 2023 09:56 | До Мишо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не Шушков, а от МРРБ ще махнат парцалите от ВиК Всеки момента се очаква, Мартино с купената диплома да бъде сменен.


12 Септември 2023 15:20 | Куче влачи рейс
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Домашен любимец от женски пол събира подписи за бившия си ментор Неделчо. Парите ли пак ще решат изборите?


12 Септември 2023 22:15 | Ти да видиш
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СИН СЕ ОТРИЧА ОТ БАЩА СИ В ИМЕТО НА БЪДЕЩА ВЛАСТ!? Прочетете повече на адрес - https://toppresa.com/289781/




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар