Местни избори 2019: ЦИК определи Общинските избирателни комисии на Банско, Сатовча и Хаджидимово

23 август 2019 11:11   3 коментара   10707 прочита


Централната избирателна комисия определи съставите на Общинските избирателни комисии в три общини от Югозападна България. Това са Банско, Хаджидимово и Сатовча. Община Банско има 13 членове в състава на ОИК, с председател Елиана Спасова.

Комисията има и двама заместник- председатели Даниела Еринина и Людмил Везюв, а секретар е Георги Бориков. В община Хаджидимово на председателското място е Даниела Бойкова - Банева, със заместник- председатели Магдалена Атанасова и Петър Воденов. Секретар е Елза Арнаудова – Хасанова. В ОИК Сатовча ЦИК определи Венцислав Заимов за председател и зам. - председатели Младен Доленски и Валентин Доленски, а за секретар – Йосиф Барзев.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощия на 7 септември.

Очаква се, ЦИК да определи и състава на ОИК - Благоевград, след като политическите партии не успяха да стигнат до консенсус и да изберат състава ѝ. Както Struma.com писа, ПП ГЕРБ предложи за председател адв. Мартин Бусаров, а БСП не отстъпи от предложението си за Йордан Симонски.

Цвети Иванова


Още за: ЦИК   състави   комисии   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
23 Август 2019 19:15 | Стефанов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Знаете ли какво си мисля, като чета горните редове? Че, въпреки твърденията на партиите за независимия вот, много, ако не и всичко зависи от изборните комисии. Май прав ще се окаже Сталин, казвайки че не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете.


24 Август 2019 12:05 | Ангелофф
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

И понеже в Банско се свършиха феновете на Икономов, той реши да си вкара не човек от родния му град, ами чак от Джумаята. А така и действията му ще останат по-засекретени. Може би това е бил съветът на Цв. Цв., който скоро му беше "на гости". Скъпо платен външен адвокат, който да може да владее цялата ОИК! Демокрация то герберски!


24 Август 2019 15:54 | хахахааа
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На Икономовия боклук му свърши времето, Банско не го иска. Хората не искат да го видят, но зависи кой пак и отново ще подмени бюлетините. Долу Икономовия деспод от хубавият ни град, затвор за крадеца!!! Граждани, събудете се за да освободим Банско от Икономовата чума!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар