Мандатите на шефове на държавното обвинение изтекоха, от вчера приемат документи на кандидати за местата им

05 март 2010 00:22   3 коментара   21007 прочита
Г. Стоилов
Г. Стоилов


Г. Стоилов

Председателят на Районен съд Вл. Ковачев: Няма да подавам документи за конкурса, оставам редови магистрат

Трима административни ръководители на районни прокуратури в Благоевградска област се разделят с шефската си длъжност следващия месец, това са Георги Стоилов - Благоевград /мандатът му изтича на 20 април т.г./, колегата му Васил Чекански - Разлог /с край на мандата 26 април/, и Лидия Манолова - Петрич, която също е на поста до 26 април.

Вчера Висшият съдебен съвет публикува на сайта си датите, на които изтичат мандатите на 23-ма ръководители и заместник-ръководители в органите на съдебна власт в страната, и обяви започване на процедурата по приемане на заявления от кандидати за местата. Към въпросните заявления със свободен текст мераклиите за началнически съдебни и прокурорски постове трябва да приложат и служебна бележка за наличие на стаж. Съгласно решение на ВСС от 28.01.2010 г. третият документ за кандидатстване ще е мотивирано становище от съответния административен ръководител става ли кандидатът за шеф, или не става.

Срокът за подаване на документите е 14-дневен и изтича на 18 март.

В края на април изтича мандатът и на административния ръководител на Районния съд в Благоевград Владимир Ковачев, чието място се очаква да бъде обявено за свободно най-късно другата седмица. Вчера Ковачев категорично обяви, че няма намерение да подава документи за нов мандат и смята да остане редови съдия в Благоевградския съд.


Още за: прокуратура   мандат   ВСС   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
05 Март 2010 07:47 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
-2
 (
26
 гласа)

вземете петри4 да се смени държавното обвинение да да да какво са направили пазеха крадците митни4ари на4ело с иван будимов-олигофрен пазеха коце маца 4рез близоста на 4уруко с една прокорорка и назна4ила жена му в прокоратурата евала пазят толкова години азис и ристо гюпката и никмар миндела минев нарко пласъори и рекетъори дилъри на проститутки евала бе мафия но вси4ко има краи комбина играят съд прокоратура адвокати нотариуси каси4ката за еднете е небезисвестна адвокатка за другите небезизвестна нотариуска за третите 4уруко за 4етвърти никмар и така нататък като сюжет на криминален филм време операция октопод и в петри4


05 Март 2010 08:34 | toi
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

ааххаа


05 Март 2010 12:21 | Избирател
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Лидия манолова не беше лош р.прокурорна Петрич.Принципна,точна,знаеща и като човек и като прокурор.Изобщо прокурорите в Петрич са ерудирани,кротки,не парадиращи с власт и имущество,нормални служители на Държавата.Лично мнение.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар